Kitajska kuhinja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
PeggySue* - Cosmofrik
- Prispevkov: 1956
- Na forumu od: 18. 11. 2006
- Kraj: Gorenjska
Opažam,da se jih več navdušuje nad kislo-pekočo juho.Tukaj sem našla en recept.Če najdem vse omenjene sestavine,jo bom poskusila skuhati.Če uspe kateri drugi prej,naj prosim poroča.
http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/recept.asp?id_recept=280&id_kuhinja=100&id_vrsta=10
http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/recept.asp?id_recept=280&id_kuhinja=100&id_vrsta=10
- jagoda-malina
- Debatorica
- Prispevkov: 433
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Sem že šla, a ugotovila, da bolj uživam ob običajni hrani.
-
**medyka** - Komunikatorka
- Prispevkov: 278
- Na forumu od: 17. 12. 2008
Buubbika, jaz sem to videla v Tušu. Mi je kar mal žal, da nisem kupila, ker sedaj nimajo več, ko sem gledala.
-
KLEMY - Komunikatorka
- Prispevkov: 132
- Na forumu od: 16. 12. 2005
- Kraj: ljubljana
Je v angleščini pa upam, da kej prov pride
Chinese Recipe : Chicken Chop Suey
Ingredients:
* 1 lb Uncooked chicken breast, cut in 1" cubes
* 1 tbsp Oil
* 3 Cubes vegetable bouillon
* 1/2 c Unsweetened pineapple juice
* 2 tbsp soy sauce
* 1/2 tsp Ginger
* 1/2 tsp Horseradish
* 1/2 c Sliced celery
* 1 Green pepper, sliced
* 1/2 c Sliced mushrooms
* 1 Tomato, diced
* 1/4 c Sliced scallions
* 1 1/2 c Fresh Chinese pea pods
* 4 oz Water chestnuts (1 can)
* 3 c Fresh bean sprouts
Directions:
1. Pan fry chicken in oil. Remove from heat and set aside.
2. In another pan, crush bouillon cubes and dissolve in pineapple juice. Add soy sauce, ginger, horseradish, celery and green pepper; heat through.
3. Combine chicken with tomato, scallions, pea pods and water chestnuts; stir-fry about 2 minutes. Pour over fresh bean sprouts, top with pineapple sauce; serve immediately
Čiat simpl za nrdit pa ful dobro... dobr tek
Chinese Recipe : Chicken Chop Suey
Ingredients:
* 1 lb Uncooked chicken breast, cut in 1" cubes
* 1 tbsp Oil
* 3 Cubes vegetable bouillon
* 1/2 c Unsweetened pineapple juice
* 2 tbsp soy sauce
* 1/2 tsp Ginger
* 1/2 tsp Horseradish
* 1/2 c Sliced celery
* 1 Green pepper, sliced
* 1/2 c Sliced mushrooms
* 1 Tomato, diced
* 1/4 c Sliced scallions
* 1 1/2 c Fresh Chinese pea pods
* 4 oz Water chestnuts (1 can)
* 3 c Fresh bean sprouts
Directions:
1. Pan fry chicken in oil. Remove from heat and set aside.
2. In another pan, crush bouillon cubes and dissolve in pineapple juice. Add soy sauce, ginger, horseradish, celery and green pepper; heat through.
3. Combine chicken with tomato, scallions, pea pods and water chestnuts; stir-fry about 2 minutes. Pour over fresh bean sprouts, top with pineapple sauce; serve immediately
Čiat simpl za nrdit pa ful dobro... dobr tek
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
-
amyZ - Kofetarica
- Prispevkov: 671
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Sladko kislo omako je zelo težko pravo najdit. Ene so kao še neki pekoče, spet druge so kot kečap, tretje niso dobre. V glavnem sem preizkusla iz Spara, Mercatorja, Tuša. V hoferji mi pa majo še kr dobro. Neki je še v omakci, da ni samo zmes, mnde zelenjava al kaj, sam je pa dobra.
Če bi bilo čist v izi dobit vse sestavine in v izi nardit bi se celo spravla kej delat, tko pa...
Če bi bilo čist v izi dobit vse sestavine in v izi nardit bi se celo spravla kej delat, tko pa...
-
choco.cat - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1119
- Na forumu od: 14. 9. 2006
Jaz jo sama nardim, mam en recept in je res ful dobra.amyZ napisal/-a:Sladko kislo omako je zelo težko pravo najdit. Ene so kao še neki pekoče, spet druge so kot kečap, tretje niso dobre. V glavnem sem preizkusla iz Spara, Mercatorja, Tuša. V hoferji mi pa majo še kr dobro. Neki je še v omakci, da ni samo zmes, mnde zelenjava al kaj, sam je pa dobra.
Če bi bilo čist v izi dobit vse sestavine in v izi nardit bi se celo spravla kej delat, tko pa...
I laugh at gilded butterflies.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1318
- Na forumu od: 22. 8. 2006
predjed: rakov čips ali spomladanski zavitki
juha: juha z bambusom in gobami ali sladko kisla juha
glavna jed: hrustljavi piščanec, ocvrta riba, ocvrti lignji s piščancem, piščanec na sečuanski način....
solata: solata z rakci ali kalčki v solati (čimbolj kisli)
sladica: pečen vanilijev sladoled ali ocvrte banane z medom
ps. ima katera recept za hrustljavega piščanca?? predvsem za tisto hrustljavo skorjo. me res že dolgo zanima, kako to naredijo, pa nikjer ne najdem.
juha: juha z bambusom in gobami ali sladko kisla juha
glavna jed: hrustljavi piščanec, ocvrta riba, ocvrti lignji s piščancem, piščanec na sečuanski način....
solata: solata z rakci ali kalčki v solati (čimbolj kisli)
sladica: pečen vanilijev sladoled ali ocvrte banane z medom
ps. ima katera recept za hrustljavega piščanca?? predvsem za tisto hrustljavo skorjo. me res že dolgo zanima, kako to naredijo, pa nikjer ne najdem.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov