Kuhanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
mycosmogirl - Kofetarica
- Prispevkov: 769
- Na forumu od: 25. 8. 2005
em, jst mam pa vprašanje! kako se čist pravilno riž skuha. sej vem, da je glupo, sam men čist nikol ne uspe riža skuhat. Al je pacast al premal skuhano!!
Sm ga dons probala še enkrat nardit pa mi že spet ni ratal.....pa še dva paradajza sm dala not
....
Sm ga dons probala še enkrat nardit pa mi že spet ni ratal.....pa še dva paradajza sm dala not

-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2552
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Hmm, probat ga morš, kdaj je prav kuhan, da ni pretrd.
In ko ga kuhaš, mora imeti dosti tekočine, ki jo vpije..
ma jaz to delam vedno po občutku - za rižoto npr. na začetku zalijem riž z juho/vodo, pa tud potem še malo dolivam, če vidim, da riž prehitro popije vso tekočino.
In ko ga kuhaš, mora imeti dosti tekočine, ki jo vpije..
ma jaz to delam vedno po občutku - za rižoto npr. na začetku zalijem riž z juho/vodo, pa tud potem še malo dolivam, če vidim, da riž prehitro popije vso tekočino.
-
Erinija - Sramežljivka
- Prispevkov: 59
- Na forumu od: 1. 2. 2005
mycosmogirl napisal/-a:em, jst mam pa vprašanje! kako se čist pravilno riž skuha. sej vem, da je glupo, sam men čist nikol ne uspe riža skuhat. Al je pacast al premal skuhano!!
Sm ga dons probala še enkrat nardit pa mi že spet ni ratal.....pa še dva paradajza sm dala not....
odvisno je od same vrste riža, določena vrsta je pač taka, da je pacasta, če želiš, da je skuhan. če "pacastega" ne maraš, ti priporočam uncle bens (nočem nbene reklame delat). in če želiš skuhati riž kot prilogo, toplo priporočam da zraven streseš še mal vegete, ker pride velik bolj okusen, kot skuhan v sami soli.
drugač pa znam skuhat al pa spečt od hrane in slaščic več al manj vse, razen rib. Pri tem zelo velik improviziram in se redkokdaj držim recepta natančno, sploh pa se da z raznimi začimbami, ful izboljšat (in popravt) okus hrane. Edino, kar mi ne gre je peka pice (al je surova al pa pretrda).
Specialiteta - je itak da vse kar pride izpod mojih rok

drugač pa sem med lonci odkar pomnim. priučila od mame, babice, očeta, televizije... najraj pa si kak zanimiv recept najdem sama in probam in se s tem kej novega naučim. prej sem kuhala kar dosti. odkrat delam in pridem za domov šele za večerjo, pa je to prava redkost.
kar se tiče specialitet mojih fantov (bivših) - pašteta na kruhu

...girls just wanna have fun...
- vedezevalci.com
- Sramežljivka
- Prispevkov: 23
- Na forumu od: 3. 8. 2006
- Kraj: Ljubljana
mycosmogirl napisal/-a:em, jst mam pa vprašanje! kako se čist pravilno riž skuha. sej vem, da je glupo, sam men čist nikol ne uspe riža skuhat. Al je pacast al premal skuhano!!
Sm ga dons probala še enkrat nardit pa mi že spet ni ratal.....pa še dva paradajza sm dala not....
Kuhanje rižote je zame smrt; čist vedno sfalim.

-
majaoko - Kofetarica
- Prispevkov: 523
- Na forumu od: 21. 7. 2006
- Kraj: okolica ljubljane
Jz uporabljam riž od zlatega polja (rumen). Na olju "prepražim" riž (pa ne predolg), sam morš skoz mešat , potem pa zalijem z vodo, pa dam vegeto(ene 2 al 3 večje ščepce) in to je to. Pol pa odvisno kokr hočeš razkuhanega in gostega. Jz pol not dam še vse živo, pa je full dobr. Npr. poper, rdečo papriko v prahu, mal čilija, česen v prahu... Pa loh še zelenjavo daš not. Jz dam korenček, pa grah. mmm
-
*pupika* - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1130
- Na forumu od: 14. 9. 2005
- Kraj: 3milimetre v zraku
Js rada kuham... najbolj rada kuham bučke na tisoč in en način... njam!!! res jih obožujem! drzgače me je pa mamica naučila kuhat- no, še vedno me uči... al pa po netu kak recept izbrskam in potem poskusim nardit... tud peciva rada pečem (moja specialiteta so torte-jagodna in saher)...
zdej sem pa lačna.. danes bom pa pico pekla, ko pridem domov... NJAM!!!
zdej sem pa lačna.. danes bom pa pico pekla, ko pridem domov... NJAM!!!
My dreams are my reality...
-
punchka - Kofetarica
- Prispevkov: 572
- Na forumu od: 28. 1. 2005
glede riža: če nočeš da je pocast, je najboljši basmati ali paraboiled. pol pa ne vem kako ga ve kuhate, jaz ga prepražim na čebuli, potem dodam 3x toliko vode kot je riža, mora bit kar natančno odmerjeno, ker je vode hitro preveč.
to infinity and beyond!
-
mycosmogirl - Kofetarica
- Prispevkov: 769
- Na forumu od: 25. 8. 2005
jst kadar riž kuham dam še začimo curry...sam k mi itak na koncu ne rata
....bom ga probala še enkrat skuhat, po vaših nasvetih
....


-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2552
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Jst pa rižoto tok rada delam, ker mi rata ful dobra, z veliiko zelenjavce, mogoče malo piščančjega meska ali tune, vse se seveda začne z olivnim oljem in čebulco, potem pa dodajam sveže paradižnike, papriko, grah, korenček..., nato še riž in zalijem ponavadi z juhico, ne z golo vodo, začinim, in pustim, da se počasi kuha, njami!! 

-
Schmetterling - Sramežljivka
- Prispevkov: 90
- Na forumu od: 3. 8. 2007
js sm mela pa lekcijo in sicer...
... naši družini je kuhala stara mama (res ful dobr, obvlada
), potem se je pa zgodil, da se je letos polet ful poškodovala in bla cele počitnce v postli (doma je pa enih 50 metrov stran od nas) tko da... sm bla za kuhno pristojna (kdo drug kot) jst. no in sm se ful navdušla, dost sm se naučila, ... tko da prakticiram še zdej...
že od nekdaj mi je pa največ veselje pečt sladice, peciva... najmn 1x na tedn. tko da so naši doma pa moji prjatlčki kr razočarani če nč ni...
od vsega najbolš so pa mafini...mmm...
... naši družini je kuhala stara mama (res ful dobr, obvlada

že od nekdaj mi je pa največ veselje pečt sladice, peciva... najmn 1x na tedn. tko da so naši doma pa moji prjatlčki kr razočarani če nč ni...
od vsega najbolš so pa mafini...mmm...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov