Klepetalnica
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 168 prispevkov
• Stran 10 od 12
•
Prejšnja
1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Naslednja
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3547
- Na forumu od: 26. 12. 2010
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
- Firestorm
- Kofetarica
- Prispevkov: 524
- Na forumu od: 24. 4. 2016
O uau, ful so lepe.
Za gingerman piškote sicer ne vem, da bi kdo prodajal, ima pa Hofer vsako leto take velike špekulas srčke z luknjico, skozi katero lahko napelješ vrvico. So kot nalašč za okraševanje pa še zelo okusni. Tako da če ne najdeš kaj boljšega, je tudi to ena opcija Najdeš jih v okrogli plastični škatli.
Pasto za okraševanje pa z lahkoto tudi narediš - stepeš beljak z veliko sladkorja v prahu in nekaj soka limone, nadevaš v plastično vrečko in odrežeš vogalček, da lahko skozi iztisneš pasto. S tem se dobro da risati, lahko pa se uporabi tudi za lepljenje različnih okraskov na piškote (razne kroglice, zvezdice, lunice...itd.).
Za gingerman piškote sicer ne vem, da bi kdo prodajal, ima pa Hofer vsako leto take velike špekulas srčke z luknjico, skozi katero lahko napelješ vrvico. So kot nalašč za okraševanje pa še zelo okusni. Tako da če ne najdeš kaj boljšega, je tudi to ena opcija Najdeš jih v okrogli plastični škatli.
Pasto za okraševanje pa z lahkoto tudi narediš - stepeš beljak z veliko sladkorja v prahu in nekaj soka limone, nadevaš v plastično vrečko in odrežeš vogalček, da lahko skozi iztisneš pasto. S tem se dobro da risati, lahko pa se uporabi tudi za lepljenje različnih okraskov na piškote (razne kroglice, zvezdice, lunice...itd.).
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3547
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Hej, kje ste kaj jedli dober steak?
Lahko Ljubljana, ali kje drugje po Sloveniji, sem se priprevljena peljat da probam še kaj novega
Lahko Ljubljana, ali kje drugje po Sloveniji, sem se priprevljena peljat da probam še kaj novega
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Exit - Cosmofrik
- Prispevkov: 1640
- Na forumu od: 25. 2. 2012
Ko sem se vselila v stanovanje, so bili uni zažgani robi, madeži okoli kuhinjske plošče... sicer sem skušala zribat ampak rees ni šlo dol. meni, kot clean freaku, je to kr težko gledat. a ima katera ideja kako se tega znebiti?
Hvala!
Hvala!
“I took a deep breath and listened to the old brag of my heart. I am, I am, I am.”
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3547
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Bambusovi lončki za kofe (ali iz drugega podobnega materiala, da se ti kofe po poti počasi ohlaja - torej ne termovka).
Cca 5 let nazaj so bili strašno popularni, meli so jih v vseh trgovinah.
Zdaj guglam in razen par opcij, ki mi niso super privlačni ni neke izbire/ponudbe. Jih je katera morda zasledila v kaki fizični trgovini?
Imela sem 4 e-coffeejeve - lepi ,vzdržljivi a smo vse sčasoma razbili in zdaj ne vem kam po nove, ker so še na njihovi uradni strani po večini sold out.
Cca 5 let nazaj so bili strašno popularni, meli so jih v vseh trgovinah.
Zdaj guglam in razen par opcij, ki mi niso super privlačni ni neke izbire/ponudbe. Jih je katera morda zasledila v kaki fizični trgovini?
Imela sem 4 e-coffeejeve - lepi ,vzdržljivi a smo vse sčasoma razbili in zdaj ne vem kam po nove, ker so še na njihovi uradni strani po večini sold out.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2507
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
1001 dar? Jaz sem 1x na leto v Sloveniji, tako da ne vem, ce je ravno v pomoc pri takih vprasanj8h Ampak se mi zdi, da sem jih tam videla. Ali letos ali 3 leta nazaj, to pa ne vem
Na njihovi spletni strani imajo nekaj, mogoce tudi v fizicnih trgovinah.
Na njihovi spletni strani imajo nekaj, mogoce tudi v fizicnih trgovinah.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3547
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Patchouli, zdej sem našla na spletni trgovini od 1001 dar, hvala! Tam sem že gledala ampak sem šele zdej videla da so kot "biorazgraljivi lončki" označeni. Pa tudi luškani motivi!
Bom pa pogledala še pri nas na pošti preden naročim.
Yaaay
Bom pa pogledala še pri nas na pošti preden naročim.
Yaaay
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2507
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Help! Kaj naj naredim s celo ogromno skledo avokada? Je ze razrezan in narejen v napol-guacamole, ker je bil tako zrel, da ne bi vec pocakal.
Jutri bo avocado toast za zajtrk, za vecerjo zavitki s piscancom in guacom, se za pol sklede ga moram porabit?
Jutri bo avocado toast za zajtrk, za vecerjo zavitki s piscancom in guacom, se za pol sklede ga moram porabit?
-
saarijarvi - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 4436
- Na forumu od: 18. 4. 2007
Meni je ful fin tunin namaz z avokadom je na netu vec verzij recepta.
Ali pa kaj sladkega, npr. cokoladni mousse?
Ali pa kaj sladkega, npr. cokoladni mousse?
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2507
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Hvala, v smeti je sel
Ampak dobra ideja za namaz s tuno, bom naredila naslednjic, ko dobim 3 kile prezrelih avokadov.
Ampak dobra ideja za namaz s tuno, bom naredila naslednjic, ko dobim 3 kile prezrelih avokadov.
-
hayley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7916
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Jaz normalno jem avokado izključno na en način, samo za zajtrk - če ga kdaj slučajno kupim, ga ful redko kupujem, ali mi ga doma dajo kakšnega(ker moja mama rabi peške, da pol sadi v lonce tiste avokade ) in sicer - na popečenem (polnozrnatem) kruhu, gor pomečkan/namazan avokado in na avokado pokapljano limono in česen v zrnju.
In enkrat sem po enem receptu delala iz njega kot omako v tortilji (s kislo smetano in česnom v zrnju?, limeto?, ne vem več točno..)
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2507
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ja, jaz sem enkrat naredila z grskim jogurtom in je bila super omakica za tacose (sem mi zdi, da sem prav od tebe hayley dobila navdih).
Drugace bi se pa jaz in tvoja mama fajn razumeli, trenutno imam 3 koscice avokada v pripravi na sajenje
Drugace bi se pa jaz in tvoja mama fajn razumeli, trenutno imam 3 koscice avokada v pripravi na sajenje
-
hayley - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7916
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Dejansko sem jih naredila večkrat, po istem receptu, po receptu je v originalu, da daš navaden jogurt skupaj z avokadom, ampak ko sem jih delala v prvo nisem imela jogurta, samo kislo smetano, potem ko sem jih delala naslednjič z jogurtom, sem ugotovila, da je bil še boljši okus s kislo smetano.
Ok, mogoče sem to že kdaj omenjala. Ok grški je verjetno po neki okusnosti, maščobi lih nekje vmes med navadnim jogurtom in kislo smetano.
Ok, mogoče sem to že kdaj omenjala. Ok grški je verjetno po neki okusnosti, maščobi lih nekje vmes med navadnim jogurtom in kislo smetano.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Prvi neprebran prispevek • 168 prispevkov
• Stran 10 od 12
•
Prejšnja
1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov