Naša kuharija-slike

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1624
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 13. Apr. 2010 16:34

*mala* napisal/-a:Moja prva torta :D Sacher- RECEPT (malce prirejen glede nadeva).
Slika


A mi lahko poveš, koliko marmelade si dala noter? Jaz sem jo včeraj naredila za mojega fanta, ki ima sanes rojstni dan in me je strah, da sem dala preveč? (nisem še sprobala)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 13. Apr. 2010 16:39

Jaz sem dala ene pol marmelade (torej okoli 250 g), ampak sem zdraven zmiksala še približno pol manjšega mareličnega kompota (sem hotla mal večje koščke, pa preveč zmiksala :D)

Koliko si je pa dala? Mislim da je težko preveč marmelade :D
Zadnjič spremenil *mala*, dne 13. Apr. 2010 16:40, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Apr. 2010 16:40

N0ty, a lahko še poveš, kako si testo za pico naredila, prosim?
Uporabniški avatar
N0ty
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 140
Na forumu od: 9. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a N0ty » 13. Apr. 2010 17:13

po temle receptu http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3263 , s tem da sm dala samo gladko moko.... pa 2x količino vsega :)
Fightin for a peace is like fu*king for virginity
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1624
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 14. Apr. 2010 8:48

*mala* napisal/-a:Jaz sem dala ene pol marmelade (torej okoli 250 g), ampak sem zdraven zmiksala še približno pol manjšega mareličnega kompota (sem hotla mal večje koščke, pa preveč zmiksala :D)

Koliko si je pa dala? Mislim da je težko preveč marmelade :D


Na mojem receptu je pisalo 350g- polovico za nadev, polovico pa za namazat zgornjo ploskev in obok. S tem, da sem jaz to spregledala in dala vseh 350g v nadev in sem potem še približno 200g za namazat obok in ploskev. Sem jo provala in je bilo kar kul, mogoče glazura malo presladka.
Evo še slikica:
Slika
Uporabniški avatar
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 554
Na forumu od: 3. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fay » 29. Apr. 2010 19:24

Da vam spet malo naredim lušte :P

Cookie
Slika

Slika

Keksi z vanili in jagodno kremo
Slika

Slika

Kokosove kocke
Slika

Ruske kape
Slika

Sadna torta z jogortovo kremo
Slika

Slika
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5015
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 29. Apr. 2010 19:28

^^O ruske kape! Pri nas jih doma babica pogosto dela in jih ponavadi ein zwei drei hitro zmanjka :D
Uporabniški avatar
Fay
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 554
Na forumu od: 3. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Fay » 29. Apr. 2010 19:30

Ja dobre so, zmanjka jih, ampak so jebarice in sem zgruntala, da jih ni treba okroglo rezat, ampak da jih potem lahko z kremo malo oblikuješ... So mi kar uspele ja...
Uporabniški avatar
Miss N.
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 302
Na forumu od: 22. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss N. » 03. Maj. 2010 21:17

Fay napisal/-a:Ja dobre so, zmanjka jih, ampak so jebarice in sem zgruntala, da jih ni treba okroglo rezat, ampak da jih potem lahko z kremo malo oblikuješ... So mi kar uspele ja...



js pa ruske kape "režem" kar s kozarcem...unim tamalim za aperitiv...in velikost pride lih ta prava...in ni potrebnega nekega hudega oblikovanja, ker so krogci vsi enaki...

just a tip... :wink:
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1656
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 12. Maj. 2010 17:35

Zakaj zraven slik ne nalepite recepta? :( Tako je tema precej neuporabna.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
Dreamer_90
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 59
Na forumu od: 10. 4. 2010
Kraj: Velenje

Neprebrana objavaNapisal/-a Dreamer_90 » 12. Maj. 2010 18:03

mi pa tem ruskim kapam rečemo kozaške kape, eno bolših peciv :) si mi kr lušte nardila :twisted:
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 14. Maj. 2010 10:33

N0ty napisal/-a:naredila sem testa količinsko za 2 pici ... ga razdelila na 14 kroglic in jih razvaljala na drobtinah. Pol pa dala na to 1 žlico pa pol "nadeva" (tunina zmešana z ribanim sirom in naseklanim petršilom) pa zavila, prepoglna ob krajeh, zavila do konca in na robovih stislna skupej z vilicami.

kolk časa se je peklo ne vem.. recimo ene 10-15min na 250stopinjah...

(kot nadev daš lahko marsikaj... nekaj predlogov kaj majo originalni kruhki iz Gorjanca not:
* morski sadeži, tržaška omaka, sir
*suha salama, tržaška omaka, sir
*skuta, sir
*nutela
*sir, paradižnik
*sir, zelenjava
*šunka, sir
*šunka, sir, gobe
*šunka, sir feferoni
*pršut, sir
*samo sir :D
*...)


ful luštn recept...js sm tut enkrt že probala mal pokopirat gorjančeve pa mi niso ratal, se bom zdej spet opogumla po tvojem receptu=)
Zivljenje je piskotek!
Dashi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 22
Na forumu od: 2. 4. 2009
Kraj: Neue Stadt

Neprebrana objavaNapisal/-a Dashi » 15. Maj. 2010 16:04

Ruske kape, njami Slika
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7096
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 23. Maj. 2010 22:26

inaa in ostale-za naprej.Citirajte samo del besedila ali pa napišite že na začetku, kateri osebi je namenjeno in ne citirajte celega recepta.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 618
Na forumu od: 8. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Dita- » 05. Jun. 2010 10:40

Glede na to, da sm največ limate sladice, ki jih spečete, upam da ne bom preveč ot.
Je že katera delala Cupcakes? Ima katera dober recept?
Sej biskvit sm mislila narest kar iz recepta za muffine, tisto peno na vrhu pa res ne vem kako?
Our passion is our strength <3

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov