Hitri recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
izitanči - Kofetarica
- Prispevkov: 680
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: bela ljubljana
Carbonara /Sardinija
Potrebne sestavine
1/2 kg testenine-po želji(priporočam:Fusili-svedrci;špageti št.3), 5 dag masla, polmasten sir (grobo nariban-ena pest), 3xsir v lističih, nariban parmezan (ena pest), 5 dag suha dimljena panceta (na drobne kockice-0,5cm-narezano, 4 jajca.
Navodila za pripravo
Testenine se kuha v slani obilni vodi.Tri minute preden so testenine kuhane, posebej v ponvici pocvremo slanino, da malo zadiši(obvezna napa ).Nato ugasnemo ogenj.
Precedimo testenine in v isto posodo damo maslo po koščkih.
Medtem dodajamo testenine in mešamo da se maslo porastopi.(ogenj na minimum-delamo bolj hitro)Dodamojajca in hitzro mešamo, da se lepo porazdeli-dodamo ves sir in obračamo.Povečamo ogenj in obračamo.Ko se vidi, da je jajce malo zapečeno in sir stopljen, dodamo slanino-z vilico-
obvezno brez maščobe iz ponvice, ker boste pokvarili okus.
Postreže se toplo-je pa zelo okusno tudi hladno, če ostane kaj.Vedno pridobijo tisti, ki zadnji postržejo posodo!
Je precej kalorično.Prileže se kozarček lažjega vina.
Dober tek-
Potrebne sestavine
1/2 kg testenine-po želji(priporočam:Fusili-svedrci;špageti št.3), 5 dag masla, polmasten sir (grobo nariban-ena pest), 3xsir v lističih, nariban parmezan (ena pest), 5 dag suha dimljena panceta (na drobne kockice-0,5cm-narezano, 4 jajca.
Navodila za pripravo
Testenine se kuha v slani obilni vodi.Tri minute preden so testenine kuhane, posebej v ponvici pocvremo slanino, da malo zadiši(obvezna napa ).Nato ugasnemo ogenj.
Precedimo testenine in v isto posodo damo maslo po koščkih.
Medtem dodajamo testenine in mešamo da se maslo porastopi.(ogenj na minimum-delamo bolj hitro)Dodamojajca in hitzro mešamo, da se lepo porazdeli-dodamo ves sir in obračamo.Povečamo ogenj in obračamo.Ko se vidi, da je jajce malo zapečeno in sir stopljen, dodamo slanino-z vilico-
obvezno brez maščobe iz ponvice, ker boste pokvarili okus.
Postreže se toplo-je pa zelo okusno tudi hladno, če ostane kaj.Vedno pridobijo tisti, ki zadnji postržejo posodo!
Je precej kalorično.Prileže se kozarček lažjega vina.
Dober tek-
Sončni zahod je mešanica, med pravljico in iluzijo. Ene največjih lepot, kar jih ponuja stvarstvo. Čista katarza človeškim čutom.
- Danielle
- Sramežljivka
- Prispevkov: 5
- Na forumu od: 10. 8. 2005
- Kraj: Novo mesto
-zmesamo 1,5dl juica in 0.3tequile (z ledom v koktail shakerju)
-zlijemo v kozarec
-dodamo bar-sryup rdec, pocasi nalijemo 0.5cl
-na kozarcek damo pomaranco-rezino
-okrasimo s slamico
in spijemo hladnega
Danielle
-zlijemo v kozarec
-dodamo bar-sryup rdec, pocasi nalijemo 0.5cl
-na kozarcek damo pomaranco-rezino
-okrasimo s slamico
in spijemo hladnega
Danielle
Danielle
-
čmokica - Kofetarica
- Prispevkov: 557
- Na forumu od: 30. 1. 2005
SIEENA napisal/-a:Čmokica, dons sm sprobala muffine, bli so mnjami!!!!!!!!
wrjamem da so bli bom poiskala še recepte o muffinih pa jih nalimam
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
( Dior )
-
čmokica - Kofetarica
- Prispevkov: 557
- Na forumu od: 30. 1. 2005
Manj kalorični muffini
Sestavine:
3 dcl navadnega tekočega jogurta
150 g kosmičev
2 jajci
1 jabolko
50 g orehov
3 čajne žličke sladila v tekočini
pol pecilnega praška
nekaj jagod
Polovico ovsenih kosmičev zmeljemo, dodamo pecilni prašek ter preostale kosmiče in vse prelijemo z jogurtom. Dodamo 2 rumenjaka, sladilo in naribano jabolko. Orehe narežemo z nožem ali grobo zmeljemo in dodamo masi. Iz beljakov naredimo sneg ter ga z žlico previdno vmešamo. Napolnimo pekač za muffinse (ali papirnate skodelice) ter na vsakega postavimo jagodo.
Pečemo cca. pol ure pri 180 stopinjah C.
Namesto umetnega sladila lahko uporabimo sladkor - nekaj žlic
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Muffini z nutello
75g masla ali margarine
100g Nutelle
50g sladkorja
2 jajci
120 ml mleka
300g moke
1 pacilni prašek
1 vanilij sladkor
koščki čokolade po želji (najmanj 100g)
Zmiksaš maslo in sladkor, dodaš nutelo, jajci, mleko, pacilni in vanilij, na koncu zamešaš narahlo moko in dodaš koščke čokolade. Lahko potreseš tudi z mandlji, lešniki, mrvicami...Nadevaš pekač (za 12 muffinov) in pečeš 20-25 minut pri 180 stopinj. MNJAMI
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Borovničevi muffini
250 g moke
3 žličke pecilnega praška
200 g svežih ali zmrznjenih borovnic(lahko tudi višnje)
1 veliko jajce
150 g sladkorja
1 vanilin sladkor
8 žlic olja
1,5 dl mleka ali navadnega jogurta
40 g masla
Pečico segrejemo na 180 C. Moko zmešamo s pecilnim praškom. V skledi stepemo jajce, dodajamo sladkor, vanilin sladkor, olje, maslo, mleko (jogurt). Po testu razprostremo moko s pecilnim praškom, rahlo vmešamo, na koncu dodamo borovnice oz. višnje. Pečemo 20-25 minut. Izklopimo pečico in pustimo kolačke nekaj časa mirovati (3-4 minute).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Recept za muffine s figami in orehi
100g suhih fig (ali drugo suho sadje)
100g orehovih sredic
200g moke
3 žličke pecilnega praška
100g rjavega sladkorja
noževa konica natrona
1/2 žličke mletega cimeta
noževa konica mletih nageljnovih žbic in mletega karamoma
2 jajci
250ml pinjenca (Buttermilch)
75ml jedilnega olja
Za obliv:
200g polgrenke kuverture
40g kokosove maščobe
1. Fige narezati na majhne kocke. Od orehovih sredic prihraniti 12 lepih - preostale na drobno nasekljati.
2. Moko in pecilni prašek zmešamo, presejemo in dodamo natron, cimet, žbice in karamom.
3. Dodamo jajci, pinjenec in olje ter zmešamo v enotno maso. Dodamo fige in orehe (nasekljane).
4. Testo razdelimo v 12 posodic in pečemo na 180 stopinj ca. 20-25 min.
5. Muffine pustimo stati ca. 10 min , potem jih vzamemo iz posodic in ohladimo.
6. Za obliv pripravimo kuverturo in kokosovo maščobo (v vodni kopeli). Muffine okrasimo s kuverturo in preostalimi orehovimi sredicami.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pomarančni pekan muffini
125g masla
1 skodelica rjavega sladkorja(ne muscovado ali drugi zelo temni)
3/4 cajne zlicke naribane pomarancne lupinice
2 veliki jajci
2 skodelici moke
1 in 1/2 cajne zlicke pecilnega praska
1/2 skodelice mleka
1/2 skodelice pomarancnega soka
1/2 skodelice grobo nasekljanih pekan orehov(se lahko nadomesti z orehi,ker je podoben okus)
po zelji mleti sladkor
Segrejte pecico na 180'C(ventilacijsko na malo manj).
Stepite maslo z sladkorjem in pomarancno lupinico,dokler ni kremasto.Vmesajte jajca,sledi moka in pecilni prasek,potem pa mleko in pomarancni sok.Dodajte pekane.Nalozite v namascene modelcke za muffine.Pecite 20-25min ali dokler niso narasli in svetlo rjavi.Hladite v modelu 5min,potem jih poberite ven in jih ohladite na resetki.Po zelji potresite z mletim sladkorjem.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sestavine:
3 dcl navadnega tekočega jogurta
150 g kosmičev
2 jajci
1 jabolko
50 g orehov
3 čajne žličke sladila v tekočini
pol pecilnega praška
nekaj jagod
Polovico ovsenih kosmičev zmeljemo, dodamo pecilni prašek ter preostale kosmiče in vse prelijemo z jogurtom. Dodamo 2 rumenjaka, sladilo in naribano jabolko. Orehe narežemo z nožem ali grobo zmeljemo in dodamo masi. Iz beljakov naredimo sneg ter ga z žlico previdno vmešamo. Napolnimo pekač za muffinse (ali papirnate skodelice) ter na vsakega postavimo jagodo.
Pečemo cca. pol ure pri 180 stopinjah C.
Namesto umetnega sladila lahko uporabimo sladkor - nekaj žlic
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Muffini z nutello
75g masla ali margarine
100g Nutelle
50g sladkorja
2 jajci
120 ml mleka
300g moke
1 pacilni prašek
1 vanilij sladkor
koščki čokolade po želji (najmanj 100g)
Zmiksaš maslo in sladkor, dodaš nutelo, jajci, mleko, pacilni in vanilij, na koncu zamešaš narahlo moko in dodaš koščke čokolade. Lahko potreseš tudi z mandlji, lešniki, mrvicami...Nadevaš pekač (za 12 muffinov) in pečeš 20-25 minut pri 180 stopinj. MNJAMI
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Borovničevi muffini
250 g moke
3 žličke pecilnega praška
200 g svežih ali zmrznjenih borovnic(lahko tudi višnje)
1 veliko jajce
150 g sladkorja
1 vanilin sladkor
8 žlic olja
1,5 dl mleka ali navadnega jogurta
40 g masla
Pečico segrejemo na 180 C. Moko zmešamo s pecilnim praškom. V skledi stepemo jajce, dodajamo sladkor, vanilin sladkor, olje, maslo, mleko (jogurt). Po testu razprostremo moko s pecilnim praškom, rahlo vmešamo, na koncu dodamo borovnice oz. višnje. Pečemo 20-25 minut. Izklopimo pečico in pustimo kolačke nekaj časa mirovati (3-4 minute).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Recept za muffine s figami in orehi
100g suhih fig (ali drugo suho sadje)
100g orehovih sredic
200g moke
3 žličke pecilnega praška
100g rjavega sladkorja
noževa konica natrona
1/2 žličke mletega cimeta
noževa konica mletih nageljnovih žbic in mletega karamoma
2 jajci
250ml pinjenca (Buttermilch)
75ml jedilnega olja
Za obliv:
200g polgrenke kuverture
40g kokosove maščobe
1. Fige narezati na majhne kocke. Od orehovih sredic prihraniti 12 lepih - preostale na drobno nasekljati.
2. Moko in pecilni prašek zmešamo, presejemo in dodamo natron, cimet, žbice in karamom.
3. Dodamo jajci, pinjenec in olje ter zmešamo v enotno maso. Dodamo fige in orehe (nasekljane).
4. Testo razdelimo v 12 posodic in pečemo na 180 stopinj ca. 20-25 min.
5. Muffine pustimo stati ca. 10 min , potem jih vzamemo iz posodic in ohladimo.
6. Za obliv pripravimo kuverturo in kokosovo maščobo (v vodni kopeli). Muffine okrasimo s kuverturo in preostalimi orehovimi sredicami.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pomarančni pekan muffini
125g masla
1 skodelica rjavega sladkorja(ne muscovado ali drugi zelo temni)
3/4 cajne zlicke naribane pomarancne lupinice
2 veliki jajci
2 skodelici moke
1 in 1/2 cajne zlicke pecilnega praska
1/2 skodelice mleka
1/2 skodelice pomarancnega soka
1/2 skodelice grobo nasekljanih pekan orehov(se lahko nadomesti z orehi,ker je podoben okus)
po zelji mleti sladkor
Segrejte pecico na 180'C(ventilacijsko na malo manj).
Stepite maslo z sladkorjem in pomarancno lupinico,dokler ni kremasto.Vmesajte jajca,sledi moka in pecilni prasek,potem pa mleko in pomarancni sok.Dodajte pekane.Nalozite v namascene modelcke za muffine.Pecite 20-25min ali dokler niso narasli in svetlo rjavi.Hladite v modelu 5min,potem jih poberite ven in jih ohladite na resetki.Po zelji potresite z mletim sladkorjem.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
( Dior )
-
čmokica - Kofetarica
- Prispevkov: 557
- Na forumu od: 30. 1. 2005
Jabolčno-cimetovi mafini[b]
2 srednje veliki jabolki(ca 250g)
140g moke(tip 405)
120g polnozrnate moke
2 cajni zlicki pecilnega praska
1/2 zlicke sode bikarbone
1 in 1/2 cajne zlicke cimeta
1 vanilin sladkor
80g nasekljanih orehov
1jajce
150g rjavega sladkorja
100ml nevtralnega olja
300g pinjenca
Za okras-12 orehovih polovic
olje za model
Priprava ca 25min,cas pecenja 20-25min,12muffinov,kos ima ca 260kalorij,pecica 180'C ali ventilacijska 160,srednja resetka
Segrejte pecico.Pripravite model.
Operite jabolka,jih olupite,ocistite,naribajte.
Presejte moko(belo in polnozrnato) v skledo,dodajte sodo,pecilni prasek,cimet,vanilin sladkor,orehe in jabolka.Zmesajte.
V drugi skledi zmesajte jajce z mesalcem.Dodajte sladkor,olje,pinjenec in vse zmesajte.Nazadnje dodajte mesanico moke in ostalega in nalahno pomesajte...
Nalozite testo v modelcke,na vrh dajte orehove polovice.Specite.
Hladite 5min,preden poberete iz pekaca.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Čokoladni muffins z suhimi marelicami
Sestavine:
150 g čokolade za kuhanje
120 g masla + za pekač
150 g suhih marelic
150 g moke
100 g mletih lešnikov
2 ½ žličke pecilnega praška
2 jajci
100 g sladkorja
3dl nav. jogurta ali mleka (jaz sem dala en jogurt - 180g in je bilo dovolj)
Postopek:
Pečico ogrejemo na t="on" ProductID="180 st">180 st. C (ventilatorska na 160).
Pekač za peko mafinov namastimo in damo v zamrzovalnik ali damo v vdolbine pekača papirnate modelčke. Kdor tega pekača nima, naj na navaden pekač razporedi po dva papirnata modelčka skupaj – drugega v drugem.
Čokolado in maslo stopimo v vodni kopeli.
Marelice nasekljamo.
Moko, mlete lešnike in pecilni prašek zmešamo.
Jajci, sladkor in jogurt stepemo in vmešamo moko z lešniki in pecilnim.
Na koncu vmešamo še stopljeno čokolado z maslom in marelice.
Napolnimo modelčke za mafine (12kom) in postavimo v ogreto pečico (masa pride bolj tekoča kot pri npr. borovničevih muffinih, a brez strahu; napolnite modelčke kar do vrha).
Pečemo približno 20- 25 minut.
Ko so pečeni, pečico ugasnemo in pustimo kolačke še cca 3 minute, da se 'umirijo'.
Dober tek!!!!!!!!!
Borovničevi muffins
Sestavine:
1 kozarec vloženih borovnic (ali t="on" ProductID="200 g">200 g svežih ali zamrznjenih borovnic)
1 veliko jajce
1 vrečko vanilijevega sladkorja
8 žlic sončničnga olja
150 g sladkorja
150 g pinjenca (tudi navadnega mleka, jogurta ali kisle smetane)
Pekač za kolačke (z vdolbinami) in 12 papirnatih modelčkov
3 žlice pecilnega praška
250 g moke
Priprava:
1 Papirnate modelčke posadimo v vdolbine pekača. Kdor takega pekača nima, naj na navaden pekač razporedi po dva modelčka skupaj – drugega v drugem. Pečico segrejemo na 180° C (z ventilacijo na t="on" ProductID="160ᄚC">160°C)
2 Moko zmešamo s pecilnim praškom. Vložene borovnice stresemo v sito in dobro odcedimo (tekočino od kompota popijte ali shranite, za ta recept je ne potrbujete).
3 V skledi stepemo jajce. Med mešanjem dodajamo sladkor, vanilijev sladkor, olje, surovo maslo in pinjenec (jogurt, mleko ali kislo smetano). Po testu razprostremo moko in jo narahlo vmešamo, na koncu primešamo dobro odcejene borovnice.
4 Testo porazdelimo po 12 papirnatih modelčkih in pečemo 20–25 minut v srednjem predelu pečice. Nato pečico izklopimo in pustimo kolačke nekaj časa mirovati. Vzamemo jih iz modelčkov in ponudimo še tople, lahko pa tudi ohlajene .
Koliko časa potrebujemo:20 minut akcije, 20–25 minut pečenja
Prileže se: vanilijeva omaka (recept na str. 154)
V eni porciji (kolačku) je: 210 kalorij
Strawberry Muffins
------------------------
3/4 cup milk
1/2 cup vegetable oil
1 tablespoon grated orange peel
1 large egg
2 cups all-purpose flour
1 cup chopped strawberries
1/3 cup granulated sugar
1 tablespoon baking powder
1/4 teaspoon salt
Postopek je vedno enak... mokre sestavine, posebej suhe sestavine in poteh suhe v mokre s čimmanj mešanja...
Muffin iz hruškovih kock
2 skodelici moke
1 skodelica mleka
1 skodelica na kocke narezanih hrušk
1/3 skodelice medu
1/4 skodelice olja
3 čajne žličke pecilnega praška
1/2 čajne žličke cimeta
1/2 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
1 jajce (stepeno)
1. Posebej zmešamo tekoče in suhe sestavine, mešanico tekočih sestavin dodamo suhim in mešamo le toliko časa, da ne vidimo več suhih delov sestavin.
2. V pladenj vložimo papirčke (ali ga namastimo) in napolnimo posodice do 2/3 s pripravljeno zmesjo.
3. Pečico predgrejemo na 200 stiponj C in v njej pečemo pecivo 25 minut.
Muffini
2 skodelici moke
1/2 skodelice sladkorja
1 pecilni prašek
1 ščepec soli
1 jajce (jaz dam ta veliko)
1 vanilijev sladkor
70 g zmehčanega ali stopljenega masla
1 skodelica pomarančnega soka
nasekljana čokolada (po želji - okoli t="on" ProductID="100 g">100 g)
olupljena naribana jabolka (skodelica ali dve)
rozine (50 do t="on" ProductID="100 g">100 g, po okusu)
suho sadje, narezano na koščke (po okusu, kot rozine)
oreški (po okusu, kot rozine)
Dobro namastimo modelčke za muffine (če jih imamo) ali pa položimo po dve papirnati posodici drugo v drugo in jih damo na pekač. Nasekljamo čokolado in oreške, če jih bomo uporabili in narežemo suho sadje na koščke, rozine lahko namočimo v mlačno vodo ali rum. Pečico segrejemo na 225 stopinj.
Moko, pecilni prašek, sladkor in vanilijev sladkor ter sol zmešamo v eni posodi, v drugi pa razžvrkljamo ali zmeljemo jajce, maslo in pomarančni sok ter oboje narahlo zmešamo skupaj, le toliko, da se suhe sestavine rahlo navlažijo. Na koncu zelo zelo na hitro primešamo še naribana jabolka, nasekljano čokolado in rozine ali/in drugo suho sadje in /ali nasekljane oreške.
Modelčke takoj, ko je testo zmešano, napolnimo do cca 2/3 in pečemo približno 15 minut pri 225 stopinjah.
Muffini - polnozrnati z banano, orehi in čokolado
2 jajci
25 dag moke iz celega žitnega zrna
2 banani
pest orehov
pest čokoladnih koščkov (1 zavitek čok. kroglic za peko)
2 žlički pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
10 dag rjavega sladkorja (mascavo)
po 1 zavitek vanilijevega, rumovega in limoninega sladkorja
1.5 dl jogurta
1 dl do t="on" ProductID="1.5 dl">1.5 dl mleka
4 dag zmehčanega masla
Jajci stepemo in dodamo vse vrste sladkorja. Banani pretlačimo oz. zmeljemo. Dodamo jogurt, maslo in t="on" ProductID="1 dl">1 dl mleka, nato pa še moko s pecilnim praškom in sodo. Z mešalcem dobro premešamo. Če se nam zdi masa pregosta (odvisno je od tipa moke), dodamo še preostanek mleka. Na koncu vmešamo še orehe in čokolado in z žlico porazdelimo v jamice na pekaču za muffine
Muffini presenečenja
Suhe sestavine:
160 g moke
50 g mletih orehov
50 g kokosove moke
3 jedilne žlice kakava
1 zvrhana žlička sode bikarbone
50 g sladkorja
50 g vanilijevega sladkorja
Mokre sestavine:
2 jajci
1 lonček kisle smetane (t="on" ProductID="180 g">180 g)
120 g mleka
2 zvrhani žlici nugatove kreme
75 ml olja
Ostalo:
12 do 24 pralinejev ali rumovih kroglic
čokoladni preliv in bonbončki ali drugi okraski za dekoracijo
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ločeno zmešamo suhe in mokre sestavine, pri čemer sladkor zmešamo z mokrimi sestavinami. Na hitro vmešamo suhe sestavine v mokre in napolnimo pekač. Pralineje - glede na velikost sta v 1 muffinu lahko tudi 2 - pritisnemo v maso (po potrebi dodamo k vsakemu še malo mase, da se pralineji prekrijejo).
Muffini s kakavom in rozinami
2 1/4 skodelice moke
1 jedilna žlica pecilnega praška
3/4 skodelice sladkorja
1/2 čajne žličke soli
1/2 skodelice kakava
1/3 skodelice nasekljanih orehov
1 skodelica rozin
2 veliki jajci
1 1/4 skodelice mleka
1/2 skodelice stopljenega masla ali margarine
Zmešaj moko, pecilni prašek, sladkor, sol, kakav, orehe in rozine. V drugi posodi stepi jajci, mleko in maslo, da dobiš gladko maso. Združi mokro in suho mešanico in mešaj tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.
Z jedilno žlico nanesi dobljeno maso v modelčke za peko muffinov, v katere si prej dal papirnate modelčke. Peci v predhodno ogreti pečici pri t="on" ProductID="175C">175C 15 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec, ki ga potegneš iz sredine muffina, čist.
Muffini s kokosom in višnjami
Testo:
25 dag moke
3 žličke pecilnega praška
10 dag kokosove moke
10 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
2 jajci
1 dcl mleka
75 ml olja
15 dag polnomastne kisle smetane
Nadev:
1 kozarec višenj (odcejene t="on" ProductID="350 g">350 g)
Vse navedene sestavine zmešamo z električnim mešalnikom v gladko testo. Testo razporedimo v poseben naoljen pekač za muffine.
Odcejene višnje potisnemo v testo. Pečemo pri 180 stopinjah 25 minut. Pečene muffine stresemo iz pekača in jih ohladimo na rešetki.
Muffini z ovsenimi kosmiči in sadjem
skodelica ovsenih kosmičev
1 skodelica jogurta
1 jajce
1/4 skodelice sladkorja
1 skodelica moke
1/4 skodelice olja
2 skodelici naribanih jabolk
Ovsene kosmiče prelij z jogurtom in pusti približno pol ure, da se dobro namočijo. Jajce in sladkor zmešaj in dodaj ovsenim kosmičem. Dobro premešaj, dodaj moko, olje in jabolka in spet premešaj. Peci v modelčkih za muffine, približno pol ure pri 200 stopinjah.
Muffins smartiji
125 g masla ali margarine
100 g marcipana
75 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 ščepec soli
4 jajca
125 g moke
1 zravnana žlička pecilnega praška
150 g smartijev (tudi M&M)
Maslo ali margarino zmešamo z marcipanom (prej ga malo zdrobimo. Z mešalnikom mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso. Počasi dodajamo sladkor, vanilijev sladkor in sol. Nato začnemo dodajati jajca (vsako jajce mešamo z mešalnikom 30 sekund). Počasi dodajamo presejano moko s pecilnim praškom. Na koncu dodamo še smartije. Testo napolnimo v papirnate formice in v pekač za mafine do 2/3. Pečemo v pečici pri temperaturi 160 do 180 stopinjah cca 20 min. Ko so pečeni, jih pustimo še 5-10 min v pekaču.
Lahko jih premažemo s čokoladno glazuro in okrasimo z enim ali več smartiji.
Mufini s kokosom
2 skodelici (475 ml) večnamenske moke
1/4 skodelice (60 ml) sladkorja
4 čajne žličke pecilnega praška
1 skodelica (240 ml) kokosove moke
pol čajne žličke soli
1 veliko jajce
3 žlice masla ali margarine
1 skodelica (240 ml) mleka
Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, kokos in sol. Posebej zmešaj jajca, margarino in mleko, da dobiš gladko maso. Združi suho in mokro mešanico in mešaj tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.
Z jedilno žlico porazdeli dobljeno maso v model za peko mufinov (najbolje je, če vdolbinice v modelu obložiš s papirnatimi modelčki za peko mufinov).
Peci v predhodno ogreti pečici pri t="on" ProductID="175 C">175 C cca 15 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec potem, ko ga potegneš iz sredine mufina, popolnoma čist.
Mufini z mlado čebulo
Suhe sestavine:
1 skodelica koruzne moke
1 skodelica bele moke
1 žlička pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
1 žlička soli
1 skodelica drobno narezane mlade čebule
Mokre sestavine:
1 skodelica mleka
2 jajci
1/2 skodelica olja
Suhe sestavine dobro premešamo in jim dodamo mokre sestavine. Hitro premešamo in naložimo v modelčke za mufine. Pečemo 25 - 30 minut na 180 stopinj.
Mufinsi s cimetom in rozinami
35.5 dag večnamenske moke
2 čajni žlički pecilnega praška
1,5 čajne žličke mletega cimeta
1/2 skodelice (120 ml) rozin
1/4 čajne žličke soli
1/2 skodelice (120 ml) rjavega sladkorja
1 veliko jajce (t="on" ProductID="90 g">90 g)
1/4 skodelice (60 ml stopljene rastlinske maščobe
120 ml mleka
Pečico ogrej na t="on" ProductID="190 st">190 st. C (ventilatorska pečica: t="on" ProductID="160 st">160 st. C). Model za pečenje muffinsov namaži z maščobo ali pa v vdolbinice pekača vstavi papirnate lončke za peko muffinsov.
Zmešaj moko, pecilni prašek, cimet, rozine in sol.
Posebej stepaj jajca, maščobo, sladkor in mleko, dokler ne dobiš gladke mase.
Obe mešanici nato združi in mešaj samo tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.
Dobljeno maso nanesi z žlico v pripravljene modelčke (vsakega napolni do 3/4). Peci 15-20 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec, s katerim prebodeš
muffins, popolnoma čist, ko ga potegneš iz sredine le-tega.
Ohlajene muffinse shraniš
v dobro zaprti posodi. Serviraš lahko skupaj z marmelado.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2 srednje veliki jabolki(ca 250g)
140g moke(tip 405)
120g polnozrnate moke
2 cajni zlicki pecilnega praska
1/2 zlicke sode bikarbone
1 in 1/2 cajne zlicke cimeta
1 vanilin sladkor
80g nasekljanih orehov
1jajce
150g rjavega sladkorja
100ml nevtralnega olja
300g pinjenca
Za okras-12 orehovih polovic
olje za model
Priprava ca 25min,cas pecenja 20-25min,12muffinov,kos ima ca 260kalorij,pecica 180'C ali ventilacijska 160,srednja resetka
Segrejte pecico.Pripravite model.
Operite jabolka,jih olupite,ocistite,naribajte.
Presejte moko(belo in polnozrnato) v skledo,dodajte sodo,pecilni prasek,cimet,vanilin sladkor,orehe in jabolka.Zmesajte.
V drugi skledi zmesajte jajce z mesalcem.Dodajte sladkor,olje,pinjenec in vse zmesajte.Nazadnje dodajte mesanico moke in ostalega in nalahno pomesajte...
Nalozite testo v modelcke,na vrh dajte orehove polovice.Specite.
Hladite 5min,preden poberete iz pekaca.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Čokoladni muffins z suhimi marelicami
Sestavine:
150 g čokolade za kuhanje
120 g masla + za pekač
150 g suhih marelic
150 g moke
100 g mletih lešnikov
2 ½ žličke pecilnega praška
2 jajci
100 g sladkorja
3dl nav. jogurta ali mleka (jaz sem dala en jogurt - 180g in je bilo dovolj)
Postopek:
Pečico ogrejemo na t="on" ProductID="180 st">180 st. C (ventilatorska na 160).
Pekač za peko mafinov namastimo in damo v zamrzovalnik ali damo v vdolbine pekača papirnate modelčke. Kdor tega pekača nima, naj na navaden pekač razporedi po dva papirnata modelčka skupaj – drugega v drugem.
Čokolado in maslo stopimo v vodni kopeli.
Marelice nasekljamo.
Moko, mlete lešnike in pecilni prašek zmešamo.
Jajci, sladkor in jogurt stepemo in vmešamo moko z lešniki in pecilnim.
Na koncu vmešamo še stopljeno čokolado z maslom in marelice.
Napolnimo modelčke za mafine (12kom) in postavimo v ogreto pečico (masa pride bolj tekoča kot pri npr. borovničevih muffinih, a brez strahu; napolnite modelčke kar do vrha).
Pečemo približno 20- 25 minut.
Ko so pečeni, pečico ugasnemo in pustimo kolačke še cca 3 minute, da se 'umirijo'.
Dober tek!!!!!!!!!
Borovničevi muffins
Sestavine:
1 kozarec vloženih borovnic (ali t="on" ProductID="200 g">200 g svežih ali zamrznjenih borovnic)
1 veliko jajce
1 vrečko vanilijevega sladkorja
8 žlic sončničnga olja
150 g sladkorja
150 g pinjenca (tudi navadnega mleka, jogurta ali kisle smetane)
Pekač za kolačke (z vdolbinami) in 12 papirnatih modelčkov
3 žlice pecilnega praška
250 g moke
Priprava:
1 Papirnate modelčke posadimo v vdolbine pekača. Kdor takega pekača nima, naj na navaden pekač razporedi po dva modelčka skupaj – drugega v drugem. Pečico segrejemo na 180° C (z ventilacijo na t="on" ProductID="160ᄚC">160°C)
2 Moko zmešamo s pecilnim praškom. Vložene borovnice stresemo v sito in dobro odcedimo (tekočino od kompota popijte ali shranite, za ta recept je ne potrbujete).
3 V skledi stepemo jajce. Med mešanjem dodajamo sladkor, vanilijev sladkor, olje, surovo maslo in pinjenec (jogurt, mleko ali kislo smetano). Po testu razprostremo moko in jo narahlo vmešamo, na koncu primešamo dobro odcejene borovnice.
4 Testo porazdelimo po 12 papirnatih modelčkih in pečemo 20–25 minut v srednjem predelu pečice. Nato pečico izklopimo in pustimo kolačke nekaj časa mirovati. Vzamemo jih iz modelčkov in ponudimo še tople, lahko pa tudi ohlajene .
Koliko časa potrebujemo:20 minut akcije, 20–25 minut pečenja
Prileže se: vanilijeva omaka (recept na str. 154)
V eni porciji (kolačku) je: 210 kalorij
Strawberry Muffins
------------------------
3/4 cup milk
1/2 cup vegetable oil
1 tablespoon grated orange peel
1 large egg
2 cups all-purpose flour
1 cup chopped strawberries
1/3 cup granulated sugar
1 tablespoon baking powder
1/4 teaspoon salt
Postopek je vedno enak... mokre sestavine, posebej suhe sestavine in poteh suhe v mokre s čimmanj mešanja...
Muffin iz hruškovih kock
2 skodelici moke
1 skodelica mleka
1 skodelica na kocke narezanih hrušk
1/3 skodelice medu
1/4 skodelice olja
3 čajne žličke pecilnega praška
1/2 čajne žličke cimeta
1/2 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
1 jajce (stepeno)
1. Posebej zmešamo tekoče in suhe sestavine, mešanico tekočih sestavin dodamo suhim in mešamo le toliko časa, da ne vidimo več suhih delov sestavin.
2. V pladenj vložimo papirčke (ali ga namastimo) in napolnimo posodice do 2/3 s pripravljeno zmesjo.
3. Pečico predgrejemo na 200 stiponj C in v njej pečemo pecivo 25 minut.
Muffini
2 skodelici moke
1/2 skodelice sladkorja
1 pecilni prašek
1 ščepec soli
1 jajce (jaz dam ta veliko)
1 vanilijev sladkor
70 g zmehčanega ali stopljenega masla
1 skodelica pomarančnega soka
nasekljana čokolada (po želji - okoli t="on" ProductID="100 g">100 g)
olupljena naribana jabolka (skodelica ali dve)
rozine (50 do t="on" ProductID="100 g">100 g, po okusu)
suho sadje, narezano na koščke (po okusu, kot rozine)
oreški (po okusu, kot rozine)
Dobro namastimo modelčke za muffine (če jih imamo) ali pa položimo po dve papirnati posodici drugo v drugo in jih damo na pekač. Nasekljamo čokolado in oreške, če jih bomo uporabili in narežemo suho sadje na koščke, rozine lahko namočimo v mlačno vodo ali rum. Pečico segrejemo na 225 stopinj.
Moko, pecilni prašek, sladkor in vanilijev sladkor ter sol zmešamo v eni posodi, v drugi pa razžvrkljamo ali zmeljemo jajce, maslo in pomarančni sok ter oboje narahlo zmešamo skupaj, le toliko, da se suhe sestavine rahlo navlažijo. Na koncu zelo zelo na hitro primešamo še naribana jabolka, nasekljano čokolado in rozine ali/in drugo suho sadje in /ali nasekljane oreške.
Modelčke takoj, ko je testo zmešano, napolnimo do cca 2/3 in pečemo približno 15 minut pri 225 stopinjah.
Muffini - polnozrnati z banano, orehi in čokolado
2 jajci
25 dag moke iz celega žitnega zrna
2 banani
pest orehov
pest čokoladnih koščkov (1 zavitek čok. kroglic za peko)
2 žlički pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
10 dag rjavega sladkorja (mascavo)
po 1 zavitek vanilijevega, rumovega in limoninega sladkorja
1.5 dl jogurta
1 dl do t="on" ProductID="1.5 dl">1.5 dl mleka
4 dag zmehčanega masla
Jajci stepemo in dodamo vse vrste sladkorja. Banani pretlačimo oz. zmeljemo. Dodamo jogurt, maslo in t="on" ProductID="1 dl">1 dl mleka, nato pa še moko s pecilnim praškom in sodo. Z mešalcem dobro premešamo. Če se nam zdi masa pregosta (odvisno je od tipa moke), dodamo še preostanek mleka. Na koncu vmešamo še orehe in čokolado in z žlico porazdelimo v jamice na pekaču za muffine
Muffini presenečenja
Suhe sestavine:
160 g moke
50 g mletih orehov
50 g kokosove moke
3 jedilne žlice kakava
1 zvrhana žlička sode bikarbone
50 g sladkorja
50 g vanilijevega sladkorja
Mokre sestavine:
2 jajci
1 lonček kisle smetane (t="on" ProductID="180 g">180 g)
120 g mleka
2 zvrhani žlici nugatove kreme
75 ml olja
Ostalo:
12 do 24 pralinejev ali rumovih kroglic
čokoladni preliv in bonbončki ali drugi okraski za dekoracijo
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ločeno zmešamo suhe in mokre sestavine, pri čemer sladkor zmešamo z mokrimi sestavinami. Na hitro vmešamo suhe sestavine v mokre in napolnimo pekač. Pralineje - glede na velikost sta v 1 muffinu lahko tudi 2 - pritisnemo v maso (po potrebi dodamo k vsakemu še malo mase, da se pralineji prekrijejo).
Muffini s kakavom in rozinami
2 1/4 skodelice moke
1 jedilna žlica pecilnega praška
3/4 skodelice sladkorja
1/2 čajne žličke soli
1/2 skodelice kakava
1/3 skodelice nasekljanih orehov
1 skodelica rozin
2 veliki jajci
1 1/4 skodelice mleka
1/2 skodelice stopljenega masla ali margarine
Zmešaj moko, pecilni prašek, sladkor, sol, kakav, orehe in rozine. V drugi posodi stepi jajci, mleko in maslo, da dobiš gladko maso. Združi mokro in suho mešanico in mešaj tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.
Z jedilno žlico nanesi dobljeno maso v modelčke za peko muffinov, v katere si prej dal papirnate modelčke. Peci v predhodno ogreti pečici pri t="on" ProductID="175C">175C 15 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec, ki ga potegneš iz sredine muffina, čist.
Muffini s kokosom in višnjami
Testo:
25 dag moke
3 žličke pecilnega praška
10 dag kokosove moke
10 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
2 jajci
1 dcl mleka
75 ml olja
15 dag polnomastne kisle smetane
Nadev:
1 kozarec višenj (odcejene t="on" ProductID="350 g">350 g)
Vse navedene sestavine zmešamo z električnim mešalnikom v gladko testo. Testo razporedimo v poseben naoljen pekač za muffine.
Odcejene višnje potisnemo v testo. Pečemo pri 180 stopinjah 25 minut. Pečene muffine stresemo iz pekača in jih ohladimo na rešetki.
Muffini z ovsenimi kosmiči in sadjem
skodelica ovsenih kosmičev
1 skodelica jogurta
1 jajce
1/4 skodelice sladkorja
1 skodelica moke
1/4 skodelice olja
2 skodelici naribanih jabolk
Ovsene kosmiče prelij z jogurtom in pusti približno pol ure, da se dobro namočijo. Jajce in sladkor zmešaj in dodaj ovsenim kosmičem. Dobro premešaj, dodaj moko, olje in jabolka in spet premešaj. Peci v modelčkih za muffine, približno pol ure pri 200 stopinjah.
Muffins smartiji
125 g masla ali margarine
100 g marcipana
75 g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 ščepec soli
4 jajca
125 g moke
1 zravnana žlička pecilnega praška
150 g smartijev (tudi M&M)
Maslo ali margarino zmešamo z marcipanom (prej ga malo zdrobimo. Z mešalnikom mešamo tako dolgo, da dobimo gladko maso. Počasi dodajamo sladkor, vanilijev sladkor in sol. Nato začnemo dodajati jajca (vsako jajce mešamo z mešalnikom 30 sekund). Počasi dodajamo presejano moko s pecilnim praškom. Na koncu dodamo še smartije. Testo napolnimo v papirnate formice in v pekač za mafine do 2/3. Pečemo v pečici pri temperaturi 160 do 180 stopinjah cca 20 min. Ko so pečeni, jih pustimo še 5-10 min v pekaču.
Lahko jih premažemo s čokoladno glazuro in okrasimo z enim ali več smartiji.
Mufini s kokosom
2 skodelici (475 ml) večnamenske moke
1/4 skodelice (60 ml) sladkorja
4 čajne žličke pecilnega praška
1 skodelica (240 ml) kokosove moke
pol čajne žličke soli
1 veliko jajce
3 žlice masla ali margarine
1 skodelica (240 ml) mleka
Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, kokos in sol. Posebej zmešaj jajca, margarino in mleko, da dobiš gladko maso. Združi suho in mokro mešanico in mešaj tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.
Z jedilno žlico porazdeli dobljeno maso v model za peko mufinov (najbolje je, če vdolbinice v modelu obložiš s papirnatimi modelčki za peko mufinov).
Peci v predhodno ogreti pečici pri t="on" ProductID="175 C">175 C cca 15 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec potem, ko ga potegneš iz sredine mufina, popolnoma čist.
Mufini z mlado čebulo
Suhe sestavine:
1 skodelica koruzne moke
1 skodelica bele moke
1 žlička pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
1 žlička soli
1 skodelica drobno narezane mlade čebule
Mokre sestavine:
1 skodelica mleka
2 jajci
1/2 skodelica olja
Suhe sestavine dobro premešamo in jim dodamo mokre sestavine. Hitro premešamo in naložimo v modelčke za mufine. Pečemo 25 - 30 minut na 180 stopinj.
Mufinsi s cimetom in rozinami
35.5 dag večnamenske moke
2 čajni žlički pecilnega praška
1,5 čajne žličke mletega cimeta
1/2 skodelice (120 ml) rozin
1/4 čajne žličke soli
1/2 skodelice (120 ml) rjavega sladkorja
1 veliko jajce (t="on" ProductID="90 g">90 g)
1/4 skodelice (60 ml stopljene rastlinske maščobe
120 ml mleka
Pečico ogrej na t="on" ProductID="190 st">190 st. C (ventilatorska pečica: t="on" ProductID="160 st">160 st. C). Model za pečenje muffinsov namaži z maščobo ali pa v vdolbinice pekača vstavi papirnate lončke za peko muffinsov.
Zmešaj moko, pecilni prašek, cimet, rozine in sol.
Posebej stepaj jajca, maščobo, sladkor in mleko, dokler ne dobiš gladke mase.
Obe mešanici nato združi in mešaj samo tako dolgo, da se suhe sestavine navlažijo.
Dobljeno maso nanesi z žlico v pripravljene modelčke (vsakega napolni do 3/4). Peci 15-20 minut oz. tako dolgo, da bo zobotrebec, s katerim prebodeš
muffins, popolnoma čist, ko ga potegneš iz sredine le-tega.
Ohlajene muffinse shraniš
v dobro zaprti posodi. Serviraš lahko skupaj z marmelado.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
( Dior )
-
čmokica - Kofetarica
- Prispevkov: 557
- Na forumu od: 30. 1. 2005
SIEENA napisal/-a:Hehehe, hvala čmokica!
ni za kaj
drgač pa je ful dobra knjiga z recepti o muffinih v tej knjigi :
Hvastijeve knjige mafini/kukiji
*************************************************************
Pa mau mehiške hrane
"Fila":
meso (piščanje ali puranje) začiniš s poprom in soljo, narežeš na kratke trakove. Jaz vzamem file, polovico tistega kar je pakirano (to vzamem za 2 osebi). Potem potrebuješ koruzo-sladko, iz konzerve.
Narediti je potrebno še taco omako: v mikser daš 1 velik paradižnik, pol čebule, 3 stroke česna, žlico paradižnikove mezge, 3 žlice kisa, čili in sol.
Na olivnem olju prepražiš na hitro meso, dodaš koruzo in še nekoliko prepražiš. Ko je to popraženo, dodaš taco omako, ki si jo naredila prej. Vse skupaj pražiš še 3-4 minutke. To je sedaj narejena "fila" za v tortilje.
Potem pa potrebujš še sirovo omakico, ki se jo namaže na tortilje. In sicer se namaže najprej sirova omakica, na njo pa pride namazana oz. naložena "fila". Tortilja se nato zavije in postreže. Tudi po vrhu jo lahko poliješ s sirovo omakico.
Sirova omakica:
V kozici na šibkejšem ognju razpustiš maslo ali margarino (en košček) in ko je stopljeno, zalijemo s pol deci mleka. Če jo imamo lahko dodamo tudi malo sladke smetane. Ko se vse to ogreje, dodaš dva topljena sirčka (jaz vzamem kar 4 tiste, ki so pakirani po lističih v foliji in je full dobro). Veš čas je treba mešati, da omaka postane kremasta. Rahlo solimo, popopramo in dodamo muškatni orešček in česen. Potem premešamo, dodamo še svež nasekljan peteršilj, drobnjak in koper. Po želji lahko omako obogatimo z 1 ali 2 žlicama kisle smetane.
Tortilje:
Lahko jih kupiš (špar,...) ampak meni kupljene niso dobre. Jih delava s fantom kar doma. Tukaj je recept-pride ene 10 tortilj ali še več:
- 250 ml tople vode
- 2 pecilna praška
- 450 g bele moke
- 3 žlice olivnega olja
- žlička soli
Iz tega zamesiš testo in razvaljaš v tortilje-podobne palačinkam, le še enkrat tanjše (razvaljaš kolikor tanko se le da, samo da se ne raztrga.) in še enkrat večje.
Use skp je gotovo u urci Torilje pečeš v pečici na srednji temperaturi po nekaj sekund na vsaki strani oz. malo več-toliko časa, da niso pretrde (ker se jih ne bi dalo lepo zvijat kot palačinke) in ne premalo, da niso surove..
*************************************************************
BOUNTY
Za biskvit: 20 dag sladkorja v prahu, 20 dag moke, 4 jajca, 1 dl olja, 1 dl ruma, 1 dl vode, 1 pecilni prašek, 1 vanilij sladkor, 4 žlice kakava, 1 dl mleka
Za nadev: 15 žlic kokosove moke, 3 kisle smetane, 20 dag sladkorja v prahu
Za obliv: jedilna čokolada, maslo
Za biskvit zmešamo olje, jajca, sladkor, rum, vanilij in vodo. Dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom in kakavom.
Pečen biskvit prelijemo z 1 dl mleka.
Za nadev zmešamo smetano, kokos in sladkor in zmes razgrnemo po pečenem biskvitu.
Po kokosovi zmesi prelijemo stopljeno čokolado z maslom. Razrežemo v poljubne oblike.
(okej, to je original recept. ker sem ga že ogromnokrat pekla pa nasvet - pečen biskvit polijte z vsaj 2dl mleka, jst dam 1 kislo smetano (450g) - lahko pa za več nadeva, dodate še eno kislo smetano (normalno - uno tamalo) in ene 3-4 žlice kokosa)
*************************************************************
LENA GOSPODINJA
1/2 kg skute, 2 navadna jogurta, 2 jajci, 8 žlic olja, 8 žlic moke, 8 žlic sladkorja, 1 vanilijev sladkor, 1 pecilni prašek
Preliv: 1 jajce, 1 kisla smetana
Najboljše je, če vzamemo bohinjsko skuto, ki ni pasirana, jo zmešamo naenkrat z ostalimi sestavinami (s kuhalnico, ne z mešalcem) in damo peči v malo naoljen pekač (25 x 20 cm) na 220 stopinj za približno 10 minut.
V tem času zmešamo jajce s kislo smetano in po 10 minutah peke prelijemo po delno pečenem pecivu, zmanjšamo na 200 stopinj in pečemo še 35 minut.
*************************************************************
Sladoled
10 jajc
1l rastlinske smetane (sladke)
1 lonček kisle smetane
4 vaniline sladkorje
1 ekstrat (okus po želji)
Beljake 10 jajc ločiš od rumenjakov in jih stepeš v sneg. Dodaš sladkor in rumenjake. Sestavine dobro premešaš. V drugi skledi (malo večji) zmiksaj sladko smetano, kislo smetano in vanilin sladkor. Dobro premešaj in dodaj stepene beljake. Malo premešaj in dodaj ekstrat. Nastalo maso dobro premešaj, da se ekstrat lepo »razleze« po celotni masi in prelij v lonček. Daj v skrinjo za najmanj 12 ur.
Sladoled na hitro
6 jajc
10 žlic sladkorja
1 vanilin sladkor
1 kisla smetana
2 šlag peni
Jajca, sladkor, vanilin sladkor in kislo smetano dobro stepemo. Posebej napravimo 2 šlag peni po navodilu in jih zamešamo v osnovno maso. Sedaj je na vas, kakšen okus sladoleda imate radi. Lahko dodate kakav, limonin sok, cedevito, kavo, zmleto sadje, rozine, rum...
Sladoled terasa
4 kg zrelih banan
6 limon
1 l rastlinske smetane
1 kg sladkorja
10 vanilijevih sladkorjev
3 žlice ruma
3 noževe konice cimeta
Najprej zmeljemo banane, nato pa dodamo vse ostale sestavine, premešamo in vlijemo v modele po 1 liter in to je to.
*************************************************************
[/b]
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
( Dior )
-
čmokica - Kofetarica
- Prispevkov: 557
- Na forumu od: 30. 1. 2005
Pa še nekaj ledota
Sladoled z breskvami
150 g breskev iz kompota, 1 jajce, 100 g delno posnetega mleka
Breskve v mešalcu zmešamo s sokom. Jajce penasto umešamo, dodamo vrelo mleko in med stalnim mešanjem segrevamo, dokler se zmes ne zgosti. Dodamo breskve in postavimo v zmrzovalnik. Ko zmrzuje, še enkrat premešamo.
Smetanov sladoled
5 dcl sladke smetane
8 dag kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilije
Smetano stepemo s sladkorjem in vanilijo. Smetano vlijemo v primerne posode in jih damo v zmrzovalnik.
*************************************************************
Sadni sladoled
NAREZANO SADJE
POLOVICO SLADKORJA
2 LONCKA SMETANE
SMETANA ZMIKSAMO SMETANO,DODAMO SLADKOR IN NAREZANO SADJE.ZLIJEMO V MODEL.ZA 4 URE DAMO V ZAMRZOVALNIK
************************************************************
Kremni sladoled
0.5 l rastlinske sladke smetane
1 jajce
sladkor
vanilij sladkor
sadje po izbiri (za sadni sladoled)
ali pa kakav (za čokoladni sladoled)
Zmiksate jajce in dodate 1 do 2 žlici sladkorja, nato stepete rastlinsko smetano ter jo dodate jajcu. Na koncu dodate še vanilij sladkor ter poljubno zmiksano sadje, če želite sadni sladoled, če pa želite čokoladnega dodajte žlico kakava. dobro zamrznite ter sladoled je gotov. DOBER TEK!
*************************************************************
recepti so z kranjc.net
Sladoled z breskvami
150 g breskev iz kompota, 1 jajce, 100 g delno posnetega mleka
Breskve v mešalcu zmešamo s sokom. Jajce penasto umešamo, dodamo vrelo mleko in med stalnim mešanjem segrevamo, dokler se zmes ne zgosti. Dodamo breskve in postavimo v zmrzovalnik. Ko zmrzuje, še enkrat premešamo.
Smetanov sladoled
5 dcl sladke smetane
8 dag kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilije
Smetano stepemo s sladkorjem in vanilijo. Smetano vlijemo v primerne posode in jih damo v zmrzovalnik.
*************************************************************
Sadni sladoled
NAREZANO SADJE
POLOVICO SLADKORJA
2 LONCKA SMETANE
SMETANA ZMIKSAMO SMETANO,DODAMO SLADKOR IN NAREZANO SADJE.ZLIJEMO V MODEL.ZA 4 URE DAMO V ZAMRZOVALNIK
************************************************************
Kremni sladoled
0.5 l rastlinske sladke smetane
1 jajce
sladkor
vanilij sladkor
sadje po izbiri (za sadni sladoled)
ali pa kakav (za čokoladni sladoled)
Zmiksate jajce in dodate 1 do 2 žlici sladkorja, nato stepete rastlinsko smetano ter jo dodate jajcu. Na koncu dodate še vanilij sladkor ter poljubno zmiksano sadje, če želite sadni sladoled, če pa želite čokoladnega dodajte žlico kakava. dobro zamrznite ter sladoled je gotov. DOBER TEK!
*************************************************************
recepti so z kranjc.net
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
( Dior )
-
čmokica - Kofetarica
- Prispevkov: 557
- Na forumu od: 30. 1. 2005
~Baklava~
Nadev
5 jajc
250g sladkorja
250g moke
250g olja
250g mletih orehov
5 žlic drobtin
1 pecilni prašek
6-7 plasti vlečenega testa (čimbolj tanke)
Vse sestavine zmešaš skupaj in zmes nanašaš na plasti testa:
testo-nadev-testo-nadev itd. Pečeš na 200°C 20min (oz. dokler ni lepo
zapečeno in je skorjica lepo rumena)
Preliv
750g sladkorja
Pražiš, da porumeni in dodaš 2 litra vode nato pustiš, da se malo zgosti.
Ko je vse pečeno, preliješ s pripravljenim prelivom in čez nekaj ur postrežeš.
*************************************************************
Kitajska kuhinja: Karijev piščanec z suhim sadjem in mandlji
file piscanca (2 prsna kosa), brez koze in kosti
•4 zlice narezanih mandljev
•pol skodelice nasekljane cebule
•2 strta stroka cesna
•pol žličke ingverja
•2 žlički curry praha
•pol zličke soli
•pol zlicke mletega popra
•1 in pol skodelice piscancje juhe
•pol skodelice nasekljanega suhega sadja (jabolka, hruske, marelice, slive)
•2 zlicki olivnega olja
•450g kuhanega rjavega riža
•Mandlje popečešv suhi ponvi (2-3 min)
•Piščanca narežeš na manjše zrezke in jih na vročem olivnem olju popečeš, ter odstraniš iz ponve.
•V isto ponev daš čebulo, česenj in ingver, praži 2 minuti. Dodaj curry, sol in poper in dobro premešaj. Vrni piščanca v ponev, zalij z juho in dodaj suho sadje.
•Ko zavre zmanjšaj plin in pusti da vre 10 – 15 minut, da je piščanec dobro kuhan.
•Postrezi s kuhanim rižem, čez pa potresi s prepraženimi mandlji.
Nadev
5 jajc
250g sladkorja
250g moke
250g olja
250g mletih orehov
5 žlic drobtin
1 pecilni prašek
6-7 plasti vlečenega testa (čimbolj tanke)
Vse sestavine zmešaš skupaj in zmes nanašaš na plasti testa:
testo-nadev-testo-nadev itd. Pečeš na 200°C 20min (oz. dokler ni lepo
zapečeno in je skorjica lepo rumena)
Preliv
750g sladkorja
Pražiš, da porumeni in dodaš 2 litra vode nato pustiš, da se malo zgosti.
Ko je vse pečeno, preliješ s pripravljenim prelivom in čez nekaj ur postrežeš.
*************************************************************
Kitajska kuhinja: Karijev piščanec z suhim sadjem in mandlji
file piscanca (2 prsna kosa), brez koze in kosti
•4 zlice narezanih mandljev
•pol skodelice nasekljane cebule
•2 strta stroka cesna
•pol žličke ingverja
•2 žlički curry praha
•pol zličke soli
•pol zlicke mletega popra
•1 in pol skodelice piscancje juhe
•pol skodelice nasekljanega suhega sadja (jabolka, hruske, marelice, slive)
•2 zlicki olivnega olja
•450g kuhanega rjavega riža
•Mandlje popečešv suhi ponvi (2-3 min)
•Piščanca narežeš na manjše zrezke in jih na vročem olivnem olju popečeš, ter odstraniš iz ponve.
•V isto ponev daš čebulo, česenj in ingver, praži 2 minuti. Dodaj curry, sol in poper in dobro premešaj. Vrni piščanca v ponev, zalij z juho in dodaj suho sadje.
•Ko zavre zmanjšaj plin in pusti da vre 10 – 15 minut, da je piščanec dobro kuhan.
•Postrezi s kuhanim rižem, čez pa potresi s prepraženimi mandlji.
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
( Dior )
-
čmokica - Kofetarica
- Prispevkov: 557
- Na forumu od: 30. 1. 2005
Ewo neky za vegeterijance
ajdova kaša z gobami Na olju popražimo čebulo, da postekleni, ne sme pa porjaveti. Dodamo ne predrobno narezane gobe in pražimo, da tekočina izhlapi. Dodamo česen, peteršilj, majaron in gorčico, solimo in popramo po okusu ter dodamo še prebrano ajdovo kašo. Premešamo, zalijemo z malo manj kot dvojno količino vode (podobno, kot pri kuhanju riža). Pokrito kuhljamo kakih 20 minut, da voda izgine in se kaša zmehča.
Špinačna lazanja z lešniki Špinačo operemo in damo mokro v kozico. Na precej močni temperaturi segrevamo tako dolgo, da se sesede. Dobro odcedimo. Prav tako segrejemo jušno osnovo, kateri dodamo čebulo, česen in dušimo, da se zmehčata. Primešamo špinačo, lešnike in baziliko. V veliko nepregorno posodo naložimo plasti špinače, testenih plošč in paradižnika. Vsako plast tenko posolimo, popopramo. Na vrh damo sir. Lazanjo pečemo 45 min oz. tako dolgo, da zlato porjavi. Ponudimo vročo s sesekljanim peteršiljem in nalistanimi lešniki.
Vegan ragu (če ga podtaknete mesojedcu sploh ne bo opazil razlike!)
Sestavine: (za eno osebo)
· eno pest sojinih koščkov (drobnih)
· paradižnikova omaka
· 1/4 čebule
· 1 korenček
· olivno olje (lahko tudi navadno)
· sol
· poper
· 1/3 žličke mešanice začimb
· voda
Priprava:
V kozico damo sojine koščke, na drobno narezan korenček, malo popra, soli (lahko še kakšne druge začimbe: čili, papriko, česen..), ter prelijemo z dvakratno količino vode. Damo kuhat, kjer naj vre 5-10 min. Po kuhanju vse stresemo v cedilo in malo odtisnemo, da odteče odvečna voda. Sedaj v to isto prazno kozico damo malo olja in nasekljano čebulo in pocvremo. Dodamo še koščke iz cedila in vse skupaj še malo pocvremo. Sedaj dodamo še paradižnikovo omako, začimbe in še malo soli ali sojine omake (po okusu), pustimo da se še malo pokuha, in ragu je tu, pripravljen da se uleže na vaše testenine
ajdova kaša z gobami Na olju popražimo čebulo, da postekleni, ne sme pa porjaveti. Dodamo ne predrobno narezane gobe in pražimo, da tekočina izhlapi. Dodamo česen, peteršilj, majaron in gorčico, solimo in popramo po okusu ter dodamo še prebrano ajdovo kašo. Premešamo, zalijemo z malo manj kot dvojno količino vode (podobno, kot pri kuhanju riža). Pokrito kuhljamo kakih 20 minut, da voda izgine in se kaša zmehča.
Špinačna lazanja z lešniki Špinačo operemo in damo mokro v kozico. Na precej močni temperaturi segrevamo tako dolgo, da se sesede. Dobro odcedimo. Prav tako segrejemo jušno osnovo, kateri dodamo čebulo, česen in dušimo, da se zmehčata. Primešamo špinačo, lešnike in baziliko. V veliko nepregorno posodo naložimo plasti špinače, testenih plošč in paradižnika. Vsako plast tenko posolimo, popopramo. Na vrh damo sir. Lazanjo pečemo 45 min oz. tako dolgo, da zlato porjavi. Ponudimo vročo s sesekljanim peteršiljem in nalistanimi lešniki.
Vegan ragu (če ga podtaknete mesojedcu sploh ne bo opazil razlike!)
Sestavine: (za eno osebo)
· eno pest sojinih koščkov (drobnih)
· paradižnikova omaka
· 1/4 čebule
· 1 korenček
· olivno olje (lahko tudi navadno)
· sol
· poper
· 1/3 žličke mešanice začimb
· voda
Priprava:
V kozico damo sojine koščke, na drobno narezan korenček, malo popra, soli (lahko še kakšne druge začimbe: čili, papriko, česen..), ter prelijemo z dvakratno količino vode. Damo kuhat, kjer naj vre 5-10 min. Po kuhanju vse stresemo v cedilo in malo odtisnemo, da odteče odvečna voda. Sedaj v to isto prazno kozico damo malo olja in nasekljano čebulo in pocvremo. Dodamo še koščke iz cedila in vse skupaj še malo pocvremo. Sedaj dodamo še paradižnikovo omako, začimbe in še malo soli ali sojine omake (po okusu), pustimo da se še malo pokuha, in ragu je tu, pripravljen da se uleže na vaše testenine
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
( Dior )
-
čmokica - Kofetarica
- Prispevkov: 557
- Na forumu od: 30. 1. 2005
Mousse au chocolat- čokoladno peno.
Za 10 porcij (lončkov po 1,5 dl):
500 ml sladke smetane
300g jedilne čokolade (lahko je tudi mlečna ali bela ali mešana)
4 jajca
1 vanili sladkor (lahko je tudi navaden)
2 žlički instant kave
malo mleka
malo masla
Po želji lahko dodamo še malo limonine lupinice, pomarančnega likerja, ruma, lahko je tudi brez kave.
1. stepeš smetano
2. ločiš beljake in rumenjake- iz beljakov stepeš sneg
3. rumenjake zmešaš s sladkorjem, dokler ni kremasta masa
4. čokolado stopiš na vodni kopeli- dodaš maslo (kaki 2 žlički), kavo, ki jo prej razstopiš v malo vode in čokolado. Ko se začne čokolada topiti, dodaš mleko, da je gladka.
5. pustiš kakih 15 min, da se čokolada ohladi. (lahko pa najprej stopiš čokolado, ko se ohlaja pa narediš vse ostalo- prihraniš čas!!)
6. Zmešaš: Čokolado s smetano, potem vmešaš rumenjake s sladkorjem in na koncu previdno sneg.
7. naliješ v skodelice, lončke ali modelčke in postaviš za najmanj 2h v hladilnik.
Dober tek!!!
Za 10 porcij (lončkov po 1,5 dl):
500 ml sladke smetane
300g jedilne čokolade (lahko je tudi mlečna ali bela ali mešana)
4 jajca
1 vanili sladkor (lahko je tudi navaden)
2 žlički instant kave
malo mleka
malo masla
Po želji lahko dodamo še malo limonine lupinice, pomarančnega likerja, ruma, lahko je tudi brez kave.
1. stepeš smetano
2. ločiš beljake in rumenjake- iz beljakov stepeš sneg
3. rumenjake zmešaš s sladkorjem, dokler ni kremasta masa
4. čokolado stopiš na vodni kopeli- dodaš maslo (kaki 2 žlički), kavo, ki jo prej razstopiš v malo vode in čokolado. Ko se začne čokolada topiti, dodaš mleko, da je gladka.
5. pustiš kakih 15 min, da se čokolada ohladi. (lahko pa najprej stopiš čokolado, ko se ohlaja pa narediš vse ostalo- prihraniš čas!!)
6. Zmešaš: Čokolado s smetano, potem vmešaš rumenjake s sladkorjem in na koncu previdno sneg.
7. naliješ v skodelice, lončke ali modelčke in postaviš za najmanj 2h v hladilnik.
Dober tek!!!
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
( Dior )
-
čmokica - Kofetarica
- Prispevkov: 557
- Na forumu od: 30. 1. 2005
TIGROVA PITA
Najprej spečeš biskvit v pečici.
Sestavine:
4 jajca
20 dag sladkorja v prahu
1 limona aroma...po mojem je ok tud ce pol limone not stisnes
18 dag moke s 1/2 pecilnega (jaz sem dala celega)
Vse skupaj zmiksaj in speci..ko se ohladi ga raztrgaj na male koščke v veliko skledo in prelij z prelivom ki ga naredi tako:
Sestavine za preliv:
20dag jedilne čokolade
1 margerina ali maslo
2dcl mleka
pest rozin in pest mletih orehov
malo ruma...
jaz ga nisem imela pa sem dala kar enih par rumovih kroglic:) pa je blo full fajn
Vse skupaj na plošči pridno zmešaj da se stopi in nastane lepo gladko vse skupaj....vse skupaj prelij preko biskivita ki si ga prej raztrgal/a pa zmešaj...najlazje boš z rokami:)pol pa ga oblikuj na en krožnik tak ko neko poticko okrogloko en hrib pa daj v hladilnik za kaki dve uri..najboljse pa je seveda kot vsako pecivo drugi dan
Najprej spečeš biskvit v pečici.
Sestavine:
4 jajca
20 dag sladkorja v prahu
1 limona aroma...po mojem je ok tud ce pol limone not stisnes
18 dag moke s 1/2 pecilnega (jaz sem dala celega)
Vse skupaj zmiksaj in speci..ko se ohladi ga raztrgaj na male koščke v veliko skledo in prelij z prelivom ki ga naredi tako:
Sestavine za preliv:
20dag jedilne čokolade
1 margerina ali maslo
2dcl mleka
pest rozin in pest mletih orehov
malo ruma...
jaz ga nisem imela pa sem dala kar enih par rumovih kroglic:) pa je blo full fajn
Vse skupaj na plošči pridno zmešaj da se stopi in nastane lepo gladko vse skupaj....vse skupaj prelij preko biskivita ki si ga prej raztrgal/a pa zmešaj...najlazje boš z rokami:)pol pa ga oblikuj na en krožnik tak ko neko poticko okrogloko en hrib pa daj v hladilnik za kaki dve uri..najboljse pa je seveda kot vsako pecivo drugi dan
Nema na svetu ruznih zena..postoje samo zene, koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe.
( Dior )
( Dior )
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov