Hitri recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- *Gaja*
- Kofetarica
- Prispevkov: 698
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Tiste, ki pravte da nej se naučim kuhat - ne morem kuhat v stanovanju, ker živim pri lastnici, ki že tako sama kuha in ni placa, pa tudi rekla je, da lahko zajtrkujem pa vse doma, ostalo pa pač ven na bone jest al nekaj. Kuhno ma ona zase. Zato me je zanimal kej praktičnega.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 8839
- Na forumu od: 3. 8. 2004
To je pa res bedno, da si ne moreš nič konkretnega sama skuhat. Kaj pa da bi kak kuhalniček prinesla v stanovanje?
Pa dejansko sploh ne smeš bit v kuhinji?
To je pa res trapasto, js v takih razmerah še živet nebi hotla oz. bi se prej pozanimala in nebi izbrala takega stanovanja.
Pomoje še zmeri boljše na bone jest, kot pa tiste hitre variante. Samo pač tam ne pretiravaj s hrano (ali pa da 2 en obrok pojesta, ker je vedno preveč) in naročaj čimbolj zdrave jedi.
Te bodo te vnaprej pripravljene jedi skoraj več prišle kot bon
Pa dejansko sploh ne smeš bit v kuhinji?
To je pa res trapasto, js v takih razmerah še živet nebi hotla oz. bi se prej pozanimala in nebi izbrala takega stanovanja.
Pomoje še zmeri boljše na bone jest, kot pa tiste hitre variante. Samo pač tam ne pretiravaj s hrano (ali pa da 2 en obrok pojesta, ker je vedno preveč) in naročaj čimbolj zdrave jedi.
Te bodo te vnaprej pripravljene jedi skoraj več prišle kot bon
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Prispevkov: 698
- Na forumu od: 25. 3. 2008
Sej bom včasih kar dostavo naročila. Jem mehiško, tud solate in zelenjave sorazmerno dost, različno... sam zadnje čase mal na "hitro" živim in iščem bližnjice. Ne da ne bi smela bit v kuhinji, ampak dejansko ni placa za mojo hrano in že ko sem se vselila in prinesla svoj pribor in vse za kuhno kar sem mislila da bom rabila, je rekla da si pribor lahko od nje sposodim, ostalega pa itak ne bom rabila, ker ne bom kuhala sama oz. v tem smislu, da je kuhinja rezervirana zanjo, mam pa eno poličko v njenem hladlniku, da lahko vsaj nekaj shranim od svoje hrane. tako je naneslo, mam pa mir, tako da mi ustreza tukaj, je pa pač problem s kuhanjem ja...
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1360
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
Abby napisal/-a:SWEETprinces napisal/-a:cist tko...zadnje case mi pase jest ajdovo kaso...4 zlice surove, ki se jo potem nakuha za en kroznik (se najem) ima le 16 kkcal . pa kuha se samo 10-15 min
A čisto samo ajdovo kašo ješ? Kaj bi pa drugače lahko jedla zraven?
ja uglavnem samo to. ni pa slaba ideja to kar je katja_t_1980 napisala
-
SWEETprinces - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1360
- Na forumu od: 30. 9. 2008
- Kraj: ljubljana
popravljam
4 žlice ajdove kase imajo 116kkcal (da ne bom dajala napacnih informacij). ampak tudi to je vseeno malo za en obrok od katerega se najes
4 žlice ajdove kase imajo 116kkcal (da ne bom dajala napacnih informacij). ampak tudi to je vseeno malo za en obrok od katerega se najes
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Prispevkov: 802
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
*Gaja* napisal/-a:Tiste, ki pravte da nej se naučim kuhat - ne morem kuhat v stanovanju, ker živim pri lastnici, ki že tako sama kuha in ni placa, pa tudi rekla je, da lahko zajtrkujem pa vse doma, ostalo pa pač ven na bone jest al nekaj. Kuhno ma ona zase. Zato me je zanimal kej praktičnega.
Napisala si, da ne znaš kaj dosti kuhat, potem smo sklepale, da je to problem. Če nimaš možnosti uporabe kuhinje potem bo najbolje, da hodiš jest na bone. Zjutraj in zvečer si pa že lahko pripraviš nekaj kar ni treba kuhat.
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1297
- Na forumu od: 31. 1. 2009
široki rezanci s paradižnikovo omako z mocarelo
na olivnem olju prepražimo malo čebule. Dodamo paradižnikovo mezgo in malo "prepražimo". V omako stresemo kuhane široke rezance in jim dodamo eno pest naribane mocarele (lahko dodamo še svežo rukulo). Premešamo in serviramo na krožnik. Na vrh dodamo list sveže bazilike.
na olivnem olju prepražimo malo čebule. Dodamo paradižnikovo mezgo in malo "prepražimo". V omako stresemo kuhane široke rezance in jim dodamo eno pest naribane mocarele (lahko dodamo še svežo rukulo). Premešamo in serviramo na krožnik. Na vrh dodamo list sveže bazilike.
Don't worry, be happy!!
-
Nastja Krivec - Sramežljivka
- Prispevkov: 75
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Rogoza
Kuhinjske prigode - klik
S tem receptom se vedno rada pohvalim. Res da ni pripravljena hrana, je pa zelo hitro končana v omako lahko vržeš karkoli želiš =) pa bo še zmeraj okusna, lahko samo meso in gobice, ali samo zelenjavo, samo eno vrsto zelenjave... kakor želiš. zraven skuhaš špagete, makarone, riž.... zmešaš... in v pol ure si konec zelenjavo vržeš noter čisto na koncu, tako da ostane bolj sveža in obrok je tako tudi bolj zdrav =)
lahko pa tunune špagete (tudi približno pol ure)
eno konzervo vržeš v ponvico z olivnim oljem. soliš, popraš, dodaš lovorov list in zaliješ z mlekom. ta čas daš kuhat makarone ali špagete. ko mleko povre, dodaš že skuhane testenine in jih na prižgani plošči še nekoliko pomešaš. In si konec
S tem receptom se vedno rada pohvalim. Res da ni pripravljena hrana, je pa zelo hitro končana v omako lahko vržeš karkoli želiš =) pa bo še zmeraj okusna, lahko samo meso in gobice, ali samo zelenjavo, samo eno vrsto zelenjave... kakor želiš. zraven skuhaš špagete, makarone, riž.... zmešaš... in v pol ure si konec zelenjavo vržeš noter čisto na koncu, tako da ostane bolj sveža in obrok je tako tudi bolj zdrav =)
lahko pa tunune špagete (tudi približno pol ure)
eno konzervo vržeš v ponvico z olivnim oljem. soliš, popraš, dodaš lovorov list in zaliješ z mlekom. ta čas daš kuhat makarone ali špagete. ko mleko povre, dodaš že skuhane testenine in jih na prižgani plošči še nekoliko pomešaš. In si konec
-
Maruša Habot - Sramežljivka
- Prispevkov: 86
- Na forumu od: 27. 3. 2010
Sama ponavadi pridem iz šole zelo lačna in si rada nekaj na hitro pripravim.
Ponavadi so tortelini z narezanim paradižnikom, tuno in feto.
Ob malo bolj vročih dnevih pa mi paše paradižnikova solata s tuno in feto
Ponavadi so tortelini z narezanim paradižnikom, tuno in feto.
Ob malo bolj vročih dnevih pa mi paše paradižnikova solata s tuno in feto
-
Summer055 - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1297
- Na forumu od: 31. 1. 2009
meni zelo dobra sladica:
Olupljeno banano pomočimo v čokolado in povaljamo po mletih orehih. (narežemo jo prej-povaljamo vsak kos posebej ali pa kasneje). Damo v hladilnik za kako uro ali dve (da se čokolada strdi, ohladi in da se okusi malo premešajo).
Meni je zelo všeč
Olupljeno banano pomočimo v čokolado in povaljamo po mletih orehih. (narežemo jo prej-povaljamo vsak kos posebej ali pa kasneje). Damo v hladilnik za kako uro ali dve (da se čokolada strdi, ohladi in da se okusi malo premešajo).
Meni je zelo všeč
Don't worry, be happy!!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov