Morske dobrote
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
renatka_ - Cosmofrik
- Prispevkov: 1591
- Na forumu od: 30. 1. 2006
*purple* napisal/-a:a mi zna kšna napisat en pameten recept, nepreveč zahteven z nepreveč zahtevnimi začimbami,za rižotko z morskimi sadeži,oziroma špagete?
Sicer ne maram nič morskega, ampak najprej mi na pamet pade kr tisto zmrznjeno pakiranje iz trgovine.
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
Na tak način kot maš tut zelenjavni mix (korenje, grah, brokoli, cvetača), če veš kaj mislim?
To se pol pomoje sam notr umeša pa je. Vrjetno se lahk nardi tut u mikrovalovki na isto foro kot tista zmrznjena zelenjava.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Pomoje si bolj splača na npr. Kulinariki pogledati...
Npr. KLIK (ni tema direktno o tem je pa omenjeno)
KLIK (recept za rižoto z morskimi sadeži)
KLIK
KLIK
Npr. KLIK (ni tema direktno o tem je pa omenjeno)
KLIK (recept za rižoto z morskimi sadeži)
KLIK
KLIK
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- *roxy*
- Komunikatorka
- Prispevkov: 159
- Na forumu od: 27. 3. 2007
*purple* napisal/-a:a mi zna kšna napisat en pameten recept, nepreveč zahteven z nepreveč zahtevnimi začimbami,za rižotko z morskimi sadeži,oziroma špagete?
Nardiš paradižnikovo omako(paradižnik na olivnem olju,česen,začimbe) in vanjo daš že kuhane morske sadeže(prej jih namreč kuhaš,če kupiš zmrznejne)soliš,popraš in lahko mal sladkaš(v pradižnikove omake paše,ampak res mal).Lahko dodaš malo masla,da se okus poveže...in kuhaš,da nastane gosto....v takšno omako lahko 1:2 pokuhaš riž in maš rižoto,drugač jo pa poliješ po testeninah.Fino je da maš morske sadele v majhnih koščkih,sicer še nareži,da je bol fino za pojest.
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
-
*skokica* - Debatorica
- Prispevkov: 411
- Na forumu od: 1. 4. 2008
Jaz velikokrat naredim riž/testenine z gamberi. Gambere namočim za par minut v vročo vodo (kuham jih ne, ker imam raje bolj čvrste), jih popražim na olivnem olju, dodam začimbe, svež peteršilj ter zalijem s paradižnikovo mezgo in smetano.
- Black Kitty
Obožujem morsko hrano.
Ravno danes sem jedla popečene morske sadeže na solati (rukola, zelena in radič), posuto s sveže naribanim parmezanom in kisano z balzamičnim kisom..Božansko!
Ravno danes sem jedla popečene morske sadeže na solati (rukola, zelena in radič), posuto s sveže naribanim parmezanom in kisano z balzamičnim kisom..Božansko!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov