Hitri recepti

Gurmanski užitki.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ancha18
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 58
Na forumu od: 3. 2. 2006
Kraj: Velenje

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancha18 » 09. Avg. 2006 19:25

Mehiška kava

Sestavine za 4 osebe:

150 ml vode
1 zdrobljena cimetova palička
3 klinčki
1 žlica rjavega trstnega sladkorja
3 žlice kave

Vodo zavremo in dodamo zdrobljeno cimetovo paličko, klinčke in sladkor.
Počakamo 3 minute, vodo ponovno zavremo in dodamo kavo.
Ancha18
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 58
Na forumu od: 3. 2. 2006
Kraj: Velenje

Neprebrana objavaNapisal/-a Ancha18 » 09. Avg. 2006 19:32

VIŠNJEV SORBET:

4 dl vode
200 g sldkorja
cca. 150 - 200 g izkoščičenih višenj (neto teža)

Naredimo sladkorni sirup: skuhamo sladkor in vodo, ko začne vreti, malo zmanjšamo plin in pustimo rahlo brbotati še 5 minut. V sirup vmešamo na koščke narezano sadje (lahko v vročega ali v hladnega, v tem primeru se bo obdržalo več vitaminov, bodo pa malo trši koščki sadja), v tem primeru višnje. Jaz sem eno višnjo razrezala na cca. 4 do 6 koščkov, odvisno od velikosti.
Pustimo, da se dobro ohladi in vlijemo v modelčke ali v plastično posodo, ki se dobro zapre, damo v zamrzovalnik in to je to.
Sherry
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 66
Na forumu od: 19. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Sherry » 03. Sep. 2006 15:56

čau! a slučajn ve kera za kšn recept za sadno torto, tko kj bl sočnga?
Uporabniški avatar
mikena77
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 124
Na forumu od: 27. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mikena77 » 03. Sep. 2006 20:19

Velik teh receptov maš -> http://www.kulinarika.net/baze/receptir ... tegorija1=%&sort=ImeRecepta&nacin=asc
Fight for your right!!
Sherry
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 66
Na forumu od: 19. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Sherry » 03. Sep. 2006 20:59

uuu superca, kok receptov. :D hvala! :)
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 864
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a nutella » 03. Sep. 2006 22:01

Tiavanna napisal/-a:Eno vprašanje... :oops:
Tiste kupljene tortilje je treba prej neki popečt, ne? Kako se to popeče? V pečici, ponvi...? :oops:


Sej ti na pakungi pise, kolk casa jih mors met v pecici oz. mikrovalovni... Js ji dam za 5 sek v mikro, pol jih nafilam, pol pa se za 30 sek v mikro, da se vse skp se fajn pogreje...
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 956
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 03. Sep. 2006 23:57

Tiavanna napisal/-a:Eno vprašanje... :oops:
Tiste kupljene tortilje je treba prej neki popečt, ne? Kako se to popeče? V pečici, ponvi...? :oops:


Lahko jih u mikrovalovki, js jih pa kr na stedilniku, u ponvi. Na usaki strani prblizn 15 sec. Drgac ti pa tut pise zadi na pakungi.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 561
Na forumu od: 11. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a smotkica_ » 04. Sep. 2006 14:01

ZAJTRK NA HITRO:

Sestavine:
*banana
*sadni jogurt
*zdrobljeni orehi ali lešniki
*kosmiči

Priprava
Banano olupimo in jo narežemo na kolobarčke, cca. 1 cm. Režemo kar direktno v eno posodico. Čez banano polijemo sadni jogurt. Čez posujemo 1-2 žlici kosmičov, čez vse to pa posujemo lešnike, orehe.
Za bolj sladek okus lahko vse sestavine prelijete z medom.

Dober tek!
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Janja84
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 333
Na forumu od: 11. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 07. Sep. 2006 14:42

ribicaX napisal/-a:Njoki z gorgonzolo (za 2 osebi)

Potrebujemo en zavitek njokov (pribl 500 g), gorgonzolo (kupimo pakirano, v mercatorju je v zeleni pakungi, stane 190 Sit) in sladko smetano.

V vrelo osoljeno vode damo kuhat njoke. Pazite, ker so kupljeni hitreje kuhani kot domači. Medtem, ko se njoki kuhajo, na ponvi razpustimo maslo ali margarino, nanjo nadrobimo vso gorgonzolo in mešamo, da se stopi. Ko je stopljen, zalijemo s sladko smetano in pustimo, da se zgosti. po želji dodamo vegeto, ne soli!!! (sam sir je že slan). kuhane njoke ocedimo in jih stresemo v omako. malo prevremo in postrežemo.

ps: jed je zelo nasitna, pa tud hitro je pripravljena. cca 10-15 minut

dober tek


nekaj me zanima, glede tega. Jutri imam namen kuhati to in me zanima, ali je lahko kakšen drug sir? Nisem dobila gorgonzole v Merkatorju :/
Hvala za informacijo
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2552
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 07. Sep. 2006 14:51

Ja pol to ne bo okus po gorgonzoli in omaka z gorgonzolo, hehe. Težko verjamem, da nimajo gorgonzole v Mercatorju (drugače jo imajo v delikatesi pa tudi v hladilniku...)
Pol je to navadna sirova omaka.
Aja, jaz priporočam kislo smetano za to omako.

Jaz naredim drugače tudi omako iz trikotnih sirčkov in sladke smetane ter belega vina za puranje zrezke s širokimi rezanci...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Sep. 2006 10:58

a mi lahko ena napiše kako se kalamare speče tako da ne razpade skorja in da s ene zlimajo :roll: mi nikakor ne rata :cry:
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2552
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 12. Sep. 2006 12:14

najbolj je pomembno, da narediš dovolj gosto maso iz moke in jajc, v katero jih pol pomakaš, ampka to mora bit res fuuuul gosto!! ne tko kot za palačinke, npr., ampak velik bolj.
Jst pol vse narezane kolobarčke notr zmečem, premešam in počasi z vilico ven jemljem in mečem v olje/fritezo..
Jih pa že celo večnost nism delala...
Uporabniški avatar
maru
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 91
Na forumu od: 16. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a maru » 12. Sep. 2006 13:25

legally blonde napisal/-a:
Tiavanna napisal/-a:Eno vprašanje... :oops:
Tiste kupljene tortilje je treba prej neki popečt, ne? Kako se to popeče? V pečici, ponvi...? :oops:


Lahko jih u mikrovalovki, js jih pa kr na stedilniku, u ponvi. Na usaki strani prblizn 15 sec. Drgac ti pa tut pise zadi na pakungi.


Samo če jih sama narediš, so ful boljše. Res, da malo dlje traja, ampak jih ravno tako daš lahko zamrznit, pa jih uporabiš, kadar hočeš.
Čudovito je bilo, da so odkrili Ameriko, še bolj čudovito bi bilo, da bi jo zgrešili.
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1209
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 12. Sep. 2006 15:36

Poljnjene palačinke:
Potrebuješ:
- spečene palačinke
- šunko
- in sirček v lističih- tistega za sendviče

palačinko napolniš najprej z šunko, potem gor položiš sirček, zaviješ in vse skupaj spaniraš- kot zrezke in potemsopohaš na olju, toliko da porjavi, potem položiš na petiček da se olje odteče. Zraven ponudiš solato.
Zadnjič spremenil LARIKA, dne 13. Sep. 2006 7:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 12. Sep. 2006 21:24

Mimi_M napisal/-a:najbolj je pomembno, da narediš dovolj gosto maso iz moke in jajc, v katero jih pol pomakaš, ampka to mora bit res fuuuul gosto!! ne tko kot za palačinke, npr., ampak velik bolj.
Jst pol vse narezane kolobarčke notr zmečem, premešam in počasi z vilico ven jemljem in mečem v olje/fritezo..
Jih pa že celo večnost nism delala...


pa amogoče navadno al koruzno moko??

nočeš vedet kako sm jst delala kalamare :D :roll:

Vrni se na Kuhinja

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov