Kakovost hrane v Sloveniji

Gurmanski užitki.
Odgovori
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

~NIA~ napisal/-a:
inaa napisal/-a:
pepelčica napisal/-a:Itak pa imam občutek, da v Mercator hodijo samo še fensi cosmobejbe.

ne razumem :roll:

kao da hodjo v merkator ker ma višji status kot recimo Eurospin.

Hah, to sem tudi jaz pomislila, ko sem gledala, kako se nekaterim gravžajo in gabijo diskontne trgovine, pa kako so jim grde in neurejene. Sploh ko berem nekatere prispevke, se mi zdi, da bi morala biti jaz že mrtva, ker iz Hoferja jem še kaj drugega kot sladkarije, včasih celo mesnine! :eek:

Pač, če ima folk denarja dovolj, da ga čez ramo meče, naj se kar zmišljuje na dolgo in široko. Jaz sem bila tudi navajena kupovati v Mercatorju, ker je bil najbližja trgovina tam, kjer sem prej živela, pa sem zdaj, ko sem na svojem, hitro ugotovila, da tako ne bo šlo. Kupovala sem stalno samo najosnovnejše, denar je pa kar letel od mene ... Hofer je toliko cenejši, da sem stroške hrane za tretjino zmanjšala, pa še zmišljujem se lahko (tj. kupim več sladkarij, ...), ker se na ceni praktično ne pozna.

Pa ne boste verjeli, ampak ementalec ima okus po ementalcu, mortadela po mortadeli, tuna po tuni, sok pa po soku. Edina stvar, ki mi je bila čudna, je bila Nutoka. Nič še ni bilo pokvarjenega, in nič se še ni moglo po odurnosti primerjati z mercatorjevo cedevito. :P
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Se strinjam s tabo. Tudi midva sva mnenja, da se v LIdli in HOferju dobijo zelo solidne stvari. Zdaj kupujeva samo še tam, sploh mi je pa v LIdlu všeč sadje.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Men je pa Nutoka njami :P
pa zadnč sm kupla ene kokosove piškotke s čokolado in so v službi zmanjkali v minuti, hehe :D , pa sojino mleko kupujem, pa smutije, sire, mleko, kruh, jogurte, testenine, dimljenega lososa, pivo itd, itd....
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

Jaz kupujem v Mercatorju iz večih razlogov:
- je najbližji
- ima največ Slovenskih izdelkov
- imajo izdelke proizvajalcev, ki so mi všeč
- mi je najbolj všeč glede urejenosti trgovine
- mi je nasplošno najbolj naš

Drugače pa izkoristimo torkov 10% popust + 5% popust na pike + še kakšen drugi popust na pike, tako da skupno potem pride okrog 20% ceneje, kar pa je že isto kot, če bi kupovali v eni izmed cenejših trgovin.

Občasno grem kdaj še v Špar ali Tuš, ker mi poleg Mercatorja edina nudita moje najbolje izdelke ( jogurte LCA, piškote Kraš, čokolado Gorenjka, ribe Delamaris, čokolešnik, testenine Mlinotest, rolade Gorenjka, Fructalove sokove,...)
Osnovna živila kot so kruh, mleko, meso, sadje in zelenjavo pa kupimo pri kmetih, oziroma jih pridelamo doma, ker so bolj zdrava in kvalitetna kot v katerikoli trgovini.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

Obsedenke s čokolado pozor, pozor!!!

tole je trenutni reklamni letak eurospina:
http://www.eurospin.it/2009/immagini/pr ... web_sl.pdf

na strani 4 boste videle 300g čokolado z lešniki, oz. 2 čokoladi...ena je jedilna, druga pa mlečna...

mlečna je fenomenalna, tudi jedilna je zelo dobra!!!! :eek: :eek: :eek: ne vem, kdaj sem nazadnje jedel tako dobro čokolado... :eek: poleg tega pa je debela in je čisto drugačen občutek, če zagrizneš v debelo čokolado! :D

sploh pa je zdaj na akciji, 300g stane 1,39€, kar se mi zdi zelo poceni...

toplo priporočam!!! :)

aja, pa ne pozabit na komentarje, ko boste to čokolado sprobale! :P
la HauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a la HauteCouture »

kva lušte delaš :D :P
Sol lucet omnibus.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

300 g čokolade imam js za 1 mesec :D se bi prej pokvarila.

V Hoferju redno kupujem kekse za tiramisu in Mascarpone, sadje, toast, mocarelo, olive, napolitanke, vodko :D , medenjake, koruzo v konzervi, vodo v plastenkah. Občasno pa še vse sorte drugega.
Sem navdušena nad kozarci za martini (4 za 10€).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Jochie napisal/-a:Obsedenke s čokolado pozor, pozor!!!

tole je trenutni reklamni letak eurospina:
http://www.eurospin.it/2009/immagini/pr ... web_sl.pdf

na strani 4 boste videle 300g čokolado z lešniki, oz. 2 čokoladi...ena je jedilna, druga pa mlečna...

mlečna je fenomenalna, tudi jedilna je zelo dobra!!!! :eek: :eek: :eek: ne vem, kdaj sem nazadnje jedel tako dobro čokolado... :eek: poleg tega pa je debela in je čisto drugačen občutek, če zagrizneš v debelo čokolado! :D

sploh pa je zdaj na akciji, 300g stane 1,39€, kar se mi zdi zelo poceni...

toplo priporočam!!! :)

aja, pa ne pozabit na komentarje, ko boste to čokolado sprobale! :P
Ubistvu je to 6. stran. :D
Pa samo še 2 dni velja..

..o sami čokoladi pa žal ne vem velik, mi je EuroSpin predaleč.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

Definitivno sem za Mercator. Občasno mogoče Tuš, Špar. Sem ap enkrat kupila v Hoferju eno čistilo - je smredlo za zadavit.
Sicer pa tudi v Mercatorju prisegam na Slovenske proizvode. Bolj zaupam naši kakovosti. Poleg tega rajši delam dobiček našim firmam kot drugim.
Baby*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Baby* »

Tota čokolada je naj naj najboljšaaaaaaaaaa:) toto sem js že jedla v italiji pred časom zej sm jo prvič zasledila pr nas...tam so meli še pa več vrst...belo, kokosovo,z lešniki..........:) men osebno najboljša čokolada:)
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

*mala* napisal/-a:300 g čokolade imam js za 1 mesec :D se bi prej pokvarila.

Jaz pa za eno popoldne :?
Uporabniški avatar
mala-anchy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a mala-anchy »

pri meni bi tudi samo en dan zdržala :oops:
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a KLEMY »

:D jao, jao, da se ne bom začela smejat. Očitno ful veliko osebkov na splošno, ne samo na tem forumu, ki tako zelo zagovarja kupovanje slovensko in podpiranje domačega kmeta in proizvodnje, ve zelo malo o tem, kaj dejansko podpira. Če želite podpirat slovenskega kmeta, pejte na eko tržnico, tam je še največ slovenskega. :D
Drage in dragi moji, tudi slovenske mlekarne na veliko kupujejo poljsko in madžarsko mleko, ker je veliko cenejše od slovenskega. Če je sir proizveden pri nas, je zelo verjetno, da vsaj del mleka, iz katerega je anrejen, ni od slovenske krave. Naši kmetje ga pa prodajajo v Italijo. Kupujte italijansko mleko in podprite slovenskega kmeta.
Marsikaj, kar kupite pod slovensko znamko, je zrastlo na Madžarskem, ali je tam pakirano. Jbg, treba gledat na profit. Pa upam, da vam je česen iz Mercatorja dost smrdljiv, so ga pripeljali direkt iz Kitajske. :D Tudi česen, ki sem ga jaz kupila v Lidlu, je kitajski. Šment, no. S tem, da sem ga jst plačala pol manj, kot stane isti česen v Mercatorju. A ni to zanimivo? :lach:
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

^^ :respekt:
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

KLEMY napisal/-a::D jao, jao, da se ne bom začela smejat. Očitno ful veliko osebkov na splošno, ne samo na tem forumu, ki tako zelo zagovarja kupovanje slovensko in podpiranje domačega kmeta in proizvodnje, ve zelo malo o tem, kaj dejansko podpira. Če želite podpirat slovenskega kmeta, pejte na eko tržnico, tam je še največ slovenskega. :D
Drage in dragi moji, tudi slovenske mlekarne na veliko kupujejo poljsko in madžarsko mleko, ker je veliko cenejše od slovenskega. Če je sir proizveden pri nas, je zelo verjetno, da vsaj del mleka, iz katerega je anrejen, ni od slovenske krave. Naši kmetje ga pa prodajajo v Italijo. Kupujte italijansko mleko in podprite slovenskega kmeta.
Marsikaj, kar kupite pod slovensko znamko, je zrastlo na Madžarskem, ali je tam pakirano. Jbg, treba gledat na profit. Pa upam, da vam je česen iz Mercatorja dost smrdljiv, so ga pripeljali direkt iz Kitajske. :D Tudi česen, ki sem ga jaz kupila v Lidlu, je kitajski. Šment, no. S tem, da sem ga jst plačala pol manj, kot stane isti česen v Mercatorju. A ni to zanimivo? :lach:

Če jaz kmeta poznam in pri njemu kupujem robo, ki mu zraste na vrtu ali v hlevu bom pa že vedla, da je roba Slovenska.
Kar se pa tiče trgovine je pa napisano ali je pakirano v Sloveniji ali ne. Jogurti LCA npr. uni v steklenički z žiti, ki so meni za umret dobri, so kao slovenski, ampak piše gor, da so polnjeni mislim, da v Avstriji za Slovenijo. Mleko res ni naše, je pa še zmeraj slovenski proizvod in jaz rajši podpiram naše kot ap ene Kitajce.
Odgovori