Kaj kuhate danes?

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 04. Nov. 2012 14:30

ja, pri nas se to v obliki jušnih kock prodaja (in unih želatinastih jušnih kock)
Uporabniški avatar
Punica granatum
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 392
Na forumu od: 4. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Punica granatum » 04. Nov. 2012 14:54

ravno to sem hotela prašat, če je kdo že uporabljal une ta želatinaste jušne kocke od knorra in kaka je razlika z navadnimi?

Sicer pa je bilo danes:
Zapečeni špageti s paradajzom in solata.... nobenmu se ni nič več dalo :)
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1112
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 04. Nov. 2012 16:29

Ja jaz jih imam in so mi kar všeč. Te želatinkote uporabljam, ko delam juho (koruzno, cvetačno ipd.), kocko pa bolj za oplemenitenje jedi (omak).

Danes: Pečena rižota z mletim mesom in korenčkom
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 04. Nov. 2012 22:26

Zdele kuham paprikaš za jutri :) Kok si bom jutri hvaležna :D
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Uporabniški avatar
_Matej_Z_
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 49
Na forumu od: 5. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a _Matej_Z_ » 05. Nov. 2012 16:06

Danes pa bodo. Pečenice, podmetena repa, pire. :) Je pa fino, če se pečenice prej skuhajo in potem sam malček popečejo, so boljšega ukusa. :)))
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 07. Nov. 2012 15:40

^^ morem naslednjič probat, mi smo jih zadnič samo pekli (po obsežni raziskavi o pečenicah na kulinariki), ampak so bile kljub vsemu okusne.

danes nismo meli neki ful časa za kosilo, tako da sem nardila torteline, ki sem ji primešala popečene koščke pancete, pesto iz bučnih semen in še žlico kisle smetane, da je ratalo bolj kremasto. gor sem naribala še malo gorgonzole.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3582
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 07. Nov. 2012 16:21

jaz bom danes nardila svinjske zrezke v naravni omaki, pire krompir in zeleno solato
za sladico pa... :D
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 07. Nov. 2012 17:06

_Matej_Z_ napisal/-a:Danes pa bodo. Pečenice, podmetena repa, pire. :) Je pa fino, če se pečenice prej skuhajo in potem sam malček popečejo, so boljšega ukusa. :)))


Se res bolj ne morem ne strinjat :D ko sem prvič v življenju poskusla kuhane pečenice sem mislila, da bom bruhala. Pečenice se samo popeče na malo olja, peče se jih 10-15minut pokrite in kabam -delišs. :)
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Tamara stylish
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 679
Na forumu od: 26. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamara stylish » 05. Dec. 2012 20:29

Jaz pa se strinjam; mi jih tut najprej skuhamo... večinoma :D
I like to see my money ... hanging in my closet.

I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 22. Jan. 2013 11:41

danes bom nardila karbonaro, ker imamo ravno doma vse sestavine, ker je hitro, okusno in enostavno.

za kosilo bo radič na solati z jajčkom in fižolom in malček česna. z bučnim oljem.nom nom nom.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 24. Jan. 2013 11:40

Slika

danes bo jota, ker me je mati založila z domačim zeljem in fižolom.
Uporabniški avatar
*Eliza*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 583
Na forumu od: 28. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Eliza* » 24. Jan. 2013 17:37

^^ tudi pri nas, ampak z repo. Jota je zakon! :)
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 24. Jan. 2013 18:07

haha pr nas bo jota jutri :)

danes za večerjo pa rjav riž z jajcem in piščančjim mesom <3
It was forever..but it didnt last long..
MBrando
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 62
Na forumu od: 11. 1. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a MBrando » 25. Jan. 2013 6:13

JOTA/SEGEDIN/SARMA...stara JUGA in njene sosede zmagajo!!! NJAAAM
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 25. Jan. 2013 9:19

A ni jota tipična slovenska kmečka jed (ok, sej mi smo bili tudi v YU, samo ne izvira ravno od takrat pomoje:) bolj avstro-ogrska zadeva se mi zdijo te stare jedi s kislim zeljem (razen sarme, to je itak drugače)).

Jaz bom pa vegi gyros in veliko zelenjave danes pripravila :)
Zadnjič spremenil dot, dne 25. Jan. 2013 10:23, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov