Kakovost hrane v Sloveniji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Od vseh teh trgovin mi je špar najboljši. v tušu sm bla mogoče 3x, kr bolj malo krat naletim na to trgovino. največ pa itak kupujem v mercatorju kr je najbližje (tko doma ku v LJ), čeprou majo res visoke cene proti drugim trgovinam. V leclercu sm bla 2x in vsakič si nakupla tolko robe da.. ja se splača
v lidl, hoferja in take kraje če se le da ne grem.. sama nikoli ne grem, starši pa vsak vikend kupijo neki malga, tko ku je rekla nia - stvari pr katerih ni dosti razlike s katere trgovine so (mleko, toaletni, robčki, milo, meni tiste 3 različne mrzle kave). pač se mi še vedno zdi bolj "cheap" in rajš kupujem v šparu/mercatorju in pr določenih stvareh sm tkoj opazla razliko (ocvrt krompir, ribe,..)

v lidl, hoferja in take kraje če se le da ne grem.. sama nikoli ne grem, starši pa vsak vikend kupijo neki malga, tko ku je rekla nia - stvari pr katerih ni dosti razlike s katere trgovine so (mleko, toaletni, robčki, milo, meni tiste 3 različne mrzle kave). pač se mi še vedno zdi bolj "cheap" in rajš kupujem v šparu/mercatorju in pr določenih stvareh sm tkoj opazla razliko (ocvrt krompir, ribe,..)
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Jaz nakupujem v Hoferju in Šparu. Hofer mi zmaga v jogurtih, sladoledu in nasploh zamrzjenih proizvodih, piškotih... Pa mleko kupujem tam obvezno in moko za kruh. Pravijo da je prašek tam zelo kvaliteten in je lani ali predlani celo zmagal na neodvisnih testih. No zaenkrat še vztrajam pri Persilu, ampak mogoče pa prešaltam
.
Meni je ceneje in boljše kot v drugih trgovinah. Celo cote sem že kupla tam in me še niso razočarale. Rumen WC papir in paprnate brisačke so pa tko al tko zakon
Edino po svež kruh, paštete, tuno in še nekatere stvari hodim pa v Špara.
Mercator pa samo občasno, po sili razmer. Sploh ta tle pri nas je obupen. Zelenjavo imajo kr nametano, na blagajni čakaš full dlje kot pa v Hoferju, pa čeprav so samo eni trije pred tabo. Popizdiš zravn. Prodajalke so bolj ali manj neprijazne in naveličane vsega.
Tiste, ki vas pa moti Hoferjev in Lidlov izgled trgovine, je pa to samo tak sistem, da imajo stvari malo ceneje. Ker tudi sistem zaposlovanja imajo drugačen. Tam so prodajalke zaposlene le za polovičen delovni čas in takrat res delajo na polno, ampak dobijo pa tut plačo dobro. Tako ali boljšo kot Mercatorjeve prodajalke za 8 ur in več. + da imajo tukaj nedelje frej.

Meni je ceneje in boljše kot v drugih trgovinah. Celo cote sem že kupla tam in me še niso razočarale. Rumen WC papir in paprnate brisačke so pa tko al tko zakon

Edino po svež kruh, paštete, tuno in še nekatere stvari hodim pa v Špara.
Mercator pa samo občasno, po sili razmer. Sploh ta tle pri nas je obupen. Zelenjavo imajo kr nametano, na blagajni čakaš full dlje kot pa v Hoferju, pa čeprav so samo eni trije pred tabo. Popizdiš zravn. Prodajalke so bolj ali manj neprijazne in naveličane vsega.
Tiste, ki vas pa moti Hoferjev in Lidlov izgled trgovine, je pa to samo tak sistem, da imajo stvari malo ceneje. Ker tudi sistem zaposlovanja imajo drugačen. Tam so prodajalke zaposlene le za polovičen delovni čas in takrat res delajo na polno, ampak dobijo pa tut plačo dobro. Tako ali boljšo kot Mercatorjeve prodajalke za 8 ur in več. + da imajo tukaj nedelje frej.
Zadnjič spremenil mily, dne 09. Sep. 2009 20:44, skupaj popravljeno 1 krat.
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
hmm...delam v mercator centru v eni trgovini in hodim po nakupih v mercatora res redko, ali pa če se mi mudi ko grem iz službe...drgače pa mam blizu spar in grem raje tja..ko majo v tušu kake akcije grem pa tudi tja in naredim pol večji nakup..iz hofera pa lidla pa je tak...kupim kake take neprehrambene izdelke najraje...albme za slike majo lepe v hoferu vedno...v lidlu kake tehnične stvari...ju3 grem ravno po termo skodelico za kavo...
je pa res v lidlu sladoled dober-orehov pa češnjev
je pa res v lidlu sladoled dober-orehov pa češnjev
-
love.<3 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2009
ena je rekla da rajš hod v mercator po sadje/zelenjavo.. pa ji rade volje povem da majo v lidlu velikrat bolše, bolj sveže sadje (predvsem za banene, paradižnik vem ker to se povečini kopuje pr nas) kot pa v mercatorju.
drugač pa pr nas hodta v mercator, lidl, hofer, spar.. tuša nemarata prou preveč, sta hodila učasih tko k sm jima js zamorila nj gresta kj, v eurospinu že doug nista bla pa jima morm rečt k majo en čips tm res najbolši.
mamo pa iz hofra, lidla ponavad kkšne jogurte, energy drinke, sport drinke za fotra, sirčke, sadje, itd.
sm pa zanč najdla v hofru testo za pico k je že zvalan in use (pač tak tenk pa zavit je, ne tko k uni k so okrogli p debeli).
pa v hofru majo res dobr sladoled, pistacijo, piškotke..
drugač pa pr nas hodta v mercator, lidl, hofer, spar.. tuša nemarata prou preveč, sta hodila učasih tko k sm jima js zamorila nj gresta kj, v eurospinu že doug nista bla pa jima morm rečt k majo en čips tm res najbolši.
mamo pa iz hofra, lidla ponavad kkšne jogurte, energy drinke, sport drinke za fotra, sirčke, sadje, itd.
sm pa zanč najdla v hofru testo za pico k je že zvalan in use (pač tak tenk pa zavit je, ne tko k uni k so okrogli p debeli).
pa v hofru majo res dobr sladoled, pistacijo, piškotke..
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
love.<3 napisal/-a:ena je rekla da rajš hod v mercator po sadje/zelenjavo.. pa ji rade volje povem da majo v lidlu velikrat bolše, bolj sveže sadje (predvsem za banene, paradižnik vem ker to se povečini kopuje pr nas) kot pa v mercatorju.
a mogoče kdo ve, kako je z uvozom sadja in zelenjave?
katere trgovine imajo več slovenskega? (sej vem da po večini uvažajo; sam tko me zanima- če je kdo kaj bolj na tekočem s temi stvarmi kot jaz...)
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
mily napisal/-a:Tiste, ki vas pa moti Hoferjev in Lidlov izgled trgovine, je pa to samo tak sistem, da imajo stvari malo ceneje. Ker tudi sistem zaposlovanja imajo drugačen. Tam so prodajalke zaposlene le za polovičen delovni čas in takrat res delajo na polno, ampak dobijo pa tut plačo dobro. Tako ali boljšo kot Mercatorjeve prodajalke za 8 ur in več. + da imajo tukaj nedelje frej.
Se mi zdi, da po novem ne več.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Mama največ nakupuje v Mercatorju, ker tam dobi vse kar rabi, pa tudi torkove popuste koristi, ker se precej pozna, če kupi špecarijo nad cca 50 € ali še več. Včasih pa gre tudi v Interspara. Pač odvisno kako nanese oz. kateri artikel išče in ga nimajo povsod. Drugače jaz v Lidlu še sploh nisem bila, v Hoferju pa že dolgo nazaj, pa še to sem šla samo po ene kokosove piškote, ki jih drugje ne dobim. 

-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
v lidlu in hoferju so nižje cene tudi zaradi drugačnega servisa oz. postrežbe. tam je manj zaposlenih, če pogledate izdelke, je na embalaži več ean kod (na tistem lončku s hrenovim namazom so 3, na enih piškotih je ean koda raztegnjena čez celo širino embalaže) tako da pri blagajni hitreje postreže stranko kar posledično pomeni hitrejši pretok oz. manjša potreba po zaposlenih.
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
metuljčica* napisal/-a:mily napisal/-a:Tiste, ki vas pa moti Hoferjev in Lidlov izgled trgovine, je pa to samo tak sistem, da imajo stvari malo ceneje. Ker tudi sistem zaposlovanja imajo drugačen. Tam so prodajalke zaposlene le za polovičen delovni čas in takrat res delajo na polno, ampak dobijo pa tut plačo dobro. Tako ali boljšo kot Mercatorjeve prodajalke za 8 ur in več. + da imajo tukaj nedelje frej.
A bejž? To pomeni da se ne bom več mogla rolat ob nedeljah pred Hoferjem? Hehe. Čudno res. so popustil.
Sam na blagajnah pa res šibajo. Matr, jst komi v voz filam, tuk hitr una kasira. In sladoled prinesem še zamrzjen domov

-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
mily napisal/-a:metuljčica* napisal/-a:mily napisal/-a:Tiste, ki vas pa moti Hoferjev in Lidlov izgled trgovine, je pa to samo tak sistem, da imajo stvari malo ceneje. Ker tudi sistem zaposlovanja imajo drugačen. Tam so prodajalke zaposlene le za polovičen delovni čas in takrat res delajo na polno, ampak dobijo pa tut plačo dobro. Tako ali boljšo kot Mercatorjeve prodajalke za 8 ur in več. + da imajo tukaj nedelje frej.
A bejž? To pomeni da se ne bom več mogla rolat ob nedeljah pred Hoferjem? Hehe. Čudno res. so popustil.
Za Hofer nevem, mislim pa da je pri nas še zmeraj zaprt ob nedeljah. Lidl je pa odprt, pri nas v Kopru pa še po par krajih ampak ne po vseh - ker vem da ko smo bli v Brežicah se je teta pogovarjala z blagajničarko in ji je rekla da oni so že zmerj zaprti ob nedeljah tako kot večina Lidlov po Sloveniji.
Kar se pa plač tiče so pa res dobre. Teta dobi v Lidlu več kot njena kolegica ki je zaposlena v Mercatorju, pa dela 25 ur tedensko (3 dni v tednu po 8/9 ur, 4 dni je fraj .. no, kdaj pa kdaj se zgodi da dela več dni, ampak takrat dela po 4 ure na dan)
Let's swim to the moon .....
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
www.trgovinejager.comLibido. napisal/-a:wtf je jager?a to obstaja samo gor po sloveniji, ker na obali ga nimamo (vsaj ne da bi jst vedla)

(če ne bi delala, kar delam, tud jz ne bi poznala)
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Mi večje nakupe opravljamo v Tušu, nujne stvari pa v Mercatorju (ta nam je bližje domu, a dražji). V Lidlu nam je všeč moka za pripravo kruha v avtomatu, v Hoferju pa mleko, priboljški za mačka (palčke in mesne posodice), wc papir, kuhinjske papirnate brisače.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov