Klepetalnica

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 20. Dec. 2024 17:26

Kdo sem jaz? Nihce, xy uporabnica javnega foruma, na katerega javno objavljas. In te javno beremo.

Hayley, nikjer nisem komentirala kvaliteto tvojega partnerja ali koliko je pameten - ali kaksen je kot oce. Imas prav, ne poznam ne tebe ne njega. In nikomur ne dolgujes nobenih obrazlozitev, po kaksnih kriterijih si izbrala partnerja. To je tvoja osebna stvar.
Komentirala sem zgolj in samo tocno dolocen del tvojega posta, kjer pise, da ti nekdo NE PUSTI uporabljati dolocene hrane, in ti dobronamerno komentirala, da to ni ok, niti zdravo.

Ja, ob tole sem se obdregnila, ker se lahko. Ker se mi ne zdi ok. Ponavljam, to je javni forum, in smo v 'klepetalnici'. In s tem, ko sem omenila komentirala doloceno stvar, se nisem "popljuvala" njegovega celotnega karakterja ali vajin celotni odnos, ker o njem ne vem nic.

Nikjer nisem uprabila zaljivk, moj ton je bil prijazen. Zato ni nobene potrebe po taksni jezni defenzivnosti.

Ce je tebi ok "ubogati" tipa za vsako komando in prepoved, ki vklucuje hrano, be my guest. Smo si pac ultra razlicni. :ja:

Aja, glede feministk.. od kdaj je to nekaksna zaljivka? Zaradi dela feministk skozi zgodovino imamo danes tako ti, kot tudi jaz, dolocene pravice. Zaradi njih gres lahko delat, zaradi njih lahko vozis avto, upravljas s svojim denarjem, glasujes. Res se praskam po glavi, ko zenska zensko "ozmerja" s feministko.

mmm ni mi jasno, kako si celo tukaj videl sanso, da vmesas sebe in svoje tegobe z nasprotnim spolom :lol: res smo zasli z mascarponeja..

P.s. mascarpone je dober pomesan s spinaco, jajcem in parmezanom, za nadev velikih pasta-skoljk. :hearts: :) omg, moram narediti ta vikend.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 20. Dec. 2024 19:10

No one:

Cosmokure: se kregajo :aerger:
mmm: zakaj me nobena noce, jaz jaz, off topic, jaz, eh saj sem cisto vesel :tanz: :cry:

V temi o kuhanju.

Cosmoforum in a nutshell :lol:

Edit: jaz bom pa ta vikend oreo cheesecake naredila.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 20. Dec. 2024 19:48

:lol:

Na zahodu nic novega.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Dec. 2024 11:20

Zadeva, da nekdo komentira mojega partnerja, ko nisem nikogar prosila za komentar, se je že večkrat ponovila na tem forumu.

Celo med priznanji, skorajda namerno, ga večkrat/ skoraj nikoli ne omenjam. Ko kdaj slučajno ga, takoj nekdo skoči.

Zakaj se ne naslaja nad partnerjem, možem od nobene driuge uporabnice, zakaj se samo moje poste nekaj komentira in zlorablja????

Preprosto določene hrane ne želi jesti, ali jaz to pisno formuliram v 'mi ne pusti/ me je prosil, da nečesa ne uporabljam/ ne želi nečesa za otroka' ... meni ni pomembno in ne bom pisala na način, kot, da hodim po prstih, samo zato, da se ne takoj nekdo z vso svojo negativnostjo naslaja nad mojim vprašanjem in mojim postom, JE JASNO???

Nismo krav pasli skupaj in se ne poznamo.

Sama mmmju komenitram tudi osebne zapise, ker sem ga večkrat videla v živo in bila daljše obdobje preko sporočil na vezi z njim v preteklosti.
Oseb ,ki jih ne poznam ,ne komentiram , sploh se pa ne vtikam v njihovo družino in bližnje in me niti najmanj ne zanimajo.

NEKAJ OSNOVNEGA SPLETNEGA BONTONA BI LAHKO BILO TUDI NA COSMO FORUM SPLETNI STRANI!
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 21. Dec. 2024 13:23

Fair enough. Jaz ravno zaradi tega ne omenjam tukaj drugih ljudi v svojem zivljenju oziroma s cim manj podrobnostmi. Ker drugi niso pristali na to, da bog ve kdo bere o njih, tudi ce je anonimno in secira njihove domnevne napake. Ker tu itak pisemo samo mini odlomke, brez konteksta, marsikdaj se kaj z medijem komunikacije izgubi (kot recimo, kot si napisala, da ti ne pusti). Ce bi se jaz nad svojim decom pritizevala tukaj, bi najbrz bile podobne reakcije :D
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 21. Dec. 2024 16:17

Novo: kje lahko kupim kondenzirano mleko? Ga se nisem videla v navadnih trgovinah, ceprav res da ga ravno nisem iskala. Ce obstaja, kje (mislim med katerimi izdelki? Pekovskimi zadevami? Konzerve?) ga lahko najdem?

(V vseh trgovinah, kjer sem v Bangladesu kupovala, bi ga lahko z zaprtimi ocmi nasla, tu pa sploh ne vem, ce ga je nasplosno lahko najti ali je bolj v specializiranih/vecjih trgovinah)

Ce koga zanima, mu lahko tudi povem mozevo mnenje o kondenziranem mleku, ampak samo, ce dobim odgovor na vprasanje :lach:
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 21. Dec. 2024 16:43

Ja, ampak, ce bi pisala odprto, kot neka priznanja, kaj se ti dogaja brez zadrzkov in nekega pricakovanja kaksnega napada, v neki ranljivosti, saj vendarle vecino casa res lahko pises/m v miru, brez, da bi rabil nekomu polagat racune, nic hudega slutec odgovsrjala na vprasanja v temi vprasaj me in bi se ti v nekem casovnem obdobju veckrat zaporedoma nepricakovano ponovilo, da bi nekdo na negativen nacin komentiral clane tvoje druzine, ti tudi ne bi bilo vec tako smesno ali lightly vzeto mogoce.

Saj je videt ze ko mmm komentira kaksne teme o priseljencih, pa najbrz ima on tam ene cist xy ljudi v glavi, ki so se pojavili v Lj, niti ne pomisli, da pa tudi bliznji nekoga, ki pise na forum, pasejo pod njegov pojem…

Kaj mi moj dovoli ali ne dovoli, je moja oz najina stvar, ne za druge o tem odlocati ali je to pravilno, ali ne..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
mayaeb
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 8. 2020

Neprebrana objavaNapisal/-a mayaeb » 21. Dec. 2024 17:00

_patchouli_ napisal/-a:Novo: kje lahko kupim kondenzirano mleko? Ga se nisem videla v navadnih trgovinah, ceprav res da ga ravno nisem iskala. Ce obstaja, kje (mislim med katerimi izdelki? Pekovskimi zadevami? Konzerve?) ga lahko najdem?

V šparu je na polici pri mleku, bele barve tuba z modrim napisom. Vsaj pri nas v sparu je tam :)

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov