Rižote
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Meni je najljubša rižota s porom al pa mešano zelenjavo (paradižnik, bučke, melancane, paprika, por, čebula, korenček..)
V kozici segreješ malo olja, dodaš čebulo in narezano zelenjavo (na zelo majhne koščke), malo popražiš in potem usuješ riž, dodaš malo soli in popra.Zalivaš z juho (js kar s knorr kocko-zelenjavno), dokler se riž ne skuha.
Bi pa rada recept za rižoto s škampi.Na netu nism nč najdla.
V kozici segreješ malo olja, dodaš čebulo in narezano zelenjavo (na zelo majhne koščke), malo popražiš in potem usuješ riž, dodaš malo soli in popra.Zalivaš z juho (js kar s knorr kocko-zelenjavno), dokler se riž ne skuha.
Bi pa rada recept za rižoto s škampi.Na netu nism nč najdla.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Jst naredim ful dobro rižoto z zelenjavo in tuno
, mmm
Podobno kot lolitaa prepražim na olivnem olju in čebuli sveže paradižnike, potem pa dodajam bučke, svežo papriko (to dam kasneje, da bolj hrusta), grah, tuno iz konzerve (po potrebi – 2 mali konzervi za 2 osebi, npr.), riž in zalivam po potrebi.
Začinim, na koncu naribam še sir in… dober tek!

Podobno kot lolitaa prepražim na olivnem olju in čebuli sveže paradižnike, potem pa dodajam bučke, svežo papriko (to dam kasneje, da bolj hrusta), grah, tuno iz konzerve (po potrebi – 2 mali konzervi za 2 osebi, npr.), riž in zalivam po potrebi.
Začinim, na koncu naribam še sir in… dober tek!
-
pepelčica - Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
Meni je riž ful ful dober. Predvsem polnozrnat. Mi je pa všeč z zelenjavo al pa z Uncle Bens slaeko kislo omako.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Jaz obožujem rižote, ravno zdaj grem naredit paello.
Drugače pa zdrava in čist enostavna je rižota s tuno. Skuhaš riž in stopiš malo masla in tuno primešaš pa je.
V Pomaranči pa sem zadnjič jedla rižoto z zelenjavo in govejim mesom njami

Drugače pa zdrava in čist enostavna je rižota s tuno. Skuhaš riž in stopiš malo masla in tuno primešaš pa je.
V Pomaranči pa sem zadnjič jedla rižoto z zelenjavo in govejim mesom njami

I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
Namesto soli je bolj okusno uporabiti vegeto. Obstaja za kupit prav posebna mešanica začimb za rižoto, sama pa dodam še malo pekoče paprike pa curryja.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Če dam 100 na osebo, se najem, da pokam po šivih. Riž je namreč majhen in med kuhanjem precej napihne.
Najraje pa mam paello, riž s piščancem in sladko-kislo omako ali preprosto riž in bianco. Riža z zelenjavo še nisem jedla dobrega.
Najraje pa mam paello, riž s piščancem in sladko-kislo omako ali preprosto riž in bianco. Riža z zelenjavo še nisem jedla dobrega.

Imaš, da me vikaš!
-
candy. - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Rižot
Na kakršenkoli način, vse pojem, ker sem res nore na riž na tisoč en način
Najraje pa imam s paradižnikom, porom ali pa gobami (jurčki ali pa šampinioni).. Kar se pa riža tiče, mi je najboljši Sant Andrea od Kolinske (Zlato polje). V taki rumeni škatli, gor je pa rižota z gobami 

-
Abby - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 9. 2007
- Kraj: Celje
buubbika napisal/-a:Bom kr tule prašala.. Namreč, js nimam sreče z nakupom riža. Vedno kupim takega, da se čist razpca, ko se skuha, grrrr. Pa sm jih že ful kupla, pa niti ni sreče. Ve kera za kak fajn riž, ki se ne razpaca?
Moja mami kupuje nekega Parboiled in se ne razkuha.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov