Morske dobrote
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
merisima - Kofetarica
- Prispevkov: 662
- Na forumu od: 18. 7. 2008
Yazmeen napisal/-a:Ja, men se zdi tud vse neki nagravžn, vse je neki gumjast, k da bi radirke jedla Lan sva šla na Korčuli na večerjo in sm si naročila lignje (ker so mi vsi govoril, da v Dalmaciji morš nujno lignje probat), pa tko dobim dva res velka lignja na krožniku, odrežem košček, dam v usta...in dobesedno skor bruham Čist so bli še taki trdi, pa gumjasti, k da bi bli še surovi! Čist vse sm pustila. O fuj, nagravžno
o fak...zgleda da niso bli dost pečeni...meni tud niso tisti na pol pečeni,ki jih baje majo sam 10min na žaru niso dobri.jaz jih ornk spečem da kr hrustajo.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
-
candy. - Kofetarica
- Prispevkov: 585
- Na forumu od: 21. 9. 2008
Uuf, jaz pa sploh ne maram morske hrane pa tega. Ribe sem pred leti jedla, zdaj pa nič več.. Pa zavedam se, da bi bilo dobro tudi kakšno ribo uplesti v jedilnik, ampak ja.. pri tem potem tudi ostanje. Kar se tiče dejanj pa nič Mja, bo treba ukrepati ^^
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1325
- Na forumu od: 16. 2. 2007
jest mam ribe ful rada,samo niso velikokrat na jedilniku. školjke se mi gravžajo,ker so take sluzaste in čudne oblike pa baje se hranijo s svinjarijo tko da tega res ne maram. lignji so mi dokaj ok,samo ponavadi jih povsod tko čudn nardijo da je samo po olju okus,tko tud teh ne vem več velikokrat
-
kiny - Kofetarica
- Prispevkov: 904
- Na forumu od: 4. 8. 2007
- Kraj: over the rainbow
Zame ni boljše hrane od morske hrane
Edino kar ne maram so tiste ribe v kozervah ki so zalite s litrom ojla bljaaaak
Pa enkrt smo nek na Pagu jedl eno hobotnico oziroma so jo jedl, js kr sm od tega dala v usta sm tut plunla vn.
Edino kar ne maram so tiste ribe v kozervah ki so zalite s litrom ojla bljaaaak
Pa enkrt smo nek na Pagu jedl eno hobotnico oziroma so jo jedl, js kr sm od tega dala v usta sm tut plunla vn.
Live your life like you want
- *hox*
- Cosmofrik
- Prispevkov: 2254
- Na forumu od: 15. 2. 2007
Ne maram kej preveč rib in nasploh nič morskega, razn kalamarou. 1x v 2. razredu OŠ me je sicer navdušu morski pes, tko da to bi bilo še za probat, hehe. Najbolj mi pa smrdi losos, ko se peče.
Pri nas doma drugače vsako nedeljo jejo ribe in zelenjavo, js se pa vsakič zgražam zravn, hihi.
Pri nas doma drugače vsako nedeljo jejo ribe in zelenjavo, js se pa vsakič zgražam zravn, hihi.
-
p!ka - Cosmofrik
- Prispevkov: 1836
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
V obvestilo: določeni predeli Dalmacije (ne spomnem se kateri) oz. določene restauracije slovijo po tem, da dajo na mizo tud neočiščene kalamare in to nazovejo specialiteta hiše... Tko, da ni nujno, da so vam kalamar pozabli očistit.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
- fun
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1401
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Lignje se lahko je na različne načine... Eni ponudjo samo mal popražene, pr nas se pa večinoma dobi normalno popečene (in pomožnosti prepojene z oljem)...
In ja kakšni starodobni kmečki turizmi po dalmaciji imajo kot hišne specialitete napol surove lignje. In znajo bit zelo dobri, če jih kombiniraš z dovolj močno omako... AMpak jaz mam vseeno raje bolj pečene.
In ja kakšni starodobni kmečki turizmi po dalmaciji imajo kot hišne specialitete napol surove lignje. In znajo bit zelo dobri, če jih kombiniraš z dovolj močno omako... AMpak jaz mam vseeno raje bolj pečene.
-
merisima - Kofetarica
- Prispevkov: 662
- Na forumu od: 18. 7. 2008
Jaz ful dagnje obožujem .sm jih danes kupla pa fotru domov nesla,da jih bo skuhal,ko naslednič z dragem prideva k njim na obisk joj ko pa jih moj ata tak dobro skuha!
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
-
inaa - Cosmofrik
- Prispevkov: 1576
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
morska hrana - vkljucno z ribami, skoljkami, raki, hobotnicami in vsem kar plava je moja njaljubsa nasploh! na morju sploh ne jemo druzga kot morsko...vadlja se je treba za zimo najest ..hec..
doma si rada nardim morsko rižoto, domaco tunino pasteto,..
doma si rada nardim morsko rižoto, domaco tunino pasteto,..
Zivljenje je piskotek!
-
Aloha - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2848
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Obožujem ribice, če se le da, nej bodo sladkovodne.
Najljubša mi je bla vedno postrv direkt iz plitviških jezer, k jo je usakič, ko sm pršla na obisk, posebi zame peku dedek. Vedno pojedla dve.
Rada mam tut prebivalce morja (zobatec, brancin), zravn obvezno blitva+krompir, česenček+limonca, aaaah, nadnarauno super.
Medtem ko mi pa morski sadeži nikol niso šli u promet. Dečko me je mal navaju na kšne gamberčke z njegouga krožnika, sm pa tja sm prežvečla kšn ligenj, medtem ko sm se lansko poletje pr njem na morju skregala, ko sm komentirala vonj in izgled školjk za večerjo. Je pa zanimivo, da sm jih dobri dve desetletji nazaj na jadranju tok napadla, da me je mogla mami ustaut, da mi ne bi blo slabo (sicer se ne spomnem, kako in zakaj mi je bla ta sluzi guma takrat užitna, ampak po moje je šlo za neko otroško preseravanje in se mi je fajn zdel ).
Aha, isto nekje dve desetletji nazaj sm se pa strmala u neki gostilni na hrvaški obali, ko sm u "bazenu" vidla plavata jastoge in na usak način hotla to met ... Mojedva sta me komi prepričala, da so čevapčiči bolš. In tko jastoga nism probala do dons, pa se mi zdi, da bo tko tut ostal.
Najljubša mi je bla vedno postrv direkt iz plitviških jezer, k jo je usakič, ko sm pršla na obisk, posebi zame peku dedek. Vedno pojedla dve.
Rada mam tut prebivalce morja (zobatec, brancin), zravn obvezno blitva+krompir, česenček+limonca, aaaah, nadnarauno super.
Medtem ko mi pa morski sadeži nikol niso šli u promet. Dečko me je mal navaju na kšne gamberčke z njegouga krožnika, sm pa tja sm prežvečla kšn ligenj, medtem ko sm se lansko poletje pr njem na morju skregala, ko sm komentirala vonj in izgled školjk za večerjo. Je pa zanimivo, da sm jih dobri dve desetletji nazaj na jadranju tok napadla, da me je mogla mami ustaut, da mi ne bi blo slabo (sicer se ne spomnem, kako in zakaj mi je bla ta sluzi guma takrat užitna, ampak po moje je šlo za neko otroško preseravanje in se mi je fajn zdel ).
Aha, isto nekje dve desetletji nazaj sm se pa strmala u neki gostilni na hrvaški obali, ko sm u "bazenu" vidla plavata jastoge in na usak način hotla to met ... Mojedva sta me komi prepričala, da so čevapčiči bolš. In tko jastoga nism probala do dons, pa se mi zdi, da bo tko tut ostal.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2708
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
Bljak, mene pa držite samo proč od morskih sadežov in rib. Probala in nikoli več. Smrdijo, okus je zanič, vse kot guma... A-a, to ni zame...
Edino, kar jem, so kalamari (na vse možne načine) in tuna iz konzerve... To pa je tudi vse. Amen.
Edino, kar jem, so kalamari (na vse možne načine) in tuna iz konzerve... To pa je tudi vse. Amen.
-
Blair - Komunikatorka
- Prispevkov: 163
- Na forumu od: 10. 1. 2009
Jst mam ribe zlo zlo rada, od tune v konzervi, do svežih.. zadnč sva s fotrom odkrila eno ribo, k se ji reče vitki som, in ma tak fuuuul dober "sladkast" okus
Kar se tiče školjk - jih ne prenesem. Zato k čudno zgledajo in ker so take ... zdrizaste
Škampi, lignji - mljask! Hobotnice pa nisem še probala!
Najbolš od vsega mi je pa jastog.. sam k se preklet namučm s tistimi klešči, da pridem do kšnga konkretnga mesa
Kar se tiče školjk - jih ne prenesem. Zato k čudno zgledajo in ker so take ... zdrizaste
Škampi, lignji - mljask! Hobotnice pa nisem še probala!
Najbolš od vsega mi je pa jastog.. sam k se preklet namučm s tistimi klešči, da pridem do kšnga konkretnga mesa
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov