Recepti za juhe
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 11 prispevkov
• Stran 1 od 1
-
račka - Komunikatorka
- Prispevkov: 202
- Na forumu od: 26. 7. 2007
- Kraj: somewhere over the rainbow
no jz delam sm zelenjavno kr goveje ne jem tko, da bom napisala kako jo nrdim:
na olju prepražiš čebulo, dodaš žlico moke, paradižnikovo mezgo in zaliješ z vodo. Ko zavre dam notr korenček, krompir, broko, cvetačo, pač kakrkošnokoli zelenjavo že hočš met. Včas zakuham še kšne žličnike ( knedlne--> en jajc vtepem z vilci pa notr dam ostro moko in mešam, pol jih pa samo vmešam notr, bol prot koncu)
na olju prepražiš čebulo, dodaš žlico moke, paradižnikovo mezgo in zaliješ z vodo. Ko zavre dam notr korenček, krompir, broko, cvetačo, pač kakrkošnokoli zelenjavo že hočš met. Včas zakuham še kšne žličnike ( knedlne--> en jajc vtepem z vilci pa notr dam ostro moko in mešam, pol jih pa samo vmešam notr, bol prot koncu)
-
mitkica - Sramežljivka
- Prispevkov: 98
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Kremna porova juhica:
sestavine:
-por
-krompir
-sol, poper
-kisla smetana
-voda
Por narežemo na kolobarčke, krompir na kockice. Oboje damo v posodo in zalijemo z vodo. Kuhamo dokler krompir ni mehak. Dodamo sol in poper ter na koncu še žlico kisle smetane. Vse skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom in postrežemo.
Jaz včasih zraven popečem še kruhove kockice na olivnem olju in jih posujem po juhi.
Seveda pa lahko to vzamemo samo kot osnovo in zraven dodajamo še poljubne sestavine (korenček, bučke, koščke pancete,...)
sestavine:
-por
-krompir
-sol, poper
-kisla smetana
-voda
Por narežemo na kolobarčke, krompir na kockice. Oboje damo v posodo in zalijemo z vodo. Kuhamo dokler krompir ni mehak. Dodamo sol in poper ter na koncu še žlico kisle smetane. Vse skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom in postrežemo.
Jaz včasih zraven popečem še kruhove kockice na olivnem olju in jih posujem po juhi.
Seveda pa lahko to vzamemo samo kot osnovo in zraven dodajamo še poljubne sestavine (korenček, bučke, koščke pancete,...)
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1369
- Na forumu od: 1. 6. 2009
Narežeš kolerabo na koščke (prej olupiš), krompir tudi (dva) in daš kuhat v liter vode - če hočeš lahko prej prepražiš še čebulo. Dodaš kocko ali dve (oz. kakršnekol začimbe že uporabljaš) in pustiš kuhati dokler nista krompir in koleraba kuhana. Zmiksaš z mešalnikom, dodaš kislo smetano ali smetano za kuhanje, malce peteršilja in volaa, juha je gotova. Isto velja za bučno juho, juho iz krompirja in korenčka,.. Vse gre po istem kopitu, samo zelenjavo daš drugačno. Juhe je pa res najlažje delat, goveje, zelenjavne, kremne. Samo mešaš različne vrste zelenjave in začimb in ne pretiravaš (enkrat sem naredila čebulno francosko juho z res tumač čebule..)
A goal without a plan is just a wish.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Bučkina kremna juha (za 4 osebe)
Sestavine:
3 srednje velike bučke
2 žlici masla
1 čebula
1 strok česna
muškatni orešček, sol, poper
jušna kocka
nasekljan peteršilj ali drobnjak (po želji)
2 dl sladke smetane
Postopek:
Bučke narežemo na kocke. Narezano čebulo malo popražimo na raztopljenem maslu in dodamo česen ter bučke. Malo popražimo in zalijemo z vodo toliko, da prekrije bučke. Ko zavre, dodamo jušno kocko, muškatni orešček, po potrebi dosolimo in po želji dodamo poper.
Vre naj 10 minut. Vse skupaj damo v mešalnik in temeljito zmeljemo. Kremno juho damo nazaj v posodo, še kuhamo cca. 5 minut, prilijemo 1,5 dl sladke smetane in počakamo, da zavre.
Ostanek sladke smetane stepemo, da je skoraj strjena. Juho damo na krožnike, v sredino pa dodamo vsakemu še žlico stepene smetane. Po želji potresemo s peteršiljem ali drobnjakom.
Vir: kulinarika
Sama sem jo že nekajkrat naredila in je fantastična. Pa nasitna- skoraj zadostuje za samostojen obrok. Njami.
Sestavine:
3 srednje velike bučke
2 žlici masla
1 čebula
1 strok česna
muškatni orešček, sol, poper
jušna kocka
nasekljan peteršilj ali drobnjak (po želji)
2 dl sladke smetane
Postopek:
Bučke narežemo na kocke. Narezano čebulo malo popražimo na raztopljenem maslu in dodamo česen ter bučke. Malo popražimo in zalijemo z vodo toliko, da prekrije bučke. Ko zavre, dodamo jušno kocko, muškatni orešček, po potrebi dosolimo in po želji dodamo poper.
Vre naj 10 minut. Vse skupaj damo v mešalnik in temeljito zmeljemo. Kremno juho damo nazaj v posodo, še kuhamo cca. 5 minut, prilijemo 1,5 dl sladke smetane in počakamo, da zavre.
Ostanek sladke smetane stepemo, da je skoraj strjena. Juho damo na krožnike, v sredino pa dodamo vsakemu še žlico stepene smetane. Po želji potresemo s peteršiljem ali drobnjakom.
Vir: kulinarika
Sama sem jo že nekajkrat naredila in je fantastična. Pa nasitna- skoraj zadostuje za samostojen obrok. Njami.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
love.<3 - Komunikatorka
- Prispevkov: 148
- Na forumu od: 18. 1. 2009
js pa najrajš naredim prežganko..
v posodo daš gres pa mešaš tolk časa da rata zlato-rjav dodaš vodo pa kumino pa ostale začimbe k uporablaš (js dam ponavad vegeto zravn). ko voda zavre dodaš en jajček notr pa zmešaš, pustiš 5 minut da mal povre in postrežeš.
sicer pa babi nardi najbolšo gobovo juhco
v posodo daš gres pa mešaš tolk časa da rata zlato-rjav dodaš vodo pa kumino pa ostale začimbe k uporablaš (js dam ponavad vegeto zravn). ko voda zavre dodaš en jajček notr pa zmešaš, pustiš 5 minut da mal povre in postrežeš.
sicer pa babi nardi najbolšo gobovo juhco
-
LeillaLee - Komunikatorka
- Prispevkov: 150
- Na forumu od: 20. 8. 2009
KORENČKOVA JUHA:
Na olivnem olju popražimo malo česna, dodamo 5 žlic zdroba in premešamo in toliko časa mešamo da postane zlate barve, potem dodamo naribano korenje, spet premešamo in dodamo vodo in počakamo da zavre. Vreti mora nekje 5 minut, dodamo še premešano jajce in mešamo, dodamo še sol in ostale začimbe po okusu.
Dober tek
Na olivnem olju popražimo malo česna, dodamo 5 žlic zdroba in premešamo in toliko časa mešamo da postane zlate barve, potem dodamo naribano korenje, spet premešamo in dodamo vodo in počakamo da zavre. Vreti mora nekje 5 minut, dodamo še premešano jajce in mešamo, dodamo še sol in ostale začimbe po okusu.
Dober tek
- cami
- Sramežljivka
- Prispevkov: 29
- Na forumu od: 17. 5. 2009
eeeem, jz pa obožujem oranzno barvo, zato delam korenckovo ali pa bucno juho.. recepte jemljem iz kulinarike ali pa iz arhiva, tule je za korenckovo juhico - bozansko, res priporocam
Prvi neprebran prispevek • 11 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov