Kitajska kuhinja

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1956
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 28. Mar. 2009 14:21

Opažam,da se jih več navdušuje nad kislo-pekočo juho.Tukaj sem našla en recept.Če najdem vse omenjene sestavine,jo bom poskusila skuhati.Če uspe kateri drugi prej,naj prosim poroča. :P

http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/recept.asp?id_recept=280&id_kuhinja=100&id_vrsta=10
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 433
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 28. Mar. 2009 23:44

Sem že šla, a ugotovila, da bolj uživam ob običajni hrani.
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 278
Na forumu od: 17. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **medyka** » 29. Mar. 2009 9:24

Buubbika, jaz sem to videla v Tušu. Mi je kar mal žal, da nisem kupila, ker sedaj nimajo več, ko sem gledala.
Uporabniški avatar
*gigita*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 91
Na forumu od: 6. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *gigita* » 26. Apr. 2009 9:27

A ma kdo recept za rakov oz. piščančji chopsui?
It's all about dancing...
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 132
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 28. Apr. 2009 16:09

Je v angleščini pa upam, da kej prov pride :)

Chinese Recipe : Chicken Chop Suey

Ingredients:

* 1 lb Uncooked chicken breast, cut in 1" cubes
* 1 tbsp Oil
* 3 Cubes vegetable bouillon
* 1/2 c Unsweetened pineapple juice
* 2 tbsp soy sauce
* 1/2 tsp Ginger
* 1/2 tsp Horseradish
* 1/2 c Sliced celery
* 1 Green pepper, sliced
* 1/2 c Sliced mushrooms
* 1 Tomato, diced
* 1/4 c Sliced scallions
* 1 1/2 c Fresh Chinese pea pods
* 4 oz Water chestnuts (1 can)
* 3 c Fresh bean sprouts

Directions:

1. Pan fry chicken in oil. Remove from heat and set aside.
2. In another pan, crush bouillon cubes and dissolve in pineapple juice. Add soy sauce, ginger, horseradish, celery and green pepper; heat through.
3. Combine chicken with tomato, scallions, pea pods and water chestnuts; stir-fry about 2 minutes. Pour over fresh bean sprouts, top with pineapple sauce; serve immediately

Čiat simpl za nrdit pa ful dobro... dobr tek :razz:
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 671
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 14. Maj. 2009 17:25

Sladko kislo omako je zelo težko pravo najdit. Ene so kao še neki pekoče, spet druge so kot kečap, tretje niso dobre. V glavnem sem preizkusla iz Spara, Mercatorja, Tuša. V hoferji mi pa majo še kr dobro. Neki je še v omakci, da ni samo zmes, mnde zelenjava al kaj, sam je pa dobra.

Če bi bilo čist v izi dobit vse sestavine in v izi nardit bi se celo spravla kej delat, tko pa...
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Larchiiie
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 153
Na forumu od: 27. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Larchiiie » 15. Maj. 2009 20:51

mmm .. hrustljav piščanec v kitajski :eek: :eek: :eek: naaajbolš! <3

drgač mam pa ful rada kitajsko hrano.
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1119
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 16. Maj. 2009 8:45

amyZ napisal/-a:Sladko kislo omako je zelo težko pravo najdit. Ene so kao še neki pekoče, spet druge so kot kečap, tretje niso dobre. V glavnem sem preizkusla iz Spara, Mercatorja, Tuša. V hoferji mi pa majo še kr dobro. Neki je še v omakci, da ni samo zmes, mnde zelenjava al kaj, sam je pa dobra.

Če bi bilo čist v izi dobit vse sestavine in v izi nardit bi se celo spravla kej delat, tko pa...
Jaz jo sama nardim, mam en recept in je res ful dobra.
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3807
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 18. Maj. 2009 2:46

Larchiiie napisal/-a:mmm .. hrustljav piščanec v kitajski :eek: :eek: :eek: naaajbolš! <3

drgač mam pa ful rada kitajsko hrano.


Ja to je nakaj najboljšega
Uporabniški avatar
evahunnie
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 411
Na forumu od: 15. 2. 2008
Kraj: Tihomorsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a evahunnie » 18. Maj. 2009 16:01

uuu čajnis! :D sladko-kisli piščanec, rezanci z rakci in spomladanski zavitki zmagajo!
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 255
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 18. Maj. 2009 16:05

Tukaj še ena ljubiteljica kitajske kuhinje! ;D Meni je najboljši hrustljav piščanec, raca na pekinški način, sladka omaka s kalčki, na koncu pa pečen sladoled (vanilija). :razz: Kaj maš še boljšega? :wink:
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1198
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 19. Maj. 2009 16:13

pečene banane :D om nom nom

drgač pa največkrat jem pečen riž s piščancem
sem vedla da nebi smela te teme brat, me je že zamikalo da bi spet šla u kitajsko :D
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1171
Na forumu od: 20. 4. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Sessa » 19. Maj. 2009 16:55

škampovi repki v sladko kisli omaki mmmmmm...in pa obvezno sojini kalčki!!! Juha s petimi okusi. Zavitkov pa ne maram, so mi premastni.
Uporabniški avatar
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1119
Na forumu od: 14. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a choco.cat » 19. Maj. 2009 16:58

Jaz mam pa najraje piščanca z arašidi (klasika, vem :D ), juho z tremi okusi, hrustljavega piščanca, govedino v česnovi omaki, solati z kalčki in liči kompot.
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1318
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 21. Maj. 2009 20:53

predjed: rakov čips ali spomladanski zavitki
juha: juha z bambusom in gobami ali sladko kisla juha
glavna jed: hrustljavi piščanec, ocvrta riba, ocvrti lignji s piščancem, piščanec na sečuanski način....
solata: solata z rakci ali kalčki v solati (čimbolj kisli)
sladica: pečen vanilijev sladoled ali ocvrte banane z medom


ps. ima katera recept za hrustljavega piščanca?? :oops: predvsem za tisto hrustljavo skorjo. me res že dolgo zanima, kako to naredijo, pa nikjer ne najdem. :?

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov