Kuhanje na dopustu
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Prispevkov: 3760
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Na poletnem dopustu ponavadi kaj bolj lahkega - solate, sataraš, različne testenine (s tuno, paradižnikovo omako in olivami...). Potem pa se gre kdaj tudi vn jest: predvsem zato, da si ljubitelji rib okoli mene naročijo kakšno
Ne kompliciram preveč, ker je škoda čas zapravljat za kuho na morju.
In ker je letos v planu dopust bogu za nogu
in bo treba res vsak dan kuhat, bom tudi jaz pred odhodom mogla razmislit, kaj se bo kuhalo 7 dni.

Ne kompliciram preveč, ker je škoda čas zapravljat za kuho na morju.
In ker je letos v planu dopust bogu za nogu

Zadnjič spremenil v-e-s-n-a, dne 04. Apr. 2012 8:29, skupaj popravljeno 1 krat.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1411
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Mi načrtujemo 11 dni dopusta in bo tud treba kakšen dan kaj skuhat, zato sama tud malo razmišljam o tem. Jaz bom najbrž že prej kaj pripravila in nesla s seboj, ker je tam problem s trgovinami. Ene polovico bomo pa hodili ven jest. Ko je otrok se mi sploh zdi, da je fajn, da sam kaj pripraviš kot ga pa vedno ven nosit.
Testenine sigurno pridejo na vrsto, kakšna rižota, ...
Testenine sigurno pridejo na vrsto, kakšna rižota, ...
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ali pa kaka juha čez dan (me ne moti, da je že tak vroče, itak v senci). Zvečer pa tudi kak krompir pečen, meso/ribe zdraven, solata. Se da čist spodobno skuhat, če je le volja.
Če smo v apartmaju si pa itak cele pojedine delamo, od palačink, krompirja na razne načine, meso v pečici in na razne načine, žar.
S šotorom rata pa malce bolj zabavno, ampak se z dobro kuhalno ploščo vse da
Si ravno ne privoščim prevečkrat hrano po restavracijah (2× na dopust npr.).
Če smo v apartmaju si pa itak cele pojedine delamo, od palačink, krompirja na razne načine, meso v pečici in na razne načine, žar.
S šotorom rata pa malce bolj zabavno, ampak se z dobro kuhalno ploščo vse da

Si ravno ne privoščim prevečkrat hrano po restavracijah (2× na dopust npr.).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*pikapoka* - Debatorica
- Prispevkov: 440
- Na forumu od: 16. 5. 2009
Pri nas delamo kr stvari bolj na hitro. Zdej ko greva sama, včasih kr doma nardiva kakšno mesno omakco in potem pogrejeva. Tudi kakšne testenince s tuno pridejo v poštev, enkrat pečeva kaj na žaru (čepapčiči, hrenovke) kakšne bučke, malancane tko bolj lahko hrano, ponavadi imava bolj večerje, kot opoldanska kosila, ker v poletni vročini res ne paše jest (sploh v kakšni prikolici). Parkrat greva pa kej vn pojest (kakšni boni, če je ravno v bližini ali pa tud pač brez bonov gre)
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1411
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Super je, če je kakšen kamin. Ampak midva te možnosti ne bova imela. Problem je, ker je v tem kraju zelo skromna trgovina in morava skoraj vso hrano peljat s seboj. Isto bom pripravila kakšno omako za testenine. Vzela bova zelenjavo kot je krompir, paradižnik, bučke. Žal mi je samo, ker greva tako zgodaj, da ne bo še nobene domače zelenjave. Problem je tudi, če bi nesla kaj zamrznjenega, ker mi do dol že vse odtaja. Zvečer pa greva na kakšno pico, krompirček,... Zjutraj imava običajen zajtrk (kruh, narezek, marmelada, jogurt,... nekaj od naštetega). Vmes jeva sadje, piškote, sladoled.
Problem pa so kosila. 2X v teh dneh bodo sigurno testenine. 1X rižota. Mogoče kakšna juhca iz zelenjave, ki jo bova nesla s seboj. Za kaj več pa še kar nimam ideje, ker je čisto drugače kot doma.
Tema je pa super. Bom še zase našla kaj v njej
Problem pa so kosila. 2X v teh dneh bodo sigurno testenine. 1X rižota. Mogoče kakšna juhca iz zelenjave, ki jo bova nesla s seboj. Za kaj več pa še kar nimam ideje, ker je čisto drugače kot doma.
Tema je pa super. Bom še zase našla kaj v njej

-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Prispevkov: 3760
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Jaz poleti naredim velikokrat tudi naslednje:
malancan narežeš na kolobarje in daš v ponev da se popečejo na obeh straneh. Na vsak kolobar položiš na kolobar narezan paradižnik (posoliš ali dodaš vegeto...kakor komu ljubše
). Potem pa še rezino sira, košček toplenega sira Zdenka in malo peteršilja.
Vse to delaš v ponvi oz. malo večji posodi in na koncu pokriješ s pokrovko, da se sira lepo stopita in malancan od sebe da malo omakce.
Pa kruh zraven ješ in je
Meni je full dobro poleti to jest, pa še hitro narjeno.
malancan narežeš na kolobarje in daš v ponev da se popečejo na obeh straneh. Na vsak kolobar položiš na kolobar narezan paradižnik (posoliš ali dodaš vegeto...kakor komu ljubše

Vse to delaš v ponvi oz. malo večji posodi in na koncu pokriješ s pokrovko, da se sira lepo stopita in malancan od sebe da malo omakce.
Pa kruh zraven ješ in je

Meni je full dobro poleti to jest, pa še hitro narjeno.
- sarimari
- Komunikatorka
- Prispevkov: 172
- Na forumu od: 8. 7. 2011
Midva sicer grema v kratkem v toplice v eno počitniško hiško, vendar je zraven baje restavracija, ki ima študentske bone, tako, da se bo hodilo bolj kot ne ven jest. Vseeno pa kdaj paše si doma nekaj pripravit
Na morju pa največkrat prakticiramo čevame, pomfri, zelenjavo in je the best

Na morju pa največkrat prakticiramo čevame, pomfri, zelenjavo in je the best

-
Atonka - Sramežljivka
- Prispevkov: 52
- Na forumu od: 29. 6. 2011
Če smo ob morju potem gotovo kaj morskega, ali pa kakšne solate, če pa gremo kam v hribe oz. na kakšno kampiranje potem pa zadeve prilagodimo, kakšni špageti, riž, ali pa kakšen žar tudi rata. Drugače pa se dostikrat zgodi, da gremo kar v kako restavracijo.
-
Norika33 - Sramežljivka
- Prispevkov: 71
- Na forumu od: 28. 6. 2011
Mi na dopustu smo ponavadi zlo na izi, zagotovo kuhamo vsak dan, ampak tko sproti kar si zmislimo zjutraj, je pa zagotovo veliko morskih jedi, solat in pa sadja. Pa kakšna dobra mosrka solata tudi kdaj tekne 

Ne kupujem v DM-u, ker ignorirajo nekatere slovenske izdelke!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 5285
- Na forumu od: 29. 6. 2007
sanjaanja napisal/-a:Problem je tudi, če bi nesla kaj zamrznjenega, ker mi do dol že vse odtaja.
Sicer mi na kraj pameti ne pade, da bi zmrznjeno hrano na dopust vlačila, ampak a ne bi šlo, če bi zmrznjene stvari zapakirala v hladilno torbo? Pa recimo, da tistega zmrznjenega golaža potem ne planiraš ravno za zadnji dan, ampak ga dol prestaviš v hladilnik in ga pojesta naslednji dan?
-
Shimmie_ - Kofetarica
- Prispevkov: 664
- Na forumu od: 29. 4. 2008
Jaz ponavadi naredim kar okviren plan, kaj bomo jedli. Jemo pa to kot ste že ostale napisale - testenine, potem piščanec/puran z raznimi omakami, krompir, palačinke, 2x sigurno pečemo na žaru, pa ene 2x gremo ven jest, pa je teden/10 dni takoj naokoli. Zraven pa vedno paradižnikova solatam pa not namečem še sir in papriko, čebulo.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ko smo šli v hostel smo ponavadi jedli obilen zajtrk, ki smo ga nakupli v lokalni štacuni. fajn je gledat v kero zahajajo mladi, tiste so navadno poceni. potem greš itak na kako šetnjo po mestu pa sproti najdeš kej ugodnega za jest. v kakem bolj neuglednem predelu, ki je malo manj turističen v stranskih ulicah se najdejo odlični pajzli, ki so cenovno ugodni, hkrati pa ješ bolj 'lokalno' hrano. v barceloni smo pridno zahajali v en 'all u can eat' zraven tržnice, ki je bil super.
na kampiranju mamo podobno taktiko. poletni dopust na morju pa zadnja leta preživljamo skupaj s frendi na hrvaškem. vsak od doma prinese kar pač ma, ostalo pa sproti nakupujemo v konzumu. obilen zajtrk (umešana jajca na različne načine, narezki in podobno se dajo pripravit tudi v velikih količinah, je hitro in dobro. kako solato smo si zraven še privoščili). za na plažo smo spakirali kake sendviče. pol pa večerja doma. al roštiljanje, brodet, svašta enih zadev smo delali. prave gurmanske počitnice
ampak mam srečo, da vsi v naši družbi radi dobro jejo in jim potem ni panike se ubadat s pripravo hrane
stari smo, stari....
na kampiranju mamo podobno taktiko. poletni dopust na morju pa zadnja leta preživljamo skupaj s frendi na hrvaškem. vsak od doma prinese kar pač ma, ostalo pa sproti nakupujemo v konzumu. obilen zajtrk (umešana jajca na različne načine, narezki in podobno se dajo pripravit tudi v velikih količinah, je hitro in dobro. kako solato smo si zraven še privoščili). za na plažo smo spakirali kake sendviče. pol pa večerja doma. al roštiljanje, brodet, svašta enih zadev smo delali. prave gurmanske počitnice


Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov