Kitajska kuhinja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Agar, mogoče?
Dobi se (predvsem) v bio trgovinah.
Dobi se (predvsem) v bio trgovinah.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 7114
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Samo za info : v Hoferju imajo azijski teden.
Sem nabavila :
-rakov čips,
-sojine kalčke,
-bambusove vršičke;
Danes pa šibam še po sojino omako, rezance in gobe.
Edino kar mi ni bilo všeč so kalčki, ki so veliko boljši sveži.
Sem nabavila :
-rakov čips,
-sojine kalčke,
-bambusove vršičke;
Danes pa šibam še po sojino omako, rezance in gobe.
Edino kar mi ni bilo všeč so kalčki, ki so veliko boljši sveži.
The world is as you are.
-
mycosmogirl - Kofetarica
- Prispevkov: 769
- Na forumu od: 25. 8. 2005
aaa, why oh why nisem tega prej zvedla!!
Ker sem si glih v knjižnjici sposodila Osnove azijske kuhinje in jo priporočam vsem navdušenkam kitajske kuhinje in ostalih azijskih predelov (Tajska, Japonska, Koreja). V knjigarni pa stane okoli 30 evrov, ampak se splača. Razloženo je pa ve na tak zabaven način

Ker sem si glih v knjižnjici sposodila Osnove azijske kuhinje in jo priporočam vsem navdušenkam kitajske kuhinje in ostalih azijskih predelov (Tajska, Japonska, Koreja). V knjigarni pa stane okoli 30 evrov, ampak se splača. Razloženo je pa ve na tak zabaven način

-
Dioniz - Cosmo moderator
- Prispevkov: 3231
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
Obožujem. Moja najljubša hrana. V Ljubljani sem si najraje pri Rdečem jabolku naročal.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
js sm začela kitajsko (oz. njen približek) kr sama doma kuhat. to kar dobiš na bone, mi je načeloma premastno in posledično pretežko.
ko ima hofer azijske tedne, izropamo police, kake rezance včasih tudi v šparu kupimo. zadnjič smo naročili cel kup stvari iz Svilne poti, kjer xo precej dobro založeni pa tudi cene niso skyhigh (nekatere stvari so cenejše kot v Hoferju). Ker sem že ravno naročala, sem nabavla še sestavine za pad thai in curry in nardila pad thai, katerega se še na tajskem nebi sramovali
ko ima hofer azijske tedne, izropamo police, kake rezance včasih tudi v šparu kupimo. zadnjič smo naročili cel kup stvari iz Svilne poti, kjer xo precej dobro založeni pa tudi cene niso skyhigh (nekatere stvari so cenejše kot v Hoferju). Ker sem že ravno naročala, sem nabavla še sestavine za pad thai in curry in nardila pad thai, katerega se še na tajskem nebi sramovali

-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Uuuuu, kje pobiraš recepte? Linke, knjige? Deli z mano
Meni sicer kitajska v restavracijah sploh ni všeč, preveč bomba (sm bolj za ostale- japonsko, indijsko
)

Meni sicer kitajska v restavracijah sploh ni všeč, preveč bomba (sm bolj za ostale- japonsko, indijsko

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
ampak če jo kuhaš doma....se da količine olja precej prilagodit
dostikrat nardimo kvazi kitajski rižek.
meso narežem na koščke, ga predhodno mariniram v sojini omaki, začimbah (eno kitajsko mešanico začimb mam iz hoferja, podobne variante se dajo dobit tudi v merkatorju in šparu) in čiliju. naseckam čebulo in česem, malo popražim, vržem not še meso in mešanico kitajskih zelenjav (isto hofer ali špar), če mam doma slučajno še kake kalčke, korenčke, por ali kaj podobnega še to vržem not, na koncu še riž. et voila! maš hitro pripravljen, okusen obrok, ki je daleč od masnjoče iz kitajskih restvaracij

dostikrat nardimo kvazi kitajski rižek.
meso narežem na koščke, ga predhodno mariniram v sojini omaki, začimbah (eno kitajsko mešanico začimb mam iz hoferja, podobne variante se dajo dobit tudi v merkatorju in šparu) in čiliju. naseckam čebulo in česem, malo popražim, vržem not še meso in mešanico kitajskih zelenjav (isto hofer ali špar), če mam doma slučajno še kake kalčke, korenčke, por ali kaj podobnega še to vržem not, na koncu še riž. et voila! maš hitro pripravljen, okusen obrok, ki je daleč od masnjoče iz kitajskih restvaracij

- Musashi
- Sramežljivka
- Prispevkov: 1
- Na forumu od: 23. 1. 2013
*mala* napisal/-a:^^ Uuuuu, kje pobiraš recepte? Linke, knjige? Deli z mano![]()
Meni sicer kitajska v restavracijah sploh ni všeč, preveč bomba (sm bolj za ostale- japonsko, indijsko)
Originalne recepte za japonsko, korejsko, indijsko, tajsko in kitajsko hrano dobiš prav tako na strani trgovine Svilna pot tukaj: http://www.svilnapot.com/recipes/recepti
Nekateri (po mojem tisti, ki imajo bolj zahtevno pripravo) imajo tudi slike korakov priprave.
Musashi
- Smexii
- Sramežljivka
- Prispevkov: 5
- Na forumu od: 11. 2. 2013
.. z dragim naravnost obožujeva kitajsko hrano. Ko jo majo v Hoferju ali Lidlu, dobesedno izropava police
. Me pa zanima, zakaj kalčki niso tak dobri kak v kitajski restavraciji, in kje lahko dobim rižev kis ali kaj podobnega, ker želim, da so kalčki čimbolj kisli? Doma sem iz Prekmurja, tak da se da to dobiti v kakšnem Intersparu, Mercatorju?

Some people never go crazy. What truly horrible liFes they must live.
- Sovica90
- Sramežljivka
- Prispevkov: 4
- Na forumu od: 8. 3. 2013
Jaz sem nora na kitajsko hrano. Pri njih najraje naročim spomladanske zavitke, jedla pa sme že hrustljavega piščanca, pečen riž z piščancem, hrustljava riba s sezamom, ocvrte banane, ocvrti sladoled, mravlje plezajo na drevo...itd... probala sem že marsikaj, saj zelo rada sprobavam drugačne jedi. Z kitajsko restavracijo sem okužila tudi mojega fanta, ko sem ga enkrat povabila v kitajsko restavracijo v Kamniku, kjer imajo odlično hrano. Sama pa sem nekajkrat obiskala kitajsko restavracijo v Kopru, saj imajo tam na bone, in dobiš zadostno porcijo ( oz. že preveč za eno osebo) in so zelo prijazni je pa zelo zelo dobro. Na žalost si tega ne privoščim zelo velikokrat, ampak si pa privoščim ob posebnih priložnostih. 

Ania
-
marjetica85 - Sramežljivka
- Prispevkov: 38
- Na forumu od: 6. 10. 2014
Obožujem kitajske restavracije, ampak včasih imam občutek, da vsemu dodajajo mononatrijev glutamat (seveda samo v teh poceni barih)...
- floribunda
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Na forumu od: 22. 2. 2007
če si vsake toliko privoščiš malo kitajske hrane, boš pomojem preživela
http://www.iflscience.com/chemistry/wha ... it-bad-you
http://www.iflscience.com/chemistry/wha ... it-bad-you
-
marjetica85 - Sramežljivka
- Prispevkov: 38
- Na forumu od: 6. 10. 2014
Ja, ja, umrla ne bom, samo me malo moti, da ta super okus očitno ni naraven. 

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov