Naša kuharija-slike
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ful. smo že skoraj cel pekač pojedli. pa js drugače sploh nisem nek fen sladkega.
edino malo manj cukra bom naslednjič dala v original recept.
edino malo manj cukra bom naslednjič dala v original recept.
- Fatalna
- Komunikatorka
- Prispevkov: 290
- Na forumu od: 3. 7. 2012
Za današnjo čajanko sem spekla jabolčno fino pito
[img]http://fatalna.si/wp-content/uploads/2012/09/čajanka.png[/img]
[img]http://fatalna.si/wp-content/uploads/2012/09/čajanka-in-fina-pita.png[/img]
[img]http://fatalna.si/wp-content/uploads/2012/09/čajanka.png[/img]
[img]http://fatalna.si/wp-content/uploads/2012/09/čajanka-in-fina-pita.png[/img]
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2507
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Pekoče-sladek pražen riž z zelenjavo in indijskimi oreščki od današnjega kosila (njami):
Popečeni jajčevci s sirom in za prilogi riž ter kuhana mešanica stročnic in žitaric izpred par dni:
Popečeni jajčevci s sirom in za prilogi riž ter kuhana mešanica stročnic in žitaric izpred par dni:
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^nimaš pojma kaj je dobr
_patchouli_, jz bi se kdaj povabila na kosilo, prosim
Fatalna, fensi šmensi, hehe; luštno - se je treba tud tko kdaj razvajat, čist podpiram. Pa čajni servis je srčkan!
_patchouli_, jz bi se kdaj povabila na kosilo, prosim
Fatalna, fensi šmensi, hehe; luštno - se je treba tud tko kdaj razvajat, čist podpiram. Pa čajni servis je srčkan!
- MBrando
- Sramežljivka
- Prispevkov: 62
- Na forumu od: 11. 1. 2012
Fatalna: Kot velik ljubitelj čajank in razočaran nad slo. nezmožnostjo da si ljudje vzamejo čas, spijejo skodelico ali dve čaja in uživajo ob dooolgem klepetu ter domačih sladicah sem bil prav PAF, ko sem videl da DEJANSKO pa pri tebi izgleda zadeva KOT ČAJANKA z vsem kar spada zraven.
Ravno semv nabavi ene dobre knjige o ČAJANKAH iz Anglije in bom definitivno poročal o tem, ko jo dobim.
Me pa zanima, ali ti to org. privat za svojo družbo ali dejansko ceo obstaja kakšna skupina kjer se redno dobivate in vsak nekaj prinese...
Ravno semv nabavi ene dobre knjige o ČAJANKAH iz Anglije in bom definitivno poročal o tem, ko jo dobim.
Me pa zanima, ali ti to org. privat za svojo družbo ali dejansko ceo obstaja kakšna skupina kjer se redno dobivate in vsak nekaj prinese...
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2507
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Rollin #3 napisal/-a:_patchouli_ ful dobro! kaj mi poves kako naredis tale riz? Izgleda ravno prav skuhan in nic pacast.
Riž ni pacast, ker je basmati (iz Hoferja), ki se ne razkuha. Jaz ga večinoma kar v vodo vržem in skuham, včasih, če se mi da, ga najprej prepražim na čebuli in česnu (in če imam, obvezno še ingverju), da postekleni, potem pa ga zalijem s tolk vode, kot piše v navodilih. Oziroma mal manj in če izpari preden je riž gotov, lahko vedno še dolijem vodo, ker ne maram razkuhanega riža. Aja, tudi če ga skuham samo za prilogo, ponavadi vržem notri za kaka 2 cm debelo rezino ingverja, da se kuha zraven, ker tako riž dobi malo ingverjeve arome.
Tistile zgoraj je bil pa narejen se mi zdi nekako tako: skuhala sem riž in posebej na čebuli prepražila bučke, papriko in verjetno še kako zelenjavo. Vse to ful na hitro, da je ostalo čvrsto. Potem sem zalila z malo svetle sojine omake, dodala nasekljan svež ingver, v terilniku strte posušene pekoče čilije. Tik pred koncem še ananas iz pločevinke, indijske oreščke ter zeleni del pora. Primešala sem kuhan riž, še malo sojine omake in žlico medu. Vse še malo pražila in je bilo.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Im makiinggg cheeeeeeseeeeeeeeecakeeeeeeeeeee.
It was forever..but it didnt last long..
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
My cheeseeecaakeeee <3 so delicious, ua ua.
Ne, res, mega dobra je, sem se malo ustrašila že zaradi barve, ampak dejansko ni zažgana, ta trjav del je še najbolj okusen hehe. Recept je pa tisti, ki ga je objavila sirovka prejšnjo stran, razen, da sem dala dva praška pudinga, ne enega in nisem bila prepričana če naj nrdim piškotno obrobo tudi..na koncu kot vidte nisem, zato pa je rjavo. Vglavnem res mega dobro! Moja prva čizkejk!
It was forever..but it didnt last long..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov