Kakovost hrane v Sloveniji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- vrtnica90
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 9. 2009
- Kraj: Novo mesto-Ljubljana
kar se tiče leclerka moraš biti pazljiv zato ker kakšne stvari imajo poceni nekatere stvari pa celo dražje ali dokaj podobne cene. Hofer me je presenetil s ponudbo sladkarij in podobnemu...nekatere stvari so npr. isti izdelki, ki jih kupiš v Tušu dražji kot v Hoferju in jih ponavadi dobiš celo več (če gre za paket). V Lidlu ne kupujem. V Evrospinu se nakupijo testenine, balzamični kisi in olja. Ponavadi damo doma okrog 100€ za en nakup pa imamo za mesec pa pol (za evrospin) zaloge. V Tušu se mi zdi slabo meso, kajti tam mi meso še nikoli ni dišalo dobro kaj šele odlično. Okus je vedno nekam prazen:(Pohvalit moram bio izdelke od Špara, ker so cenejši in kvalitetni. Bio izdelke in čistila se ponavadi pri nas kupujejo v Mullerju, ker so izdelki kvalitetnejši.
A veš, da je bela milka v resnici bila navadna čokolada, ki pa je pobledela od slabosti, ker je ugotovila, da ni ona najslajša ampak Ti !!

- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Ko si glih omenila meso. Družinski prijatelj je zaposlen v eni večjih mesarij v Slo. in pravi da je v Tušu najslabi meso. največ problemov so pa meli ravno z Lidlom, ker so jim zavračal, da ni dovolj kvalitetno. Tuk o tem, da ni nujno najboljše tam, kjer je najdražje 

-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
mi večje nakupe opravljamo v šparu. v hofer grem po vanilijev sladoled in kakšne čokoladke, v lidla pa po ene lučke stila magnum, ki so tam božanske.
po meso hodimo ponavadi kar v mesnico.
ne vem zakaj, ampak zdi se mi, da je mercator v primerjavi s šparom dražji, pa zelenjava je vedno nekam nametana, prodajalke delajo počasi...
tudi trgovina je tu v našem koncu skoraj vedno prazna (oz. supermarket).
po meso hodimo ponavadi kar v mesnico.
ne vem zakaj, ampak zdi se mi, da je mercator v primerjavi s šparom dražji, pa zelenjava je vedno nekam nametana, prodajalke delajo počasi...
tudi trgovina je tu v našem koncu skoraj vedno prazna (oz. supermarket).
- speaker1
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2009
danes odpremiz LIDL-a eno konzervo od ene mešane solate z ribo in bi kmalu zbruhal kosilo nazaj (juho+krompir+meso+solata-domače) konzerva je prismrdela že 30 cm pa še probal jo nisem.
Potem probam LIDLOV puding fuj nobenga okusa, sladoled ej dlih tak, kot bi jedel zmešanga iz tistga praha, potem probam kroglice za v juho spet fuj, potem probam majonezo še danes je v hladilniku povsem brez okusa fuj, potem probam pašteto fuj, ribe so OBUP.....mislim nemogoče kako lahko ta LIDL prodaja tak ŠROT.
Potem probam LIDLOV puding fuj nobenga okusa, sladoled ej dlih tak, kot bi jedel zmešanga iz tistga praha, potem probam kroglice za v juho spet fuj, potem probam majonezo še danes je v hladilniku povsem brez okusa fuj, potem probam pašteto fuj, ribe so OBUP.....mislim nemogoče kako lahko ta LIDL prodaja tak ŠROT.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Pa dobro, pa kaj je s tabo narobe????
Glej, če ti ne paše, pač ne hodi v Lidl, če tvoj prefinjen nosek ne prenese ničesar iz tam ven. To fuj, ono fuj, vse je fuj??? Čudno, da jih potem ni inšpekcija še dol zaprla, če je vse tak fuj???
Dobro, da še ostali živimo, ki kdaj kaj kupimo v Lidlu pa da nam ne raste že tretja joška in druga glava! Če se ti zdi, da je blago pokvarjeno, še maš račun in jim ga nesi nazaj! Če ne pa pokliči na tržni inšpektorat in se njim pritoži, ne pa da zdaj tule se finega delaš!!!
Kaj pričakuješ, da bo konzerva od ribe dišala po vijolicah? Vse ribe smrdijo, če še tega ne veš. Sladoled so pohvalile vse uporabnice do zdaj, ti si EDINI, ki ga je skritiziral. Ne vem, kaj sploh hodiš v trgovino, če si že očitno mel slabo izkušnjo. A si se po poti mogoče še v Deichmannu ustavo in si si kupo nove šuhe, da boš lahko spet izlival svoj žolč čez cel forum??? Sicer pa človek, če se že hočeš met za nekaj boljšega, boš pač moral prenehat jest zadeve, kot so pudingi, konzerve, majoneze, paštete...ker ta hrana pove vse o tebi. In ta hrana je podn od podna povsod, že zaradi svojih sestavin in sama po sebi, tk da ni Lidl tukaj čisto nič kriv.
Glej, če ti ne paše, pač ne hodi v Lidl, če tvoj prefinjen nosek ne prenese ničesar iz tam ven. To fuj, ono fuj, vse je fuj??? Čudno, da jih potem ni inšpekcija še dol zaprla, če je vse tak fuj???
Dobro, da še ostali živimo, ki kdaj kaj kupimo v Lidlu pa da nam ne raste že tretja joška in druga glava! Če se ti zdi, da je blago pokvarjeno, še maš račun in jim ga nesi nazaj! Če ne pa pokliči na tržni inšpektorat in se njim pritoži, ne pa da zdaj tule se finega delaš!!!
Kaj pričakuješ, da bo konzerva od ribe dišala po vijolicah? Vse ribe smrdijo, če še tega ne veš. Sladoled so pohvalile vse uporabnice do zdaj, ti si EDINI, ki ga je skritiziral. Ne vem, kaj sploh hodiš v trgovino, če si že očitno mel slabo izkušnjo. A si se po poti mogoče še v Deichmannu ustavo in si si kupo nove šuhe, da boš lahko spet izlival svoj žolč čez cel forum??? Sicer pa človek, če se že hočeš met za nekaj boljšega, boš pač moral prenehat jest zadeve, kot so pudingi, konzerve, majoneze, paštete...ker ta hrana pove vse o tebi. In ta hrana je podn od podna povsod, že zaradi svojih sestavin in sama po sebi, tk da ni Lidl tukaj čisto nič kriv.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- KrvaviAnus
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 6. 2009
ej a se men sam zdi, a ti to govoriš namerno.
Ker za deichmann isto govoriš na usakmu forumu, npr. računalniške novice..
Pač že na začetku si napisu da si šel 1x u lidl in kupu pač hrano. In ti je bla zanič?
Zakaj greš potem 2x?? Če ti je zanič ne hodi pač. Sam da maš neki za govort na forumu, da si pridn, da hodš rd na izlete, da ne kadiš in ne piješ alkohola itd.. Zanima te use kok zapraumo za žure,itd..
Je kej narobe s tabo?
Ali pa to namerno delaš, maybe si iz kšne druge trgovine in delaš slab vtis na lidl,deichmann
Kar se tiče deichmanna sm si kupu lansk let 1superge ( tko mau za probat) in jih mam še zmeraj, pa sm jih ful meu pa še zmer so ok
In kokr pravijo, mal dnarja mal muzke:)
Tko,da da ti ne bo spet neki "fuj" pejt u merkatorja. a ni tko, da je merkator najbolši sosed?
Meni osebno ne. 1. predrag pa brezveze je.
Rajš grem u hofer al pa lidl pa dobim 2 isti stvari za ta denar ki bi ga dal u merkatorju, šparu
aja, lidl sam nabav te stvari in jih prodaja! On ne izdeluje tega,tko da.
npr. da je ful zanič kruh v X trgovini, potem pomeni da so use stvari ogabne ? to bi bilo tvoje mišljenje
se opravičujem za offtopic, sam mi gre ze mau na ziuce.
Ker za deichmann isto govoriš na usakmu forumu, npr. računalniške novice..
Pač že na začetku si napisu da si šel 1x u lidl in kupu pač hrano. In ti je bla zanič?
Zakaj greš potem 2x?? Če ti je zanič ne hodi pač. Sam da maš neki za govort na forumu, da si pridn, da hodš rd na izlete, da ne kadiš in ne piješ alkohola itd.. Zanima te use kok zapraumo za žure,itd..
Je kej narobe s tabo?
Ali pa to namerno delaš, maybe si iz kšne druge trgovine in delaš slab vtis na lidl,deichmann

In kokr pravijo, mal dnarja mal muzke:)
Tko,da da ti ne bo spet neki "fuj" pejt u merkatorja. a ni tko, da je merkator najbolši sosed?

Rajš grem u hofer al pa lidl pa dobim 2 isti stvari za ta denar ki bi ga dal u merkatorju, šparu

aja, lidl sam nabav te stvari in jih prodaja! On ne izdeluje tega,tko da.
npr. da je ful zanič kruh v X trgovini, potem pomeni da so use stvari ogabne ? to bi bilo tvoje mišljenje
se opravičujem za offtopic, sam mi gre ze mau na ziuce.
-
*zverinica* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
^^ sej njegov nos ni tolk prefinjen kot se tukaj dela, drugač ne bi bil zavaljen moški v dvajsetih s povišanim pritiskom (vir: podforum zdravje); tisti, ki dejansko nakupujemo v vseh možnih štacunah, že vemo kaj je res dobro in kaj ne 

- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
speaker1 napisal/-a:danes odpremiz LIDL-a eno konzervo od ene mešane solate z ribo in bi kmalu zbruhal kosilo nazaj (juho+krompir+meso+solata-domače) konzerva je prismrdela že 30 cm pa še probal jo nisem.
po mojem bo najbolje, da si začneš iz harrodsove delikatese hrano naročat.
da bodo tvoje prefinjene okušalne papile končno zadovoljne.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Upam da nisi vsega tega sprobal v enem dnevu 

It was forever..but it didnt last long..
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
Pri nas pa največ kupujemo v mercatorju, ker je pač najbližje... prav tako jaz v Lj... ga mam na poti med domom in postajoin se pač tam ustavim...Res je da je malo dražji in da imazelenjavo ponavadi obupno ampak ok...
Doma gremo tudi včasih v Hofer, kjer moj oče resno kupuje svž pomarančni sok, ki je res zakon... prav tako imajo tam dobre piškote, WC papir in brisačke papirnate... Dobri so mi tudi namazu iz hoferja... imajo pa tudi zanimive kake akcije raznih produktov kot so manikirke, igračke in podobno... vedno se kaj najde...
V lidl gremo tudi redko... leprav imajo akr dobro zelenjavo... tam vedno vzamemo suho salamo feureka al neki takega je narezana v plastični posodci... meni je super, ker je malo začinjena s papriko... pa tam vedno vzamemo bagete in polnozrnate štručke...
V tuš gremo redko, ker nismo navajeni in mi ni simpatična postavitev...
V špar gremo občasno po kavo (imamo Cafissimo avtomat in imajo samo v Šparu one kavice po porcijah od Tschibo).
Zelo mi je všeč tudi eLeclerc, ki pa ga žal obiščem zelooo redko, saj ga imam daleč in se mi ne da vozit 10 minut po krih in vsakdanje proizvode. Je pa res da imajo zelooo zanimivo izbiro. Še posebej zakon so njihove bagete...Res se najdejo zanimivi produkti, rabiš pa vsaj eno uro, da si malo ogledaš trgovino.
Doma gremo tudi včasih v Hofer, kjer moj oče resno kupuje svž pomarančni sok, ki je res zakon... prav tako imajo tam dobre piškote, WC papir in brisačke papirnate... Dobri so mi tudi namazu iz hoferja... imajo pa tudi zanimive kake akcije raznih produktov kot so manikirke, igračke in podobno... vedno se kaj najde...
V lidl gremo tudi redko... leprav imajo akr dobro zelenjavo... tam vedno vzamemo suho salamo feureka al neki takega je narezana v plastični posodci... meni je super, ker je malo začinjena s papriko... pa tam vedno vzamemo bagete in polnozrnate štručke...
V tuš gremo redko, ker nismo navajeni in mi ni simpatična postavitev...
V špar gremo občasno po kavo (imamo Cafissimo avtomat in imajo samo v Šparu one kavice po porcijah od Tschibo).
Zelo mi je všeč tudi eLeclerc, ki pa ga žal obiščem zelooo redko, saj ga imam daleč in se mi ne da vozit 10 minut po krih in vsakdanje proizvode. Je pa res da imajo zelooo zanimivo izbiro. Še posebej zakon so njihove bagete...Res se najdejo zanimivi produkti, rabiš pa vsaj eno uro, da si malo ogledaš trgovino.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
- speaker1
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2009
positive vibration napisal/-a:Pa dobro, pa kaj je s tabo narobe????
....ker ni tam vse FUJ. Nekaj pa je vseeno DOBR.
Ja sam kupu sem uni najcenejši sladoled, ko stane 1l 1 evrov.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
speaker1 ok al si zelozelozelo izbirčen,kritičen in razvajen človek, ki ni zadovoljen z nobeno stvarjo in more vse pokritizirat. Al pa maš mal preveč časa in nas vse mal za nos vlečeš tukile na forumu (pa ni važno v kerem smislu: blatenje trgovin; zajebavanje zarad preveč časa...).
Pa poskušam bit uvidevna pa razumet folk...ampak takih preseratorjev pa ne prenesem
.
Pa poskušam bit uvidevna pa razumet folk...ampak takih preseratorjev pa ne prenesem

- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
Ja ne vem- js robi iz lidla bolj zaupam, kot pa iz hoferja in eurospina- kar nekaj... Vsaj tistmu Lidlu, v Italiji, tam pa je pretežno italijanska roba- zelo njami mi je 1 sir od tam
pa polento pa makarone pa te zadeve smo tam učas kupovali, ko se je splačalo... zdj ne vem kok se splača v Italijo po robo it
Ist šit s cenami
Eurospin, Hofer- se zelo izogibam.. Mama tam kupuje neke kumarice- enkrat je mela to nesrečo, da so ble pokvarjene
- Jst jo sam vprašam: A to si kupla v Hoferju? Ok...
Pa enkrat kupila bučna semena- kar nekaj napihnjeno, pa presoljeno... mg
ker itak zdj full na prehrano gledam, pa mi je še zelenjavo, sadje iz trgovine težko kupit ... ne pa da tvegam, da dobim kako čudno hrano...
Sploh pa... je težko zdj v trgovini dobit normalno zelenjavo. Sploh zelenjava iz Makedonije... Ker mi je zanesljiv vir povedal, da so oni tako špricali tista polja, da so se delavci pri tem še sami zastrupili in samo vidim tist napis nad zelenjavo- Makedonija...
Nekater folk se pritožuje nad nekvaliteto robe iz teh "cenejših" trgovin, je pa v gostilnah, na bone, naročujejo dostavo hrane itd. Mislite, da tam za pripravo jedi uporabljajo najkvalitetnejšo hrano?
Sem delala prek študenta in verjemite, da gledajo sam da najceneje skoz pridejo. Tko da hočeš nočeš jemo nekvalitetno hrano
Omg, I hate Jager. Tam sem stregla, ko majo neko gostišče. Pribor se kljub prašku na njem da lepo v posodo, potem pa lepo na krožnik... Vgl. nikoli več, zelo slabe izkušnje!
Evo to me pri Slovenskih izdelkih moti! Vsi izdelki za vzhodni trg. Kaj niso dovolj dobri tudi za izvažanje v bolj razvite države, se ne morejo kosat z njimi? Zato sem zelo skeptična glede kvalitete slovenskih izdelkov vsaj kar se kozmetike tiče... kar sodim po neki afroditi, pa fitovalu, pa nekih alginih kremah, peelingih znamke na K. .. sam bohpomagi ... Hrvaška ma boljš kozmetiko od Slovenske, po mojih izkušnjah.. in razočaranjih

Eurospin, Hofer- se zelo izogibam.. Mama tam kupuje neke kumarice- enkrat je mela to nesrečo, da so ble pokvarjene

ker itak zdj full na prehrano gledam, pa mi je še zelenjavo, sadje iz trgovine težko kupit ... ne pa da tvegam, da dobim kako čudno hrano...
Sploh pa... je težko zdj v trgovini dobit normalno zelenjavo. Sploh zelenjava iz Makedonije... Ker mi je zanesljiv vir povedal, da so oni tako špricali tista polja, da so se delavci pri tem še sami zastrupili in samo vidim tist napis nad zelenjavo- Makedonija...
Nekater folk se pritožuje nad nekvaliteto robe iz teh "cenejših" trgovin, je pa v gostilnah, na bone, naročujejo dostavo hrane itd. Mislite, da tam za pripravo jedi uporabljajo najkvalitetnejšo hrano?

Omg, I hate Jager. Tam sem stregla, ko majo neko gostišče. Pribor se kljub prašku na njem da lepo v posodo, potem pa lepo na krožnik... Vgl. nikoli več, zelo slabe izkušnje!
positive vibration napisal/-a:Mercatorja ne maram, ker je grozno drag, nima nobene prave izbire, njihova blagovna znamka je poden od podna, vsi izdelki so za vzhodni trg...
Evo to me pri Slovenskih izdelkih moti! Vsi izdelki za vzhodni trg. Kaj niso dovolj dobri tudi za izvažanje v bolj razvite države, se ne morejo kosat z njimi? Zato sem zelo skeptična glede kvalitete slovenskih izdelkov vsaj kar se kozmetike tiče... kar sodim po neki afroditi, pa fitovalu, pa nekih alginih kremah, peelingih znamke na K. .. sam bohpomagi ... Hrvaška ma boljš kozmetiko od Slovenske, po mojih izkušnjah.. in razočaranjih
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov