Rižote
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *roxy*
- Komunikatorka
- Prispevkov: 159
- Na forumu od: 27. 3. 2007
mmmm rižotke
Rada mam zelenjavne(por,korenček,grah,koruza,paradižnik,paprika...),s tem,da je več zelenjave kakor riža.Včasih nardim tudi z mletim mesom in zelenjavo ali pa poljubno omako belemu rižu.Ne maram "suhih" rižot,pa tud basmati mi ni ok.mam rada razpacane.
Rada mam zelenjavne(por,korenček,grah,koruza,paradižnik,paprika...),s tem,da je več zelenjave kakor riža.Včasih nardim tudi z mletim mesom in zelenjavo ali pa poljubno omako belemu rižu.Ne maram "suhih" rižot,pa tud basmati mi ni ok.mam rada razpacane.
Zadnjič spremenil *roxy*, dne 12. Feb. 2009 10:32, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*zverinica* - Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Na forumu od: 10. 7. 2007
buubbika napisal/-a:Bom kr tule prašala.. Namreč, js nimam sreče z nakupom riža. Vedno kupim takega, da se čist razpca, ko se skuha, grrrr. Pa sm jih že ful kupla, pa niti ni sreče. Ve kera za kak fajn riž, ki se ne razpaca?
riž, ki se ne razkuha, je Basmati - midva tega kupujeva kadar ga sama tak dolgozrnat, ozka zrna, hitr kuhan pa ne morš ga razkuhat, če ga cel dan kuhaš
-
ela85 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1321
- Na forumu od: 25. 8. 2006
- Kraj: na lepem
jaz jem balijevega - divji rjavi riž. se ne razkuha in je bolj žvečljiv.
naredim si ga z razno zelenjavo:
- ohrovt, cvetačo, brokoli kuham med rižem
- čebulo in papriko si prepražim in na koncu dam čez rižoto.
zraven zeleno solato. njami
naredim si ga z razno zelenjavo:
- ohrovt, cvetačo, brokoli kuham med rižem
- čebulo in papriko si prepražim in na koncu dam čez rižoto.
zraven zeleno solato. njami
-
Anjeske - Kofetarica
- Prispevkov: 876
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Zadnje cajte meni najbolš rižota je sledeča:
Potenstam čebulo, dodam česen (sam tolk, da zadiši), potenstam na trakove narezanga piščanca. Ko je meso pečeno, vzamem piščeta iz ponve in dam noter na kolobarje narezan korenček in por. Potenstam, dodam riž, potem pa zalivam z jušno osnovo (zakuham knor kocko). Začinim s poprom, soljo, curryjem. Ko se riž skuha, dodam piščanca in ananas. Njami!!
Potenstam čebulo, dodam česen (sam tolk, da zadiši), potenstam na trakove narezanga piščanca. Ko je meso pečeno, vzamem piščeta iz ponve in dam noter na kolobarje narezan korenček in por. Potenstam, dodam riž, potem pa zalivam z jušno osnovo (zakuham knor kocko). Začinim s poprom, soljo, curryjem. Ko se riž skuha, dodam piščanca in ananas. Njami!!
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Tak nekak ja. Čeprov osebno ne maram paprike v rižoti (preveč packasta rata, tudi okus mi ni dobr). Ker večinoma ni jušne osnove, kar pol jušne kocke notr vržem.
Obožujem morsko rižoto (zmrzjeni mešani, ali škampi), zalito z malce vina na začetku, malce domače paradižnikove mezge. + žafran mi super lepo obarva rižoto Pa mala žlička smetane na koncu tud ne škodi, da je bolj kremasto.
Super mi je z gobami, piščancem, bučkami (vse možne kombinacije tega ).
Obožujem morsko rižoto (zmrzjeni mešani, ali škampi), zalito z malce vina na začetku, malce domače paradižnikove mezge. + žafran mi super lepo obarva rižoto Pa mala žlička smetane na koncu tud ne škodi, da je bolj kremasto.
Super mi je z gobami, piščancem, bučkami (vse možne kombinacije tega ).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov