Riž
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- SunRose
- Sramežljivka
- Prispevkov: 97
- Na forumu od: 13. 8. 2005
- Kraj: UK
rdeči al pa neoluščeni riž. mmm. Sicer se kuhata malo dalj časa, ampak se splača! Rižota s šparglji al pa z bučkami!
Drgač sm pa zadnjič neki ustvrjala z brokolijem in pestom (in vlik začimb: masala, curry, bazilika, ...) pa baje ni blo slabo![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
Drgač sm pa zadnjič neki ustvrjala z brokolijem in pestom (in vlik začimb: masala, curry, bazilika, ...) pa baje ni blo slabo
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
-
cebelica_Kaja* - Sramežljivka
- Prispevkov: 78
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Riž z gobovo omako
- Zelenjavna rižota
- Rižota s puranjimi koščki
- Riž z bučkami
- Riž z sirovo omako
- Riž z korenčkom in grahom
- RIžota z mletim mesom
- Dušen riž
- Riž z mehiško zelenjavo
- Riž hawai piščancem
...
Zraven vedno velika skleda solate*
Njaam:)...
- Zelenjavna rižota
- Rižota s puranjimi koščki
- Riž z bučkami
- Riž z sirovo omako
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
- Riž z korenčkom in grahom
- RIžota z mletim mesom
- Dušen riž
- Riž z mehiško zelenjavo
- Riž hawai piščancem
...
Zraven vedno velika skleda solate*
Njaam:)...
Put your seatbelt on guys, I wanna try something*
_________________________________________
http://kajasbeautyblog.blogspot.com/
_________________________________________
http://kajasbeautyblog.blogspot.com/
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Prispevkov: 3693
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Mene pa zanima, kako skuhati riž, da bo sočen?
Sicer sama nisem ne vem kaka ljubiteljica riža, ampak verjetno je glavni razlog v tem, da ga itak ne znam dobro naredit. Moj je ponavadi vedno tak suh, brez okusa, niti malo ni ''pocast''...
Kaj ve naredite, da je riž dobrega okusa? Kater riž je najboljše uporabljati? (verjetno Uncle Bens ni najbolj priporočljiv,....)
Hvala za pomoč![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
Sicer sama nisem ne vem kaka ljubiteljica riža, ampak verjetno je glavni razlog v tem, da ga itak ne znam dobro naredit. Moj je ponavadi vedno tak suh, brez okusa, niti malo ni ''pocast''...
Kaj ve naredite, da je riž dobrega okusa? Kater riž je najboljše uporabljati? (verjetno Uncle Bens ni najbolj priporočljiv,....)
Hvala za pomoč
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2743
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Jaz ''obogatim'' okus riža tako, da med kuhanjem fliknem notr četrt al pa pol jušne zelenjavne kocke. Po kuhanju pa ga včasih ''nakapam'' še s sojino omako.
Drugač pa men zelo ajnfoh recept in okusna jed: na ponvi prepražim na malce olivnega olja sesekljano čebulo in rumeno papriko, ko oboje porjavi dodam kuhan riž, začinim (origano, koriander, pekoča paprika, čili, česen v prahu al pa svež nariban česen). Hitro gotovo (ko je riž enkrat kuhan) in ful dobro.
Drugač pa men zelo ajnfoh recept in okusna jed: na ponvi prepražim na malce olivnega olja sesekljano čebulo in rumeno papriko, ko oboje porjavi dodam kuhan riž, začinim (origano, koriander, pekoča paprika, čili, česen v prahu al pa svež nariban česen). Hitro gotovo (ko je riž enkrat kuhan) in ful dobro.
- dot
- Cosmofrik
- Prispevkov: 2076
- Na forumu od: 27. 4. 2010
v-e-s-n-a napisal/-a:Mene pa zanima, kako skuhati riž, da bo sočen?
Sicer sama nisem ne vem kaka ljubiteljica riža, ampak verjetno je glavni razlog v tem, da ga itak ne znam dobro naredit. Moj je ponavadi vedno tak suh, brez okusa, niti malo ni ''pocast''...
Kaj ve naredite, da je riž dobrega okusa? Kater riž je najboljše uporabljati? (verjetno Uncle Bens ni najbolj priporočljiv,....)
Hvala za pomoč
Ja, različni načini priprave riža obstajajo
![wink :wink:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/wink.gif)
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
Hm, zakaj U. Ben's nebi bil priporočljiv?
![gruebel :gruebel:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/gruebel.gif)
![tongue :P](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/tongue.gif)
No, za rižoto jaz priporočam npr. San Andrea riž od Zlatega polja
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1198
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
men je najboljši Basmati riž... najprej prepražim na olju, ruknem not koruzo, grah, gobe, baby korenček, zalijem z dvakrat več vode in kuham, dokler ne izhlapi vsa voda. nekje vmes dam not še vegeto.
dolgo nisem marala jest riža, razen v kitajski restavraciji. in sem daj prav ponosna, da sem se ga naučila narest tako, da mi je ful dober. more pa bit obvezno Basmati, drugi so mi ogabni.
dolgo nisem marala jest riža, razen v kitajski restavraciji. in sem daj prav ponosna, da sem se ga naučila narest tako, da mi je ful dober. more pa bit obvezno Basmati, drugi so mi ogabni.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
softTouch, ja, to sem tud jz počela; sam nič kaj posebnega, pač skuhala riž, pol pa not vrgla koruzo, grah, čebulo in tuno.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov