Kuharska svetovalnica
-
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Pridružen: 22. Feb. 2007 14:28
-
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Pridružen: 04. Apr. 2008 18:32
-
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Pridružen: 04. Apr. 2008 18:32
Kr precej časa, samo naj ne bo direktno odprta (če je v tetrapaku pač zavihaj kotiček, kjer si odrezala, če ma pokrovček pa seveda zapri). Recimo na uč mezga iz tetrapaka zdrži vsaj tedn ali dva, tista v steklenički s pokrovčkom pa še pa još.
Saj pa tudi vidiš, če se je preveč zgostila potem ni lih več dobra, ampak vseeno je to kr dolgotrajna zadeva.

It was forever..but it didnt last long..
ok se vedno sem ziva tako da izgleda da je bila ok
kaj pa olivno olje se sme dat v mikrovalovko?:
http://low-cholesterol.food.com/recipe/ ... hips-13526
kaj ni da se ga ne sme dajat na prevec vroce ker zacne razpadat in postane rakotvoren?

kaj pa olivno olje se sme dat v mikrovalovko?:
http://low-cholesterol.food.com/recipe/ ... hips-13526
kaj ni da se ga ne sme dajat na prevec vroce ker zacne razpadat in postane rakotvoren?
Novo
Ne vem, če tole vprašanje ravno spada v to temo, ampak vseeno
Zanima me, koliko vas pri kuhanju uporablja kokosovo maščobo oz bolj me zanima kje/na kakšne načine vse jo uporabljate? Vem, da je zelo primerna za cvretje in pečenje, ampak glede na to, da naj bi bila dnevna uporaba zelo priporočljiva in ker vsak dan res ne jem kaj pečenega oz ocvrtega bi bla dobrodošla kakšna ideja, kako/kje jo še uporabit. Laneno olje npr. poliješ po solati, zmešaš v jogurt itd, za kokos pa res ne vem, ker že sicer olja ne uporabljam dosti.
Ne vem, če tole vprašanje ravno spada v to temo, ampak vseeno

I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Kokosovo olje lahko zmesas tudi v jogurt, zakaj pa ne? Samo malo ga prej segrejes, da postane tekoce. Jaz ga zmesam tudi v smoothie, lahko ga uporabis pri pekah peciva, v juhah in na splosno za kuhanje namesto olja, ki ga obicajno uporabljas. Kokosovo olje pomaga telesu vsorbirati vitamine, tako da ga lahko malo pojes skupaj z vitaminskimi dodatki, ce jih jemljes.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 2560
- Pridružen: 25. Apr. 2008 17:57
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Je treba kvas hraniti v hladilniku? Mislim, da ga ima moja mami v hladilniku, ampak recimo v trgovini je bil pa zlozen na normalni polici, ne na hladnem. Sem poguglala, pa so info razlicne, eni pravijo, da mora bit na sobni temperaturi, eni, da mora biti na med 4 in 8 stopinjami. Na embalazi nic ne pise; je pa instant kvas, ce je kaksna razlika. Mislim, da bi ga raje dala v hladilnik, samo ne vem, ce mraz tudi skodi kvasovkam? “Sobna temperatura“ je itak nemogoca trenutno.
- delfinchek
- Debatorica
- Prispevkov: 439
- Pridružen: 03. Jun. 2011 15:52