Praznična večerja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1112
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Za Božič je "slavnostna" večerja. Kuhava z mami in to vsako leto kaj drugega. Za Novo leto je pa obična večerja (ampak tudi vsi jemo skupaj) bolj zgodaj, potem pa grem po svoje.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
Traxie - Komunikatorka
- Prispevkov: 185
- Na forumu od: 25. 2. 2005
- Kraj: Ljubljana
Maychy napisal/-a:Za Božič je "slavnostna" večerja. Kuhava z mami in to vsako leto kaj drugega. Za Novo leto je pa obična večerja (ampak tudi vsi jemo skupaj) bolj zgodaj, potem pa grem po svoje.
Daj napisi kaksen jedilnik od lanskega leta, da dobimo kaksno idejo

Pri nas bomo meli letos (ce se ne premislim

predjed: polnjeni lignji na rizevi posteljici z granatnim jabolkom, francoska solata
glavna jed: piscancji zur, pecen krompir, full razlicne zelenjave (kuhana, pecena), zelena solata, zelje v solati
sladica: grmada
-
pupica20 - Debatorica
- Prispevkov: 469
- Na forumu od: 13. 5. 2005
- Kraj: maribor,postojna,tržič
meni je tašča včeraj povedala za dve stvari,ki jih bomo mel za silvestrsko večerjo. Torej, to bi blo za predjed, popečen pršut na rukoli in s parmezanom( to je tko finnnuuu) pa pol hobotnica v solati. Naprej bo pa verjetno kšna glavna jed,pač župca,meso,krompir-standard.
joj komaj čakam!! Pol pa gremo še s prjatli,in szi bratom fantovim ter njegovo. No sej tak bomo kar pri njih doma. tm pa bomo meli za predjed pršut z melono, pol pa ne vem kaj. Vem za sladico da bo štrudl pa moje baklave. Uf letošnjega silsvestra se bomo pa fajn zredili! 


Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
- *hox*
- Cosmofrik
- Prispevkov: 2254
- Na forumu od: 15. 2. 2007
Za božično večerjo smo jedli: juho (govejo in gobovo), riž, krompir, ene 3 vrste mesa (pečenka, puran, piščanc), mlincev za čuda ni bilo, paprike, solato, potico in piškote.
Kaj bomo pa jedli za novo leto, pa še sporočim.
Verjetno kaj podobnega, s tem da bojo pohane gobe 100% na jedilniku. 

Kaj bomo pa jedli za novo leto, pa še sporočim.


-
uršy - Kofetarica
- Prispevkov: 641
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: najlepše mesto
mi imamo za Božič že kr tradicionalno večerjo pri moji mami, na katero pridemo vsi njeni otroci (še dva brata s svojimi familijami)in potem jemo same dobrote (moja mami nardi skor vse, jst pa sladkiše - ponavadi torto): za predjed kšn pršut pa ta njamsi toskanske suhe salame, tatarc, pašteta, francoska (houm mejd of kors), razni siri, olive, ..... pol za glavno jed je skor zmeri roust bif u lovski omaki pa houm mejd njokci pa kruhove rezine (k kruhovi knedli, sam da so drugačne oblike), pa solate in to, za desert pa še kkšno mojo slastno torto .... zravn pa seveda peninco pa pol še druge dobre vinčke
....in potem se vsi tok nabašemo, da komi dihamo
.... če je pa vse tok dobrrrrrr


-
Yazmeen - Cosmofrik
- Prispevkov: 2376
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Mi bomo pa baje mel letos za večerjo "rahle", k še zdj točn ne vem, kaj je to
Baje pomakaš krompir in zelenjavo v stopljen sir al neki tazga...Je pa to na podobn način, k fondue, mal čakaš pa to, ni unu da dobiš jed pripravljeno in jo poješ, ampak si jo morš sam prpravt.

-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
"Raclette "(če je to to); maš take male posodice, kamor daš kar ti pač paše, I guess, kakšno zelenjavo, lahko salamo - fajn je, da je vse ali narezano na majhne koščke ali pa res na tanko(je bolj majhna posodica), čez pa daš rezine sira(lahko različne), takega, ki se fajn topi-kar je tud vsa fora te zadeve; pol pa stvar vržeš na kruh(vsaj pri nas se tko to počne).Yazmeen napisal/-a:Mi bomo pa baje mel letos za večerjo "rahle", k še zdj točn ne vem, kaj je toBaje pomakaš krompir in zelenjavo v stopljen sir al neki tazga...Je pa to na podobn način, k fondue, mal čakaš pa to, ni unu da dobiš jed pripravljeno in jo poješ, ampak si jo morš sam prpravt.
Aja, gor je pa še ena plošča na kateri lahko kej tud še pečeš("grilaš").
Sam men je to bolj kot malica, ne vem no, ne morš ravno celega zrezka dat tja.

(sicer pa, če me vprašaš, je to bolj preseravanje - "tople kruhke" lahko tud v pečici pripraviš.

-
Mayflower* - Kofetarica
- Prispevkov: 549
- Na forumu od: 10. 6. 2007
Za božično večerjo nam je tašča skuhala polnjenega piščaca pa pečenko pa riž v gobovi omaki, moja mami pa zelo podobno - filano kuro, riž s papriko in njoke v gobovi omaki.
Za novo leto sva se pa javila midva, da bova kuhala pri fantu doma in bova naredila riž pa sladko kislega piščanca zraven (ker je to največ kar znava, pa res sva vesela, ker lahko narediva), pa mogoče francosko solato, čeprav to ne paše prov fest zraven
Za novo leto sva se pa javila midva, da bova kuhala pri fantu doma in bova naredila riž pa sladko kislega piščanca zraven (ker je to največ kar znava, pa res sva vesela, ker lahko narediva), pa mogoče francosko solato, čeprav to ne paše prov fest zraven

-
matty13 - Komunikatorka
- Prispevkov: 142
- Na forumu od: 2. 1. 2007
- Kraj: Gorenjska
Ma jest mam pa že od nekdaj eno svojo navado, ki jo morjo tisti k z mano praznujejo sprejet
Vedno, kjer koli smo pečem piščanca in naredim tisoč in eno prilogo in to ponavadi cmarim s pomočjo kolegic kar nekaj ur, ker mi je res zakon: Tko se ga vsaj ne napijem prehitro hihi


Vedno, kjer koli smo pečem piščanca in naredim tisoč in eno prilogo in to ponavadi cmarim s pomočjo kolegic kar nekaj ur, ker mi je res zakon: Tko se ga vsaj ne napijem prehitro hihi

Ljubiti samega sebe je začetek dosmrtne romance
-
Eući* - Debatorica
- Prispevkov: 477
- Na forumu od: 8. 10. 2010
- Kraj: Ljubljana
men je tut ful ušeč ta božićna- novoletna idila
letos se je začel že prej heh, ta snegc k pada, vsa ta atmosfera, ..sm ful naudušena
nasploh, mi to velik pomen, ko se družina zbere skupi, pa ni važn kaj se je, samo da smo skupi, v lepem okrašenem dišećem prostoru, kjer je toplo, uzuni pa snegc pada, kar še popestri, polepša vso vzduške ...jah mislm da je to zelo lep čas v letu








Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. 

- katja_t_1980
- Debatorica
- Prispevkov: 342
- Na forumu od: 16. 12. 2009
Nekaj primerov menijev iz zadnjih let:
1.)
-enolončnica iz rjave leče in korenja+koruzni kruh
-popečeni kruhki (mocarela, vege šunka in paradižnik), špinačni zavitek
-solatni bar (zelena solata, rukola, paradižnik, fižol, korenček, kumare, prelivi)
-sladici: sadna kupa z malaga sladoledom, kokosovo-limonine kroglice
2.)
-koruzni čips z različnimi salsami (nacho, paradižnikova, guacamole, kisla smetana)
-vegetarijanski buritosi (zelenjava, sir, rdeča salsa, kisla smetana), postreženi na solatnih listih
-sladica: kokosov sladoled z bananami in ananasom, vse prelito s čokolado (v izdolbenem ananasu)
3.)
-solata iz rukole, češnjevca in parmezana
-vegetarijanski ražnjiči (mariniran tofu, paprika, paradižnik, bučke), na olivnem olju popečeni kruhki
-sladica: tiramisu
-kasneje še vegetarijanska bloška trojka (krompir, koleraba, korenje, fižol) in kruh
4.)
-korenčkova juha
-zeljni zvitki, polnjeni z lečo in gobami, krompirjev pire
-motovilec v solati
-sladica: schwarzwaldska torta
5.)
-mini sendviči (polnozrnat kruh+fižolova pašteta+listi peteršilja ali kruh+čemažev namaz+listi peteršilja ali kruh+majoneza+vege šunka,...)
-seitanovi zrezki po dunajsko, riž z zelenjavo
-solatni bar (zelena solata, rdeč radič, koruza, fižol, prelivi)
-sladici: makova potica, pečena jabolka (polnjena z orehovim nadevom)
6.)
-sojini medaljoni v omaki iz jurčkov, pečene krompirjeve kroglice
-solatni bar (zelena solata, kumare, paradižnik, korenček, sir, prelivi)
-sladici: hruške lepe Helene (hruške, vanilijev sladoled, temna čokolada), ježki
7.)
-različni sendviči (npr. z vege šunko in sirom, s popečenim mariniranim tofujem in češnjevcem, z zeliščnim namazom in jajcem, z vege pašteto in kislo kumaro, z gorgonzolo,...) in mini pizze (pelati, mocarela, rukola ali pelati, beluši, mocarela)
-solatni bar (rukola, radič, solata, zelje, fižol, stročji fižol, paradižnik, paprika, pesa, kalčki, sir, prelivi)
-sladice: veganski medenjaki, veganske orehove kroglice, različni piškoti, sadna solata, krema iz rastlinske smetane in čokolade
8.)
-kitajska kisla juha
-vegetarijansko praženi rezanci (tofu, zelenjava, rezanci, arašidi)
-solata iz kalčkov
-sladici: pečene banane, pečeni mandlji
1.)
-enolončnica iz rjave leče in korenja+koruzni kruh
-popečeni kruhki (mocarela, vege šunka in paradižnik), špinačni zavitek
-solatni bar (zelena solata, rukola, paradižnik, fižol, korenček, kumare, prelivi)
-sladici: sadna kupa z malaga sladoledom, kokosovo-limonine kroglice
2.)
-koruzni čips z različnimi salsami (nacho, paradižnikova, guacamole, kisla smetana)
-vegetarijanski buritosi (zelenjava, sir, rdeča salsa, kisla smetana), postreženi na solatnih listih
-sladica: kokosov sladoled z bananami in ananasom, vse prelito s čokolado (v izdolbenem ananasu)
3.)
-solata iz rukole, češnjevca in parmezana
-vegetarijanski ražnjiči (mariniran tofu, paprika, paradižnik, bučke), na olivnem olju popečeni kruhki
-sladica: tiramisu
-kasneje še vegetarijanska bloška trojka (krompir, koleraba, korenje, fižol) in kruh
4.)
-korenčkova juha
-zeljni zvitki, polnjeni z lečo in gobami, krompirjev pire
-motovilec v solati
-sladica: schwarzwaldska torta
5.)
-mini sendviči (polnozrnat kruh+fižolova pašteta+listi peteršilja ali kruh+čemažev namaz+listi peteršilja ali kruh+majoneza+vege šunka,...)
-seitanovi zrezki po dunajsko, riž z zelenjavo
-solatni bar (zelena solata, rdeč radič, koruza, fižol, prelivi)
-sladici: makova potica, pečena jabolka (polnjena z orehovim nadevom)
6.)
-sojini medaljoni v omaki iz jurčkov, pečene krompirjeve kroglice
-solatni bar (zelena solata, kumare, paradižnik, korenček, sir, prelivi)
-sladici: hruške lepe Helene (hruške, vanilijev sladoled, temna čokolada), ježki
7.)
-različni sendviči (npr. z vege šunko in sirom, s popečenim mariniranim tofujem in češnjevcem, z zeliščnim namazom in jajcem, z vege pašteto in kislo kumaro, z gorgonzolo,...) in mini pizze (pelati, mocarela, rukola ali pelati, beluši, mocarela)
-solatni bar (rukola, radič, solata, zelje, fižol, stročji fižol, paradižnik, paprika, pesa, kalčki, sir, prelivi)
-sladice: veganski medenjaki, veganske orehove kroglice, različni piškoti, sadna solata, krema iz rastlinske smetane in čokolade
8.)
-kitajska kisla juha
-vegetarijansko praženi rezanci (tofu, zelenjava, rezanci, arašidi)
-solata iz kalčkov
-sladici: pečene banane, pečeni mandlji
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Z veseljem bi recept za kislo- pekočo juho.
Sicer mi je pa najboljši del teh praznikov domač tatarski. Njami.
Sicer mi je pa najboljši del teh praznikov domač tatarski. Njami.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]