Med
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Libido. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2891
- Na forumu od: 30. 7. 2007
Jst mam ful rada med ... Na kruhu, v čaju, v mleku .. Sem probala tudi že palačinke z medom
Mmm ... Najboljši na svetu mi je pa namaz, ki smo ga v vrtcu dobivali za zajtrk - maslo in malo meda zmešanega (zmiksano) skupaj ![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
Let's swim to the moon .....
- pikiccca
- Sramežljivka
- Prispevkov: 13
- Na forumu od: 9. 8. 2009
Jochie napisal/-a:cvetlicni med mi je najljubsi, z njim sladkam caj ali pa ga z ramo namazem na kruh. vcasih mi pase, da med in ramo najprej smesam, pa potem namazem.
pa kaksni medenjaki so mi tudi dobri...ampak za njih je potrebno iti v trgovino...oz. ce so glih doma, jih jem, drugace se ne spomnim, da bi jih kupil!
Jst tud tko učasih nardim. najprej oboje zmešam, potem pa namažem. mi je ful ušeč k je mal drugač.
![roll :roll:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/roll.gif)
Mam pa tudi jst sorodnike k pridelujejo med, pa ga kr pogosto jem.
-
keepsake - Kofetarica
- Prispevkov: 972
- Na forumu od: 19. 9. 2007
Najboljši med vseh časov sem letos privlekla iz francije - sivkinega
Še en boljših ki se je znašel v mojih rokah je bil pomarančni (cvetovi), ki sta ga starša privlekla iz grčije...
cvetlični in podobne prekomerno sladke zadeve mi ne pašejo tolko, sem pa ljubiteljica kostanjevega medu - klasična jesenska/zimska večerja je žlica kostanjevega medu v lončku 3.2 trdega jogurta.![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
![cool :cool:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/cool.gif)
Še en boljših ki se je znašel v mojih rokah je bil pomarančni (cvetovi), ki sta ga starša privlekla iz grčije...
cvetlični in podobne prekomerno sladke zadeve mi ne pašejo tolko, sem pa ljubiteljica kostanjevega medu - klasična jesenska/zimska večerja je žlica kostanjevega medu v lončku 3.2 trdega jogurta.
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 7110
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Citiram v obstoječo temo-purple rain, hvala
![wink :wink:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/wink.gif)
Mateja_Sv napisal/-a:Zanima me kakšen med vam je najljubši?
Ko pa je tema o medu že odprta me zanima kje kupujete kozarčke za med? Jaz bi rada kupila take manjše kozarčke za med pollitrske. Mogoče kdo ve kje se jih lahko kupi (podobne kot za marmelado)?
lp, M.
positive vibration napisal/-a:ooo, med, i love it!
Mi ga kupujemo domačega od enega čebelarja blizu celja. Gozdnega ali pa kostanjevega - baje temnejši kot je, več ima zdravilnih učinkovin. Zdrav pa je itak vsak![]()
Kozarčki za med... jah. Moja mama dela doma regratov med, torej je ona sama ena taka čebelica, ki nabira regratove cvetke in potem čara z njimi![]()
Kozarce pa prišparamo, recimo od oliv, marmelad itd., pod vročo vodo odstraniš nalepko, čez pokrov pa prilimaš krogec s čebelico, da ne piše na kozarcu od meda glih sladka paprika
tor napisal/-a:Med je nekaj najbojšega
Tako kot je positive vibration napisala, temnejši je, bolj je zdrav.
Jaz ga kupujem od čebelarja, in nikoli v trgovini, je res naraven, domač, dobeeer
Najraje imam akacijevega ali pa cvetličnega.
Prazne kozarce vedno vrnem čebelarju.
*mala* napisal/-a:Js tud obožujem med. Sem ga sposobna jest na žlico![]()
Najraje imam pa gozdnega in hojevega, nista preveč sladka.
Kupujemo pa pri znanem čebelarju, tako da je res dober in cenejši, kot v trgovini (od 5-7€ na liter, odvisno kateri je).
Pa tud medenjaki so super!
Razni kozarčki se pa tudi dobijo v večjih trgovinah-Merkurju, OBI, Lesnina, itd...
spice girl napisal/-a:Ne maram, razen v čaju. Je preveč sladek in lepljiv. V čaju pa mi je boljši kot sladkor. Sicer pa mi ga zrihta nono, in sicer domačega od čebelarja iz njehove vasi
..Evelyn.. napisal/-a:AAh medkristaliziran mi je zakon, ga lahk samega jem, topljen/tekoč pa malo manj..
pjotra napisal/-a:najraje imam akacijevega, od kakšnega kmeta - domačega. V trgovini sem jih probala že kar nekaj, vendar se mi zdi da dodajajo sladkor, ker me po vsakem skelijo zobje.
glede lončkov pa ne vem...
rancidka napisal/-a:Jst mam tudi rada kristaliziranega, še rajši pa kremnega. Tega baje delajo po nekem posebnem postopku, brez dodatkov. In je res zelo kremast in odličnega okusa
Mr. Nobody napisal/-a:Obožujem ga. Sploh na svežem, še malce topelem kruhu ... mmmmm nekaj najboljšega. Pa obvezno mora biti domač, ne tisto umetno brezokusno sranje iz trgovine, polno dodanega sladkorja, ki mu nekateri pravijo med.
Najraje imam pa cvetličnega, čeprav se tudi drugih ravno ne branim.
positive vibration napisal/-a:Jochie napisal/-a:mater ste me zrajcal....jaz pa glih lačen....![]()
![]()
![]()
kruh, rama ali maslo pa povrh med...![]()
dej, sline mi že po compu kapljajo, grem jest...med seveda...![]()
![]()
Maslo, itak, kaka margarina...
pa topli kruh, pravkar vzet iz peči
Summer055 napisal/-a:meni je mislim da tudi akacijev izredno dober. Tak zelo tekoč (z mehkim polnozrnatim kruhom in maslom je res mjami) in sladek.
neznankan napisal/-a:Jaz ga obožujem. Pojem ga vsak dan vsaj eno žlico. Se mi zdi da sem manj bolna odkar ga jem.
Kupujem ga pri čebelarju. Najrajš mam gozdnega.
*SunFlower* napisal/-a:..Evelyn.. napisal/-a:AAh medkristaliziran mi je zakon, ga lahk samega jem, topljen/tekoč pa malo manj..
Evo, isto.
Kar se pa kozarčkov tiče, poskusi v ta večjih Mercator centrih ali LeClercu.
buubbika napisal/-a:Jaz glede meda nekaj ne razumem in nikoli ne bom (pa četudi vsak pravi kontra). Namreč, ko med dolgo stoji, se nardi sam CUKR. In potem rečejo, da moraš dat med na toplo/v toplo vodo, da rata spet tekoč in s tem kao dobi nazaj svoje zdravilne učinke.
Po tej logiki lahko sklepam(o), da če jem(o) sladkor v trdnem stanju, da mi (nam) škodi, če pa je karamelizirana oblika sladkorja, pa ne.
WTF?!
Med sam po sebi je že zdrav, ampak notri je tolikšna količina sladkorja, da...
Če je kaj res zdravo, so to Medex kaplljice. Nekaj mililitrov stane čez 20€. In to mora predelati čez 100 čebelic, da dobijo teh par mililitrov. Zato tako drago, učinkovito, zdravo.
emanuela napisal/-a:Med kristalizira in to samo v primeru, da je naraven.Stopimo ga zato, ker je pač lažje delati s tekočim medom kot pa s kristaliziranim.In ja, kljub pozitivnim lastostim je not ogromno sladkorja (in kcal, hehe).
girl92 napisal/-a:med zavira apetit al ga pospešuje? sem slišala teorije za oboje..kaj verjet?
The world is as you are.
-
Nincha II - Sramežljivka
- Prispevkov: 88
- Na forumu od: 16. 11. 2006
- Kraj: Ljubljana
Pred kratkim sem si kupila Kostanjev med in moram reči, da mi je zelo okusen. Sicer je malo grenak, ampak pravijo, da je takšen med najbolj zdrav. Tudi svetlost medu naj bi bila pomembna, torej temnejši kot je, bolj zdravilen je.
Jaz ga najprej z žlico nekaj pojem, potem pa še nekaj raztopim v čaju.
Nikoli pa nisem marala medu na kruhu
Sploh v kombinaciji maslo + med. Bleh ![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
Jaz ga najprej z žlico nekaj pojem, potem pa še nekaj raztopim v čaju.
Nikoli pa nisem marala medu na kruhu
![Confused :?](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/icon_confused.gif)
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov