Kaj kuhate danes?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3547
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Ta teden je teden piščanca .
Kupila v torek celega piščanca, ga spekla v pečici, za kosilo pišče + riž.
V sredo sem deloma skuhala krompir, ga skupaj z zelenjavo dala v pekač, ostanke piščanca na vrh in do konca spekla/zapekla.
Danes sem iz korenja, čebule, zelene in kosti piščanca (+še par koščkov mesa) skuhala jušno osnovo, dodala v kuhano na kocke narezan korenček, grah in rezance.
Ugl, iz piščanca za par eur, skor za cel teden kosil
Kupila v torek celega piščanca, ga spekla v pečici, za kosilo pišče + riž.
V sredo sem deloma skuhala krompir, ga skupaj z zelenjavo dala v pekač, ostanke piščanca na vrh in do konca spekla/zapekla.
Danes sem iz korenja, čebule, zelene in kosti piščanca (+še par koščkov mesa) skuhala jušno osnovo, dodala v kuhano na kocke narezan korenček, grah in rezance.
Ugl, iz piščanca za par eur, skor za cel teden kosil
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3547
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Ta teden imam zelo slab apetit, moj je v službi in kuham temu primerno hrano. Več ali manj juhe/mineštrice. Ta teden sem skuhala špinačno, korenčkovo in grahovo juho. Zraven sem jedla kak kruh ali popečeno tortiljo.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
- mmm
- Cosmofrik
- Prispevkov: 1777
- Na forumu od: 5. 11. 2011
Evo, danes sem se za moj odnos do kuhanja kar potrudil. Po nekaj letih nov dodatek k palačinkam - vendarle sem se lotil gratiniranih palačink
Skoraj je uspelo
Delal sem po prvem zadetku na Guglu: https://okusno.je/recept/gratinirane-skutne-palacinke
Okrog sem zažgal sladko smetano, ker sem bil pameten oz. ker imam predsodek do jajc in nisem hotel še preliva mešati z jajci. Se mi zdi, da nič hudega, samo grdo zgleda
Za skuto pa ne vem. Uporabil sem nepasirano, sploh nisem gledal ko sem kupoval, če ne bi po mojem kupil pasirano. Sem opazil, da sem premalo sladkorja dodal, no saj za 6 palačnik sem tudi te skute vzel samo 250g in je čist dost.
Pa pekel sem 15 minut, ko se mi je začela smetana kurit, sem raje vzel ven, pa tudi palačinke so že kar suhe bile, tak da očitno sem se prav odločil.
Drugače so kar dobre, sem zadovoljen.
Skoraj je uspelo
Delal sem po prvem zadetku na Guglu: https://okusno.je/recept/gratinirane-skutne-palacinke
Okrog sem zažgal sladko smetano, ker sem bil pameten oz. ker imam predsodek do jajc in nisem hotel še preliva mešati z jajci. Se mi zdi, da nič hudega, samo grdo zgleda
Za skuto pa ne vem. Uporabil sem nepasirano, sploh nisem gledal ko sem kupoval, če ne bi po mojem kupil pasirano. Sem opazil, da sem premalo sladkorja dodal, no saj za 6 palačnik sem tudi te skute vzel samo 250g in je čist dost.
Pa pekel sem 15 minut, ko se mi je začela smetana kurit, sem raje vzel ven, pa tudi palačinke so že kar suhe bile, tak da očitno sem se prav odločil.
Drugače so kar dobre, sem zadovoljen.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3547
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Jaz sem pa v pečici popekla eno goro gobic, jo dodala v skledo zelene solate in češnjevih paradižnikov in zraven jedla prepečenec, šunko in sir. Njami!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Prispevkov: 3547
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Mislim da bo danes pri nas polnozrnata pašta z domačim pestom in domač sir za žar.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov