Kitajska kuhinja

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Pridružen: 25. Avg. 2004 13:47

Neprebrana objava Napisal/-a pjotra »

imaš vse na internetu.

najprej sem se lotila voka - pravilno shranjevanje, čiščenje, kako se uporablja

potem predpriprave za kitajsko kuhinjo - kako se nareže, marinade

potem pa recepti
Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 229
Pridružen: 29. Avg. 2010 23:00

Neprebrana objava Napisal/-a she-devil »

Kitajska je zakon! Najraje mam kislo pekočo juho - pa sem jo šele pred kratkim prvič probala (me je bilo malo strah :P ), od glavnih jedi so mi najboljše govedina z arašidovo omako, hrustljava raca pa riž z vsemi različicami mesa noter. Sladica pa itak ocvrte banane (oziroma kot reče tista v naši kitajski penene) z medom.
Mam pa problem ko je mojemu po kitajski zmeraj slabo, zato ne hodim pogosto tja.
Breakfast is my religion! (The Mask)
katja_t_1980
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 342
Pridružen: 16. Dec. 2009 19:44

Neprebrana objava Napisal/-a katja_t_1980 »

Kisla juha s kalčki

za 2 osebi:
-pest opranih sojinih kalčkov
-1 na večje kose nariban korenček
-pest zamrznjenega graha
-zelenjavna jušna osnova (cca. 0,5 l)
-3-5 žlic svetle sojine omake
-3 žlice kisa
-1 žlica mletega česna
-1 žlica moke
-po želji še nekaj gob črni fungus

Jušno osnovo zavremo in stresemo vanjo grah in korenje. Kuhamo cca. 10 minut, nato dodamo kis, sojino omako (dodajamo počasi in vmes poskušamo, da ne bo preveč slano), česen in gobe (če jih želimo). V posodici zmešamo moko in 1 dl vode in zlijemo v juho, premešamo in kuhamo še 10 minut. Nato dodamo kalčke in postrežemo.
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5025
Pridružen: 20. Nov. 2007 13:40

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^Kje se dobi te gobe?
katja_t_1980
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 342
Pridružen: 16. Dec. 2009 19:44

Neprebrana objava Napisal/-a katja_t_1980 »

Jaz sem jih dobila posušene v Mercatorjevem hipermarketu v Šiški. Samo je pa od tega že ene 2 leti. Upam, da jih še imajo. :nixweiss:
Rada imam vse živali, celo človeka.
Samo en razlog je, da sem rojena v človeškem telesu - da lahko dosežem pravice za VSE živali.
_larosa_
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 6
Pridružen: 02. Jun. 2009 18:48

Neprebrana objava Napisal/-a _larosa_ »

hello
mene pa samo zanima, če je že bila katera v kitajski restavraciji Cesarsko mesto v ljubljani? zanima me, kakšna je hrana, cene, ambient? :)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Pridružen: 31. Jan. 2009 16:43

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

mogoče katera ve kako točno se naredi flambiran sladoled (kot ga dobiš v kitajski restavraciji)?
Don't worry, be happy!!
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 956
Pridružen: 02. Jan. 2005 21:14
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

_larosa_ napisal/-a:hello
mene pa samo zanima, če je že bila katera v kitajski restavraciji Cesarsko mesto v ljubljani? zanima me, kakšna je hrana, cene, ambient? :)


Men najboljsa kitajska v LJ. Z izjemo enga natakarja so vsi ful prjazni, cene so taksne kt v vseh kitajskih :)
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
Phalaenopsis
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 28
Pridružen: 08. Dec. 2009 20:53

Neprebrana objava Napisal/-a Phalaenopsis »

o tudi jaz obožujem kitajsko kuhinjo. Tisto v Domžalah velikokrat obiščem :spot:
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Pridružen: 25. Avg. 2004 13:47

Neprebrana objava Napisal/-a pjotra »

No jaz spomladanske zavitke naredim tako:

1.) testo naredim kot za palačinke vendar ne z mlekom ampak z vodo, pa navadno moko mešam pol pol s tapiokino. Naredim maso in spečem palačinke.

2.) Nadev: mleto meso, sojini kalčki, kitajsko zelje, korenje vse to skupaj pražim v ponvi, solim, popram, polijem s temno sojino omako. (največ časa mi vzame rezanje in siciranje zelenjave - pa korenček kuham enih 10 minut prej)

3.) Nadev dam na palačinke, ne preveč, jih zložim v kuverte, in zlepim z beljakom. Pa res na visoki temperaturi ocvrem.

Druga lažja varianta je da kupim listnato testo v Hoferju (ne zmrznjeno) in enako maso naložim gor, pa zvijem kot štrudel in spečem. Mal je drugače, ampak lažje in tudi dost dobro.
Uporabniški avatar
rancidka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 56
Pridružen: 23. Dec. 2010 19:07
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a rancidka »

A katera ve kaj dajo v kislo pekočo juho, da je tako gosta in žele-jasta?:D
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Pridružen: 25. Avg. 2004 13:47

Neprebrana objava Napisal/-a pjotra »

Gustin ali pa beljak :D
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Pridružen: 31. Jan. 2009 16:43

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

pjotra napisal/-a:No jaz spomladanske zavitke naredim tako:

1.) testo naredim kot za palačinke vendar ne z mlekom ampak z vodo, pa navadno moko mešam pol pol s tapiokino. Naredim maso in spečem palačinke.

2.) Nadev: mleto meso, sojini kalčki, kitajsko zelje, korenje vse to skupaj pražim v ponvi, solim, popram, polijem s temno sojino omako. (največ časa mi vzame rezanje in siciranje zelenjave - pa korenček kuham enih 10 minut prej)

3.) Nadev dam na palačinke, ne preveč, jih zložim v kuverte, in zlepim z beljakom. Pa res na visoki temperaturi ocvrem.

Druga lažja varianta je da kupim listnato testo v Hoferju (ne zmrznjeno) in enako maso naložim gor, pa zvijem kot štrudel in spečem. Mal je drugače, ampak lažje in tudi dost dobro.



jaz pa ponavadi zavijem v vlečeno testo. Ampak se mi listnato zdaj prav dobro sliši in bom naslednjič raje poskusila tvojo vrjanto :)
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Pridružen: 25. Avg. 2004 13:47

Neprebrana objava Napisal/-a pjotra »

Sem probala tudi z vlečenim enkrat, pa ni slabo. Čisto stvar okusa. Meni osebno je varianta s palačinkami najboljša, čeprav malo bolj zamudna.
Uporabniški avatar
rancidka
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 56
Pridružen: 23. Dec. 2010 19:07
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a rancidka »

pjotra napisal/-a:Gustin ali pa beljak :D


Gustin mogoče, samo tisto bi potem naredilo juho bolj kremasto, in ne tako gel-asto, beljak pa sugurno ni, ker na vročini zakrkne. :)
Odgovori