Kaj kuhate danes?

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 16. Sep. 2011 18:57

kaj rafaelo kroglice se da naredit z mlekom in ne mlekom v prahu?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Sep. 2011 19:04

^^ Meni so najboljšetele. Brez nagravžnega mleka v prahu. In preverjeno dobre.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 16. Sep. 2011 19:08

ok bom pa tele. meni tudi ni vsec mleko v prahu. sam vseeno rabim it v trgovino po smetano. :( ps (nimam vage) kaj ves morda koliko zlic priblizno je 8 dag kokosove moke?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Sep. 2011 19:15

Lahko po občutku daješ. Saj boš videla, kdaj bo masa primerna za delanje kroglic. Js vedno še pred delanjem dodajam, ker nikol lih prav.
Je pa tale recept dejansko za 10 kroglic, tako da se splača povečat.
Bi pa rekla, da žlica cca 10 g glede natelepodatke.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 16. Sep. 2011 19:41

super hvala ti. je že v zmrzovalniku in se hladi. sem pa dokaj po obcutku notri dajala. upam da je ok. sicer sem mislila da se bo zgodila neka čarovnija in bo ratalo vsega več pa ni bilo nič. no če bodo užitne nardim jutri kako 3 kratno verzijo. :D
Uporabniški avatar
Tryanna
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 424
Na forumu od: 30. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tryanna » 18. Sep. 2011 11:25

Ravnokar diši po polnjenih paprikah s čičeriko in šitakami, mmm :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 06. Nov. 2011 11:44

Pastirsko pito (Shepherd's pie)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3589
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 18. Jan. 2012 15:02

Mongolsko meso

Slika
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2511
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 18. Jan. 2012 15:47

Recept, prosim?
Se trudim tole že nekaj časa nardit bolj po feelingu in vse verzije so bile sicer dobre, sam niso pa to, kar dobim v kitajski.

Um, verjetno bo tunina solata danes glavni obrok.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 698
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 18. Jan. 2012 21:26

Danes sem pripravila puranje zrezke z gobovo omakco ter fižolova solata s kislim zeljem.

Btw, zanima me, katera jed je to in kje bi lahko našla recept zanjo?
http://okusno.je/clanek/zdravo/hitro-pripravljene-lahke-vecerje.html (tazgornja slikca)
Dajo jo v naslovno sliko, pol pa nič ne piše o tem :D
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 18. Jan. 2012 22:05

^^ Meni izgleda kot kuskus z zelenjavo :)

Najlaže ga pripraviš tako, da pač popražiš / podušiš narezano pisano zelenjavo po želji (npr. v voku), kuskus pripraviš posebej po navodilih (imaš na škatli), ga nato dodaš v vok k zelenjavi in premešaš, lahko pa dodaš še malo zelenjavne omake (samo toliko, da jed ni suha) in vse skupaj premešaš oz. pregreješ v voku :P V kuskus paše na koncu tudi kakšna pest rozin ali pinijevih semen :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 18. Jan. 2012 22:16

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 18. Jan. 2012 22:41

^^ Ha, kul, precej podobno kot moja variacija :D :)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3589
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 19. Jan. 2012 8:20

_patchouli_

jaz sem sedaj prvič Mongolsko meso probala narediti po tem receptu:
KLIK

Obstajajo pa še seveda drugačne variacije, z nekaterimi še bolj kitajskimi začimbami, ki pa jih (še) nisem kupila. Ampak ko jih bom/če jih bom...bom probala tudi kak drug recept.
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2511
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objavaNapisal/-a _patchouli_ » 19. Jan. 2012 10:34

Hvala :)
Če je kot soja mišljena sojina omaka, je precej podobno mojemu receptu, samo da jaz ne mariniram 2 dni, ker nikoli ne mislim več kot 3 ure naprej, kaj bi jedla :)

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov