Kuharske polomije
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2743
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Jaz ko sem pred leti prvič delala tiramisu sem kupla navadne albert kekse namest unih bebi keksov za podn nardit In js namakam to v uno kavno mešanico z rumom in itak je ratu sam en poc namest fajn keksastega podna, no pol sm še pri kremi neki zaj*... in je bla čist tekoča tak da moj prvi tiramisu je bil tak visok dva centimetra, čist pocast pa sam zos z unimi albert keksi pomešan
-
FlyingGazebo - Sramežljivka
- Prispevkov: 11
- Na forumu od: 15. 1. 2014
- Kraj: ljubljana
Pri nama za polomijo šteje, ko naredim kaj, kar je všeč samo meni, njemu pa ne kar je relativno pogosto, ker je izbirčnejši od mene, ampak zna kuhati samo najbolj osnovno.
Ker se pa uči, zdej čakam kaj bo šlo njemu grozno narobe
Ker se pa uči, zdej čakam kaj bo šlo njemu grozno narobe
-
Ewyx - Komunikatorka
- Prispevkov: 197
- Na forumu od: 15. 12. 2013
floribunda napisal/-a:ampak epic fail je bil ko sem si na slivove cmoke nasula izdatno količino currya namesto cimeta. pojedla sem pa vseeno, malo bolj eksotični so bli
Hehe, js sem pa nekoč jajček na oko potresla s cimetom, namesto s poprom
Smo pa enkrat kuhali golaž (tak kokr se spodobi in iz ~8 kil mesa), pa je ena punca prepričala kolege, da je treba dat notr pol kile soli
No, po tistem se je potem vsaj fajn pilo
See I'm so far off the map the sun is shining...
- Tulip
- Komunikatorka
- Prispevkov: 160
- Na forumu od: 10. 1. 2014
Tearjerker napisal/-a:Jaz ko sem pred leti prvič delala tiramisu sem kupla navadne albert kekse namest unih bebi keksov za podn nardit In js namakam to v uno kavno mešanico z rumom in itak je ratu sam en poc namest fajn keksastega podna, no pol sm še pri kremi neki zaj*... in je bla čist tekoča tak da moj prvi tiramisu je bil tak visok dva centimetra, čist pocast pa sam zos z unimi albert keksi pomešan
sorry sem se mogla prav nasmejat, sploh, ko si predstavljam odebeljen del
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Prispevkov: 651
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Hehe, zadnja dva posta sta me spomnila na polomiji mojega dragega. Prva je bila, ko je delal tiramisu. Prvic je skupaj zmesal kavo in maso (ni razmisljal, kaj dela), polil po piskotih, ki so potem plavali po vrhu in jih je skusal potopiti. Za drugo nezgodo pa sem kriva jaz. Je vprasal, kje na stojalu za zacimbe je cokolada v prahu, jaz pa sem zamesala levo-desno in je usul na mlecni gris izdatno kolicino ingverja. Ampak, bodimo posteni, lahko bi povohal, sploh ker ve, da me strani matrajo.
-
marjetica85 - Sramežljivka
- Prispevkov: 38
- Na forumu od: 6. 10. 2014
Jaz pa redno zamenijam sladkor v prahu in krompirjevo moko :c
-
littlebird_18 - Komunikatorka
- Prispevkov: 219
- Na forumu od: 7. 6. 2013
1x mi je uspel zaj*... juho iz vrecke. Skratka dala sem jo vret in pol sem cisto pozabila na njo in je izparela, ostal so samo se nudli, ki so bili tako slani da jih je bilo nemogoce pojest
And in the end we're all just humans drunk on the idea that love only love could heal our brokenness
-
delfinchek - Debatorica
- Prispevkov: 439
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Že dolgo nazaj (bila sem še v SŠ), sem dala kuhat krompir in sem se hotela samo za 10 minut uležt. Seveda sem zaspala za par ur in ko sem odprla vrata svoje sobe, je bilo stanovanje tako zadimljeno, da skoraj nisem nič videla. Na srečo ni nič zagorelo, samo vsa voda je izparela, čisto črni krompirji pa so se žgali v posodi. Smrad pa še par dni, kljub non stop zračenju, ni šel čisto ven.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3548
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Ravnokar - po pol ure eksistencialnih vprašanj - kaj sladkega bi mi pasalo po prazničnem kosilu se končno odločim za limonin puding. Vse lepo in prav, stisnem dve limone, obe trde za umret, sem vsako valjala po pultu ko budala da je sploh kaj steklo ven. Primem tretjo, se po stari navadi močno naslonim nanjo - no, ta pa je bila polna soka . Lupina poči, in raznese po meni pol deci soka in pečk
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3548
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Vanilijev puding skuhaš v limonadi namesto v mleku. Ali pa namesto pudinga vzameš enako količino gustina (je limonin okus še bolj poudarjen).
Enako delam z vsem sadjem - top mi je še kombinacija pomaranča-čokoladni puding in jabolčna čežana- vanilijev puding. Zmaga mi tudi kokosov puding (čeprav za tega ponavadi uporabim kokosovo moko , ki jo malo pokuham v mleku in čez čokoladni ali vanilijev puding)
Ful ljudi mi je že reklo da je to pa res ogabno in kako lahko to jem - meni je super, narejeno je v 5 minutah, ko ti zapaše sladko, pa še pol manj kalorij kot "navaden puding" (torej z mlekom).
Ti ful priporočam da probaš
Enako delam z vsem sadjem - top mi je še kombinacija pomaranča-čokoladni puding in jabolčna čežana- vanilijev puding. Zmaga mi tudi kokosov puding (čeprav za tega ponavadi uporabim kokosovo moko , ki jo malo pokuham v mleku in čez čokoladni ali vanilijev puding)
Ful ljudi mi je že reklo da je to pa res ogabno in kako lahko to jem - meni je super, narejeno je v 5 minutah, ko ti zapaše sladko, pa še pol manj kalorij kot "navaden puding" (torej z mlekom).
Ti ful priporočam da probaš
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Največji zaj* ever je bil, ko je moj fant namesto olja za cvretje pomfrija v ponev vlil gost bezgov sok. Vonjal ni preveč, tekstura je pa podobna..In ko po neki časa nič ni začelo cvrčat, sva ugotovila, da se krompir samo namaka v vročem sirupu. Blah.
It was forever..but it didnt last long..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]