Hitri recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
nefertit - Komunikatorka
- Prispevkov: 180
- Na forumu od: 21. 10. 2004
- Kraj: okolica ljubljane
za vse ljubitelje domačega rafaela. tale receptek je enostavnejši in predvsem cenejši od standardnega. okus pa je skoraj popolnoma enak.
RAFAELO MALO DRUGAČE
- 400g kisle smetane,
- 1 vanili sladkor,
- 150g sladkorja,
- 300g kokosove moke (lahko tudi nekoliko več),
- lešniki ali mandelji
PRIPRAVA:
vse sestavine zmešamo skupaj in maso postavimo za 15 min v hladilnik, da se nekoliko sprime. potem oblikujemo kroglice, jim v sredino dodamo lešnik ali mandelj in jih povaljamo v kokosu. preden ponudimo kroglice damo v hladilnik.
RAFAELO MALO DRUGAČE
- 400g kisle smetane,
- 1 vanili sladkor,
- 150g sladkorja,
- 300g kokosove moke (lahko tudi nekoliko več),
- lešniki ali mandelji
PRIPRAVA:
vse sestavine zmešamo skupaj in maso postavimo za 15 min v hladilnik, da se nekoliko sprime. potem oblikujemo kroglice, jim v sredino dodamo lešnik ali mandelj in jih povaljamo v kokosu. preden ponudimo kroglice damo v hladilnik.
A moment on your lips, forever on your hips!
-
ribicaX - Kofetarica
- Prispevkov: 547
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
Ribo začiniš po okusu (receptu) in jo daš v folijo. odtrgaš večji kos in jo na robovih zviješ in močno stisneš. naj ima riba nekaj prostora, ne folije čist okrog ribe ovit. drugače pa daš pečt lahko v ponev, na pekač,... v bistvu se ti bo riba pekla v sopari, pečica ne bo čisto nič umazana, še manj pa posoda. riba se peče cca 15-20 minut.
- coreyno8
- Sramežljivka
- Prispevkov: 1
- Na forumu od: 10. 4. 2007
Jaz mam pa eno prošnjo. Če se kdo spomne recept za PALAČINKE S KOKOSOM IN ZELENJAVO (ali kokosove palačinke z zelenjavo)...naj bi se pojavil v eni izmed cosmotovih številk.
če ima kdo ta recept, bi ga prosil da mi ga pošlje na CoreyNo8@gmail.com
najlepša hvala
če ima kdo ta recept, bi ga prosil da mi ga pošlje na CoreyNo8@gmail.com
najlepša hvala
- Poison Girl
- Kofetarica
- Prispevkov: 852
- Na forumu od: 26. 1. 2005
js bi naredila limonin kolač, pa sm najdla en recept , pa me zanima če lahko limono vmešaš v maso, al je rees nujno, da biskvit najprej spečeš, ga prebodeš in nato dodaš limonin sok?
-
ribicaX - Kofetarica
- Prispevkov: 547
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
po moje najboljš da narediš tako, kot piše v receptu. mislim da potem pride limonin sok bolj do izraza in je kolač zato bolj osvežujoč. če bi ga dala v maso pred pečenjem, mislim da ne bi kolač imel okusa po limonah. sej če prvič ne rata, bo pa zato drugič
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Prispevkov: 1644
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
mikena77 napisal/-a:Yancha napisal/-a:SUPER SOLATKA A-LA YANCHA
Rabiš:
-3 žlice majoneze
-lonček kisle smetane
-250 g makaronov (npr. ''svedrčki'')
-por
- 10 dag sira
-1 rdeča paprika
-1 majhna konzerva koruze
-1 majhna konzerva graha
-2 kuhani jajci
Makarone skuhaš,por,papriko,sir in jajca narežeš na kockice.Vse sestavine zmešaš in to je to.
Garantirano zlo dobra solatka...jo vedno pripravim za kakšne feštice in morm rečt,da je folk navdušen nad njo.
To more bit res okusnooooo...
Pa še ful je dobr če daš notri koščke pečenega piščanca...
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
- Poison Girl
- Kofetarica
- Prispevkov: 852
- Na forumu od: 26. 1. 2005
ribicaX napisal/-a:po moje najboljš da narediš tako, kot piše v receptu. mislim da potem pride limonin sok bolj do izraza in je kolač zato bolj osvežujoč. če bi ga dala v maso pred pečenjem, mislim da ne bi kolač imel okusa po limonah. sej če prvič ne rata, bo pa zato drugič
lol, ker si nism ravno predstavljala kok je 1/8 l soka, sm dala najpri sok polovice limone kr v maso, ostalo limono in pol pa potem. pa nekaj moke sm zamenjala z Dr. Oetker eno koruzno stvarjo, in je ful rahlo pršlo, res ful dobr! (no, če me ne bi pečica zajebavala in ne ni blo nekje zažgan )
-
pupica20 - Debatorica
- Prispevkov: 469
- Na forumu od: 13. 5. 2005
- Kraj: maribor,postojna,tržič
Karpačo iz Jurčkov
Sveže jurčke očistiš in jih narežeš na tanke rezine( 0.5cm). Razporediš po krožniku in čez poliješ olivno olje,malo limone. Nato posoliš in po želji popopraš. Na vrh lahko posuješ še nariban parmezan. In jed je gotova.
Meni je to ful dobr. Čeprov sem mislila da surove gobe ne morjo bit za jest je to tko fino.
Sveže jurčke očistiš in jih narežeš na tanke rezine( 0.5cm). Razporediš po krožniku in čez poliješ olivno olje,malo limone. Nato posoliš in po želji popopraš. Na vrh lahko posuješ še nariban parmezan. In jed je gotova.
Meni je to ful dobr. Čeprov sem mislila da surove gobe ne morjo bit za jest je to tko fino.
Ne moremi storiti velikih dejanj. Le mala z veliko ljubezni.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Res hiter recept? Skuhaš riž, popečeš bučke in združiš na krožniku.
-
mash@ - Komunikatorka
- Prispevkov: 228
- Na forumu od: 15. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
jest kdaj pa kdaj vzamem kakšen recept s Planeta, če seveda mojih idej zmanjka.
-
Snow flake - Kofetarica
- Prispevkov: 630
- Na forumu od: 27. 12. 2004
- Kraj: okolica Ljubljane
tamalla, jest sicer tegale še nisem preizkusila, sem šla pa poiskat, če bom našla kak recept, eden je tule:
Testenine ala carbonara:
Sestavine:
50 dag kuhanih testenin
20 dag prekajene slanine
10 dag pršuta
1 manjša čebula narezana na drobno
2 stroka strtega česna
3 žlice narezanega peteršilja
4 žlice olivnega olja
sol in poper po okusu
5 dag nasekljanega ovčjega sira
4 žlice naribanega parmezana
4 jajca
Postopek:
Slanino narežemo na kocke in jo opražimo, da spusti maščobo.Z lopatko poberemo slanino iz maščobe in jo damo na krožnik. Na olju opražimo čebulo,
dodamo česen,pršut, slanino ki smo jo opražili, peteršilj, sol in poper in
pokrito dušimo nekaj minut. Dodamo še vroče testenine in premešamo. Nazadnje dodamo dobro stolčena jajca s sirom in vmešamo v vroče testenine. Postrežemo
s parmezanom.
Še eden:
Sestavine:
25 dag špagetov
žlička masla ali olja
10 dag slanine - pečen hamburger ali panceta
sladka smetana - lahko navadna ali alpska (ne rastlinska)
1 zavitek ribanega parmezana
1 rumenjak
3 žlice mleka
ščep suhega žajblja
sol, poper
Postopek:
Testenine damo kuhati al dente.
Na maslu prepražimo na drobne kocke narezano slanino, da postane hrustljava. Zalijemo s sladko smetano (količina po okusu, jaz sproti dolivam, ko povre). Dodamo ščep ali dva suhega žajblja (jaz imam tistega za čaj, ker je bolj fino drobljen od začimbnega - okus pa je isti). Malo povremo, da zadiši. Dodamo vrečko ribanega parmezana in počakamo, da se stopi in nastane gostljata omaka. Solimo in popramo po okusu. Previdno s soljo. Posebej razžvrkljamo rumenjak z tremi žlicami mleka. V smetanovo omako stresemo odcejene špagete in premešamo, da omaka enakomerno ovije špagete. Odstavimo z ognja in špagete polijemo z rumenjakom in hitro premešamo. Ne smemo več kuhati in pogrevati, da rumenjaki ne zakrknejo.
Recepta sta kopirana (1, 2), sama še nisem preizkusila, količine pa si priredi po svojih potrebah.
Testenine ala carbonara:
Sestavine:
50 dag kuhanih testenin
20 dag prekajene slanine
10 dag pršuta
1 manjša čebula narezana na drobno
2 stroka strtega česna
3 žlice narezanega peteršilja
4 žlice olivnega olja
sol in poper po okusu
5 dag nasekljanega ovčjega sira
4 žlice naribanega parmezana
4 jajca
Postopek:
Slanino narežemo na kocke in jo opražimo, da spusti maščobo.Z lopatko poberemo slanino iz maščobe in jo damo na krožnik. Na olju opražimo čebulo,
dodamo česen,pršut, slanino ki smo jo opražili, peteršilj, sol in poper in
pokrito dušimo nekaj minut. Dodamo še vroče testenine in premešamo. Nazadnje dodamo dobro stolčena jajca s sirom in vmešamo v vroče testenine. Postrežemo
s parmezanom.
Še eden:
Sestavine:
25 dag špagetov
žlička masla ali olja
10 dag slanine - pečen hamburger ali panceta
sladka smetana - lahko navadna ali alpska (ne rastlinska)
1 zavitek ribanega parmezana
1 rumenjak
3 žlice mleka
ščep suhega žajblja
sol, poper
Postopek:
Testenine damo kuhati al dente.
Na maslu prepražimo na drobne kocke narezano slanino, da postane hrustljava. Zalijemo s sladko smetano (količina po okusu, jaz sproti dolivam, ko povre). Dodamo ščep ali dva suhega žajblja (jaz imam tistega za čaj, ker je bolj fino drobljen od začimbnega - okus pa je isti). Malo povremo, da zadiši. Dodamo vrečko ribanega parmezana in počakamo, da se stopi in nastane gostljata omaka. Solimo in popramo po okusu. Previdno s soljo. Posebej razžvrkljamo rumenjak z tremi žlicami mleka. V smetanovo omako stresemo odcejene špagete in premešamo, da omaka enakomerno ovije špagete. Odstavimo z ognja in špagete polijemo z rumenjakom in hitro premešamo. Ne smemo več kuhati in pogrevati, da rumenjaki ne zakrknejo.
Recepta sta kopirana (1, 2), sama še nisem preizkusila, količine pa si priredi po svojih potrebah.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov