Hitri recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Ancha18
- Sramežljivka
- Prispevkov: 58
- Na forumu od: 3. 2. 2006
- Kraj: Velenje
Mehiška kava
Sestavine za 4 osebe:
150 ml vode
1 zdrobljena cimetova palička
3 klinčki
1 žlica rjavega trstnega sladkorja
3 žlice kave
Vodo zavremo in dodamo zdrobljeno cimetovo paličko, klinčke in sladkor.
Počakamo 3 minute, vodo ponovno zavremo in dodamo kavo.
Sestavine za 4 osebe:
150 ml vode
1 zdrobljena cimetova palička
3 klinčki
1 žlica rjavega trstnega sladkorja
3 žlice kave
Vodo zavremo in dodamo zdrobljeno cimetovo paličko, klinčke in sladkor.
Počakamo 3 minute, vodo ponovno zavremo in dodamo kavo.
- Ancha18
- Sramežljivka
- Prispevkov: 58
- Na forumu od: 3. 2. 2006
- Kraj: Velenje
VIŠNJEV SORBET:
4 dl vode
200 g sldkorja
cca. 150 - 200 g izkoščičenih višenj (neto teža)
Naredimo sladkorni sirup: skuhamo sladkor in vodo, ko začne vreti, malo zmanjšamo plin in pustimo rahlo brbotati še 5 minut. V sirup vmešamo na koščke narezano sadje (lahko v vročega ali v hladnega, v tem primeru se bo obdržalo več vitaminov, bodo pa malo trši koščki sadja), v tem primeru višnje. Jaz sem eno višnjo razrezala na cca. 4 do 6 koščkov, odvisno od velikosti.
Pustimo, da se dobro ohladi in vlijemo v modelčke ali v plastično posodo, ki se dobro zapre, damo v zamrzovalnik in to je to.
4 dl vode
200 g sldkorja
cca. 150 - 200 g izkoščičenih višenj (neto teža)
Naredimo sladkorni sirup: skuhamo sladkor in vodo, ko začne vreti, malo zmanjšamo plin in pustimo rahlo brbotati še 5 minut. V sirup vmešamo na koščke narezano sadje (lahko v vročega ali v hladnega, v tem primeru se bo obdržalo več vitaminov, bodo pa malo trši koščki sadja), v tem primeru višnje. Jaz sem eno višnjo razrezala na cca. 4 do 6 koščkov, odvisno od velikosti.
Pustimo, da se dobro ohladi in vlijemo v modelčke ali v plastično posodo, ki se dobro zapre, damo v zamrzovalnik in to je to.
-
mikena77 - Komunikatorka
- Prispevkov: 124
- Na forumu od: 27. 11. 2005
Velik teh receptov maš -> http://www.kulinarika.net/baze/receptir ... tegorija1=%&sort=ImeRecepta&nacin=asc
Fight for your right!!
-
nutella - Kofetarica
- Prispevkov: 864
- Na forumu od: 12. 5. 2005
- Kraj: Trbovlje
Tiavanna napisal/-a:Eno vprašanje...
Tiste kupljene tortilje je treba prej neki popečt, ne? Kako se to popeče? V pečici, ponvi...?
Sej ti na pakungi pise, kolk casa jih mors met v pecici oz. mikrovalovni... Js ji dam za 5 sek v mikro, pol jih nafilam, pol pa se za 30 sek v mikro, da se vse skp se fajn pogreje...
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
- legally blonde
- Kofetarica
- Prispevkov: 956
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Tiavanna napisal/-a:Eno vprašanje...
Tiste kupljene tortilje je treba prej neki popečt, ne? Kako se to popeče? V pečici, ponvi...?
Lahko jih u mikrovalovki, js jih pa kr na stedilniku, u ponvi. Na usaki strani prblizn 15 sec. Drgac ti pa tut pise zadi na pakungi.
-
smotkica_ - Kofetarica
- Prispevkov: 561
- Na forumu od: 11. 1. 2005
ZAJTRK NA HITRO:
Sestavine:
*banana
*sadni jogurt
*zdrobljeni orehi ali lešniki
*kosmiči
Priprava
Banano olupimo in jo narežemo na kolobarčke, cca. 1 cm. Režemo kar direktno v eno posodico. Čez banano polijemo sadni jogurt. Čez posujemo 1-2 žlici kosmičov, čez vse to pa posujemo lešnike, orehe.
Za bolj sladek okus lahko vse sestavine prelijete z medom.
Dober tek!
Sestavine:
*banana
*sadni jogurt
*zdrobljeni orehi ali lešniki
*kosmiči
Priprava
Banano olupimo in jo narežemo na kolobarčke, cca. 1 cm. Režemo kar direktno v eno posodico. Čez banano polijemo sadni jogurt. Čez posujemo 1-2 žlici kosmičov, čez vse to pa posujemo lešnike, orehe.
Za bolj sladek okus lahko vse sestavine prelijete z medom.
Dober tek!
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
- Janja84
- Debatorica
- Prispevkov: 333
- Na forumu od: 11. 5. 2006
ribicaX napisal/-a:Njoki z gorgonzolo (za 2 osebi)
Potrebujemo en zavitek njokov (pribl 500 g), gorgonzolo (kupimo pakirano, v mercatorju je v zeleni pakungi, stane 190 Sit) in sladko smetano.
V vrelo osoljeno vode damo kuhat njoke. Pazite, ker so kupljeni hitreje kuhani kot domači. Medtem, ko se njoki kuhajo, na ponvi razpustimo maslo ali margarino, nanjo nadrobimo vso gorgonzolo in mešamo, da se stopi. Ko je stopljen, zalijemo s sladko smetano in pustimo, da se zgosti. po želji dodamo vegeto, ne soli!!! (sam sir je že slan). kuhane njoke ocedimo in jih stresemo v omako. malo prevremo in postrežemo.
ps: jed je zelo nasitna, pa tud hitro je pripravljena. cca 10-15 minut
dober tek
nekaj me zanima, glede tega. Jutri imam namen kuhati to in me zanima, ali je lahko kakšen drug sir? Nisem dobila gorgonzole v Merkatorju
Hvala za informacijo
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2552
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Ja pol to ne bo okus po gorgonzoli in omaka z gorgonzolo, hehe. Težko verjamem, da nimajo gorgonzole v Mercatorju (drugače jo imajo v delikatesi pa tudi v hladilniku...)
Pol je to navadna sirova omaka.
Aja, jaz priporočam kislo smetano za to omako.
Jaz naredim drugače tudi omako iz trikotnih sirčkov in sladke smetane ter belega vina za puranje zrezke s širokimi rezanci...
Pol je to navadna sirova omaka.
Aja, jaz priporočam kislo smetano za to omako.
Jaz naredim drugače tudi omako iz trikotnih sirčkov in sladke smetane ter belega vina za puranje zrezke s širokimi rezanci...
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2552
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
najbolj je pomembno, da narediš dovolj gosto maso iz moke in jajc, v katero jih pol pomakaš, ampka to mora bit res fuuuul gosto!! ne tko kot za palačinke, npr., ampak velik bolj.
Jst pol vse narezane kolobarčke notr zmečem, premešam in počasi z vilico ven jemljem in mečem v olje/fritezo..
Jih pa že celo večnost nism delala...
Jst pol vse narezane kolobarčke notr zmečem, premešam in počasi z vilico ven jemljem in mečem v olje/fritezo..
Jih pa že celo večnost nism delala...
-
maru - Sramežljivka
- Prispevkov: 91
- Na forumu od: 16. 4. 2005
legally blonde napisal/-a:Tiavanna napisal/-a:Eno vprašanje...
Tiste kupljene tortilje je treba prej neki popečt, ne? Kako se to popeče? V pečici, ponvi...?
Lahko jih u mikrovalovki, js jih pa kr na stedilniku, u ponvi. Na usaki strani prblizn 15 sec. Drgac ti pa tut pise zadi na pakungi.
Samo če jih sama narediš, so ful boljše. Res, da malo dlje traja, ampak jih ravno tako daš lahko zamrznit, pa jih uporabiš, kadar hočeš.
Čudovito je bilo, da so odkrili Ameriko, še bolj čudovito bi bilo, da bi jo zgrešili.
-
LARIKA - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1209
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Poljnjene palačinke:
Potrebuješ:
- spečene palačinke
- šunko
- in sirček v lističih- tistega za sendviče
palačinko napolniš najprej z šunko, potem gor položiš sirček, zaviješ in vse skupaj spaniraš- kot zrezke in potemsopohaš na olju, toliko da porjavi, potem položiš na petiček da se olje odteče. Zraven ponudiš solato.
Potrebuješ:
- spečene palačinke
- šunko
- in sirček v lističih- tistega za sendviče
palačinko napolniš najprej z šunko, potem gor položiš sirček, zaviješ in vse skupaj spaniraš- kot zrezke in potemsopohaš na olju, toliko da porjavi, potem položiš na petiček da se olje odteče. Zraven ponudiš solato.
Zadnjič spremenil LARIKA, dne 13. Sep. 2006 7:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
-
*purple* - Cosmopsiho
- Prispevkov: 7612
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Mimi_M napisal/-a:najbolj je pomembno, da narediš dovolj gosto maso iz moke in jajc, v katero jih pol pomakaš, ampka to mora bit res fuuuul gosto!! ne tko kot za palačinke, npr., ampak velik bolj.
Jst pol vse narezane kolobarčke notr zmečem, premešam in počasi z vilico ven jemljem in mečem v olje/fritezo..
Jih pa že celo večnost nism delala...
pa amogoče navadno al koruzno moko??
nočeš vedet kako sm jst delala kalamare
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov