Kakovost hrane v Sloveniji
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Jah, sam ena je napisala, da je neki večkrat kupla, pa bla razočarana. Druge pa ne kupujete in vseeno vam je hrana ogabna
?
In kaj je tako ogabnega, da ne priporočate niti ostalim? res me zanima, kateri izdelki so vam bili tako zanič?

In kaj je tako ogabnega, da ne priporočate niti ostalim? res me zanima, kateri izdelki so vam bili tako zanič?
-
pepelčica - Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
- Kraj: koper
Glede veliko stvari sta Lidl in Hofer super. Izdelki so poceni in dokazano kvalitetetni. Kar dobiš v npr. Lidlu za 20€, dobiš v Mercatorju za 40€. In tisti patrioti, ki kupujete v mercatorju ker kao podpirate slovenske proizvajalce bla bla bla, tudi v Hoferju so meso, sladice... slovenskega proizvoda.
Itak pa imam občutek, da v Mercator hodijo samo še tisti, ki imajo mercator piko in seveeda fensi cosmobejbe.
Itak pa imam občutek, da v Mercator hodijo samo še tisti, ki imajo mercator piko in seveeda fensi cosmobejbe.
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
Jaz tudi hodim v Mercator pa nisem ne cosmobejba in tudi pike ne zbiram. Preprosto so mi najbolj všeč izdelki in sam ambient. Zakaj bi kupoval nekaj tujega, če lahko dobim nekaj domačega. Še rajši kot v Mercator pa zavijem na kakšno tržnico in si tam kupim kaj res domačega.
Meni je samoumevno, da podpiram domače proizvajalce, ne pa tuje. Tudi bolj zaupam našim. Niti mi niso všeč trgovine, ki zgledajo kot skladišča.
Meni je samoumevno, da podpiram domače proizvajalce, ne pa tuje. Tudi bolj zaupam našim. Niti mi niso všeč trgovine, ki zgledajo kot skladišča.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
A je dejansko sploh kej domačega sadja in zelenjave v katerikoli naši trgovini? Še nisem zasledila kako veliko izbiro.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
la HauteCouture - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 10. 2009
V tušu imajo domače pomaranče in banane 

-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Moj fotr pa že ni cosmobejbapepelčica napisal/-a:Itak pa imam občutek, da v Mercator hodijo samo še tisti, ki imajo mercator piko in seveeda fensi cosmobejbe.

- Tyra
- Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Sadje in zelenjavo kupujemo na ekoloških kmetijah. Prav tako kupujem na eko tržnicah, veliko tudi v Kalčku.
Kupovala sem tudi tudi v Maxiju (spodaj, kjer imajo bio zadevščine), za ostale stvari gremo pa v Tuš.
Kar se tiče Lidla in Hoferja... sem že šla... nekaj časa smo tam kupovali neke Breezerju podobne zadevščine, ki so bile mnogo boljše ko sam Breezer (to je bilo v Lidlu)... Pa jogurti so mi bili dobri.
No, ne se preveč smešit s tem kakšna hrana je ogabna, ker boste presenečene, koliko stvari prihaja prav od istega proizvajalca samo nalepko drugačno pripopajo gor.
Ne vse, veliko pa.
Sploh pa sadje in zelenjava.
Kupovala sem tudi tudi v Maxiju (spodaj, kjer imajo bio zadevščine), za ostale stvari gremo pa v Tuš.
Kar se tiče Lidla in Hoferja... sem že šla... nekaj časa smo tam kupovali neke Breezerju podobne zadevščine, ki so bile mnogo boljše ko sam Breezer (to je bilo v Lidlu)... Pa jogurti so mi bili dobri.
No, ne se preveč smešit s tem kakšna hrana je ogabna, ker boste presenečene, koliko stvari prihaja prav od istega proizvajalca samo nalepko drugačno pripopajo gor.
Ne vse, veliko pa.
Sploh pa sadje in zelenjava.
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
*mala* napisal/-a:A je dejansko sploh kej domačega sadja in zelenjave v katerikoli naši trgovini? Še nisem zasledila kako veliko izbiro.
Bolj malo. V Marcatorju dobiš običajno jabolka, breskve, hruške. Drugje še to ne. Poznam pa primer, ko so v Italiji vbrizgavali en strup v pomaranče in njihovega sadja od takrat naprej sploh ne kupujem. Če se le da grem po sadje na tržnico.
- Baby*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Nič kaj kupite v trgovini ni domače zapomnite si ti...sadje zelenjavo kruh mleko vse je bolje da grete kupit na tržnico k kmetu kot pa v trgovini...in ja se strinjam da ne govorte preveč da je ogabno v lidlu hoferju...ker je marsikaj isto kot v druguh trgovinah ki so vam kao niso ogabne....
- Baby*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 10. 2009
aja pa še glede banan. banane, ki jih kupujemo v trgovinah so strupene, ker imajo vbrizgano neko snov, da hitreje dozorijo, potem ko jih k nam pripeljejo zelene iz tropskih krajev! Toliko o domačih bananah, žal je večina sadja zastrupljenega tako da probajte uživati čim več domačega kar imate na vrtu ali pa raje kupujte na tržnicah od kmetov...
-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
Mi nakupujemo ponavad v mercatorju al pa Sparu. Je pa čist odvisno kam gremo. Včasih gremo tud v Tuš al pa Hofer.
Hofer mi je v redu za nekatere stvari. Recimo za posladkat se je čist ok. Pa še kaj bi se našlo.
Medtem ko v Lidl al pa Eurospin sploh ne hodim. Nekak mi ni, pa sej je itak preveč trgovin zdej.
Mercator mi je drag, sam je pa včasih najbližji, če nimam avta doma pa se po kaj skoči na hitro, drugače pa definitivno spar, tud zaradi večje izbire, ker je največja trgovina v našem kraju. Aja, pa Mercatorju dam točko zaradi krajcarja, najboljši kruh.
Hofer mi je v redu za nekatere stvari. Recimo za posladkat se je čist ok. Pa še kaj bi se našlo.
Medtem ko v Lidl al pa Eurospin sploh ne hodim. Nekak mi ni, pa sej je itak preveč trgovin zdej.
Mercator mi je drag, sam je pa včasih najbližji, če nimam avta doma pa se po kaj skoči na hitro, drugače pa definitivno spar, tud zaradi večje izbire, ker je največja trgovina v našem kraju. Aja, pa Mercatorju dam točko zaradi krajcarja, najboljši kruh.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov