Rižote

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*roxy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 159
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *roxy* » 12. Feb. 2009 9:55

mmmm rižotke :hearts:
Rada mam zelenjavne(por,korenček,grah,koruza,paradižnik,paprika...),s tem,da je več zelenjave kakor riža.Včasih nardim tudi z mletim mesom in zelenjavo ali pa poljubno omako belemu rižu.Ne maram "suhih" rižot,pa tud basmati mi ni ok.mam rada razpacane.
Zadnjič spremenil *roxy*, dne 12. Feb. 2009 10:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 510
Na forumu od: 10. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *zverinica* » 12. Feb. 2009 10:00

buubbika napisal/-a:Bom kr tule prašala.. Namreč, js nimam sreče z nakupom riža. Vedno kupim takega, da se čist razpca, ko se skuha, grrrr. Pa sm jih že ful kupla, pa niti ni sreče. Ve kera za kak fajn riž, ki se ne razpaca? :?


riž, ki se ne razkuha, je Basmati - midva tega kupujeva kadar ga sama :) tak dolgozrnat, ozka zrna, hitr kuhan pa ne morš ga razkuhat, če ga cel dan kuhaš :D
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1321
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 16. Feb. 2009 18:19

jaz jem balijevega - divji rjavi riž. se ne razkuha in je bolj žvečljiv. :D

naredim si ga z razno zelenjavo:
- ohrovt, cvetačo, brokoli kuham med rižem
- čebulo in papriko si prepražim in na koncu dam čez rižoto.

zraven zeleno solato. njami :P
Uporabniški avatar
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Prispevkov: 1697
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sunshine » 27. Sep. 2012 10:48

Rižotka, sploh s piščančjim mesom in grahom - rizi bizi :)
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 876
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 27. Sep. 2012 20:28

Zadnje cajte meni najbolš rižota je sledeča:

Potenstam čebulo, dodam česen (sam tolk, da zadiši), potenstam na trakove narezanga piščanca. Ko je meso pečeno, vzamem piščeta iz ponve in dam noter na kolobarje narezan korenček in por. Potenstam, dodam riž, potem pa zalivam z jušno osnovo (zakuham knor kocko). Začinim s poprom, soljo, curryjem. Ko se riž skuha, dodam piščanca in ananas. Njami!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 30. Sep. 2012 12:46

^^ Tak nekak ja. Čeprov osebno ne maram paprike v rižoti (preveč packasta rata, tudi okus mi ni dobr). Ker večinoma ni jušne osnove, kar pol jušne kocke notr vržem.

Obožujem morsko rižoto (zmrzjeni mešani, ali škampi), zalito z malce vina na začetku, malce domače paradižnikove mezge. + žafran mi super lepo obarva rižoto :hearts: Pa mala žlička smetane na koncu tud ne škodi, da je bolj kremasto.

Super mi je z gobami, piščancem, bučkami (vse možne kombinacije tega :D).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
MBrando
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 62
Na forumu od: 11. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a MBrando » 04. Okt. 2012 7:18

Samo da je RIZI BIZI, pri čemer je bolj BIZI RIZI:lol: , kar pomeni VEČ GRAHA kot riža! Skoraj, hihi :mad:

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov