Pizza
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
nastasja - Komunikatorka
- Prispevkov: 108
- Na forumu od: 3. 1. 2005
- Kraj: Maribor
*mala* napisal/-a:Punce, ki same naredite pico- kako naredite testo?
Pa kateri pelati so najboljši- da podobni tistim v gostilnah? Kakpno priporočilo?
testo jaz naredim čisto preprosto
450 g moke
pol kocke kvasa, to je nekje 25 g
pa 2 dl mlačne vode
kvas zmešam z mlačno vodo, vlijem na moko in zgetem testo, ter pustim vzhajat dve uri
vsi hvalijo to testo, da je res dobro
Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
-
_ladybird_ - Komunikatorka
- Prispevkov: 218
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: .......
pol kvasa, topla voda, skodelca toplega mleka, žlica medu, žlica olivnega olja, sol - zmešam skup, dodam polnozrnato moko + mal navadne moke nardim testo, pa počakam ene pol urce da vzhaja
I know it's only rock 'n roll but I like it, like it, yes, I do!!!
- pikapolonca23
- Sramežljivka
- Prispevkov: 9
- Na forumu od: 13. 1. 2009
Nisem izbirčna, če pa že rada pojem mehiško brez pekočih feferonov obvezen nacho. Ali pa takšno, da je gor ful zelenjave in kakšna kisla smetana ali pa skuta
Najboljša pa je tista, ki si jo doma narediš, ker daš gor kar imaš rad! Glih danes sem jedla takšno. Uh je bla dobra
Najboljša pa je tista, ki si jo doma narediš, ker daš gor kar imaš rad! Glih danes sem jedla takšno. Uh je bla dobra
-
Aloha - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2848
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Najbolšo pico dela (in z njo redi use ostale) moj fotko .
Jedl so jo že usi možni, folk se je od nekdaj dobesedno vabu h nm na pico (če ga prej nismo povabil mi) in ni ga blo človeka, k je ne bi resnično pohvalu.
Pa ne gre za kšne "skriunosti kuharskih mojstrou" (fotr se je u žiuljenju - kar se kuhe tiče - specializiru zgolj za palačinke in pico, ostalga najbrž ne bi znau skp spraut), niti za kšne specialne sestavine.
Velik je odvisn že od tega, kako se prprau testo in njemu nekak vedno rata dosešt tisto pravo mero debeline, puhlosti, hrustljavosti in sočnosti.
Po oštarijah jem pico zlo redko. Sm si pa zapomnla vegetarijansko (oz zelenjauno) pr Guštiju u Izoli .
Jedl so jo že usi možni, folk se je od nekdaj dobesedno vabu h nm na pico (če ga prej nismo povabil mi) in ni ga blo človeka, k je ne bi resnično pohvalu.
Pa ne gre za kšne "skriunosti kuharskih mojstrou" (fotr se je u žiuljenju - kar se kuhe tiče - specializiru zgolj za palačinke in pico, ostalga najbrž ne bi znau skp spraut), niti za kšne specialne sestavine.
Velik je odvisn že od tega, kako se prprau testo in njemu nekak vedno rata dosešt tisto pravo mero debeline, puhlosti, hrustljavosti in sočnosti.
Po oštarijah jem pico zlo redko. Sm si pa zapomnla vegetarijansko (oz zelenjauno) pr Guštiju u Izoli .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
haley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 5016
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Mmmmm...ful bi zdele zmazala eno pico
Najrajš mam kako tunino pico, al pa kako s veliko zelenjavce, pa kak nacho sir zraven. Če jo delam doma pa pač rada uporabljam različne sestavine, tako da pride ven čist neka unikatna pica:)
Rada si privoščim tudi kake pičiče, kar se mi zdi včasih še boljše kot pica.
Najrajš mam kako tunino pico, al pa kako s veliko zelenjavce, pa kak nacho sir zraven. Če jo delam doma pa pač rada uporabljam različne sestavine, tako da pride ven čist neka unikatna pica:)
Rada si privoščim tudi kake pičiče, kar se mi zdi včasih še boljše kot pica.
-
Sophia - Sramežljivka
- Prispevkov: 12
- Na forumu od: 24. 1. 2009
Za testo lahko probate kvas v prahu; jaz sicer nnikol ne delam testa, ker me moka 'skomina' (sej se vsake tok potrudm, sam k mi je res tko neprijetn filing), tko da ne vem recepta za testo, ker ga vedno moj dela. Jaz potem nadevam gor ves stuff - sir (običajno že kupljen nariban), še prej mezga z origanom , pa tuna, pa olive, pa na vrhu bučke (jaz ne jem mesa, zato ni šunke gor ). Vsake toliko je gor še par kosov oz. rezin pršuta - za mojga.
Let the good times roll!
-
p!ka - Cosmofrik
- Prispevkov: 1836
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Dobro pico jem redko kje. Najraje v Napi (Izola), kjer jem pico z gamberi; v Caprisu (Koper), kjer jem mornarsko (al je ribiška ) al pa bilo kero in še v Kanavi (Izola), kjer jem bilo kero. To je kratek in jedernat spisek mojih najljubših picerij in najljubših pic. Drgač pa jem dost drugih pic, sam bolj poredko.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
rachka_ - Cosmofrik
- Prispevkov: 1755
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
čist preveč obožujem pice.. in to sploh ni dobro.
najboljše so mi: lovska v foculusu, bolonjska v al caponetu.. pa še bi se lahko našlo. čeprav, naaajrajši mam še vedno klasiko
najboljše so mi: lovska v foculusu, bolonjska v al caponetu.. pa še bi se lahko našlo. čeprav, naaajrajši mam še vedno klasiko
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
M|nChy - Sramežljivka
- Prispevkov: 35
- Na forumu od: 14. 8. 2008
- Kraj: Maribor
jaz tudi obužujem pico
najraje grem na bone v Mb v Mojo picerijo, ker si lahko sam sestaviš kaj bi imel gor, saj drugje nikjer ne najdem svoje kombinacije...in najboljša mi je slanina,pršut,gobice,sir,gorgonzola njamiii
najraje grem na bone v Mb v Mojo picerijo, ker si lahko sam sestaviš kaj bi imel gor, saj drugje nikjer ne najdem svoje kombinacije...in najboljša mi je slanina,pršut,gobice,sir,gorgonzola njamiii
*¤* It''s the little things that drives me crazy *¤*
-
creative PERSON** - Komunikatorka
- Prispevkov: 229
- Na forumu od: 3. 1. 2009
- Kraj: Rateče - Planica:vikend ; Lj :med tednom
pica s pršutm al pa 4 siri --> naibolš
ENJOY our lives ---> That's the only way to make us HAPPY
-
maaalaaa - Sramežljivka
- Prispevkov: 93
- Na forumu od: 1. 7. 2008
doma malce experimentiram, pa dam različne sire, pač kar mam v hladilniku, pa kakšn ceu paradižnik navrhu pa .. mmmm
najraje pa naročim v eni restavraciji 4 siri, k vem da je vedno dobra, v ostalih pa vedno margerita, k sm tut že tko obupne 4 siri dobila, da je nism mogla pojest
najraje pa naročim v eni restavraciji 4 siri, k vem da je vedno dobra, v ostalih pa vedno margerita, k sm tut že tko obupne 4 siri dobila, da je nism mogla pojest
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov