Kakav v MB
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- dot
- Cosmofrik
- Prispevkov: 2076
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Kakav je v bistvu samo ena od sestavin, iz katerih se potem lahko naredi čokolado, ni pa eno in isto Zato imam pa tudi sama ponavadi raje vročo čokolado kot kakav, ker sem fanica čokolade.. je pa res, da je v lokalih kar razlika med obema napitkoma, no, sploh ker je vroča čokolada ponavadi z manj ali nič dodanega mleka
Od tistih praškastih zadev, ki si jih pripraviš doma, sem imela pa tudi včasih najraje Milkino vročo čokolado v prahu (izgleda podobno kot kakav) Čeprav za včasih je pa tudi tisti nesladkan manj masten kakav v prahu v redu, kljub grenkobi V lokalih pa ne vem, verjetno imajo večinoma kakšne najbolj navadne instant sladkane kakavne praške, tisto pa ni preveč po mojem okusu oz. se mi ne zdi nič posebnega.
Od tistih praškastih zadev, ki si jih pripraviš doma, sem imela pa tudi včasih najraje Milkino vročo čokolado v prahu (izgleda podobno kot kakav) Čeprav za včasih je pa tudi tisti nesladkan manj masten kakav v prahu v redu, kljub grenkobi V lokalih pa ne vem, verjetno imajo večinoma kakšne najbolj navadne instant sladkane kakavne praške, tisto pa ni preveč po mojem okusu oz. se mi ne zdi nič posebnega.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2511
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Kjer sem jaz delala (ene 4 različni lokali), smo vedno imeli une Benquick in podobne kakave, torej isti šmoren, ki si ga jaz delam doma. Najbrž najcenejši
Evo, jaz točno zato, ker sem dost prekelnarla, brez problema rečem, če kaj ni po mojih željah. Ker vem, da pač ni problem 15 sekund dlje ročko držat v mleku, da je mlek vroč al pa vržt 2 kocke leda v čaj, da se hitrej shladi. Tud če maš gužvo. Če pa pozabiš, je pa tvoj problem, da čas zgubljaš s tekanjem sem in tja.
Ampak me pa preseneča, kako kakšen kelnar tu skoči v luft zaradi enega ubogega kakava. Ti si tam zato, da stranki postrežeš nek spodoben kakav, ker ga stranka plača vred s postrežbo in ima vso pravico rečt, da ni OK in če lahko velecenjeni kelnar prinese drugega.
Evo, jaz točno zato, ker sem dost prekelnarla, brez problema rečem, če kaj ni po mojih željah. Ker vem, da pač ni problem 15 sekund dlje ročko držat v mleku, da je mlek vroč al pa vržt 2 kocke leda v čaj, da se hitrej shladi. Tud če maš gužvo. Če pa pozabiš, je pa tvoj problem, da čas zgubljaš s tekanjem sem in tja.
- Mala_Teych
- Komunikatorka
- Prispevkov: 109
- Na forumu od: 11. 12. 2007
tud jaz kelnarim in itak se da naredit vrooooooč kakav, tudi mi ga ni težko naredit nevem zakaj bi bil to problem .. v šalčko dam 2 vlke žlice kakava in je res temen .. ampak kr je folk tolk blesav da se mu ne da zmešat pol na koncu vedno ostane pou kakava v šalci neuporabljenega :S to me pa res razpizdi .. kaj naj folk še fujtram po žlički al kaj ..še tolk niso da bi si zmešali :S
- MBrando
- Sramežljivka
- Prispevkov: 62
- Na forumu od: 11. 1. 2012
Glede ostanka kakav na dnu kozarca nikoli nisem imel problemov, tako da komu pa je to težko storiti, pa je res komplikator.
Najbolj me veseli, da vas je kar nekaj kelnerov/kelnerc, potrdilo moje mišljenje, da se kakav DA narediti VRELI ako gost tako želi. In tudi to, da rečem če mi lahko še enkrat pogreje, ker ni dovolj vroč se mi ne zdi sporno in problematično iz moje smeri. Sem pa le toliko karaktera in uvideven, da v primeru da bo kafič poln oz. da bo to v soboto/nedeljo, ko se ljudje radi martinčkajo in jih je kot listja, ne bom gnjavil in kompliciral. V nasprotnem primeru pa komot...
Najbolj me veseli, da vas je kar nekaj kelnerov/kelnerc, potrdilo moje mišljenje, da se kakav DA narediti VRELI ako gost tako želi. In tudi to, da rečem če mi lahko še enkrat pogreje, ker ni dovolj vroč se mi ne zdi sporno in problematično iz moje smeri. Sem pa le toliko karaktera in uvideven, da v primeru da bo kafič poln oz. da bo to v soboto/nedeljo, ko se ljudje radi martinčkajo in jih je kot listja, ne bom gnjavil in kompliciral. V nasprotnem primeru pa komot...
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1325
- Na forumu od: 16. 2. 2007
^^+1. sem kar nekaj časa delala v gostinstvu in tisto mleko se definitvno da zavreti...se spomnim da je ena sodelavka vedno dojajno segrela tisto mleko da se potem ja ni več dalo narediti pene za kapučino
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2511
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ne vem no, men se zdi, da je mleko bolj zelo zelo vroče, ne vrelo. Ma ja, sej verjetn bi se ga res dal nardit, da bi začel prav brbotat (če se da z vročo čokolado, da me vedno opeče po roki... ), ampak to itak ni dober za mleko, da se tolk pregreva.
-
intermezzo - Sramežljivka
- Prispevkov: 72
- Na forumu od: 20. 1. 2012
Sem bila zadnjič v kavarni Kresnička (Aškerčeva) in sem naročila kakav, ker kave ne pijem tako po kafičih, tako da mi od vročih napitkov ostane v bistvu ali čaj (ali kava) ali pa kakav, kot sem se spomnila potem In sem dobila tudi ne prav zelo vroč kakav, ampak moram pa reči, da je bil OKUSEN in ne nek medel okus, očitno so dali vsaj dovolj kakava notri..
Drugače pa nisem nek komplikator v lokalih, sem zadovoljna že samo s tem da me kdo drug postreže
Drugače pa nisem nek komplikator v lokalih, sem zadovoljna že samo s tem da me kdo drug postreže
*.*
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Prispevkov: 3322
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Jaz pa niti ne, ker cene v lokalih niso ravno nizke in pričakujem, da je potem vsaj tako kot mora biti oz. kot rečem (vroča kava/kakav ipd., nimam nekih težkih zahtev).
-
Legally_blond - Komunikatorka
- Prispevkov: 242
- Na forumu od: 28. 11. 2006
ok ni lih kakav, me pa zanima kje v mb majo taboljšo kavo, ni lih pretirano draga, je fajn poskrbljeno tudi za kadilce pozimi, dobiš še kakšen piškot zraven (zapakiran, ker marsikje dajo zraven kr tak piškot in ne veš, če so ga ponudili že komu drugemu), skratka tudi s fajn postrežbo? ugotavljam da med tolko kafiči ni glih neke pretirane izbire in ko maš čas, greš tudi kam na drugi konec na kavo, če je treba, pa je bolj boga izbira.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Prispevkov: 3322
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Meni je pa kar nekaj kafičev v Mb med ljubšimi. Največkrat grem na kavo v ChillOut Caffe (pri Radiu Center in preko FZV), če se potikam po centru, najraje zavijem v Central Bucks, Astorio ali Rožmarin. V Europarku maš pa tudi fajn izbiro, recimo Caffetteria (na strani Drave), pa pri Meku zunaj je en fajn kafič, kjer je tudi poskrbljeno za kadilce. Ne vem pa kako se reče ...
- MBrando
- Sramežljivka
- Prispevkov: 62
- Na forumu od: 11. 1. 2012
Stina: Se ne bi mogel bolje strinjati; glede Kalvarije. Mi je čez cesto, ima dober ambient, dobre tortice, vredu osebje. In ja, ena izmed redkih. oz jaz drugih ne poznam v MBju, da imajo opcijo XXL. XXL kakav for me, as i don't drink coffe, danke schön DD
Dragi moji, kateri ste mi pomagali. AKCIJA naj kakava za gostilne na domačem terenu gre počasi h koncu. Tujina. To bo sedaj vodilo. Na osebni noti pa sem si sam našel najjači, najbolši in najbolj vreli kakav ever. Enkrat vreli, enkrat ne vreli (sploh v primeru ko je 100% ter presen). Penica na vrhu potresena z cimetom, pa je TAAAAAK trda, da keks gori stoji. Tako, kot se spodobi XD
Dragi moji, kateri ste mi pomagali. AKCIJA naj kakava za gostilne na domačem terenu gre počasi h koncu. Tujina. To bo sedaj vodilo. Na osebni noti pa sem si sam našel najjači, najbolši in najbolj vreli kakav ever. Enkrat vreli, enkrat ne vreli (sploh v primeru ko je 100% ter presen). Penica na vrhu potresena z cimetom, pa je TAAAAAK trda, da keks gori stoji. Tako, kot se spodobi XD
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 5990
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov