Meso

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

×Sweety×
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 270
Na forumu od: 14. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ×Sweety× » 13. Feb. 2011 10:15

Slika

Vprašanje nima veze sicer z originalnim vprašanjem, vendar je o mesu, tako da nisem hotla odpret nove teme...
Zanima me kako pa vi pripravite zrezke? Zgoraj sem nalepla razpredelnico za občutek :) Američani največkrat jejo medium do medium rare in nevem... meni osebno se zdi na pol surovo meso jest :tot: No ja, skratka zanima me vaše mnenje :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 13. Feb. 2011 10:20

Js sem isto za medium rare ali medium. Sem pa že tudi od kolega sprobala, ki je rare, pa je tud kul. Obožujem govedino :hearts: Če je pa preveč zapečena, mi je pa ogabna, kot čigumi. Mi je pa všeč tale recept od Jamieja Oliverja:


Sicer ima pa veliko ljudi predsodke proti surovem mesu, potem se pa tatarca ne branijo :D
Ostale vrste mesa pa težje jem medium, ne vem zakaj.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 13. Feb. 2011 11:08

jaz imam pa rada zelo pečeno meso, ker ga drugače sploh ne morem prežvečiti. :lol:
Don't worry, be happy!!
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 13. Feb. 2011 13:17

Meni je tatarski kul, ampak nepečenega zrezka ne spravim po grlu, ker se mi tisti kovinski okus gabi.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Feb. 2011 13:38

Govedine sicer ne jem, mi je pa optimum medium well, če tele slikce gledam. In ne jem tatarca :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 13. Feb. 2011 16:57

Well done, prosim. :D
Ne jem tatarca, vseeno pa obožujem "star, suh, surov" meso a.k.a. pršut. :D
×Sweety×
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 270
Na forumu od: 14. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ×Sweety× » 13. Feb. 2011 17:10

*mala* napisal/-a:Sicer ima pa veliko ljudi predsodke proti surovem mesu

Ja, bi lahko štela tud sebe med njih (ne, ne jem tatarca :D) in še nisem probala zrezka manj od medium well, zato sem pa vprašala, da dobim kak pozitiven feedback, da se opogumim in ga probam :D

Se pa podpišem pod purple_rain, pršut je zakon ^^
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 13. Feb. 2011 17:54

Govedina zna bit presneto suha (ker nima toliko maščob kot večina ostalega mesa), zato je boljša manj pečena in na hitro, na visoki temperaturi (kot da zakrkne, da ne gredo vsi sokovi ven). Pa če po peki počakaš 10 min, bo le rozasto bo na sredini (ne bo se kar kri ven cedila :D)

Sicer imajo pa super pripravljene v Argentino v Lj. Njami!
Pršuta se pa tud sama ne branim :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 13. Feb. 2011 18:39

jaz sem pa meat killer. well done. vedno.
Vsak raj ima svojo kačo.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1320
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 13. Feb. 2011 20:19

Sem mislil, da recepte pišete, vidim pa samo, kaj rade jeste. :D
Tatarca ne jem, po tisti tabeli pa, well done ali pa medium well.
Svinjina je zakon, prašič je le kralj živali:), rad imam tudi govedino, teletino, perutnino, zajčje, konjsko meso.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 13. Feb. 2011 23:21

da napišem kak svoj recept.
običajno jem puranje ali piščančje meso. za pripravo uporabim: vegeto, zmes začimb za pečenega piščanca ter še kake začimbe po trenutnem navdihu in popečem na olivnem olju.
Vsak raj ima svojo kačo.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov