Riž

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Louis Pitton
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 87
Na forumu od: 11. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Louis Pitton » 03. Nov. 2010 23:15

Sam mam rad riževo solato s tunino.
Riž skuham in ga ohladim.Tuno ocedim in jo z vilicam razdrobim. Čebulo olupim in drobno sesekljam. Rukolo operem in osoušim,ter natrgam.Kumaro olupim,po dolgem prerežem in nasekam na kocke. Paradižnik operem in narežem.Nato vse skupaj zmešam.
Nato zmešam kis, med, oljčno olje, dve žlici vode, sol in poper. Preliv zmešam s solato.
Uporabniški avatar
*gigita*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 91
Na forumu od: 6. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *gigita* » 05. Nov. 2010 1:12

rinca napisal/-a:punce, a katera ve, kater riž je najboljši za mlečni riž? tak, da se čim bolj razkuha? jst imam doma riž, ki ga lahko kuham eno uro, pa se ne razkuha


Za mlečni riž je najbolši okroglozrnati, ki je namenjen za rižote. Ta ima tudi nekaj v sebi da se mleko vbistvu zgosti. Ti verjetno uporabljaš basmati oz. rjavi (ki pa je za prilogo in ni šans da se razkuha) ane?
It's all about dancing...
Uporabniški avatar
KittyCat
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 174
Na forumu od: 9. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KittyCat » 22. Jan. 2011 12:39

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov