Hitri recepti

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
nefertit
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 180
Na forumu od: 21. 10. 2004
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a nefertit » 29. Jan. 2007 19:13

za vse ljubitelje domačega rafaela. tale receptek je enostavnejši in predvsem cenejši od standardnega. okus pa je skoraj popolnoma enak.

RAFAELO MALO DRUGAČE
- 400g kisle smetane,
- 1 vanili sladkor,
- 150g sladkorja,
- 300g kokosove moke (lahko tudi nekoliko več),
- lešniki ali mandelji

PRIPRAVA:
vse sestavine zmešamo skupaj in maso postavimo za 15 min v hladilnik, da se nekoliko sprime. potem oblikujemo kroglice, jim v sredino dodamo lešnik ali mandelj in jih povaljamo v kokosu. preden ponudimo kroglice damo v hladilnik.
A moment on your lips, forever on your hips!
Uporabniški avatar
Davorin
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Prispevkov: 200
Na forumu od: 24. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Davorin » 13. Mar. 2007 10:33

Resistance is futile.

ŽVPL je spet online -> www.zvpl.com
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 773
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 09. Apr. 2007 17:28

Nujno!

Kako se ribo speče v foliji? Ni mi lih najbolj jasn- a se peče v pečici, ponvi... :?: :oops: Pa kok časa se tko peče? Rabm vedt, k jo je treba na ta način prpraut v eni dieti.
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 547
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 09. Apr. 2007 19:22

Ribo začiniš po okusu (receptu) in jo daš v folijo. odtrgaš večji kos in jo na robovih zviješ in močno stisneš. naj ima riba nekaj prostora, ne folije čist okrog ribe ovit. drugače pa daš pečt lahko v ponev, na pekač,... v bistvu se ti bo riba pekla v sopari, pečica ne bo čisto nič umazana, še manj pa posoda. riba se peče cca 15-20 minut.
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 773
Na forumu od: 25. 7. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 09. Apr. 2007 19:43

Ej, fuuul ti hvala !!! :wink:
coreyno8
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 10. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a coreyno8 » 10. Apr. 2007 9:42

Jaz mam pa eno prošnjo. Če se kdo spomne recept za PALAČINKE S KOKOSOM IN ZELENJAVO (ali kokosove palačinke z zelenjavo)...naj bi se pojavil v eni izmed cosmotovih številk.
če ima kdo ta recept, bi ga prosil da mi ga pošlje na CoreyNo8@gmail.com

najlepša hvala
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 852
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 20. Jun. 2007 15:33

js bi naredila limonin kolač, pa sm najdla en recept , pa me zanima če lahko limono vmešaš v maso, al je rees nujno, da biskvit najprej spečeš, ga prebodeš in nato dodaš limonin sok?
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 547
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 20. Jun. 2007 19:29

po moje najboljš da narediš tako, kot piše v receptu. mislim da potem pride limonin sok bolj do izraza in je kolač zato bolj osvežujoč. če bi ga dala v maso pred pečenjem, mislim da ne bi kolač imel okusa po limonah. sej če prvič ne rata, bo pa zato drugič :D
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1644
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 20. Jun. 2007 21:30

mikena77 napisal/-a:
Yancha napisal/-a:SUPER SOLATKA A-LA YANCHA

Rabiš:
-3 žlice majoneze
-lonček kisle smetane
-250 g makaronov (npr. ''svedrčki'')
-por
- 10 dag sira
-1 rdeča paprika
-1 majhna konzerva koruze
-1 majhna konzerva graha
-2 kuhani jajci

Makarone skuhaš,por,papriko,sir in jajca narežeš na kockice.Vse sestavine zmešaš in to je to.

Garantirano zlo dobra solatka...jo vedno pripravim za kakšne feštice in morm rečt,da je folk navdušen nad njo.


To more bit res okusnooooo...


Pa še ful je dobr če daš notri koščke pečenega piščanca...
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 852
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 20. Jun. 2007 21:37

ribicaX napisal/-a:po moje najboljš da narediš tako, kot piše v receptu. mislim da potem pride limonin sok bolj do izraza in je kolač zato bolj osvežujoč. če bi ga dala v maso pred pečenjem, mislim da ne bi kolač imel okusa po limonah. sej če prvič ne rata, bo pa zato drugič :D


lol, ker si nism ravno predstavljala kok je 1/8 l soka, sm dala najpri sok polovice limone kr v maso, ostalo limono in pol pa potem. pa nekaj moke sm zamenjala z Dr. Oetker eno koruzno stvarjo, in je ful rahlo pršlo, res ful dobr! (no, če me ne bi pečica zajebavala in ne ni blo nekje zažgan :evil: )
Uporabniški avatar
pupica20
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 469
Na forumu od: 13. 5. 2005
Kraj: maribor,postojna,tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a pupica20 » 21. Jun. 2007 9:35

Karpačo iz Jurčkov


Sveže jurčke očistiš in jih narežeš na tanke rezine( 0.5cm). Razporediš po krožniku in čez poliješ olivno olje,malo limone. Nato posoliš in po želji popopraš. Na vrh lahko posuješ še nariban parmezan. In jed je gotova.

Meni je to ful dobr. Čeprov sem mislila da surove gobe ne morjo bit za jest je to tko fino.
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Jun. 2007 13:20

Res hiter recept? Skuhaš riž, popečeš bučke in združiš na krožniku. :D
Uporabniški avatar
mash@
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 228
Na forumu od: 15. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a mash@ » 04. Jul. 2007 20:54

jest kdaj pa kdaj vzamem kakšen recept s Planeta, če seveda mojih idej zmanjka.
Uporabniški avatar
*tamalla*
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 205
Na forumu od: 22. 3. 2005
Kraj: celje

Neprebrana objavaNapisal/-a *tamalla* » 23. Jul. 2007 7:42

a mi lahka kera pove na hitrco recept za testenine carbonara..
prosim :)
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 630
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 23. Jul. 2007 8:56

tamalla, jest sicer tegale še nisem preizkusila, sem šla pa poiskat, če bom našla kak recept, eden je tule:

Testenine ala carbonara:
Sestavine:
50 dag kuhanih testenin
20 dag prekajene slanine
10 dag pršuta
1 manjša čebula narezana na drobno
2 stroka strtega česna
3 žlice narezanega peteršilja
4 žlice olivnega olja
sol in poper po okusu
5 dag nasekljanega ovčjega sira
4 žlice naribanega parmezana
4 jajca

Postopek:
Slanino narežemo na kocke in jo opražimo, da spusti maščobo.Z lopatko poberemo slanino iz maščobe in jo damo na krožnik. Na olju opražimo čebulo,
dodamo česen,pršut, slanino ki smo jo opražili, peteršilj, sol in poper in
pokrito dušimo nekaj minut. Dodamo še vroče testenine in premešamo. Nazadnje dodamo dobro stolčena jajca s sirom in vmešamo v vroče testenine. Postrežemo
s parmezanom.

Še eden:
Sestavine:
25 dag špagetov
žlička masla ali olja
10 dag slanine - pečen hamburger ali panceta
sladka smetana - lahko navadna ali alpska (ne rastlinska)
1 zavitek ribanega parmezana
1 rumenjak
3 žlice mleka
ščep suhega žajblja
sol, poper

Postopek:
Testenine damo kuhati al dente.
Na maslu prepražimo na drobne kocke narezano slanino, da postane hrustljava. Zalijemo s sladko smetano (količina po okusu, jaz sproti dolivam, ko povre). Dodamo ščep ali dva suhega žajblja (jaz imam tistega za čaj, ker je bolj fino drobljen od začimbnega - okus pa je isti). Malo povremo, da zadiši. Dodamo vrečko ribanega parmezana in počakamo, da se stopi in nastane gostljata omaka. Solimo in popramo po okusu. Previdno s soljo. Posebej razžvrkljamo rumenjak z tremi žlicami mleka. V smetanovo omako stresemo odcejene špagete in premešamo, da omaka enakomerno ovije špagete. Odstavimo z ognja in špagete polijemo z rumenjakom in hitro premešamo. Ne smemo več kuhati in pogrevati, da rumenjaki ne zakrknejo.


Recepta sta kopirana (1, 2), sama še nisem preizkusila, količine pa si priredi po svojih potrebah.

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov