Klepetalnica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Picatinny - Picatinny 1. stopnje
- Prispevkov: 452
- Na forumu od: 19. 8. 2013
haylee napisal/-a:Haha, tipi![]()
Hrenovke so načeloma vse že termično obdelane, tko, da jih lahko ješ "surove" - zato je vrh glave, da jih daš v mrzlo vodo, počakaš, da zavre in takoj vn. Drgač pa tko kot je rekla že sirova - najboljša opcija je, da jih sploh ne jeste, ker bolj svinjske hrane verjetno ni.
Ne posluąuj bosta evelyn pa emanuela al kateri ľe fuuul jezni, ker imaą recimo kruąič top klasa prvovrstne hrenovke.
![Razz :razz:](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/icon_razz.gif)
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Dej tiho, ti ą-jevec. ![tongue :P](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/tongue.gif)
![tongue :P](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/tongue.gif)
It was forever..but it didnt last long..
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 7110
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Je že katera sušila meliso?
Rada bi jo porezala, preden pride pozeba. Je pa res, da jo imam prvič, je kar ogromen grm ratala
In še to-se melisa pije kot samostojna sestavina za čaj ali jo mešate s še čem?
Rada bi jo porezala, preden pride pozeba. Je pa res, da jo imam prvič, je kar ogromen grm ratala
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
In še to-se melisa pije kot samostojna sestavina za čaj ali jo mešate s še čem?
The world is as you are.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1297
- Na forumu od: 31. 1. 2009
Inaa** napisal/-a:kako skuhate bolonjsko omako za testenine? zasledila sem že veliko različnih receptov, pa me zanima, kako to delate
meni je pa najboljsa taka:najprej preprazim veliko cebule in cesna, dodam malo belega vina. Nato preprazim mleto meso in na koncu dodam kak deciliter rdecega vina. Nato dodam kake 4 na koscke narezane paradiznike in cez kaksnih 10 minut se paradiznikovo mezgo. Dodam se pr jedilno zlico sladkorja, malo cimeta, sol, poper in cisto malo pekoce paprike. Vse skupaj dobro prekuham (ce je treba dodam malo moke).
Makarone skuham do 3/4 in odlijem vodo (prisparam 1 skodelico vode), dodam malo omake in preostalo vodo. skuham do konca in zmesam z ostankom omake. Po vrhu potresem veliko sveze narezane bazilike in nariban sir.
![smile :)](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/smile.gif)
emanuela napisal/-a:Je že katera sušila meliso?
Rada bi jo porezala, preden pride pozeba. Je pa res, da jo imam prvič, je kar ogromen grm ratala
In še to-se melisa pije kot samostojna sestavina za čaj ali jo mešate s še čem?
ce jaz kaj vem mislim, da se melise ne susi. Drugace pa je v caju dobra z meto.
Iz sveze melise se pa da nardit tudi dober svez napitek z malo sladkorja in limone. liste narezes na trakce, dodas sladkor in kolobarje limone in pustis kaksen dan ali dva v hladilniku. dobro je tudi, ce dodas malo kisa.
Don't worry, be happy!!
-
Anjeske - Kofetarica
- Prispevkov: 876
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Kar se tiče melise, jo je mami letos kar v sok predelala skupaj z bezgom in ingverjem. Drugač je pa top, če vržeš v vrč meliso, na koščke narezan ingver, kakšno rezino limone in zaliješ z vodo. Mmmmm.
Kokr vem, jo lahko tud posušiš. Mislim, da jo je sestra sušila kar s stebelci vred. Razprostreš po cajtng papirju in to je to. Mešala je pa potem to z rmanom pa še enimi drugimi rožicami.
Kokr vem, jo lahko tud posušiš. Mislim, da jo je sestra sušila kar s stebelci vred. Razprostreš po cajtng papirju in to je to. Mešala je pa potem to z rmanom pa še enimi drugimi rožicami.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3596
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Kozmokuharce na pomoč!
Kolegica mi je prinesla par buč, po guglanju sem ugotovila, da so to buče Butternut
Do sedaj sem kuhala in pekla samo z hokaidkami in unimi konkavnimi muškatnimi bučami.
Je kaka pomembna razlika, če v istih receptih uporabim kar te buče??
![biggrin :D](https://cosmopolitan.metropolitan.si/forum/images/smilies/grin.gif)
Kolegica mi je prinesla par buč, po guglanju sem ugotovila, da so to buče Butternut
![Slika](https://www.buyfruit.com.au/images/P/Butternut_Pumpkin__33882.jpg)
Do sedaj sem kuhala in pekla samo z hokaidkami in unimi konkavnimi muškatnimi bučami.
Je kaka pomembna razlika, če v istih receptih uporabim kar te buče??
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3596
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Lihkar naredila bučno juho kar iz teh buč in je božanska!
Delala sem po tem receptu:
http://www.austria.info/si/kulinarika-v ... 46640.html
Pa brez sladke smetane in brez moke (ker se mi zdi popolnoma nepotrebno dolivat v perfektno župco tako maso kalorij).
Delala sem po tem receptu:
http://www.austria.info/si/kulinarika-v ... 46640.html
Pa brez sladke smetane in brez moke (ker se mi zdi popolnoma nepotrebno dolivat v perfektno župco tako maso kalorij).
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
po mojem, da grejo zraven vs eomake, ki grejo k njokom in testeninam...
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2538
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
S čim lahko nadomestim maslo pri sladicah? Na internetu sem našla, da lahko uporabiš banane, ampak sem malo skeptična, ker banana bi spremenila okus končnega izdelka, a ne?
Druge možnosti so bile še grški jogurt, ki mi ni dosegljiv in kokosovo olje, ki je najbrž drago, če ga sploh majo v naši trgovini. Torej, kake izkušnje z nadomeščanjem masla z bananami? Ali kakšna druga ideja? Delala bi pa brownije.
Druge možnosti so bile še grški jogurt, ki mi ni dosegljiv in kokosovo olje, ki je najbrž drago, če ga sploh majo v naši trgovini. Torej, kake izkušnje z nadomeščanjem masla z bananami? Ali kakšna druga ideja? Delala bi pa brownije.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Ja kaj pa margarina? Navadno olje? Kokosova "mast"?
It was forever..but it didnt last long..
-
kikyca - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2628
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Jaz uporabim margarino, če nimam masla al tega tam tud ne moreš dobit? Za banane lahk sam povem, da sem probala sam enkrat kao neko bananino pecivo spečt in sem ga pol na koncu kar celega vstran vrgla, ker je testo blo čist zbito in neužitno.
Yada, yada, yada...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov