Klepetalnica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3547
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Maš pečico?
Čokoladni mousse rad uspe drugače. Pa z jogurtovim pecivom skoraj ne moreš falit
http://www.kulinarika.net/recepti/14811 ... -s-sadjem/
ne rabiš niti mikserja za to
Čokoladni mousse rad uspe drugače. Pa z jogurtovim pecivom skoraj ne moreš falit
http://www.kulinarika.net/recepti/14811 ... -s-sadjem/
ne rabiš niti mikserja za to
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Simpl je štrudl, če ne delaš lastnega testa. Če pa hočeš lastno testo delat pol boš rabil pa preceeeej prakse, da rata pravo za razvlečt.
Preprosta verzija je, da kupiš vlečeno testo
ga razvaljaš kokr se ga pač da (na pomokani površini). Ga namažeš s stopljenim maslom (maslo v mikro 10sekund, ne več, ker eksplodira ). Namažeš cel kvadrat z maso. Zaviješ v rolo. Daš na peki papir in premažeš z zžvrkljanim jajcem. Pečeš 30-35min na 200 stopinj. Posuješ z mletim sladkorjem.
Masa: 3 jabolka naribaš, dodaš nekaj žlic mletih mandljev (če ne maraš pa drobtine-nekaj, da malo popije sok jabolk, meni je z mandlji super), cel lonček kisle smetane in sladkor po želji (poskusi maso).
Preprost, ampak je kake pol urce dela brez peke.
Preprosta verzija je, da kupiš vlečeno testo
ga razvaljaš kokr se ga pač da (na pomokani površini). Ga namažeš s stopljenim maslom (maslo v mikro 10sekund, ne več, ker eksplodira ). Namažeš cel kvadrat z maso. Zaviješ v rolo. Daš na peki papir in premažeš z zžvrkljanim jajcem. Pečeš 30-35min na 200 stopinj. Posuješ z mletim sladkorjem.
Masa: 3 jabolka naribaš, dodaš nekaj žlic mletih mandljev (če ne maraš pa drobtine-nekaj, da malo popije sok jabolk, meni je z mandlji super), cel lonček kisle smetane in sladkor po želji (poskusi maso).
Preprost, ampak je kake pol urce dela brez peke.
It was forever..but it didnt last long..
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7198
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Ok, obema hvala za recepte .
Jogurtov izgleda res preprost.
Ga bom jutri naredil.
Štrudl se moram isto naučiti, pogosto govorim kolegom v tujini in mi rečejo naj jim ga naredim, potem pa obmolknem .
Jogurtov izgleda res preprost.
Ga bom jutri naredil.
Štrudl se moram isto naučiti, pogosto govorim kolegom v tujini in mi rečejo naj jim ga naredim, potem pa obmolknem .
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7198
- Na forumu od: 10. 8. 2010
En nasvet, jutri imamo žurko za novo leto, in jaz bom spekel 1 kg polnjenih kalamarov, kar ni problem....
Problem je, moram narediti še pomfri, nimam pa friteze....se da to speči v pečici, ali kako drugače?
Problem je, moram narediti še pomfri, nimam pa friteze....se da to speči v pečici, ali kako drugače?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7198
- Na forumu od: 10. 8. 2010
hvala, bom jutri preveril.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7198
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Vprašanje:
Naredil sem omako, dušil por, greh, dodal lososa, smetano, naribano limono, peteršilj...ampak sem potem dodal limonin sok še čez.
Omaka je odlična, ampak zdi se mi da je limona malo prevzela okus...kako spet nevtraliziram okus, dodam spet malo smetane ali dodam vodo?
Naredil sem omako, dušil por, greh, dodal lososa, smetano, naribano limono, peteršilj...ampak sem potem dodal limonin sok še čez.
Omaka je odlična, ampak zdi se mi da je limona malo prevzela okus...kako spet nevtraliziram okus, dodam spet malo smetane ali dodam vodo?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3547
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Smetana. Razen če je omaka pregosta, lahko daš tudi mleko ali vodo.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7198
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Rešil. Hvala.
Ne bom naslednjič dal pol deci limoninega soka .
Ne bom naslednjič dal pol deci limoninega soka .
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
z limono lahko tudi pol na koncu samo malo pokapaš. je lažje nadzorovat
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7198
- Na forumu od: 10. 8. 2010
saj sem zaj.
probal sem vse da bi zmanjšal okus.
Preveč....jbg, se bom že naučil da se je treba biti previden z raznimi ingverji, limonami in feferoni....
probal sem vse da bi zmanjšal okus.
Preveč....jbg, se bom že naučil da se je treba biti previden z raznimi ingverji, limonami in feferoni....
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7198
- Na forumu od: 10. 8. 2010
http://www.kulinarika.net/recepti/6549/ ... -za-pizzo/
najboljše testo kar sem jih kdaj naredil, lepo 1 cm in tak hrustljav in mehak znotraj .
Priporočam
najboljše testo kar sem jih kdaj naredil, lepo 1 cm in tak hrustljav in mehak znotraj .
Priporočam
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Tale minutni recept za brownie dejansko deluje. "Self rising" moko zamenjaš z navadno + žličko pecilnega. Svetujem kak preliv čez in je bomba! Ampak rabiš res kr veliko šalco (3dl vsaj), ker je men šlo čez precej. Pa z nutelo ne šparat.
It was forever..but it didnt last long..
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2507
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Eno vprasanje na hitro, ker se mudi:
V petek imamo zurko z BBQ-jem. Misliti moramo tudi na vegeterijance. Kaj bi lahko pripravili za njih - ni nujno da je z zara, lahko pripravim posebej. Mora biti samo na hitro, z ne prevec sestavinami in seveda dobro V nacrtu imam ze humus z narezano zelenjavo za pomakat in nabodala iz zelenjave in tofuja (vem, dolgcas, ampak nikoli mi ni bilo treba kuhati vegeterijance...)
Also, kaj naj postrezem za sladico? Nekaj mora bit, ker je rojstni dan, ampak nocemo torte. Spet, nekaj preprostega in hitrega za pripravit.
V petek imamo zurko z BBQ-jem. Misliti moramo tudi na vegeterijance. Kaj bi lahko pripravili za njih - ni nujno da je z zara, lahko pripravim posebej. Mora biti samo na hitro, z ne prevec sestavinami in seveda dobro V nacrtu imam ze humus z narezano zelenjavo za pomakat in nabodala iz zelenjave in tofuja (vem, dolgcas, ampak nikoli mi ni bilo treba kuhati vegeterijance...)
Also, kaj naj postrezem za sladico? Nekaj mora bit, ker je rojstni dan, ampak nocemo torte. Spet, nekaj preprostega in hitrega za pripravit.
-
disketa - Komunikatorka
- Prispevkov: 267
- Na forumu od: 11. 8. 2009
Te stvari mi delujejo yummy: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/vegetarian-barbecue
Pa če boš že delala hummus lahko še falafel.
Jaz za svoj rd tudi nisem imela torte ampak jogurtovo pecivo z višnjami. Enostavno in res dobro.
http://www.kulinarika.net/recepti/14811/sladice/jogurtovo-pecivo-s-sadjem/
Pa če boš že delala hummus lahko še falafel.
Jaz za svoj rd tudi nisem imela torte ampak jogurtovo pecivo z višnjami. Enostavno in res dobro.
http://www.kulinarika.net/recepti/14811/sladice/jogurtovo-pecivo-s-sadjem/
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov