Kava

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 18. Jan. 2009 21:31

Jaz zelo malokrat pijem kavo. Mogoče tko enkrat na 3 mesce, ko se moram zgodaj vstat pa vem, da me naporen dan čaka pa da me to pol mal pokonc drži :) Poleti si pa rada privoščim kako ledeno kavo s sladoledom in veliko smetane :)
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 18. Jan. 2009 21:35

Roisin napisal/-a:
polly-polly napisal/-a:^to so sanje!

Jst kavo ljubim, moj želodec pa ne. Sploh po beli kavi (ki mi je po okusu ful dobra) me dostikrat boli želodec.

Sicer pa mi je najljubši cappucino.

mogoče te pa od mleka boli, ker v beli kavi ga je skor 2 dcl. tud mene je vedno po beli kavi želodec bolel, pol sem pa nekaj časa čist brez problemov furala kavo z mlekom, čeprov ni bla tko dobra, je blo pa z mojim želodcem dosti boljše!

ja, ja sej men od mleka. Sej doma jo pijem s sojinim, pa je v redu. Zunsj večinoma kapučino al pa podalašno. parkrat na let si pa belo privoščim (to je bilo zdaj v tem času) in takrat je potem zmeri štala. Samo za belo iz Zvezde je blo vredno. :D
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 19. Jan. 2009 17:52

polly-polly napisal/-a:
Roisin napisal/-a:
polly-polly napisal/-a:^to so sanje!

Jst kavo ljubim, moj želodec pa ne. Sploh po beli kavi (ki mi je po okusu ful dobra) me dostikrat boli želodec.

Sicer pa mi je najljubši cappucino.

mogoče te pa od mleka boli, ker v beli kavi ga je skor 2 dcl. tud mene je vedno po beli kavi želodec bolel, pol sem pa nekaj časa čist brez problemov furala kavo z mlekom, čeprov ni bla tko dobra, je blo pa z mojim želodcem dosti boljše!

ja, ja sej men od mleka. Sej doma jo pijem s sojinim, pa je v redu. Zunsj večinoma kapučino al pa podalašno. parkrat na let si pa belo privoščim (to je bilo zdaj v tem času) in takrat je potem zmeri štala. Samo za belo iz Zvezde je blo vredno. :D

jah sej vem, pa tista penca navrh ... božansko :D s sojinim pa še nisem probala oz. na splošno sojinega mleka še nisem pila.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 19. Jan. 2009 18:13

Ne maram (več) kave, pa tut verjetno je sploh ne smem pit, ker mi srce začne ful razbijat.
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 19. Jan. 2009 18:19

*hox* napisal/-a:Ne maram (več) kave, pa tut verjetno je sploh ne smem pit, ker mi srce začne ful razbijat.

Poskusi z brezkofeinsko, okus je isti, samo zadane ne, pa tud srce ti ne bo razbijalo. Meni tudi včasih če pretiravam :D
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 19. Jan. 2009 18:50

KLEMY napisal/-a:
*hox* napisal/-a:Ne maram (več) kave, pa tut verjetno je sploh ne smem pit, ker mi srce začne ful razbijat.

Poskusi z brezkofeinsko, okus je isti, samo zadane ne, pa tud srce ti ne bo razbijalo. Meni tudi včasih če pretiravam :D

Ahh ne, sej nimam neke blazno velike potrebe po kavi. Ponavadi sem pila kavo s smetano in to zmešala, pol pa pojedla tisto "peno" ki je nastala, kava sama mi itak ni bla nikol preveč dobra. :)
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 20. Jan. 2009 16:51

sem zasledila,da zna enim bit slabo od kave z mlekom.moji sestri je tud.zgleda da vam želodec mleka dobro ne prebavlja.pol pijte raje samo kavo.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 24. Jan. 2009 9:56

merisima napisal/-a:sem zasledila,da zna enim bit slabo od kave z mlekom.moji sestri je tud.zgleda da vam želodec mleka dobro ne prebavlja.pol pijte raje samo kavo.

Jaz sicer obožujem kavo sma je tud ne morm z mlekom pit oz. s spenjenim mlekom od capuccina - mi tud rata slabo. To nej bi blo zato, ker je kombnacija mleka in kave težko prebavljiva za želodec.

Zato jaz pijem samo kavo brez mleka, najrajš turško, spijem pa v povprečju ene 2 na dan. Včas kakšno več, če kam grem al pa kej. Je pa res, da name kava ful ne vpliva, čez dan jih lohk spijem kolikor hočem pa zvečer lohk spim k otrok, sam ne smem je pa pozno zvečer pit.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 24. Jan. 2009 12:25

jaz sem zmešana na kavo, in najbrž jo spijem čist preveč. :P

Pijem vse: kavo z mlekom, smetano, navadno turško, belo kavo, ledeeenooo z ogromno sladoleda in smetane... :hearts: :freude:

Najbolj mi pače takoj zjutraj ko se zbudim; skuham kavico- ponavadi barcaffe :P ; malo žličko kave in npr 1,5 dl vode; potem pa pač še toliko mleka da je polna skodelica. :D ... Sem se paodvadla sladkat kavo...
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 24. Jan. 2009 15:35

Js sem si pa včasih rada kuhala navadno turško kavo z mlekom, ampak sedaj mi pa ne paše več. Ne vem, enostavno jo ne morem pit. Na splošno kave zelo malo pijem, mogoče je tako obdobje. Lih zdaj pa pijem kapučino in je tak fajn, mlečen.
Uporabniški avatar
Sophia
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Sophia » 24. Jan. 2009 15:59

ufff...kava, to je neki zame! :D Js ne morem priti normalno čez dan, ne da bi spila kavo. Najraje imam 'svojo' - 1,5 šalčke vode, ene 3-4 žlice kave (Barcaffe, tud Mercatorjeva mi ni slaba :D ). Brez svoje kave si ne predstavljam dneva! Čisto sem odvisna. Je pa tud res, da mam nizek pritisk (čeprov se zadnje cajte mal stabilizira :) .
Let the good times roll!
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 24. Jan. 2009 16:21

ne maram kave...SPLOH...

zlo redkokdaj jo pijem pa se takrat mora bit fino fino fiinnnoooo sladka da jo sploh lahko zdelam :wink:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 24. Jan. 2009 16:47

Jaz moram spiti vsaj eno kavo na dan, drugače mi prav nekaj manjka in se mi zdi, da postanem ful tečna, če je ne spijem. Nisem pa takšna kot nekateri, ki lahko spijejo po 3 kave ali več na dan. Ena je čist dovolj-po možnosti zjutraj, ker če jo spijem zvečer, ponavadi zelo težko zaspim :)
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 24. Jan. 2009 17:06

Sophia napisal/-a:ufff...kava, to je neki zame! :D Js ne morem priti normalno čez dan, ne da bi spila kavo. Najraje imam 'svojo' - 1,5 šalčke vode, ene 3-4 žlice kave (Barcaffe, tud Mercatorjeva mi ni slaba :D ). Brez svoje kave si ne predstavljam dneva! Čisto sem odvisna. Je pa tud res, da mam nizek pritisk (čeprov se zadnje cajte mal stabilizira :) .

Uf, delaš pa zelo močne kave. :) Js dam recimo 1 zvrhano žličko na 1dcl vode.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 24. Jan. 2009 17:11

To je po mojih kriterijih samo rahlo obarvana voda :)

Deci vode - vsaj dve žlički kave.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov