Pizza
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Aaaa, chiqqa, tole se pa sliši grozno
smrčki
A res, jaz sem pa pred kratkim prvič probala en košček od tam, pa se mi sploh ni zdela mastna.. prej obratno - samo malo sira in zelenjava .. Pa v redu tanko testo..
smrčki
galathea napisal/-a: Mercatorjeve za kdaj pa kdaj (kar mastne in težke, ampak dobre).
A res, jaz sem pa pred kratkim prvič probala en košček od tam, pa se mi sploh ni zdela mastna.. prej obratno - samo malo sira in zelenjava .. Pa v redu tanko testo..
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
ŽuŽa napisal/-a:^^vidm tole temo pa si rečem joj kok bi zdele ene pico pojedla. Pol sem pa prebrala post od chiqqe me je pa use minil.
Ha, točno to - ampak sem si opomogla in spet sanjam o pici s tuno (ampak brez čebule) pa tudi z margarito bi bila že zadovoljna - samo, da bi bla luštna tatarska zraven. Mmm!
Sicer so mi pa doma narejene pice (by majmadr) za znoret najboljše. Vedno je po mojih željah gor... Zdaj sem se spomnila, da bo treba dat gor koruznosirno kombinacijo... Mnjam.
-
Blair - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 1. 2009
chiqqa napisal/-a:bom ob tej priliki dodala eno svojo zgodbico...
zanč naročila prico prek dostave,morsko,po dolgm času..LOL no pač si bom zapomnla za use življenje ker kej tazga se še ni zgodil.zgledala je res ODLIČNO,tko po videzu in okusu ena izmed najbolših če ne clo najnajjjjbolših morskih kar sm jih jedla-res tko napihnena,ful sira,sadeži zgledal odlično pa tko res njam okus..
no in težava se pojavla k sm pršla do skor polovice pice(!!!!) k nakar tko hočm pojest neki in iz ust vn prvlečm pač tisto drobovino-k oklep od rakovice-pač eni deli...no in ok hhmm čudn..na eni nitki..jem naprej,nakar se mi je neki čudn zdel da so mele klapavice-une mini črne školjkice take res 1cm nitke vn pa tko ene pikce umes k recmo koščki zemlje pa korenince..čist tko je zgledal..nakar zagledam DA JE TO POUUUSOODDD TKO!!! hmm wtfff kva je to..fuj in fej???? tko uno hmm kva se jim je to zaredil??? in tko za foro pogledam pod eno školjko zravn in FUUUJJJ spodi je bil hrošč-ala smrdljivka po obliki??zgledla je k da je bil notr napol v školjki??????FUJFUJFUUUJ valda prec sam fuknla use stran pa letela na školko k u tistm trenutku se mi je kr zvrtel pred očmi
gnus!
pol sm šla raziskvat mau po pici (nism douh zdržala,sam čakala predn bo kej vn prlezl FUJ)in opazla tko fuuul čudne stvari,tko škampi so ponavad al tanki al tko srednje debeli..no te 'škampi' al kaj so bli pa tko k ene bube,pa ful bl zviti pa mele so črne 'smrčke'...tko k gosence..sam bele..pač ličinke??? tko da FUUUJJJJJJJJJJ?? kaj so oni to men dal???
je možn da se to zaredi notr v steklenici kjer majo to nafilan???
potem pa še ene čudne mejhne stvarce po 1cm, k eni končki deževnika..sj lohka so to od hobotnce,sam to niso ble tko belo-vijolčne ampk RJAVE PA ČRNE????mau rdeče nekje?? dobr,res da bi lohka se zapekl,sam tko sred pice??pa tko čist mini po 1 cm še ne?
ugl. sprašujm vs, a so te laski res neki normalnga,jz tega na pici nism še NIKOL dobila, ker bi začutla in opazla..rekl so mi,da so bli zgleda neočiščeni(???) -taki so baje ko jih kupš???? tko da...WTF JE BLO TO USE SKP???
ugl. odločla se,da morske pice ne jem nikjer več po dostavi..da ne rečm,kake motnje sm mela k sm si naročila lignje...in se s pico spet uštela..use kar je sluzasto&morsko po dostavi nikol več!!!
najbl smešn pa je,ker lih ta dostava (da izpostavm:Halo Katra) ma na jedilniku napisan da oni oh in sploh pazjo in majo po standardih in majo stalni nadzor itd..hmmm se je za zamislt
se je komu že zgodil to??
O. Moj. Bog. Še dobr da ne jem pice z morskimi sadeži..
Men majo pa vredu pice v Olivi.. kraška mi je ful dobra pa ena z mozzarelo pa svežo zeleno papriko in pelati.. pa kkšna tunina mi je tud njamski..
Sicer jo pa doma naročimo skor 1x na teden (tamala sestrca pač živi od pice ), zato je učasih niti vidt ne morm, k sem se je ful prenajedla!
Drgač pa moj skoz govori, da majo v Garaži najboljše pice.. je kera že bla tam?
-
ela85 - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2006
- Kraj: na lepem
moj recept za polnozrnato pico:
- v aparatu za kruh si pripravim testo (pz moka, voda, sol, kvas)
- ko je testo pripravljeno, ga razvlečem po pekaču
- čez testo prelijem pasirani paradižnik (nima dodanega sladkorja, kot npr. kečap ), začimbe za pico ali origano + bazilika
- nadev je vsakič drugačen - odvisno od tega, kaj imam pri roki, najbolše pa je itak poleti, ko je vse na vrtu:
- paprika, paradižnik
- bučke, čebula
- narezan ohrovt, cvetača, brokoli
- gobe (zadnje čase ne več, ker mi je bilo 2x pošteno )
seveda sem pico jedla brez sira in klobas (ter ostalih beljakovin).
- v aparatu za kruh si pripravim testo (pz moka, voda, sol, kvas)
- ko je testo pripravljeno, ga razvlečem po pekaču
- čez testo prelijem pasirani paradižnik (nima dodanega sladkorja, kot npr. kečap ), začimbe za pico ali origano + bazilika
- nadev je vsakič drugačen - odvisno od tega, kaj imam pri roki, najbolše pa je itak poleti, ko je vse na vrtu:
- paprika, paradižnik
- bučke, čebula
- narezan ohrovt, cvetača, brokoli
- gobe (zadnje čase ne več, ker mi je bilo 2x pošteno )
seveda sem pico jedla brez sira in klobas (ter ostalih beljakovin).
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Jz jem navadno pico s tatarsko in koruzo, al pa pikantno. Ponavadi je neki v tem stilu. Čeprav pa rada poskušam tud nove, kakšne posebne. Ni pa mi glih najbolj všeč, če je sveža zelenjava gor, k se mi zdi da tako čudn okus pride. Ful mama rada gobe gor.
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
Zdej ko sem odprla to temo sem si zaželela pizzo ... mmmm ... Dobro da jo je ostalo še malo od včeraj, jo bom samo pogrela v mikrovalovni
Drugače pa je meni moja homemade pizza ful dobra, ker jo pač sama nardim in dam sestavine po občutku (nardim malo bolj slano pa ogroooomno origana more bit gor ) ..
Čeprav je pa res da pizze iz krušne peči rulz!
Ne grem pa nikoli več v fast food pod stadion - sem samo enkrat naročila tam kos pizze in je bil trd kot kamen. Sem se potem malo pozanimala okoli in sem zvedla da nisem edina ki se mi je to zgodilo, tako da očitno ne znajo pizze delat!
Drugače pa je meni moja homemade pizza ful dobra, ker jo pač sama nardim in dam sestavine po občutku (nardim malo bolj slano pa ogroooomno origana more bit gor ) ..
Čeprav je pa res da pizze iz krušne peči rulz!
Ne grem pa nikoli več v fast food pod stadion - sem samo enkrat naročila tam kos pizze in je bil trd kot kamen. Sem se potem malo pozanimala okoli in sem zvedla da nisem edina ki se mi je to zgodilo, tako da očitno ne znajo pizze delat!
Let's swim to the moon .....
- garview
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2009
- Kraj: Lj.
Povsem ne naročam pizzo na dom, ker je bolje nekaj sam narediti za manj denarja. Vseeno mi je kakšna je pizza, poleg morskih sadežev, tune, hrenovke, jajce na vrhu, feferoni in druge pekoče dodatke. Najraje imam navadno, margarito, in pizzo z koruzo (brez gob). Slastno.
Be your self and be good to nature.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov