Mc'Donalds

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 01. Mar. 2009 11:10

V Londonu sem bla kar nekajkrat na eni božanski solati (upam da jo imajo še). Piščančja solata, ampak ne z ocvrtim zrezkom, kot pri nas, ampak pečenim na žaru. Veliko boljša. Pa še en ful dobr sir je bil gor :hearts:

OT: tamarra*- na Tajskem si? Trenutno? Fovš...
Zadnjič spremenil *mala*, dne 01. Mar. 2009 11:11, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 01. Mar. 2009 11:10

Na Tajskem sem bila zdaj ene parkrat v mcdonaldsu, ker bolj kot ne, ni bilo druge izbire in sem bila prav presenečena nad izbiro, ki jo imajo tam.. Dosti dosti vec habmurgerjev, sladoledov kot pri nas. Poleg tega pa imajo še pomfri s sirom, ki je za dol past dober, pa ga pri nas udi nisem zasledila.. :gut:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 01. Mar. 2009 11:30

Ne več :) par dni nazaj sem se vrnila :D
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 01. Mar. 2009 12:38

Tiste, ki se razburjate, da pri nas ni za dobit številnih posebnih sendvičev ipd., ki ste jih videle na potovanjih.. Morate vedeti, da se ponudba McDonald's-a po svetu razlikuje in prilagaja lokalnim prehranskim navadam :wink:

V večini večjih držav pač uvedejo kakšne posebne ponudbe, ki vključujejo značilna oz. pogosto uporabljana živila iz tistega okolja.. Zato npr. pri nas skor zihr ne bodo prodajali italijanske linije s parmezanom, pa azijskih vročih pit z nadevom iz nekega značilnega roza sadeža (pozabila ime :D ), pa enih čudnih suši zadev, francoskih sirovih specialitet al pa angleških zajtrkov ipd. :tach: ..

Pri nas pa pač ni posebne lokalne ponudbe, ker gre za bolj majhno in manj znano državo, pa se jim ne splača.. pa itak se okus ljudi tukaj ne razlikuje veliko od ostale Evrope (drugače pa bi npr. lahko uvedli McDonald's žgance al pa sendvič s krvavico :D )..

Je pa res, da je verjetno pri nas tudi sama osnovna ponudba njihovih izdelkov dost manjša kot v kakšni večji državi :ja: (čeprav ko sem bila otrok, smo šli s starši večkrat tja v Španiji, pa je bilo čist isto, še igračke v Happy mealu so čez kak mesec prišle k nam enake)..
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 01. Mar. 2009 12:59

cukr8 napisal/-a:V večini večjih držav pač uvedejo kakšne posebne ponudbe, ki vključujejo značilna oz. pogosto uporabljana živila iz tistega okolja.. Zato npr. pri nas skor zihr ne bodo prodajali italijanske linije s parmezanom, pa azijskih vročih pit z nadevom iz nekega značilnega roza sadeža (pozabila ime :D ), pa enih čudnih suši zadev, francoskih sirovih specialitet al pa angleških zajtrkov ipd. :tach: ..

Ne rečem, da bi morali imeti takšne stvari, ampak, zakaj potem, če se to gleda na 'pogosto uporabljanea živila', mi nimamo zajtrok z jajci, šunko, žemljcami, kot imajo to v Avstriji, ki je naša sosednja država in ima podobno hrano kot mi? :wink: Sicer pa za to koliko jaz jem v mcdonaldsu, mi je skorajda čisto vseeno, kaj prodajajo :)
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a classy » 01. Mar. 2009 14:20

Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 01. Mar. 2009 15:22

:D svinjski možgani v mlečni omaki?me res zanima kdo to je
pa kako lahko stlačijo 30.000 kalorij v en sendvič :augenauf:
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 02. Mar. 2009 15:09

Jz pa nimam nč proti macu. vsaj enkrat na mesc grem tam, nevem zakaj ne. Že tko ne gledam preveč na kalorije in zdravo prehrano, ker bi potem bankrotirala oz. bi mi itak vzelo preveč časa za kuhanje, če neb jedla pomfrija, pohanja, že pripravljenih jedi. No, sej se da tud zdravo živet, ampak jz raj jem kar mi je dobr pa da je nahitr. Bolj zdravo pa pol za vikend doma jemo. Drgač pa men v macu nimajo plastičnih jedi, men je ful dobra solata, ker zgleda kot da je čist sveža, kar je že redkost pr nas v Lj. Pa tud kak sendvič ni napačen. Ni pa to glih za vsak dan.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 02. Mar. 2009 19:44

jaz pa danes že cel dan sanjam o pomfriju in sladkokisli omaki. :)
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Hyades » 02. Mar. 2009 19:58

Uff... jaz ze dva dni sanjam o macu, ampak dobro da nisem sla (ni ravo blizu)..

Sedaj pa nic maca se za kaksna dva, tri tedne :(.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 02. Mar. 2009 20:00

Jaz imam pa doma dva bona, samo fanta moram še naštimati :)
(po eni strani si res želim, da ne bi hotel :D )
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 02. Mar. 2009 20:48

Ne hodim v meka. Predvsem zaradi osebnih prepricanj. :D
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
sunset21
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 7. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sunset21 » 09. Mar. 2009 18:28

2 leti nazaj sem delala v mcdonaldsu in takrat sem bila zadnjič. ko sem delala, sem jedla toast, ker drugo mi ni pasalo.
še zlasti dandanes ne, ker se trudim pazit, kaj pojem.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 09. Mar. 2009 22:33

Jaz pa ne razumem kaj je tako redilnega na tej hrani? Pač pomfri - isto kot če bi si ga doma naredil. Potem hamburger: meso - normalno, žemlja - saj je kruh, neke omakice al kaj - pač vsakodnevni dodatek. Solata - to pa res ne redi, pač tisti preliv je malo kaloričen. Koka kola - vsakodnevna pijača za veliko ljudi.
Ma ne razumem ... saj je kot vsakdanji doma pripravljeni obrok. Pač ni višek zdravja in totalno neredilen, ampak tako hudo pa spet ni, ali?
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 09. Mar. 2009 22:43

Ubistvu ni. Glede na to, da poješ v big macu, tri kose belega kruha, dve pleskavici in omako je 500kcal popolnoma normalno.
Problem je, da je v kruhu in v omakah pretirana količina sladkorja in maščob, če bi seveda vsak pojedel ob obisku v Mcdonalds 1bigmac bi bilo še vredu, poleg big maca pa še velik pomfri(ki je pa sam po sebi, tudi domač redilen) in 0.5l cocacole, vseskupaj nanese čez 1000kcal za en dnevni obrok. Potem pa še hrana, ki jo zaužiješ tekom dneva, seveda se nabira in res se gre za vnos kalorij, ki dosti nanese. Npr. ko je marsikdo gledal film Super size me, tip je 3x na dan pojedel menu, skupaj dnevno zaužil okoli 3000-4000kcal in se v enem mescu zredil za 15kil. Popolnoma logično, ker bi tudi ob vsakodnevnem jedilniku; zajtrk; klobase, jajca, gazirana pijača, kosilo; dva zrezka, domač pomfri in sladoled, večerja; domač hamburger z omakami, zopet pomfri in gazirana pijača, pridobil toliko na teži. Tko da ta film je s tega vidika popolnoma zgrešen, resnica je pa pač ta, da preveč sladkorja in maščob negativno vplivata na telo, ne samo "masivno" in če poleg obroka v Mcdonaldsu zaužiješ še kup drugih reči se to pokaže. Obisk Mcdonaldsa, tudi 1x tedensko nemore škodit, če vzameš v zakup, da si zaužil precej kalorij in druge obroke tisti dan omejiš.
It was forever..but it didnt last long..

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov