Kaj kuhate danes?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
hayley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 31. 8. 2012
Vceraj gratinirana cvetaca in rdeca pesa za solato
Danes za dopoldansko malico sem mafine z okusom jabolcni strudel( naribano jabolko, skuta, rozine, cimet, jajce) za kosilo bom spagete s karbonaro in najbrz vlozena rdeca pesa za zraven
Danes za dopoldansko malico sem mafine z okusom jabolcni strudel( naribano jabolko, skuta, rozine, cimet, jajce) za kosilo bom spagete s karbonaro in najbrz vlozena rdeca pesa za zraven
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
da se pohvalim - ker smo po obiskih dobili ogromno domačih sestavin ki jih je sedaj treba nekako predelati, sem že cel dan v kuhinji in mealpreppam. delam soparjene koščke buče, osnove za bučno juho (s krompirjem in čebulo), bučni pire, omako bolognese iz kile in pol domačega govejega mesa, domačo granolo, pecivo iz kakija, dušeno rdeče zelje.
zjutraj sem pekla še "ameriške palačinke" s špinačo in feto (nek moj izum ki je mešanica med omleto in ameriško palačinko, z dodanimi ovsenimi kosmiči, priporočam!)
v pečico so šli še kvadratki z listnatim testom (fake danish), sladkano skuto in domačo figovo marmelado ki se že dolgo valja v hladilniku.
danes bi pomoje lahko brez večjega truda nahranila 40 ljudi
zjutraj sem pekla še "ameriške palačinke" s špinačo in feto (nek moj izum ki je mešanica med omleto in ameriško palačinko, z dodanimi ovsenimi kosmiči, priporočam!)
v pečico so šli še kvadratki z listnatim testom (fake danish), sladkano skuto in domačo figovo marmelado ki se že dolgo valja v hladilniku.
danes bi pomoje lahko brez večjega truda nahranila 40 ljudi
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
-
hayley - Cosmopsiho
Danes palačinke iz (kuhne)hokaido buče, pirine moke.. z ovsenim mlekom. V bistvu so najbolj okusne bile od vseh palačink, ki sem jih v zadnjem času delala in po obliki še najbolj podobne klasičnim- je bilo tudi veliko mleka glede na maso, kdaj prej pa niti mleka nisem dodajala v maso.
Ampak tamali ni hotel niti 1 koščka, neki je siten.
Za kosilo planiram že kupljene raviole s sirom polnjene in smetanova- s šampijoni omaka, rdeča pesa.
Ampak tamali ni hotel niti 1 koščka, neki je siten.
Za kosilo planiram že kupljene raviole s sirom polnjene in smetanova- s šampijoni omaka, rdeča pesa.
-
hayley - Cosmopsiho
Mafine iz krompirja in korencka za zajtrk.
Kosilo bo juha iz cebule, korencka, stebelne zelene, jesprena, majhne paste, zacimbami, ingverjem.
Ce bom imela cas, planiram limonino orehovo pecivo.
(Z eno plastjo belo iz beljakov, ne vem a morem skocit po uno masino za stepat beljake, ker je nimam pozabla danes mojemu narocit da kupi, al provam na roko stepst. Je nimam, za delat torto za tamalega mi je mama posodla, ma sem tudi ze vrnila.)
Za vecerjo sem malemu od zdaj naprej zacela delat gris s cukrom, na kravjem mleku(prekmurske), s cimetom povrh. Vceraj prvic in tudi prvic je jedel glavni obrok s kravjim mlekom.
Pred tem je vedno jedel in jaz in ostali/ vsi ostanek od kosila za vecerjo, skoraj vedno naredim tako velike porcije, da je v bistvu za 2x za jest, da je se za vecerjo.
Zdaj moj je bolj za to, da se do 2. Leta uporablja rastlinsko mleko, kao da dobi kalcij ze iz mojega mleka in ostalih mlecnih.
Kosilo bo juha iz cebule, korencka, stebelne zelene, jesprena, majhne paste, zacimbami, ingverjem.
Ce bom imela cas, planiram limonino orehovo pecivo.
(Z eno plastjo belo iz beljakov, ne vem a morem skocit po uno masino za stepat beljake, ker je nimam pozabla danes mojemu narocit da kupi, al provam na roko stepst. Je nimam, za delat torto za tamalega mi je mama posodla, ma sem tudi ze vrnila.)
Za vecerjo sem malemu od zdaj naprej zacela delat gris s cukrom, na kravjem mleku(prekmurske), s cimetom povrh. Vceraj prvic in tudi prvic je jedel glavni obrok s kravjim mlekom.
Pred tem je vedno jedel in jaz in ostali/ vsi ostanek od kosila za vecerjo, skoraj vedno naredim tako velike porcije, da je v bistvu za 2x za jest, da je se za vecerjo.
Zdaj moj je bolj za to, da se do 2. Leta uporablja rastlinsko mleko, kao da dobi kalcij ze iz mojega mleka in ostalih mlecnih.
-
hayley - Cosmopsiho
- danes zjutraj nisem nič, imela ostanek zelenega smutija od včeraj za malega. Blanširan ohrovt, avokado, banana, jabolko, chia semena.
Za kosilo danes bo čičerikina mineštra z drobno pašto.
V nedeljo sem delala za 2 dni krokete iz hokaido buče, rdeče leče , malo sira ... z ingverjem, kurkumo. Zraven kuhan brokoli, vložena okisana rdeča pesa.
Za kosilo danes bo čičerikina mineštra z drobno pašto.
V nedeljo sem delala za 2 dni krokete iz hokaido buče, rdeče leče , malo sira ... z ingverjem, kurkumo. Zraven kuhan brokoli, vložena okisana rdeča pesa.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov