Odvečna maščoba

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 02. Sep. 2011 19:39

Živjo!

rada bi izgubila nekaj odvečne maščobe oz. preoblikovala telo..
visoka sem pribl. 167cm in imam 59kg..
imam kar nekaj maščobe na zadnjici in nogah..
med poletnimi počitnicami sem začela obsedeno hujšati.. mislila sem, da če bom zelo malo jedla, da bom se znebila te maščobe.. jedla sem res zelo malo in ogrooomno telovadila in delala vaje za noge, trebušne mišice.. nekaj maščobe na trebuhu sem sicer izgubila, to pa je tudi vse.. kmalu sem obupala, saj enostavno nisem imela več energije..
prebrala sem že veliko o hujšanju na internetu in sem mi je postalo jasno, da to kar sem postopoma dobila ''gor'', tako mora to postopoma iti dol..
odločila sem se da bom jedla 5x na dan (med počitnicami sem jedla samo 2-3x), popila najmanj 2l vode, kakšno skodelico zelenega čaja.. glede telovadbe nameravam hoditi 40min na sobno kolo in kakšnih 20min dvigovanje uteži predvsem za noge,..včasih zvečer še sprehod..
zdaj pa me zanima, če bi taka vadba bila primerna predvsem za izgubo maščobe na zadnjici in nogah..

bolj kot to, pa me muči, kaj TOČNO naj JEM..
drugače še hodim v šolo, zato mi je še toliko težje si narediti nek jedilnik..
ponavadi preden grem v šolo, pojem neke kosmiče.. potem pa imamo v šoli malico, ki bi mu lahko rekli bolj kosilo, saj ponavadi dobimo kak zrezek, prilogo in solato..
tako da zdaj ne vem, kako si naj razporedim hrano čez dan..
prebrala pa sem tudi da bi obrok moral biti sestavljen iz 40% ogljikovih hidratov, 40% beljakovin in 20% maščob. (???)

torej, bi mi lahko kdo svetoval, kak se naj prehranjujem in ali naj v šoli jem normalno to ''malico'' al si raje prinesem s seboj kak jogurt+sadje in potem doma jem kosilo?
lahko kdo napiše tudi kak jedilnik za primerjavo.. nočem pa neke diete, ker bi samo rada spremenila način prehranjevanje, ker sem se prej namreč zelo nezdravo prehranjevala (prigizki, sladkarij, hrenovke, salame,...)..

hvala,
lp!

p.s. : prosila bi za NASVETE, ne nesramne komentarje. ;)
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 432
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 02. Sep. 2011 21:15

Ne vem, če ti bom res lahko pomagala, pa vseeno.
Jaz furam zdrav način življenja že nekaj časa, ker so mi odkrili neke zdravstvene težave, ki jih na tak način lahko nadzorujem. Sicer sem že prej imela ok postavo, ampak se je v tem času "stopilo" vsaj enih 5 kg.

Prehranjujem se precej podobno kot prej, sem pa s svojega jedilnika črtala take v bistvu nepotrebne stvari, ki si tudi ti naštela: prigrizki, sladkarije, čokoladke, majoneza, mcdonalds, pomfri, ocvrta hrana, čips - skratka vse, kar vsebuje ogromno maščobe in sladkorja. Kadar pripravljam hrano doma, poskušam zmanjšati maščobe, kupujem posneto mleko, polnozrnat kruh. Zjutraj ponavadi jem kosmiče z mlekom ali jogurtom, vmes kakšno sadje, lahki jogurt itd. Kadar sama pripravljam kosilo, poskušam vključiti čim več zelenjave. Če grem kam na kosilo in vidim, da je na krožniku kalorijska bomba, pač ne pojem čisto vsega.

Super, da si dodala tudi šport. Da boš mela več motivacije se lahko s kakšno frendico skupaj vpišeta na aerobiko, hiphop, fitnes ...

Se kar hitro navadiš, še posebej če veš, da delaš nekaj zase.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 04. Sep. 2011 9:18

hvala!

zanima me samo, kakšne kosmiče npr. ješ, ker jaz jem ene muslije, ki bi naj bili zdravi, vendar sem opazila, da vsebujejo kar 20g sladkorja na 100g. zato sem mislila, da bi jih zamenjala za polnozrnate..

zanima me samo še, kaj npr. ješ po kosilu? nekje sem prebrala, da bi se popoldan naj izogibali sadja in OH.. in res nimam ideje kaj npr. naj jem za popoldansko malico ali ''večerjo''.

hvala.
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 432
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 04. Sep. 2011 10:46

Zdaj trenutno so mi najboljši polnozrnati varianta corn flakes od Nestlleja http://www.zdravakrava.hr/media/article/images/140/nestle%20fitness450x300.jpg
ja pametno je prebrat kaj taki izdelki vsebujejo, nekateri samo izgledajo zdravi. Če je v žitaicah več čokoladnih koščkov kot žitaric, pol to pač ni nek zelo zdrav zajtrk.

Kosilo imam ponavadi okrog 4 popoldne, ker takrat vsi pridemo domov in imamo skupaj kosilo. Včasih do večera sploh več nisem lačna, včasih pa pojem kak jogurt, včasih tudi sadje, polnozrnato štručko, solato ki je ostala od kosila ... načeloma ne pazim na OH.

Zadnje čase se mi redno dogaja, da vedno ko pridem k fantu, ravno vsi nekaj jejo in so čist užaljeni če ne jem zraven. In ponavadi so to pice, pomfri, junk food okrog 9 zvečer. Tako da je včasih moj jedilnik daleč od zdravega, se pa trudim :D
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 04. Sep. 2011 12:33

hvala obema..

točno o teh kosmičih sem razmišlala, ki si mi prilepila link.. :) sem jih že jedla, pa so mi tudi bli ful dobri, pol pa sem jih zamenjala za ene muslije, samo sem opazila, da vsebujejo več sladkorja kot naprimer ti polnozrnati..
drugače pa jutri začnem, ko je že ravno ponedeljek. :) upam da mi tokrat uspe..

hvala še 1x.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 04. Sep. 2011 13:09

^^ Tu te "fitness" kosmiči so polni cukra. Če hočš res jest zdrave, "dietne" kosmiče si kup navadne ovsene, brez useh dodatkov. Najprej ti bojo mal brez okusa, sploh če si navajena na ful sladke, pol se jih pa fuul navadš in ti je use presladko. Lahko jih tut na začetku mal mešaš, da prehod ne bo tok hud.
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 04. Sep. 2011 13:39

hvala, bom poskusila. :)
zdaj še samo ''čakam'', da pojem še te muslije do konca, potem pa nabavim to. :)
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 04. Sep. 2011 13:45

Men so teli najboljši :) http://www.manager-magazin.de/img/0,1020,322137,00.jpg
Pa instant so in jih ni treba kuhat, samo vroče mleko čez ulijš. Na začetku si lahko dodaš tut mal medu al pa kako sadje not narežš.
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 531
Na forumu od: 2. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a angel99 » 04. Sep. 2011 14:02

drugače se ovseni kosmiči morajo kuhat? (nisem še nikoli tega jedla)

s sojinim mlekom jih najbrž tudi lahko ješ,ali?
sem se nekako odvadla mleka, ker sem zaradi njega mela nekaj težav s kožo..
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 04. Sep. 2011 14:16

^^ Jaz jih še nikoli nisem kuhala, sem pa slišala, da eni kuhajo ovseno kašo, ja...

Seveda daš lahko sojino mleko :) ... jaz sem ponavadi dala zraven malo navadnega ali sadnega jogurta, lahko dodaš tudi kakšno žličko marmelade s 100% sadnim deležem ipd., če bi rada malo osladila.

Meni so všeč tisti od Koellna, pa Sparovi so tudi super, taki drobni... ali pa od Nature polnozrnati, imajo vse vrste kosmičev v rjavih vrečkah (tudi ječmenove, ržene...) :gut:
celjanar
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 442
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 04. Sep. 2011 14:54

Če hočeš shujšat, boš mogla mal več beljakovin zaužit..7:2:1=B:OH:M, al pa kej takega.
Glede teh "kosmičev za hujšanje" ki jih kupiš v nekih pakngah kjer piše da so za hujšat lahk kr pozabiš. Kup si navadne ovsene kosmiče, v modrem pakiranju tak ko je za moko pa cuker, ponavadi najdeš na oddleku tam ko je za alergike.
Potem jogutri..večina ljudi raje kupuje jogurte z 0% maščobe..žal je tu rahla finta, medtem ko kupiš jogurt s 3,2% maščobe ima ta majn cukra kot pa ta z 0% maščobe, tak da je bolš da kopujete s 3,2.

Kdaj in kolkrat na dan ješ niti ni tak važn, poješ pač kulkr porabiš..

Vaje za rit oz. zadnjo verigo telesa so najboljše počepi,izpadni koraki, deadlifti, predkloni..seveda z obtežitvijo.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 04. Sep. 2011 15:12

^^ Še en, ki je kopil jogurt :D

Hmm, ni nujno, v tiste brez maščobe pogosto nabašejo bolj umetna sladila (sploh tuje firme), ki so itak še bolj škodljiva (samo kalorij je pa manj seveda).. tole z večjim deležem dodanega cukra v manj mastnih jogurtih je pa men res bedarija, še nikoli tega nisem videla, vedno samo na forumu kdo to reče :gruebel: Že če pogledaš od Ljubljanskih mlekarn, imajo vsi njihovi sadni s 3,2% maščobe tudi večji delež OH kot lahki sadni EGO... Pa saj itak ni treba kupovat sadnih, navadni manj masten jogurt je npr. super (ala probiotični EGO), veliko manj kaloričen in cukrast od tega mastnega s cukrom, ki ga ti priporočaš :) Lahko se pa doda kakšen košček svežega sadja zraven, če komu ni všeč navaden.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 04. Sep. 2011 15:16

celjanar napisal/-a:Kup si navadne ovsene kosmiče, v modrem pakiranju tak ko je za moko pa cuker, ponavadi najdeš na oddleku tam ko je za alergike.


Ti mislš tele: http://www.najcena.si/images/products/l ... osmiig.jpg?
Sam te morš kuhat, da se zmehčajo, vsaj ene 10 minut. Smo pa enkrat primerjal sestavo teh in unih k sm prpela link v prejšnjem postu in majo skoraj identično sestavo (instant majo še clo malenkost manj maščob).

angel99 komot jih ješ tut s sojinim mlekom. Sam segrej ga (vsaj men je tko dost bolš, ker ratajo pocasti :D )
celjanar
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 442
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 04. Sep. 2011 15:53

Če zmešaš s proteini itak kr pogoltneš tak da ne poznam nobenga od kolegov da bi si kuho kosmiče.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov