Praznična večerja

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 26. Nov. 2010 23:14

^^Ja tegale recepta bi bila pa tudi jaz vesela.

Meni je pa v tem času najboljša domača francoska solata. :) :D
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 148
Na forumu od: 18. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a love.<3 » 27. Nov. 2010 15:20

uff..pr ns mamo pa stalnico kuplen tatarski birtk + pršut + različni siri.. zravn pa fundi - piščančk + gamberi.. to je nekak že par let stalnica pr ns :).. se sliš ful, sam ponavad prpraumo bl mal.. k zravn pol še kupmo kj kr še nkol nismo jedl d probamo..
za sladico pa z mami pečeva.. bajadere, jogurtov peciu, mafine, rafaelotove, rum kuglce, piškoti (z orehi, s čokolado,...)..
tko nekak tut pol zgleda pr ns miza/hladilnik.. nabasana z sladicami, da če kdo pride da mamo pr roki..
smo pa lansk let za sladico na božičn večer nardil čokoladn fundi.. notr pa jagode, banane, mafini (pač sam pečen testo)..
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3414
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 27. Nov. 2010 15:39

Moja mami pa vedno experimentira in imamo vedno kaj bolj nevsakdanjega za vecerjo.
Lani je zato bila polomija :D....tako da letos ne bomo prevec experimentirali. Sladica bo cokoladna torta, ostalo se ne vem. :D
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 502
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 27. Nov. 2010 23:34

Za novo leto je ponavadi nekaj od tega:
- dunajski zrezki in pire krompir ali pomfri ter solata
- pečenica, krompir v kosih in praženo zelje
- pečenka, riž, solata

Potem pa sledi še kakšna sladica, pecivo,...
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1325
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 28. Nov. 2010 12:22

mi mamo vsaj enkrat (se pravi za božič ali novo leto) na meniju francosko solato, ki res ne sme manjkat, potem ponavadi pohanega piščanca/pljučno pečenko/stefani pečenko, solato, ponavadi kak krompir ali riž, domač kruh, miljon piškotov in peciva. Pršut, sir itd. so pa itak skoz na sceni. Je pa res, da ponavadi nimamo dveh juh, dveh prilog in dveh mesnih jedi, ker bi blo preveč zamudno za kuhat in pomivat pa še veliko bi ostalo. Itak se cel december samo nažiramo, tako da res ne pretiravamo
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1624
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 28. Nov. 2010 14:13

Pri nas je tudi tatarski biftek, pa pršut, sto in ena vrsta sira,... Letos bo verjetno kaj drugega na meniju (predlogi dobrodošli :D ), ker zaradi nosečnosti ne smem jest nič od tega :( .
Ponavadi imamo tudi sarmo s pire krompirjem, ali pa kakšen domač ljubljanski zrezek (njami) :)
Od peciva pa ni da ni, obvezno pa mora biti (med drugimi) marmorni kolač in panetone.
katja_t_1980
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 342
Na forumu od: 16. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a katja_t_1980 » 02. Dec. 2010 19:20

*mala* napisal/-a:^^ Z veseljem bi recept za kislo- pekočo juho.


Ga bom prilepila pod temo 'Kitajska kuhinja'.
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Uporabniški avatar
rancidka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 56
Na forumu od: 23. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rancidka » 23. Dec. 2010 19:16

Ponavadi pečemo piščanca, ali pa naredim praznično večerjo alla zrezki v omaki, doma narejeni njoki, itd.
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 493
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 26. Dec. 2010 19:44

Božična večerja je bila pri mami, pripravili pa sva...
puranje dunajske, svinjsko pečenko, reberca, pomfri, francoska solata...
aja pa pršut je tud bil ja..pa sirek, kumare in olive..
seveda ni manjkala mamina orehoa potica in šahovnica(biskvit zavit v oblate in karamelno kremo)

Za novo leto bova pa vrjetno kar sama in bova še videla kaj si bova privoščila...
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 20. Dec. 2013 20:46

Obujam prastaro temo....

Kaj pripravite za kako bolj praznično kosilo/večerjo?
Ker letos za božič kuham za cca 10 ljudi, sem si zadala cilj, da naredim ene miljon različnih jedi, ki so okusne, hitro narejene in za povrh vsega še (entolko :D ) zdrave in ne preveč težke za prebavit.

Do zdaj sem prišla do:
Aperitiv: aperol špric
Hladna predjed: deviled eggs (trdo kuhana nadevana jajca), hobotnica v solati
Juha: kremna čebulna
Topla predjed: bučna rižota s parmezanom, popečena polenta s pršutom na rukoli
Glavna jed: biftek v vinski omaki z gorčičnimi zrni, vratovina v pivski omaki, (teriyaki piščanec?)
Priloge: Bučni pire, pečeno korenje s timijanom, krompirjeve palačinke in tavče gravče
Sladica: Pannacotta z višnjami, čokoladni mousse

Nameravam pripravit vsakega malo, da ne pride preveč vsega :).
Ima katera še kako idejo, predlog?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3414
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 20. Dec. 2013 22:10

NOVO:

Za bozicno vecerjo bi za sladico rada naredila profiterole in v enem angleskem receptu pise, da rabim "plain flour".

Kaksna moka je to? Gladka ali ostra?
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 3448
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 20. Dec. 2013 22:21

Stric gugl pravi, da je to klasična pšenična "multi purpose flour", tako da js bi dala gladko.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4999
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 21. Dec. 2013 0:24

Sarissima js bom rekla samo svaka ti čast, da si ti da tolk kuhat! :D :hail:
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 21. Dec. 2013 1:06

Sarissima, pri tolikih jedeh se da zgoditi, da potem preveč časa kuhaš in se premalo časa zabavaš. Tako da bi moj nasvet bil da skrajšaš meni (Ramsay style) in se pač bolj posvetiš tistim izbranim.
The world is as you are.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 21. Dec. 2013 3:32

ne vem kaj bodo mati letos kuhali, moj prispevek so kvazi hershey's cupcakes s cheesecake in cimetovim topingom.

novoletno veerjo bomo kuhali mi, kolega bo prispeval ramen soup, midva bova kuhala zeleni curry s piščancem in sushije. pa kake sladice poleg najbrž.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]