Ljubezen gre skozi želodec
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 13:03, skupaj popravljeno 1 krat.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Jochie napisal/-a:meni je pa ta stavek grozen, ker me spomni na unadva, ki r-ja ne znata rečt...![]()
![]()
![]()
Hm... Sem mislila, da samo žena ne zna, a on tudi ne al kaj

ON TOPIC:
Drugače je pa smisel tega znanega reka v naslovu teme v tem, da naj bi človek 'padal' na dobro hrano oz. je ta pogosto lahko sredstvo osvajanja in zapeljevanja svoje simpatije (npr. da ženska skuha moškemu dobro večerjo in ga s tem privabi, ker dobra hrana sproža pozitivne občutke ugodja pri ljudeh). Meni se zdi sicer butast rek, ampak tak je pač njegov pomen.

Zadnjič spremenil dot, dne 05. Nov. 2011 23:13, skupaj popravljeno 2 krat.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Joj a sem vas res morala spomnit na unadva, ki ju tudi sama ne prenesem. Tudi on mal čudno govori za moje pojme ja, samo ne r, ampak malo skozi nos.
Ne maram niti misli, da ženska nekaj kuha moškemu, ker mi je popolnoma logično, da bi lahko tudi moški kuhal ženski.
Drugače pa, a se vam zdi, da tole precej drži. Da nas dobra hrana res osrečuje, razveseljuje, da z njo nekoga lahko lepčo presenetimo, da si kdaj radi za dušo privoščimo kakšno prijetno kosilo ali večerjo?
Ne maram niti misli, da ženska nekaj kuha moškemu, ker mi je popolnoma logično, da bi lahko tudi moški kuhal ženski.
Drugače pa, a se vam zdi, da tole precej drži. Da nas dobra hrana res osrečuje, razveseljuje, da z njo nekoga lahko lepčo presenetimo, da si kdaj radi za dušo privoščimo kakšno prijetno kosilo ali večerjo?
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
^^ Spol tukaj nima nobene veze, jaz sem dala samo primer ženskega kuhanja večerje, ker gre za star rek in je bil ponavadi razlagan v tej povezavi
In itak ni mišljeno, da ženska kuha kot služkinja, temveč da ga povabi na zmenek in pogosti z večerjo kot sredstvom zapeljevanja.
Seveda pa lahko tudi moški skuha ženski ali pa eden drugega povabi na obrok v restavracijo / na piknik, pomen reka ostaja enak
Ja, seveda drži, da hrana pri živih bitjih sproža pozitivne občutke, ugodje, nas pomirja ipd., med drugim tudi zato, ker je gorivo za preživetje in če bi nam sprožala slabe občutke, bi vsi kaj kmalu pocrkali, ker se ne bi hranili. Narava lepo poskrbi za vse
Vse ostalo okoli tega, druženje, priprava hrane, družabni dogodki ipd. je pa tudi prijetno za večino ljudi, ja.

Ja, seveda drži, da hrana pri živih bitjih sproža pozitivne občutke, ugodje, nas pomirja ipd., med drugim tudi zato, ker je gorivo za preživetje in če bi nam sprožala slabe občutke, bi vsi kaj kmalu pocrkali, ker se ne bi hranili. Narava lepo poskrbi za vse

-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
To je že moja prababica vedela, da je dedca treba nafutrat, ko pride domov, potem pa neha bit siten in se začne lepo pogovarjat
Meni se hrana zdi nekaj takšnega, s čimer izkažeš človeku posebno pozornost, ker se pač potrudiš zanj. In tudi sama hitro začutim naklonjenost do ljudi, ki mi kaj skuhajo. Sploh ne samo fanta, tudi če kolegi kdaj na kakšno večerjo povabijo, ratam čisto mehka

Meni se hrana zdi nekaj takšnega, s čimer izkažeš človeku posebno pozornost, ker se pač potrudiš zanj. In tudi sama hitro začutim naklonjenost do ljudi, ki mi kaj skuhajo. Sploh ne samo fanta, tudi če kolegi kdaj na kakšno večerjo povabijo, ratam čisto mehka

- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Kako pa recimo kje zunaj, greste kdaj na kakšno profi večerjo, kosilo? Ter doma, pripravite kdaj kakšno romantično zakusko, oziroma vam jo pripravijo drugi (mož, fant,...) In kako je z gosti, jih razvajate, razvajajo oni vas?
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Midva se vsake toliko odpraviva na večerjo (recimo 1x na 2, 3 mesece) sama ali pa z družbo...
Drugače pa pogostiva goste tudi doma: družini povabiva na večerjo, prijatelje sva pa za zdaj gostila samo s kakšnimi prigrizki ali narezki...itak gre pa pri vsem skupaj bolj za druženje, kot za hrano
V kratkem se spet obeta
Da bi pa romantične večerje in podobno doma počela...mi je nekak ljubše, da če sva že v "romantičnem mudu", da greva vn na kosilo, izlet ali večerjo
Drugače pa pogostiva goste tudi doma: družini povabiva na večerjo, prijatelje sva pa za zdaj gostila samo s kakšnimi prigrizki ali narezki...itak gre pa pri vsem skupaj bolj za druženje, kot za hrano

V kratkem se spet obeta

Da bi pa romantične večerje in podobno doma počela...mi je nekak ljubše, da če sva že v "romantičnem mudu", da greva vn na kosilo, izlet ali večerjo

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov