Kuharska svetovalnica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
moka samo zgosti omako, drugače nima (imho) nobene pametne funkcije.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Razen pri govejih zrezkih, če jih pečeš, je ful fino jih prej pomokat, ker se nrdi taka hmmm..mehka skorjica 

It was forever..but it didnt last long..
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Kr precej časa, samo naj ne bo direktno odprta (če je v tetrapaku pač zavihaj kotiček, kjer si odrezala, če ma pokrovček pa seveda zapri). Recimo na uč mezga iz tetrapaka zdrži vsaj tedn ali dva, tista v steklenički s pokrovčkom pa še pa još.
Saj pa tudi vidiš, če se je preveč zgostila potem ni lih več dobra, ampak vseeno je to kr dolgotrajna zadeva.

It was forever..but it didnt last long..
-
Rollin #3 - Kofetarica
- Prispevkov: 760
- Na forumu od: 7. 6. 2011
- Kraj: Izola
ok se vedno sem ziva tako da izgleda da je bila ok
kaj pa olivno olje se sme dat v mikrovalovko?:
http://low-cholesterol.food.com/recipe/ ... hips-13526
kaj ni da se ga ne sme dajat na prevec vroce ker zacne razpadat in postane rakotvoren?

kaj pa olivno olje se sme dat v mikrovalovko?:
http://low-cholesterol.food.com/recipe/ ... hips-13526
kaj ni da se ga ne sme dajat na prevec vroce ker zacne razpadat in postane rakotvoren?
-
arrow - Kofetarica
- Prispevkov: 800
- Na forumu od: 5. 11. 2007
Novo
Ne vem, če tole vprašanje ravno spada v to temo, ampak vseeno
Zanima me, koliko vas pri kuhanju uporablja kokosovo maščobo oz bolj me zanima kje/na kakšne načine vse jo uporabljate? Vem, da je zelo primerna za cvretje in pečenje, ampak glede na to, da naj bi bila dnevna uporaba zelo priporočljiva in ker vsak dan res ne jem kaj pečenega oz ocvrtega bi bla dobrodošla kakšna ideja, kako/kje jo še uporabit. Laneno olje npr. poliješ po solati, zmešaš v jogurt itd, za kokos pa res ne vem, ker že sicer olja ne uporabljam dosti.
Ne vem, če tole vprašanje ravno spada v to temo, ampak vseeno

I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1011
- Na forumu od: 31. 1. 2011
Kokosovo olje lahko zmesas tudi v jogurt, zakaj pa ne? Samo malo ga prej segrejes, da postane tekoce. Jaz ga zmesam tudi v smoothie, lahko ga uporabis pri pekah peciva, v juhah in na splosno za kuhanje namesto olja, ki ga obicajno uporabljas. Kokosovo olje pomaga telesu vsorbirati vitamine, tako da ga lahko malo pojes skupaj z vitaminskimi dodatki, ce jih jemljes.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
Lamia - Komunikatorka
- Prispevkov: 117
- Na forumu od: 4. 12. 2009
- Kraj: Ljubljana
Punce, neki me zanima
V stanovanju nimam pečice in sem si res zaželela pečenega krompirčka... A se to da na kak način v ponvi pripravt al je misija nemogoče? Če ima katera kakšno idejo, kar na plan- namreč dons sm vse zažgala =D

And I'd give up forever to touch you.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1198
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
seveda lahko v ponvi. najbolš je pomoje, če ponev pokriješ in ga najprej nekaj časa na manjšem ognju pečeš tok časa da rata mehek in potem odkriješ in zapečeš da nastane še skorjica. če bo presuho, dodaj še mal vode. al pa ga najprej skuhaš v loncu in nato še zapečeš v ponvi.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2538
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Je treba kvas hraniti v hladilniku? Mislim, da ga ima moja mami v hladilniku, ampak recimo v trgovini je bil pa zlozen na normalni polici, ne na hladnem. Sem poguglala, pa so info razlicne, eni pravijo, da mora bit na sobni temperaturi, eni, da mora biti na med 4 in 8 stopinjami. Na embalazi nic ne pise; je pa instant kvas, ce je kaksna razlika. Mislim, da bi ga raje dala v hladilnik, samo ne vem, ce mraz tudi skodi kvasovkam? “Sobna temperatura“ je itak nemogoca trenutno.
-
delfinchek - Debatorica
- Prispevkov: 439
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Sicer vedno uporabljam kvas v kocki (ne vem, kako se mu pravilno reče) in ga imam v hladilniku, tudi v trgovini je vedno v hladilniku in mraz nič ne škodi kvasovkam. Bi rekla, da prej vročina, enkrat sem ga stopila v prevroči vodi in se ni s kruhom zgodilo praktično nič 

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov