Klepetalnica

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 19. Dec. 2024 9:38

Ja nisem se poglabljala, zakaj ze it Italije ne, slabsi pregled/ analize izdelkov na splosno, ali mogoce vec hormonov… Je toliko dela z vsem, da se nimam casa za vsako malenkost se prepirat.
Tudi drugace pazimo, da grske jogurte in podobno kupujemo Slo porekla.

Sicer mogoce bi bilo res bolj za pazit pri poreklu mesa, je za mlecne izdelke malo manj kriza.

Ja ne vem, bom cene naredila pa samo zase pito ocitno.
Sej bi to itak naredila enkrat, ne jem vsak dan mascarponeja.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 19. Dec. 2024 11:37

haley napisal/-a:Ja odpri ga, pa povohaj/probaj, če je še dobro. :D

Torej, z vonjem zaznam vse ?

Vseeno nočem zbolet al pa bit cel dan na driski, zato sprašujem preventivno...

Zdaj sem iz hladilnika končno zlil v WC školjko enga, ki mu je rok potekel 13.6. Je blo že deloma strjeno :/

Onga bi tud najraje stran vrgel pa kupil novega, če bom med prazniki kej palačinke delal al pa pil kakav doma... sicer kakav praktično pijem vsako jutro... samo zuni :oops: :)
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 19. Dec. 2024 12:06

Vseeno nočem zbolet al pa bit cel dan na driski, zato sprašujem preventivno...

Narediš en požirek in okusiš, od enega ne bo težav..
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 19. Dec. 2024 17:24

Mmm, Ce ti to tak stres predstavlja in strah, pac zli v wc, brezveze zarad enega evra delati doktorat ven.

————————-
Mi je pa sicer cudno, a od ostalih nobena ne dela stvari, ki so njenemu partnerju vsec ali izpusti sestavino, ki je ne mara?
Mislim, bere se res kot kaksno jezno feministicno zdruzenje.

Bom kar lepo za vse naredipa pito. Bom sicer vidla, ko grem naslednjic v trgovino, kupim mascarpone pa se alternativo namesto mascarponeja, drzijo razni sirni namasi itak pol leta, skuta pa tudi kak mesec, ce se zgodi, da jih ne bom takoj rabila.

Se dobro, da imava sicer z mojim podoben okus za hrano, medtem ko se moji starsi delajo norca iz ajdove kase, da to ni za jest, pa da ni normalno, ce ni mesa vsak dan….Prijateljicicni starsi tudi nad bolj zdravimi ziti kot je proso se norca delajo, da je packarija….
Tako, da jaz sem ze tako vesela, da imava podoben okus za hrano, ki nekaterim starejsim generacijam ocitno ni po godu. Meni je to dovolj, da sem zadovoljna.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 19. Dec. 2024 21:52

Update - obstaja mascarpone iz Celjskih mlekarn iz Slo mleka, mi je mama povedala in na netu je tudi.
Upam, da imajo v sparu, ker v glavnem samo v spar hodim.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 20. Dec. 2024 0:33

Mislim.. ce se nam vsem zdi cudno, da ti nekdo dobesedno "ne pusti" uporabljati dolocene hrane ali jo dajati otroku, ki si ga sama rodila, ker bi drugace iz tega nastal velik kreg, to se ne pomeni, da smo jezne feministke.. :gruebel:

nekaj drugega bi bilo, ce bi.. ne vem, eden od partnerjev npr. otroku dajal pit pivo za spat, ali kaj podobnega, pa se drugemu ne bi zdelo prav :lol:

Gre se za ton in osnovno vzajemno spostovanje, ne za jezen feminizem. Ce moj partner ali jaz cesa ne marava, pac lepo en drugega prosiva, da sestavino izpustiva. Normalizirat, da partner nekomu dobesedno "ne pusti" kuhati s dolocenimi stvarmi, pa ni ok.

Sej vem, da ti gremo na zivce s tem, ampak nekoc v prihodnosti ti bo skoraj zagotovo kapnilo, da taksne stvari niso normalne ali del zdravega odnosa. Spet poudarjam, da govorim iz izkusenj. In vem, da je te stvari tezko videti, ko imas partnerja rad, in bi rad obdrzal "mir".
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Dec. 2024 8:35

Ja tako je, dajam otroku to, kar je tudi njemu oz obema v redu, to se mi zdi najbolj normalno.
Vse , kar to ni, ni normalno.
Ce je katera taka,da vse po vrsti samo ona partnerju ukazuje, on pa kot cucek za vse samo ja rece, pa naj bo.

Meni je to res totalno nenormalno, neverjetno kaj si ljudje drzneji komentorst, jaz se projsteljicam nic ne recem, dokler ne kaj vprasajo ali zelijo mnenje.

Meni se zdijo taki komentarji preosebni in neokusni, vmesavsnje v nek odnos in druzino.

Ce se ve rade kregate pol okej ste si izbrale take, da ze pasete skupaj.

Nisem zacela teme o tem kako bom grdo govorila o svojem partnerju in pricakujem da drugi sodelujejo, sem samo vprasala o neki sestavini - hrani.

Vidim, da bolje da ne sprasuj nic vec tle gor, se takoj zapici v cisto nekaj drugega o cemer sprasujem.

Svoje probleme resujte s svojimi doma, ne neki srat po forumu po drugih ljudeh, ker imate vi probleme.

Mislim, kdo si ti, da bos tako govorila z mano, me niti poznas ne in ne mojega partnerja, drzi malo svoje meje in ostali isto!!!!!!!!
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 20. Dec. 2024 8:50

saarijarvi, po mojem nima smisla da nadalje komentiras partnerja od hayley. Bi rekel, da je ze slisala kar si oz. ste oz. smo ji imeli za povedat

Kakrsenkoli ze je, dober in hkrati manj dober, kakor vsak med nami… hayley ga je izbrala. Privoscile ste ji ga bolj kakor mmm-ja, se se spomnim kako ste mnoge komentirale da midva pa res nisva za skupaj

Zaenkrat je pac zadovoljna tako. Ko/ce bo rabila kak nasvet, bo pa ze vprasala
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Dec. 2024 8:53

Moj partner je odlicen partner in oce, ne vem, kaj si vi domisljate sploh, ne poznate ne mene, ne njega, se vam sanja vsem ali kaj.

Bi rekla da imamo bolje urejeno doma,, med nama, kot marsikje drugje, tudi kot tukaj gor na forumu najbrz.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 20. Dec. 2024 10:21

No saj, to je glavno in lepo slisat v tem praznicnem casu :wink: :oops:
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 20. Dec. 2024 10:57

Creme fraiche bi naj tudi bil nadomestilo za mascarpone (tako pravi google). Google pravi tudi, da ga ima tudi Spar pod svojo znamko.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Dec. 2024 14:40

Se to, kaksen argument, je to, da je Italija velika drzava in je zato njihova hrana v redu.

Kaj potem Kitajska je ena izmed najvecjih drzav, je zato njihova roba najboljsa in v redu?

Ja menda ima Slo mascarpone od Loskih moekarn in Celjskih moekarn, s tem da Celjske naj bi imele najmanj kakovostno v Slo.

Poleg vseh zdravstvenih vidikov, je vse kar se dela v Italiji z zivalmi, veliko bolj neeticno kot drugje. Zivali omamljene cel dan razen eno uro v dnevu, ko jih hranijo, kravam vneta vima brisejo z alkoholnimi vlazilnimi robcki in jih molzejo…

Ne ubogam mojega, samo zato, ker je moj partner, ampak ker sem ga s svojo pametjo, ki jo tudi smatram za precej nadpovprecno, sama IZBRALA, ker so mi vsec inteligentni in razgledani moški oz se mi le taki zdijo dovolj dobri zame in primerni za skupaj ustvariti druzino. Na podlagi svojih miselnih sposobnosti sem ga ocenila kot verodostojnega, inteligentnega, razgledanega in vrednega zaupanja na mnogo podrocjih, posebej na njegovem lastnem in raznih sorodnih in zaupam njegovi presoji.
Taksnega, ki mu ne bi zaupala, ali bi imel manjse sposobnosti od mene izbrati prave odločitve, da bi bila jaz tista, ki moram vodit in odlocati o vecini stvari, si niti ne bi izbrala.

Ne zaupam in ubogam lih vsakega bebota, ki prikoraka mimo, ce vam/ nekaterim forumasicsm tako izpade.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 20. Dec. 2024 15:10

S tem, da je tvoj smart se strinjam, ampak mmm je tudi smart, pa ga bolj uvrscas/-te med nore glede (zdrave) presoje npr.: covid, teorije zarot…

Mislim da ne isces na tipu sam to da je smart, ker pri mmm-ju te je pa npr. videz motil, pa tud mela si ze tipe ki niso ravno bli smart, ok, tale pac po tem izstopa

Sori k te zdej se jaz “seciram” u Kuhinji

Ampak ne gre se sam zate, ker pac meni je ful pomembno da vem pri cem lahko pritegnem nasprotni spol. Vi ste druzina, jaz pa sm se dalec od tega, se vedno nevem kje bom za novo leto npr., “ponudbe” dobil nobene…
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 20. Dec. 2024 15:14

Ne, te nikamor ne uvrscam. Moje mnenje o k, ni tako kot na zacetku in tudi zdaj je veliko znanega, da zvarek ni v redu…
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 20. Dec. 2024 16:08

hayley napisal/-a:Ne, te nikamor ne uvrscam. Moje mnenje o k, ni tako kot na zacetku in tudi zdaj je veliko znanega, da zvarek ni v redu…

Ja, to da “zvarek” ni ok, sem jaz ze v startu “vedel”… pac bil sem pod vplivom oseb oz. predvsem ene, ki je te stvari napovedala in se mnoge druge teorije zarote. Svet je videl(a) zelo crno :(

Vseeno sem se potem cepil ker kao meni ne bo nic od enga odmerka, ker mi je bil “pass” na zure in popoldansko delo kot cepljenemu lazji. Drugace se ne bi. Morda to ni bilo najbolj pametno, ceprav takoj po cepljenju nisem fasal nicesar

Pac, na koncu se ni zgodil worst-case-scenario, vsaj na hitro ne.

Vedno je potem resnica nekje vmes. Dobri niso najboljsi in slabi niso najslabsi.

Naucil sem se da stvari ne jemljem tako tragicno/crno, pac ljudje se vedno imamo kar precej empatije in druzba nekako drzi skupaj. Tudi ce Slovenci na videz sprejmemo resitev ki nam je forsira od globalistov, po eni strani drzimo skupaj in se upiramo…

Je pa zanimivo, da tvoj je clan ene izmed globalisticnih secret-societies, pa se enako upira tem cepljenjem, kot moj “mentor”, ki pa mi je taka zdruzenja katerih clan je tvoj imenoval za “secret-societies” oz. se huje za satanova zdruzenja. Tvoj bi po njegovem moral biti bolj vaxer kakor anti-vaxer.

Je pa res da se tele secret-societies radi “norcujejo” iz vsega, ker mi smo na oni strani znanja, oni pa imajo dostop do znanja, so izbrani… tko da jaz sumim svojega “mentorja”, da je tudi bil neke vrste “prostozidar”, ki se je hotel infiltrirati v cerkev, furati svojo sekto, verjetno je se mal nor bil…

Pac tezko je razumeti kako gre igra od zgoraj, ker Opus Dei npr. se bori proti vsem te prostozidarjem/“secret societies”, po drugi strani so pa oni - ravno to, proti cemur se borijo. Organizirani na podoben nacin. Ce potem gledate transakcije v propadli MB nadskofiji… tam je OpusD kar fajn sodeloval s prostozidarji, po mnenju mentorja torej z “nasprotno stranjo”

No pravim da sm precej out, ampak ocitno znam hitr past nazaj v igro :oops: :lach:

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov