Kitajska kuhinja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Maya19 - Kofetarica
- Prispevkov: 558
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Heh jaz sem pa ravno malo prej prišla iz kitajske restavracije.Nas je kolegica za roj.dan povabla.Pa tud sicer jem ful rada to. Al jem kaj vegeterijanskega ali pa piščanca z bambusom in črnimi gobami,piščanec z zeleno papriko itd. Kaj drugega kot piščanca še nisem jedla,ker drugega mesa ne jem preveč rada. Kot predjed pa obvezno zelenjavno juho. Če jo tak pogledaš, je itak samo voda+par na kosov narezane zelenjave not,ampak ta 'voda' ima tak super okus, da to ni res.
Nimam pa rada piščanca v sladko-kisli omaki. Bljak to mi pa res ne gre skupaj. Ali pa juho na sečuanski način...tega ne spravim vase.
Doma si ne pripravljam te kitajske hrane, ker sem itak tolikokrat v restavraciji, da mam dovolj
Nimam pa rada piščanca v sladko-kisli omaki. Bljak to mi pa res ne gre skupaj. Ali pa juho na sečuanski način...tega ne spravim vase.
Doma si ne pripravljam te kitajske hrane, ker sem itak tolikokrat v restavraciji, da mam dovolj

-
Skrat potepuh - Debatorica
- Prispevkov: 328
- Na forumu od: 15. 1. 2009
- Kraj: Gorenjska
Tut js rada hodim v kitajske, samo skor nikol ne najdem nikogar, ki bi šel z mano.
S familijo smo šli celo 2x - ko je bil oči na službenem potovanju in ko je mami naredila fax, pa on ni mogu izbirat restavracije.
Tip sploh not noče, prijateljice pa se pačijo, čeprov sploh ne vejo, kakšna ta hrana je. Ja pol pa jejte skos pico pa testenine, no! Na konc grem sama al pa povabim kr enga xy prjatla.
Naj naj mi je piščanec z mandlji, ocvrti lignji, spomladanski zavitki, ocvrto sadje pa "zažgan" sladoled, ... Tud sladko kisla omaka mi je dobra. A v meku zravn nagcov jo pa jeste?
Aja, včas me mal čudn gledajo, ker precej zelenjave vn izbrskam, ker je ne jem, sam omake pa okus, ki jo da mi je pa dober.
Naj restavracija je na Duplici, menda je fajn tut Zlata ribica v Retečah - jo vsakič tko poželjivo gledam, k se mim peljem.
Doma pa ne kuham, ker ne jemo takih stvari, očija že vonj moti, tko d bom mogla počakat na svoj stanovanje...


Naj naj mi je piščanec z mandlji, ocvrti lignji, spomladanski zavitki, ocvrto sadje pa "zažgan" sladoled, ... Tud sladko kisla omaka mi je dobra. A v meku zravn nagcov jo pa jeste?
Aja, včas me mal čudn gledajo, ker precej zelenjave vn izbrskam, ker je ne jem, sam omake pa okus, ki jo da mi je pa dober.
Naj restavracija je na Duplici, menda je fajn tut Zlata ribica v Retečah - jo vsakič tko poželjivo gledam, k se mim peljem.
Doma pa ne kuham, ker ne jemo takih stvari, očija že vonj moti, tko d bom mogla počakat na svoj stanovanje...
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
-
Lejla86 - Kofetarica
- Prispevkov: 988
- Na forumu od: 23. 5. 2007
Zlata ribica v Retečah je zakon!!! Midva z dragim sva redni stranki
. Sva mela obdobje, ko sva bla po dvakrat na teden tam
...
Doma sem pa tud že nardila piščanca v sladko-kisli omaki...pa spomladanske zavitke... Pa tud če delam kosilo za naju, ponavad nardim tko, da meso pa zelenjavo delam v isti ponvi pa potem uporabim take začimbe, da pride mal bolj okus, ki vleče na kitajsko (soja, sladko-pekoča omaka,...).


Doma sem pa tud že nardila piščanca v sladko-kisli omaki...pa spomladanske zavitke... Pa tud če delam kosilo za naju, ponavad nardim tko, da meso pa zelenjavo delam v isti ponvi pa potem uporabim take začimbe, da pride mal bolj okus, ki vleče na kitajsko (soja, sladko-pekoča omaka,...).
-
Maya19 - Kofetarica
- Prispevkov: 558
- Na forumu od: 6. 9. 2006
- Kraj: MB
Skrat potepuh jaz recimo v meku zravn nagcov jem sladko-kislo omako, v kitajski mi pa ni dobra. Vseeno mi je drugačen okus kot v meku-vsaj v tej kitajski kjer jaz ponavadi jem.
Drugače pa imam jaz to srečo, da sva oba s fantom nora na kitajsko in mehiško hrano, tako da greva vedno nekaj od tega jest
. Pa tudi obe sestri zelo radi hodita v kitajsko. Medtem ko pa prejšnjega fanta nisem dobila noter, ker on sploh ni jedel zelenjave in ko sem mu govorila da mi je ful fajn,ker dobim fuuuul zelenjave zravn, me je samo čudno pogledal, češ halo jaz pa tja že ne grem
.
Aja pa kaj mi je še dobro-na koncu se dobi vedno slivovo žganje ali vino in mi je tak dobro. Danes smo dobile vsaka eno flaško za domov-jutri si ga bom že segrela in lepo spila
Drugače pa imam jaz to srečo, da sva oba s fantom nora na kitajsko in mehiško hrano, tako da greva vedno nekaj od tega jest


Aja pa kaj mi je še dobro-na koncu se dobi vedno slivovo žganje ali vino in mi je tak dobro. Danes smo dobile vsaka eno flaško za domov-jutri si ga bom že segrela in lepo spila

-
Skrat potepuh - Debatorica
- Prispevkov: 328
- Na forumu od: 15. 1. 2009
- Kraj: Gorenjska
Jah, ne vem, men je fajna!
Ja, sj - zelenjava tipom probleme dela. Js tut marsičesa ne jem, pa mi je fajn tm. Pač tistga ne pojem. Pa bolj ko mu tupim v glavo, da majo v Novem Šanghaju samopostrežno in če mu ne bo dobr loh je tut sam riž pa pohanga piščanca, še pomfri majo, d ne ni bil lačen, js mu častim tist bon, pa noče.
Lejla, enkrat bomo mele kozmosestank tm pa bo. Tiste z okolice (pa daljne okolice
)

Ja, sj - zelenjava tipom probleme dela. Js tut marsičesa ne jem, pa mi je fajn tm. Pač tistga ne pojem. Pa bolj ko mu tupim v glavo, da majo v Novem Šanghaju samopostrežno in če mu ne bo dobr loh je tut sam riž pa pohanga piščanca, še pomfri majo, d ne ni bil lačen, js mu častim tist bon, pa noče.
Lejla, enkrat bomo mele kozmosestank tm pa bo. Tiste z okolice (pa daljne okolice

Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Js mam precej rada kitajsko, sam čez mehiško jo pa ni.
Najboljša je pa v NM, še nikjer v LJ nisem tako dobre jedla.
Večinoma pa jem govedino- njami. Najraje z črnimi gobami in šampinjoni ali pa na mongolski način. Najboljša mi je pa kislo pekoča juha.
Najboljša je pa v NM, še nikjer v LJ nisem tako dobre jedla.
Večinoma pa jem govedino- njami. Najraje z črnimi gobami in šampinjoni ali pa na mongolski način. Najboljša mi je pa kislo pekoča juha.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
KiLLyKa - Kofetarica
- Prispevkov: 735
- Na forumu od: 23. 11. 2007
Mam rada kitajsko, ampak samo stvari, ki so pripravljene s piščancem. Pa spomladanski zavitki so mi njami, pa sladice itak
Doma pa še nism probavala kuhat kej od tega

Doma pa še nism probavala kuhat kej od tega

If you don't like me there's nothing I can do - NEWS FLASH BITCH, I don't live to please you.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Prispevkov: 2376
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Jst sm neki časa nazaj skoz hodila v kitajsko (Zlata ribica - Reteče, ta je res najboljša od vseh, kjer sm bla), ampak sm se tok prenajedla te hrane, da zdj nikol več ne grem.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
Elle_woods - Sramežljivka
- Prispevkov: 18
- Na forumu od: 30. 1. 2009
Meni pa ni zlata ribica dobra.
Je pa v Kamniku kitajska, ki je bila ocenjena, kot najboljša v Sloveniji.
Je pa v Kamniku kitajska, ki je bila ocenjena, kot najboljša v Sloveniji.
-
PeggySue* - Cosmofrik
- Prispevkov: 1956
- Na forumu od: 18. 11. 2006
- Kraj: Gorenjska
Lejla86 napisal/-a:Zlata ribica v Retečah je zakon!!! Midva z dragim sva redni stranki. Sva mela obdobje, ko sva bla po dvakrat na teden tam
...
Doma sem pa tud že nardila piščanca v sladko-kisli omaki...pa spomladanske zavitke... Pa tud če delam kosilo za naju, ponavad nardim tko, da meso pa zelenjavo delam v isti ponvi pa potem uporabim take začimbe, da pride mal bolj okus, ki vleče na kitajsko (soja, sladko-pekoča omaka,...).
Tudi jaz zahajam prav v Zlato ribico.Če se ne motim je bila njihova restavracija izbrabna za najboljšo v Sloveniji.Res je dobra,prej sem hodila v Kranjsko,pa se mi zdi,da je v Retečah še boljša.
Kislo-pekoča juha tam,mi je pa zakon!Ostalo mi je pa tudi odlično.Obiščem jih pa vsaj enkrat mesečno.

-
Abby - Komunikatorka
- Prispevkov: 166
- Na forumu od: 7. 9. 2007
- Kraj: Celje
*mala* napisal/-a:Večinoma pa jem govedino- njami. Najraje z črnimi gobami in šampinjoni ali pa na mongolski način.
Ja tale govedina na mongolski način je zadnje čase moja najljubša, meso je res fuul okusno



-
inaa - Cosmofrik
- Prispevkov: 1576
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
KiLLyKa napisal/-a:Ja v Kamniku je ful dobr pa v Kranju mi je super tudPonavad kr v te2 hodva
v Kamniku je mmmmmmmmmmmmm...sej je bla baje proglasena za najboljso u sloveniji

js obozujem kitajsko hrano. ful bi jo rada doma prpravlala, ampak sm zadnc gledala recept za spomladanske zavitke in rabis 1001 stvar po 2 zlicki in se mi je zdel skoda dnarja to use kupovat...a ma kdo kasno knjigo receptov doma mogoce?
Zivljenje je piskotek!
-
creative PERSON** - Komunikatorka
- Prispevkov: 229
- Na forumu od: 3. 1. 2009
- Kraj: Rateče - Planica:vikend ; Lj :med tednom
ooo tt jst sm en velk fen kitajske
sei ma sicr skor use isti okus sam je usen ful dobr . najpogostejš s familijo naročimo pečeno raco pa kšnga pšanca al pa kei tacga uzadno smo pa še ligne naročil sam mi niso bli tko ušeč . drgač pa hodmo kr u kransko goro ka nm je itq najbliži 


ENJOY our lives ---> That's the only way to make us HAPPY
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov