Kitajska kuhinja
Kitajska je zakon! Najraje mam kislo pekočo juho - pa sem jo šele pred kratkim prvič probala (me je bilo malo strah
), od glavnih jedi so mi najboljše govedina z arašidovo omako, hrustljava raca pa riž z vsemi različicami mesa noter. Sladica pa itak ocvrte banane (oziroma kot reče tista v naši kitajski penene) z medom.
Mam pa problem ko je mojemu po kitajski zmeraj slabo, zato ne hodim pogosto tja.

Mam pa problem ko je mojemu po kitajski zmeraj slabo, zato ne hodim pogosto tja.
Breakfast is my religion! (The Mask)
-
- Debatorica
- Prispevkov: 342
- Pridružen: 16. Dec. 2009 19:44
Kisla juha s kalčki
za 2 osebi:
-pest opranih sojinih kalčkov
-1 na večje kose nariban korenček
-pest zamrznjenega graha
-zelenjavna jušna osnova (cca. 0,5 l)
-3-5 žlic svetle sojine omake
-3 žlice kisa
-1 žlica mletega česna
-1 žlica moke
-po želji še nekaj gob črni fungus
Jušno osnovo zavremo in stresemo vanjo grah in korenje. Kuhamo cca. 10 minut, nato dodamo kis, sojino omako (dodajamo počasi in vmes poskušamo, da ne bo preveč slano), česen in gobe (če jih želimo). V posodici zmešamo moko in 1 dl vode in zlijemo v juho, premešamo in kuhamo še 10 minut. Nato dodamo kalčke in postrežemo.
za 2 osebi:
-pest opranih sojinih kalčkov
-1 na večje kose nariban korenček
-pest zamrznjenega graha
-zelenjavna jušna osnova (cca. 0,5 l)
-3-5 žlic svetle sojine omake
-3 žlice kisa
-1 žlica mletega česna
-1 žlica moke
-po želji še nekaj gob črni fungus
Jušno osnovo zavremo in stresemo vanjo grah in korenje. Kuhamo cca. 10 minut, nato dodamo kis, sojino omako (dodajamo počasi in vmes poskušamo, da ne bo preveč slano), česen in gobe (če jih želimo). V posodici zmešamo moko in 1 dl vode in zlijemo v juho, premešamo in kuhamo še 10 minut. Nato dodamo kalčke in postrežemo.
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
-
- Debatorica
- Prispevkov: 342
- Pridružen: 16. Dec. 2009 19:44
-
- Kofetarica
- Prispevkov: 956
- Pridružen: 02. Jan. 2005 21:14
- Kraj: Ljubljana
- Phalaenopsis
- Sramežljivka
- Prispevkov: 28
- Pridružen: 08. Dec. 2009 20:53
No jaz spomladanske zavitke naredim tako:
1.) testo naredim kot za palačinke vendar ne z mlekom ampak z vodo, pa navadno moko mešam pol pol s tapiokino. Naredim maso in spečem palačinke.
2.) Nadev: mleto meso, sojini kalčki, kitajsko zelje, korenje vse to skupaj pražim v ponvi, solim, popram, polijem s temno sojino omako. (največ časa mi vzame rezanje in siciranje zelenjave - pa korenček kuham enih 10 minut prej)
3.) Nadev dam na palačinke, ne preveč, jih zložim v kuverte, in zlepim z beljakom. Pa res na visoki temperaturi ocvrem.
Druga lažja varianta je da kupim listnato testo v Hoferju (ne zmrznjeno) in enako maso naložim gor, pa zvijem kot štrudel in spečem. Mal je drugače, ampak lažje in tudi dost dobro.
1.) testo naredim kot za palačinke vendar ne z mlekom ampak z vodo, pa navadno moko mešam pol pol s tapiokino. Naredim maso in spečem palačinke.
2.) Nadev: mleto meso, sojini kalčki, kitajsko zelje, korenje vse to skupaj pražim v ponvi, solim, popram, polijem s temno sojino omako. (največ časa mi vzame rezanje in siciranje zelenjave - pa korenček kuham enih 10 minut prej)
3.) Nadev dam na palačinke, ne preveč, jih zložim v kuverte, in zlepim z beljakom. Pa res na visoki temperaturi ocvrem.
Druga lažja varianta je da kupim listnato testo v Hoferju (ne zmrznjeno) in enako maso naložim gor, pa zvijem kot štrudel in spečem. Mal je drugače, ampak lažje in tudi dost dobro.
pjotra napisal/-a:No jaz spomladanske zavitke naredim tako:
1.) testo naredim kot za palačinke vendar ne z mlekom ampak z vodo, pa navadno moko mešam pol pol s tapiokino. Naredim maso in spečem palačinke.
2.) Nadev: mleto meso, sojini kalčki, kitajsko zelje, korenje vse to skupaj pražim v ponvi, solim, popram, polijem s temno sojino omako. (največ časa mi vzame rezanje in siciranje zelenjave - pa korenček kuham enih 10 minut prej)
3.) Nadev dam na palačinke, ne preveč, jih zložim v kuverte, in zlepim z beljakom. Pa res na visoki temperaturi ocvrem.
Druga lažja varianta je da kupim listnato testo v Hoferju (ne zmrznjeno) in enako maso naložim gor, pa zvijem kot štrudel in spečem. Mal je drugače, ampak lažje in tudi dost dobro.
jaz pa ponavadi zavijem v vlečeno testo. Ampak se mi listnato zdaj prav dobro sliši in bom naslednjič raje poskusila tvojo vrjanto

Don't worry, be happy!!