Kuharska svetovalnica

Gurmanski užitki.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Pridružen: 22. Feb. 2007 14:28

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

moka samo zgosti omako, drugače nima (imho) nobene pametne funkcije.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Pridružen: 04. Apr. 2008 18:32

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Razen pri govejih zrezkih, če jih pečeš, je ful fino jih prej pomokat, ker se nrdi taka hmmm..mehka skorjica :)
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Pridružen: 07. Jun. 2011 9:27
Kraj: Izola

Neprebrana objava Napisal/-a Rollin #3 »

uh do govejih se nisem prisla. ampak piscanec mi zdaj gre se mi zdi. :D koliko casa pa je paradiznikova mezga se uzitna odkadar se jo odpre?
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Pridružen: 04. Apr. 2008 18:32

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Kr precej časa, samo naj ne bo direktno odprta (če je v tetrapaku pač zavihaj kotiček, kjer si odrezala, če ma pokrovček pa seveda zapri). Recimo na uč mezga iz tetrapaka zdrži vsaj tedn ali dva, tista v steklenički s pokrovčkom pa še pa još. :D Saj pa tudi vidiš, če se je preveč zgostila potem ni lih več dobra, ampak vseeno je to kr dolgotrajna zadeva.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Pridružen: 07. Jun. 2011 9:27
Kraj: Izola

Neprebrana objava Napisal/-a Rollin #3 »

ok se vedno sem ziva tako da izgleda da je bila ok :D

kaj pa olivno olje se sme dat v mikrovalovko?:
http://low-cholesterol.food.com/recipe/ ... hips-13526

kaj ni da se ga ne sme dajat na prevec vroce ker zacne razpadat in postane rakotvoren?
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Pridružen: 05. Nov. 2007 21:01

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

Novo
Ne vem, če tole vprašanje ravno spada v to temo, ampak vseeno :) Zanima me, koliko vas pri kuhanju uporablja kokosovo maščobo oz bolj me zanima kje/na kakšne načine vse jo uporabljate? Vem, da je zelo primerna za cvretje in pečenje, ampak glede na to, da naj bi bila dnevna uporaba zelo priporočljiva in ker vsak dan res ne jem kaj pečenega oz ocvrtega bi bla dobrodošla kakšna ideja, kako/kje jo še uporabit. Laneno olje npr. poliješ po solati, zmešaš v jogurt itd, za kokos pa res ne vem, ker že sicer olja ne uporabljam dosti.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Pridružen: 31. Jan. 2011 2:39

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Kokosovo olje lahko zmesas tudi v jogurt, zakaj pa ne? Samo malo ga prej segrejes, da postane tekoce. Jaz ga zmesam tudi v smoothie, lahko ga uporabis pri pekah peciva, v juhah in na splosno za kuhanje namesto olja, ki ga obicajno uporabljas. Kokosovo olje pomaga telesu vsorbirati vitamine, tako da ga lahko malo pojes skupaj z vitaminskimi dodatki, ce jih jemljes.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 800
Pridružen: 05. Nov. 2007 21:01

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

Aha, na to pa sploh nisem pomisnla, da bi ga najprej segrevala pa potem mešala v tekoče zadeve. Bom probala, hvala :wink:
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
Lamia
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 117
Pridružen: 04. Dec. 2009 22:17
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Lamia »

Punce, neki me zanima :) V stanovanju nimam pečice in sem si res zaželela pečenega krompirčka... A se to da na kak način v ponvi pripravt al je misija nemogoče? Če ima katera kakšno idejo, kar na plan- namreč dons sm vse zažgala =D
And I'd give up forever to touch you.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1198
Pridružen: 17. Apr. 2006 12:46
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

seveda lahko v ponvi. najbolš je pomoje, če ponev pokriješ in ga najprej nekaj časa na manjšem ognju pečeš tok časa da rata mehek in potem odkriješ in zapečeš da nastane še skorjica. če bo presuho, dodaj še mal vode. al pa ga najprej skuhaš v loncu in nato še zapečeš v ponvi.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2560
Pridružen: 25. Apr. 2008 17:57
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Je treba kvas hraniti v hladilniku? Mislim, da ga ima moja mami v hladilniku, ampak recimo v trgovini je bil pa zlozen na normalni polici, ne na hladnem. Sem poguglala, pa so info razlicne, eni pravijo, da mora bit na sobni temperaturi, eni, da mora biti na med 4 in 8 stopinjami. Na embalazi nic ne pise; je pa instant kvas, ce je kaksna razlika. Mislim, da bi ga raje dala v hladilnik, samo ne vem, ce mraz tudi skodi kvasovkam? “Sobna temperatura“ je itak nemogoca trenutno.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 439
Pridružen: 03. Jun. 2011 15:52

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

Sicer vedno uporabljam kvas v kocki (ne vem, kako se mu pravilno reče) in ga imam v hladilniku, tudi v trgovini je vedno v hladilniku in mraz nič ne škodi kvasovkam. Bi rekla, da prej vročina, enkrat sem ga stopila v prevroči vodi in se ni s kruhom zgodilo praktično nič :D
malamutka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Pridružen: 29. Dec. 2012 22:36

Neprebrana objava Napisal/-a malamutka »

Kakor je meni znano, imaš instant kvas brez problema lahko v kuhinjski omarici :) Se mi zdi, da je trik ravno v tem, da ga imaš lahko vedno na zalogi, medtem ko svežega kvasa v kocki ne moreš.
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 432
Pridružen: 01. Jan. 2006 20:47
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

Kvas v vrečki lahko imaš na sobni temperaturi, kvas v kocki pa v hladilniku :)
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Odgovori