Morske dobrote
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
merisima - Kofetarica
- Prispevkov: 662
- Na forumu od: 18. 7. 2008
Jaz sem velika ljubiteljica vsega morskega in rib.Tukaj zdaj odpiram temo,v kateri naj se o0dvijajo debate o tem pa še kak recept prav pride.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
jem vse od a-ž kar je iz morja.
probala sem tudi že kake nemogoče stvari (polži, ikre morkih ježkov ipd)->oboje je fuj, preverjeno.
nisem neka fenica školjk, ker majo tako čudno strukturo.
jem pa vse ribe, kalamare, škampe (edino kanoče ne, ker res grdo zgledajo, pa drugače nisem občutljiva na te stvari). od rib mi je najbolj vsec plava riba.
probala sem tudi že kake nemogoče stvari (polži, ikre morkih ježkov ipd)->oboje je fuj, preverjeno.
nisem neka fenica školjk, ker majo tako čudno strukturo.
jem pa vse ribe, kalamare, škampe (edino kanoče ne, ker res grdo zgledajo, pa drugače nisem občutljiva na te stvari). od rib mi je najbolj vsec plava riba.
-
merisima - Kofetarica
- Prispevkov: 662
- Na forumu od: 18. 7. 2008
Bom kar jaz dala prva sem gor moj najljubši recept za polnjene kalamare.
Na olovnem olju repražim čebulo,ko je rjava dam gor nasekljane lovke in jih malo pražim,da dobijo nekaj barve.Potem jih začinim z rožmarinom,origanom,baziliko,poprom,mešanico mediteranskih začim,solim in seveda lahk daš od začim kaj ti paše še zravn.Pol to pražiš in ko lovke popijejo vse olje iz ponve jih zaliješ z vodo in to kr lep čas dušiš(dokler ne izpari še voda ven).Potem sestavine v ponvi zaliješ še z 1-2 dl rdečega vina(majbolši naj bi bil kak merlot,sam če ni drugega bo tud dobrovolček kul
-jaz uporabljam domačo metliško al slovina al pa rdeče grajsko).Pol se to še duši in lahk malo še vmes popopraš pa posoliš(probej prej da ne zajebeš
).in ko ti izhlapi vino je spraženo.
Nareži al pa naribaj prekajen sir in nafilaj kalamare.jaz začnem s sirom,dam nekaj sira pa gor pražene lovke,spnem in dam peč.
če katera ne pozna fore,da je kalamari na ponvi ne bodo "streljali"vam jo povem-jaz je tud do nekej cajta nazaj nism znala
ko daš kalamare peč jih takoj na brzaka obračaj vponvi in jih prepikaj ter speci poljubno.jaz jih recimo do hrustljavosti.
njamski!
Na olovnem olju repražim čebulo,ko je rjava dam gor nasekljane lovke in jih malo pražim,da dobijo nekaj barve.Potem jih začinim z rožmarinom,origanom,baziliko,poprom,mešanico mediteranskih začim,solim in seveda lahk daš od začim kaj ti paše še zravn.Pol to pražiš in ko lovke popijejo vse olje iz ponve jih zaliješ z vodo in to kr lep čas dušiš(dokler ne izpari še voda ven).Potem sestavine v ponvi zaliješ še z 1-2 dl rdečega vina(majbolši naj bi bil kak merlot,sam če ni drugega bo tud dobrovolček kul


Nareži al pa naribaj prekajen sir in nafilaj kalamare.jaz začnem s sirom,dam nekaj sira pa gor pražene lovke,spnem in dam peč.
če katera ne pozna fore,da je kalamari na ponvi ne bodo "streljali"vam jo povem-jaz je tud do nekej cajta nazaj nism znala

ko daš kalamare peč jih takoj na brzaka obračaj vponvi in jih prepikaj ter speci poljubno.jaz jih recimo do hrustljavosti.
njamski!

Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Prispevkov: 2376
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Ne maram rib (razn konzerviranih tun) in morskih sadežev. Ok, od rib mi je mogoče še za pojest kšna postrv, če je fajn pečena, morskih pa ne maram, sam jih tud nism še velik probala. Ne vem, nekak mam odpor do vsega živga v morju
Pa ok, kalamare si kdaj še kje vzamem, ampak zlo redko. Sm pa jedla božanske kalamare gor nad Portorožom (Beli križ???), v eni domači gostilnici, res so bli dobri 


-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1109
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Jaz mam ful rada ribe. Vse vrste. Najboljši so pa kakšni fish pikniki, ko greš z manjšo ladjo na izlet oz. z domačini, ujameš plen, spečeš in poješ.
Zakon mi je pa še hobotnica v solati.
Zakon mi je pa še hobotnica v solati.

- fun
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1401
- Na forumu od: 15. 8. 2005
To je moja najljubša hrana!
Obožujem vse; hobotnico v solati, rakce, školjke, vse mogoče ribe na žaru, kalamare, rižoto s školjkami, ...
Receptov ne vem, ker morske hrane poavadi ne pripravljam sama, ker je moj ati glaven pri pripravi vseg tega. In speče najboljše orade na žaru, in pripravi najboljšo hobotnico
Pa naravnost obožujem način peke rib kot ga imajo v gostišču Brič na primorskem....
(edin ribje juhe ne jem
)

Obožujem vse; hobotnico v solati, rakce, školjke, vse mogoče ribe na žaru, kalamare, rižoto s školjkami, ...
Receptov ne vem, ker morske hrane poavadi ne pripravljam sama, ker je moj ati glaven pri pripravi vseg tega. In speče najboljše orade na žaru, in pripravi najboljšo hobotnico

Pa naravnost obožujem način peke rib kot ga imajo v gostišču Brič na primorskem....
(edin ribje juhe ne jem

-
p!ka - Cosmofrik
- Prispevkov: 1836
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Jz obožujem, obožujem, obožujem in obožujem morsko hrano. 3x na dan 7 dni v tednu bi lahko jedla. Sama sicer nism kej mojstrska v pripravi, ker zaenkrat mi Moj kuha/prpraulja omamne jedi, ampak sem na tem, da me bo navadu dosti stvari. Zaenkrat obvladam pašto s tuno in rižoto s sadeži, ki je napou paella.
Vas pa tud jz spodbujam, da pišeste čim več vaših receptov, da jih bom probala in pol se postavljala pred Mojim, da kaj sm ustvarlla.

Vas pa tud jz spodbujam, da pišeste čim več vaših receptov, da jih bom probala in pol se postavljala pred Mojim, da kaj sm ustvarlla.

...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
pepelčica - Debatorica
- Prispevkov: 483
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
Jz tudi obožujem morsko hrano, edino školjke mi niso všeč. Drugače mi je pa vse fullk dobro, najbolj od vsega škampovi repki. Mmmmm...
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
-
red_rose - Cosmofrik
- Prispevkov: 2239
- Na forumu od: 12. 4. 2008
js pa ne maram morske hrane...jem samo: tuno rio mare, pripravljeno v kaki hrani (omaki) - samega sploh ne...jem pohanega oslica in ribje palcke..pa ocvrte lignje...
pa LOSOSA na vse mozne nacine...losos je pa ena izmed mojih najljubsih jedi...sem se letos na kreti ful navdusla nad njim ker ga znajo enkratno pripravit
ostala morska hrana pa fuj
sej ne tok zarad okusa kot zarad izgleda in ''otipa'' u ustih..ogabno mi je..sem drugac vegeterijanka pa nisem navajena jest zivali
pocasi tut to kar jem, vedno manj jem...ker mi je neki najbolj ogabnega ko jem tuno pa mi pol ostanejo tisti koscki v ustih..o fujjjj
pa oslica tut neki ne prebavljam zadne case... tk da bi prezivela cist brez usega razn....
losos
nevem kk bi se mu odpovedala 
pa LOSOSA na vse mozne nacine...losos je pa ena izmed mojih najljubsih jedi...sem se letos na kreti ful navdusla nad njim ker ga znajo enkratno pripravit
ostala morska hrana pa fuj



losos


-
Yazmeen - Cosmofrik
- Prispevkov: 2376
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Ja, men se zdi tud vse neki nagravžn, vse je neki gumjast, k da bi radirke jedla
Lan sva šla na Korčuli na večerjo in sm si naročila lignje (ker so mi vsi govoril, da v Dalmaciji morš nujno lignje probat), pa tko dobim dva res velka lignja na krožniku, odrežem košček, dam v usta...in dobesedno skor bruham
Čist so bli še taki trdi, pa gumjasti, k da bi bli še surovi! Čist vse sm pustila. O fuj, nagravžno 



-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1431
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Jaz morske sadeže obožujem!
Najbolj so mi všeč v pašti, pa škampi posebej. Obožujem surovega lososa in tuno.
Ne maram pa tolko rib, oz. so mi nekam puste in mi gre na živce jih čistit.

Najbolj so mi všeč v pašti, pa škampi posebej. Obožujem surovega lososa in tuno.
Ne maram pa tolko rib, oz. so mi nekam puste in mi gre na živce jih čistit.

I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
*zverinica* - Kofetarica
- Prispevkov: 510
- Na forumu od: 10. 7. 2007
mmmm ribe
jz obožujem vse morske ribe, razen brancina, ker ma čist preveč ta drobnih koščic... morski list, orada, zobatec, škarpena... mmm jz bi komot jedla vsak dan samo ribe
losos mi je ful všeč dimljen (en hiter recept sem dala že med predjedi), obožujem ribjo pašteto, kar se pa morskih sadežev tiče, mi pa mal...ogabni zgledajo
ok, rada mam kalamare (polnjene al pa na žaru), školjke, jastoga, rakce, škampe...ne maram pa kšne hobotnice v solati - predvsem zarad izgleda, sj v rižoti jo pojem
ribe so mi najbolše na žaru, da pride njihov okus do izraza...vsakršno pacanje in paniranje je brezveze, ena orada na žaru pa solata zraven, pa sm najbl srečna

jz obožujem vse morske ribe, razen brancina, ker ma čist preveč ta drobnih koščic... morski list, orada, zobatec, škarpena... mmm jz bi komot jedla vsak dan samo ribe

losos mi je ful všeč dimljen (en hiter recept sem dala že med predjedi), obožujem ribjo pašteto, kar se pa morskih sadežev tiče, mi pa mal...ogabni zgledajo

ribe so mi najbolše na žaru, da pride njihov okus do izraza...vsakršno pacanje in paniranje je brezveze, ena orada na žaru pa solata zraven, pa sm najbl srečna

-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Prispevkov: 2498
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Jst pa ne maram kej preveč rib. Nikol se sama od sebe ne spomnem da bi jih jedla; jem jih edino v skrajni sili, ko jih imamo za kosilo-pa še takrat si ponavadi skuham kej druzga.
Od morskih stvari mam ful rada kalamare
in morski list .
Ostalih morskih zadev pa ne maram; niti ne jem testenin z morskimi sadeži al pa morske pice. Ni to po mojem okusu.
Od morskih stvari mam ful rada kalamare

Ostalih morskih zadev pa ne maram; niti ne jem testenin z morskimi sadeži al pa morske pice. Ni to po mojem okusu.
-
lolitaa - Cosmofrik
- Prispevkov: 1622
- Na forumu od: 5. 6. 2007
Yazmeen napisal/-a:Ja, men se zdi tud vse neki nagravžn, vse je neki gumjast, k da bi radirke jedlaLan sva šla na Korčuli na večerjo in sm si naročila lignje (ker so mi vsi govoril, da v Dalmaciji morš nujno lignje probat), pa tko dobim dva res velka lignja na krožniku, odrežem košček, dam v usta...in dobesedno skor bruham
Čist so bli še taki trdi, pa gumjasti, k da bi bli še surovi! Čist vse sm pustila. O fuj, nagravžno
Oni majo prou drugačn način pripravljanja jedi.Midva z mojim sva tudi enkrat v Dalmaciji naročila lignje (moj na žaru in je dobil še uno tinto not


Mam pa ful rada razne ribe, rižote z morskimi sadeži.Paella mi je bla ful fina, ampak sem jo jedla v Španiji, tle pr nas pa nobenmu ne zaupam da naredi isto.

Smo pa nekaj let nazaj bli na Korčuli na kosilu pri enih kolegih in so naredili školjke.Najprej nism hotla probat, ampak potem pa sem le in so me navdušle.
Pa pašta s školjkami, njamiiiii.

I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov