Meso

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

dreamerka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 3
Na forumu od: 28. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a dreamerka » 09. Jun. 2010 10:26

kmal bom imela en piknik... ima katera kakšno idejo, za meso mal drugač? :ertrink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Jun. 2010 7:21

Lani so imeli v šparu pikantne perutničke, ki so bile res tako spicy, da so razžrle plastični krožnik. Še zdaj jih ne morem pozabit :D
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 493
Na forumu od: 7. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a V_Rose_V » 11. Jun. 2010 9:35

piščančje prsi narežeš na kocke, posoliš, popraš, dodaš curry v prehu, po želji česen v prahu in poliješ/premažeš z medom...pustiš za kako urco v hladilniku..
na kocke narežeš papriko (jaz ponavadi uporabim vse barve, pa jih pol kombiniram :D), pa po želji češnjev paradižnik, pa lahko tudi sir za žar ...ali celo ananas...
in narediš ražnjiče ;)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7096
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 11. Jun. 2010 9:38

Nepotrebni posti so bili izbrisani.V nadaljne se držite teme-torej mesni recepti ter pogovor okrog tega, komentarji so dovoljeni, ampak samo na to temo, torej nasveti in podobno.

Dodajam:
A je res potrebno pisati komentarje po tem, ko napišem da nič več off topicov?Spet sem pobrisala.
Za vegeterijance je odprta tema, hrana rastlinskega izvora ni meso.Opozarjam zadnjič, potem bodo sankcije.
The world is as you are.
popotnicaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 4
Na forumu od: 16. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a popotnicaaa » 16. Jun. 2010 11:16

kotlete povegetaš,dodaš malo sladke paprike in popra in preliješ z olivnim oljem pustiš stATI čez noč potem pa preno jih spečeš zaliješ z malo piva :) preverjeno super okusno
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 16. Jun. 2010 14:48

mi smo zadnjič v lidlu kupili bolj poeni varjanto ražničev in morm rečt, da tako dobrih že dolgo nisem jedla. Tako da priporočam tisto. :razz:

Drugače pa mogoče kakšni hamburgerji?
Don't worry, be happy!!
Dmacek
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 17. 6. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Dmacek » 17. Jun. 2010 7:05

Če ti manka idej si poglej internetno stran link izbrisan
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3586
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 22. Jun. 2010 14:57

Mi smo zadnjič kupili mesni sir (točno takega, kot dobiš pri Horsu)....in ga sami spekli na žaru. Superca....če seveda nimaš nič proti jedenju konjskega mesa.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 22. Jun. 2010 18:32

Mesni sir je nasplošno zakon! Še posebi, če ga opohaš, kokr pohan sir pač. Drgač pa..čevapčiče vrži v ponev brez olja, popeci, ko so mal zapečeni dolij kake pol deci vode(da ful na polno zacvrči :D) in jih še mal peč. Najbolš ever. :)
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3586
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 27. Jul. 2010 13:56

Novo vprašanje:
....mogoče malo OT, ampak vseeno me zanima ena zelo osnovna stvar (jebi ga, nisem lih ''the best cook ever'' :D)

Če želim v nedeljo pripraviti bolognese omako, lahko kupim sveže mleto meso že en dan prej in počaka v hladilniku ane? Ali obstaja možnost, da se meso pokvari? Verjetno ne ane...

Za bolognese omako uporabljate govedino in svinjino ali kdo uporablja samo govedino? Se mi zdi, da ima omaka z mešanega mesa boljši okus.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 27. Jul. 2010 14:01

Kupi mešano mleto meso, drugače pa ja, lahko počakal v hladilniku, saj ima napisano rok trajanja.. :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3586
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 27. Jul. 2010 14:08

Hvala. :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1778
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 27. Jul. 2010 16:32

Za piknik jo ni čez klasiko... Zakuriš roštilj in čevapčiče gor...pa še kako vratovino ali kaj takega... :D
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3586
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 12. Nov. 2010 22:29

Novo vprasanje:

Rada bi recept za polpete....kdorkoli??? :D
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 266
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Nobody » 12. Nov. 2010 22:32

jullia_ napisal/-a:Lani so imeli v šparu pikantne perutničke, ki so bile res tako spicy, da so razžrle plastični krožnik. Še zdaj jih ne morem pozabit :D


Mmmmm, obožujem to. :D Mogoče veš od katerega proizvajalca so bile? Oz. so sploh bile pakirane ali na kilo?

Edit: Ojej, odgovoril sem na post izpred pol leta. :D

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov