Kitajska kuhinja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
she-devil - Komunikatorka
- Prispevkov: 229
- Na forumu od: 30. 8. 2010
Kitajska je zakon! Najraje mam kislo pekočo juho - pa sem jo šele pred kratkim prvič probala (me je bilo malo strah
), od glavnih jedi so mi najboljše govedina z arašidovo omako, hrustljava raca pa riž z vsemi različicami mesa noter. Sladica pa itak ocvrte banane (oziroma kot reče tista v naši kitajski penene) z medom.
Mam pa problem ko je mojemu po kitajski zmeraj slabo, zato ne hodim pogosto tja.

Mam pa problem ko je mojemu po kitajski zmeraj slabo, zato ne hodim pogosto tja.
Breakfast is my religion! (The Mask)
- katja_t_1980
- Debatorica
- Prispevkov: 342
- Na forumu od: 16. 12. 2009
Kisla juha s kalčki
za 2 osebi:
-pest opranih sojinih kalčkov
-1 na večje kose nariban korenček
-pest zamrznjenega graha
-zelenjavna jušna osnova (cca. 0,5 l)
-3-5 žlic svetle sojine omake
-3 žlice kisa
-1 žlica mletega česna
-1 žlica moke
-po želji še nekaj gob črni fungus
Jušno osnovo zavremo in stresemo vanjo grah in korenje. Kuhamo cca. 10 minut, nato dodamo kis, sojino omako (dodajamo počasi in vmes poskušamo, da ne bo preveč slano), česen in gobe (če jih želimo). V posodici zmešamo moko in 1 dl vode in zlijemo v juho, premešamo in kuhamo še 10 minut. Nato dodamo kalčke in postrežemo.
za 2 osebi:
-pest opranih sojinih kalčkov
-1 na večje kose nariban korenček
-pest zamrznjenega graha
-zelenjavna jušna osnova (cca. 0,5 l)
-3-5 žlic svetle sojine omake
-3 žlice kisa
-1 žlica mletega česna
-1 žlica moke
-po želji še nekaj gob črni fungus
Jušno osnovo zavremo in stresemo vanjo grah in korenje. Kuhamo cca. 10 minut, nato dodamo kis, sojino omako (dodajamo počasi in vmes poskušamo, da ne bo preveč slano), česen in gobe (če jih želimo). V posodici zmešamo moko in 1 dl vode in zlijemo v juho, premešamo in kuhamo še 10 minut. Nato dodamo kalčke in postrežemo.
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
- katja_t_1980
- Debatorica
- Prispevkov: 342
- Na forumu od: 16. 12. 2009
Jaz sem jih dobila posušene v Mercatorjevem hipermarketu v Šiški. Samo je pa od tega že ene 2 leti. Upam, da jih še imajo. 

Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
- legally blonde
- Kofetarica
- Prispevkov: 956
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
_larosa_ napisal/-a:hello
mene pa samo zanima, če je že bila katera v kitajski restavraciji Cesarsko mesto v ljubljani? zanima me, kakšna je hrana, cene, ambient?
Men najboljsa kitajska v LJ. Z izjemo enga natakarja so vsi ful prjazni, cene so taksne kt v vseh kitajskih

Live. Love. Surf.
-
Phalaenopsis - Sramežljivka
- Prispevkov: 28
- Na forumu od: 8. 12. 2009
o tudi jaz obožujem kitajsko kuhinjo. Tisto v Domžalah velikokrat obiščem 

-
pjotra - Debatorica
- Prispevkov: 304
- Na forumu od: 25. 8. 2004
No jaz spomladanske zavitke naredim tako:
1.) testo naredim kot za palačinke vendar ne z mlekom ampak z vodo, pa navadno moko mešam pol pol s tapiokino. Naredim maso in spečem palačinke.
2.) Nadev: mleto meso, sojini kalčki, kitajsko zelje, korenje vse to skupaj pražim v ponvi, solim, popram, polijem s temno sojino omako. (največ časa mi vzame rezanje in siciranje zelenjave - pa korenček kuham enih 10 minut prej)
3.) Nadev dam na palačinke, ne preveč, jih zložim v kuverte, in zlepim z beljakom. Pa res na visoki temperaturi ocvrem.
Druga lažja varianta je da kupim listnato testo v Hoferju (ne zmrznjeno) in enako maso naložim gor, pa zvijem kot štrudel in spečem. Mal je drugače, ampak lažje in tudi dost dobro.
1.) testo naredim kot za palačinke vendar ne z mlekom ampak z vodo, pa navadno moko mešam pol pol s tapiokino. Naredim maso in spečem palačinke.
2.) Nadev: mleto meso, sojini kalčki, kitajsko zelje, korenje vse to skupaj pražim v ponvi, solim, popram, polijem s temno sojino omako. (največ časa mi vzame rezanje in siciranje zelenjave - pa korenček kuham enih 10 minut prej)
3.) Nadev dam na palačinke, ne preveč, jih zložim v kuverte, in zlepim z beljakom. Pa res na visoki temperaturi ocvrem.
Druga lažja varianta je da kupim listnato testo v Hoferju (ne zmrznjeno) in enako maso naložim gor, pa zvijem kot štrudel in spečem. Mal je drugače, ampak lažje in tudi dost dobro.
-
rancidka - Sramežljivka
- Prispevkov: 56
- Na forumu od: 23. 12. 2010
A katera ve kaj dajo v kislo pekočo juho, da je tako gosta in žele-jasta?:D
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1297
- Na forumu od: 31. 1. 2009
pjotra napisal/-a:No jaz spomladanske zavitke naredim tako:
1.) testo naredim kot za palačinke vendar ne z mlekom ampak z vodo, pa navadno moko mešam pol pol s tapiokino. Naredim maso in spečem palačinke.
2.) Nadev: mleto meso, sojini kalčki, kitajsko zelje, korenje vse to skupaj pražim v ponvi, solim, popram, polijem s temno sojino omako. (največ časa mi vzame rezanje in siciranje zelenjave - pa korenček kuham enih 10 minut prej)
3.) Nadev dam na palačinke, ne preveč, jih zložim v kuverte, in zlepim z beljakom. Pa res na visoki temperaturi ocvrem.
Druga lažja varianta je da kupim listnato testo v Hoferju (ne zmrznjeno) in enako maso naložim gor, pa zvijem kot štrudel in spečem. Mal je drugače, ampak lažje in tudi dost dobro.
jaz pa ponavadi zavijem v vlečeno testo. Ampak se mi listnato zdaj prav dobro sliši in bom naslednjič raje poskusila tvojo vrjanto

Don't worry, be happy!!
-
rancidka - Sramežljivka
- Prispevkov: 56
- Na forumu od: 23. 12. 2010
pjotra napisal/-a:Gustin ali pa beljak
Gustin mogoče, samo tisto bi potem naredilo juho bolj kremasto, in ne tako gel-asto, beljak pa sugurno ni, ker na vročini zakrkne.

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov