Praznična večerja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
love.<3 - Komunikatorka
- Prispevkov: 148
- Na forumu od: 18. 1. 2009
uff..pr ns mamo pa stalnico kuplen tatarski birtk + pršut + različni siri.. zravn pa fundi - piščančk + gamberi.. to je nekak že par let stalnica pr ns
.. se sliš ful, sam ponavad prpraumo bl mal.. k zravn pol še kupmo kj kr še nkol nismo jedl d probamo..
za sladico pa z mami pečeva.. bajadere, jogurtov peciu, mafine, rafaelotove, rum kuglce, piškoti (z orehi, s čokolado,...)..
tko nekak tut pol zgleda pr ns miza/hladilnik.. nabasana z sladicami, da če kdo pride da mamo pr roki..
smo pa lansk let za sladico na božičn večer nardil čokoladn fundi.. notr pa jagode, banane, mafini (pač sam pečen testo)..

za sladico pa z mami pečeva.. bajadere, jogurtov peciu, mafine, rafaelotove, rum kuglce, piškoti (z orehi, s čokolado,...)..
tko nekak tut pol zgleda pr ns miza/hladilnik.. nabasana z sladicami, da če kdo pride da mamo pr roki..
smo pa lansk let za sladico na božičn večer nardil čokoladn fundi.. notr pa jagode, banane, mafini (pač sam pečen testo)..
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1325
- Na forumu od: 16. 2. 2007
mi mamo vsaj enkrat (se pravi za božič ali novo leto) na meniju francosko solato, ki res ne sme manjkat, potem ponavadi pohanega piščanca/pljučno pečenko/stefani pečenko, solato, ponavadi kak krompir ali riž, domač kruh, miljon piškotov in peciva. Pršut, sir itd. so pa itak skoz na sceni. Je pa res, da ponavadi nimamo dveh juh, dveh prilog in dveh mesnih jedi, ker bi blo preveč zamudno za kuhat in pomivat pa še veliko bi ostalo. Itak se cel december samo nažiramo, tako da res ne pretiravamo
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
- spice girl
- Cosmofrik
- Prispevkov: 1624
- Na forumu od: 31. 3. 2008
Pri nas je tudi tatarski biftek, pa pršut, sto in ena vrsta sira,... Letos bo verjetno kaj drugega na meniju (predlogi dobrodošli
), ker zaradi nosečnosti ne smem jest nič od tega
.
Ponavadi imamo tudi sarmo s pire krompirjem, ali pa kakšen domač ljubljanski zrezek (njami)
Od peciva pa ni da ni, obvezno pa mora biti (med drugimi) marmorni kolač in panetone.


Ponavadi imamo tudi sarmo s pire krompirjem, ali pa kakšen domač ljubljanski zrezek (njami)

Od peciva pa ni da ni, obvezno pa mora biti (med drugimi) marmorni kolač in panetone.
- katja_t_1980
- Debatorica
- Prispevkov: 342
- Na forumu od: 16. 12. 2009
*mala* napisal/-a:^^ Z veseljem bi recept za kislo- pekočo juho.
Ga bom prilepila pod temo 'Kitajska kuhinja'.
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
-
rancidka - Sramežljivka
- Prispevkov: 56
- Na forumu od: 23. 12. 2010
Ponavadi pečemo piščanca, ali pa naredim praznično večerjo alla zrezki v omaki, doma narejeni njoki, itd.
- V_Rose_V
- Debatorica
- Prispevkov: 493
- Na forumu od: 7. 7. 2008
Božična večerja je bila pri mami, pripravili pa sva...
puranje dunajske, svinjsko pečenko, reberca, pomfri, francoska solata...
aja pa pršut je tud bil ja..pa sirek, kumare in olive..
seveda ni manjkala mamina orehoa potica in šahovnica(biskvit zavit v oblate in karamelno kremo)
Za novo leto bova pa vrjetno kar sama in bova še videla kaj si bova privoščila...
puranje dunajske, svinjsko pečenko, reberca, pomfri, francoska solata...
aja pa pršut je tud bil ja..pa sirek, kumare in olive..
seveda ni manjkala mamina orehoa potica in šahovnica(biskvit zavit v oblate in karamelno kremo)
Za novo leto bova pa vrjetno kar sama in bova še videla kaj si bova privoščila...
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3599
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Obujam prastaro temo....
Kaj pripravite za kako bolj praznično kosilo/večerjo?
Ker letos za božič kuham za cca 10 ljudi, sem si zadala cilj, da naredim ene miljon različnih jedi, ki so okusne, hitro narejene in za povrh vsega še (entolko
) zdrave in ne preveč težke za prebavit.
Do zdaj sem prišla do:
Aperitiv: aperol špric
Hladna predjed: deviled eggs (trdo kuhana nadevana jajca), hobotnica v solati
Juha: kremna čebulna
Topla predjed: bučna rižota s parmezanom, popečena polenta s pršutom na rukoli
Glavna jed: biftek v vinski omaki z gorčičnimi zrni, vratovina v pivski omaki, (teriyaki piščanec?)
Priloge: Bučni pire, pečeno korenje s timijanom, krompirjeve palačinke in tavče gravče
Sladica: Pannacotta z višnjami, čokoladni mousse
Nameravam pripravit vsakega malo, da ne pride preveč vsega
.
Ima katera še kako idejo, predlog?
Kaj pripravite za kako bolj praznično kosilo/večerjo?
Ker letos za božič kuham za cca 10 ljudi, sem si zadala cilj, da naredim ene miljon različnih jedi, ki so okusne, hitro narejene in za povrh vsega še (entolko

Do zdaj sem prišla do:
Aperitiv: aperol špric
Hladna predjed: deviled eggs (trdo kuhana nadevana jajca), hobotnica v solati
Juha: kremna čebulna
Topla predjed: bučna rižota s parmezanom, popečena polenta s pršutom na rukoli
Glavna jed: biftek v vinski omaki z gorčičnimi zrni, vratovina v pivski omaki, (teriyaki piščanec?)
Priloge: Bučni pire, pečeno korenje s timijanom, krompirjeve palačinke in tavče gravče
Sladica: Pannacotta z višnjami, čokoladni mousse
Nameravam pripravit vsakega malo, da ne pride preveč vsega

Ima katera še kako idejo, predlog?
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3599
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Stric gugl pravi, da je to klasična pšenična "multi purpose flour", tako da js bi dala gladko.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ne vem kaj bodo mati letos kuhali, moj prispevek so kvazi hershey's cupcakes s cheesecake in cimetovim topingom.
novoletno veerjo bomo kuhali mi, kolega bo prispeval ramen soup, midva bova kuhala zeleni curry s piščancem in sushije. pa kake sladice poleg najbrž.
novoletno veerjo bomo kuhali mi, kolega bo prispeval ramen soup, midva bova kuhala zeleni curry s piščancem in sushije. pa kake sladice poleg najbrž.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov