Hitri recepti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Prispevkov: 2552
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
*_nincy_* napisal/-a:
...omaka od gorgonzole...
potem naliješ 1 deci sladke smetane in notri narežeš sir gorgonzolo in potem to omakco poliješ po makaronih...hudo dobr....
Jaz pa omako iz gorgonzole vedno delam s kislo smetano.
Sm probala jest tud s sladko, pa mi okus ni bil všeč. S kislo pride bolj močno, ostro, nevem, men je ful slastno
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1030
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
PASTITIO
Najprej skuhaš peresnike normalno v kropu.
Medtem daš v pekač na rezine ali kocke narezane paradižnike, baziliko in česen. To mora bit precej poprano in dovolj slano. Potem to pečeš pribljižno 30min.
Ko je pečeno, dodaš peresnike, dobro premešaš in dodaš še mozzarelo. Vse skupaj se še enkrat peče 30min.
Peresniki morajo bit na koncu kar malo hrustljavi.
Zraven se lahko doda še kakšen pršut za boljši okus.
Najprej skuhaš peresnike normalno v kropu.
Medtem daš v pekač na rezine ali kocke narezane paradižnike, baziliko in česen. To mora bit precej poprano in dovolj slano. Potem to pečeš pribljižno 30min.
Ko je pečeno, dodaš peresnike, dobro premešaš in dodaš še mozzarelo. Vse skupaj se še enkrat peče 30min.
Peresniki morajo bit na koncu kar malo hrustljavi.
Zraven se lahko doda še kakšen pršut za boljši okus.
-
blue eye - Kofetarica
- Prispevkov: 726
- Na forumu od: 8. 9. 2005
Sm se spomnla še enga recepta za solato:
-narežeš paradižnik, kumare (oluplene), papriko (lahko zelena, rdeča, rumena) in pa mozarello na koščke. Na koncu dodaš še ful bazilike, pa pač mal olivnga olja (je res fajn če je kšna kaplca), pa sol..Res ful osvežila solata!
-narežeš paradižnik, kumare (oluplene), papriko (lahko zelena, rdeča, rumena) in pa mozarello na koščke. Na koncu dodaš še ful bazilike, pa pač mal olivnga olja (je res fajn če je kšna kaplca), pa sol..Res ful osvežila solata!
Za dežjem vedno posije sonce!!
- Sherry
- Sramežljivka
- Prispevkov: 66
- Na forumu od: 19. 7. 2006
Playgirl napisal/-a:evo, še neki zelenjavnega...tko za na hitr...
Rabite:
1 listnato testo
80 dag različne zelenjave
1 čebula
10 dag naribanega sira
2 jajci
2 dcl kisle smetane
sol
poper
peteršilj
Listnato testo razvaljaš v velikosti pekača in ga položiš v pomaščen pekač. Prebodeš ga z vilicami ter pečeš 10 min. Zelenjavo prepražiš na čebuli, v kisli smetani pa zmešaš z metlco jajca in začimbe. Vse posuješ po testu in pečeš približno 40 min. pri 200 stopinjah.
Za prste obliznt!
sem naredila danes tole in mi je blo zlooooooooooo ušeč...kej tok dobrga iz zelenjave še nism jedla. hvala za receptk res!
aja, še mojemu bratu, k je edn najbl zbirčnih ljudi k jih poznam je blo ful všeč
-
*_nincy_* - Kofetarica
- Prispevkov: 690
- Na forumu od: 7. 2. 2006
Mimi_M napisal/-a:*_nincy_* napisal/-a:
...omaka od gorgonzole...
potem naliješ 1 deci sladke smetane in notri narežeš sir gorgonzolo in potem to omakco poliješ po makaronih...hudo dobr....
Jaz pa omako iz gorgonzole vedno delam s kislo smetano.
Sm probala jest tud s sladko, pa mi okus ni bil všeč. S kislo pride bolj močno, ostro, nevem, men je ful slastno
a res no hvala,ker si povedala bom probala
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
- Majcula22
- Sramežljivka
- Prispevkov: 9
- Na forumu od: 23. 7. 2006
- Kraj: Ljubljana
Midve z kolegico imave že recept za Najino solato, ki je postala kar rutina...poleti pa še bolj pogosta rutina
Fižol, koruza, čičerika, olive, tuna, korenje, sir, jajce, kumara, grah, paradižnik, paprika...sol, kis...(olje je pa lahko kr iz konzerve tune)
Dobra lastnost je da od vseh naštetih sestavin vzameš oz. kupiš samo 1 kos in dobiš ogromno solato...pa še nasljednji dan je super.
lp
Fižol, koruza, čičerika, olive, tuna, korenje, sir, jajce, kumara, grah, paradižnik, paprika...sol, kis...(olje je pa lahko kr iz konzerve tune)
Dobra lastnost je da od vseh naštetih sestavin vzameš oz. kupiš samo 1 kos in dobiš ogromno solato...pa še nasljednji dan je super.
lp
Zadnjič spremenil Majcula22, dne 30. Jul. 2006 15:38, skupaj popravljeno 1 krat.
- Majcula22
- Sramežljivka
- Prispevkov: 9
- Na forumu od: 23. 7. 2006
- Kraj: Ljubljana
Pa še nekaj za vse ljubitelje graha
Na ponvi daš malo margarine, streseš gor grah(jaz ga kr kupim v konzervi), popražiš 1-2 minuti...streseš gor malo moke, priliješ vodo (tok da plava)...mešaš na zmernem ognju cca. 5-10 minut...notri daš mezgo od paradižnika in soliš.
Zraven zelo paše pečen krompirček...mjamiiii
lp
Na ponvi daš malo margarine, streseš gor grah(jaz ga kr kupim v konzervi), popražiš 1-2 minuti...streseš gor malo moke, priliješ vodo (tok da plava)...mešaš na zmernem ognju cca. 5-10 minut...notri daš mezgo od paradižnika in soliš.
Zraven zelo paše pečen krompirček...mjamiiii
lp
-
ribicaX - Kofetarica
- Prispevkov: 547
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
Njoki z gorgonzolo (za 2 osebi)
Potrebujemo en zavitek njokov (pribl 500 g), gorgonzolo (kupimo pakirano, v mercatorju je v zeleni pakungi, stane 190 Sit) in sladko smetano.
V vrelo osoljeno vode damo kuhat njoke. Pazite, ker so kupljeni hitreje kuhani kot domači. Medtem, ko se njoki kuhajo, na ponvi razpustimo maslo ali margarino, nanjo nadrobimo vso gorgonzolo in mešamo, da se stopi. Ko je stopljen, zalijemo s sladko smetano in pustimo, da se zgosti. po želji dodamo vegeto, ne soli!!! (sam sir je že slan). kuhane njoke ocedimo in jih stresemo v omako. malo prevremo in postrežemo.
ps: jed je zelo nasitna, pa tud hitro je pripravljena. cca 10-15 minut
dober tek
Potrebujemo en zavitek njokov (pribl 500 g), gorgonzolo (kupimo pakirano, v mercatorju je v zeleni pakungi, stane 190 Sit) in sladko smetano.
V vrelo osoljeno vode damo kuhat njoke. Pazite, ker so kupljeni hitreje kuhani kot domači. Medtem, ko se njoki kuhajo, na ponvi razpustimo maslo ali margarino, nanjo nadrobimo vso gorgonzolo in mešamo, da se stopi. Ko je stopljen, zalijemo s sladko smetano in pustimo, da se zgosti. po želji dodamo vegeto, ne soli!!! (sam sir je že slan). kuhane njoke ocedimo in jih stresemo v omako. malo prevremo in postrežemo.
ps: jed je zelo nasitna, pa tud hitro je pripravljena. cca 10-15 minut
dober tek
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Prispevkov: 1027
- Na forumu od: 25. 8. 2005
mislim, da jih je treba dat malo v pečico, da postanejo mehke...čeprav mislim, da se lahko kar tako tudi uporabljajo...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
-
bad_girl - Kofetarica
- Prispevkov: 992
- Na forumu od: 3. 9. 2004
- Kraj: Domžale
TESTENINE S TARTUFI
V ponvi dodobra segreješ smetano za kuhanje (sladko), dodaš nekaj parmezana (pa ne tistega iz vrečke, ki ga posuješ na špagete...pravi more bit!!!), počakaš da se vse skupaj razkuha v srednje gosto zmes, na koncu dodaš tartufe (dobijo se pakirani v takem majhnem steklenem lončku; zadostuje za dvakrat) in še minutko pokuhaš. Tartufi imajo zelo izrazit okus zato moraš res pazit pri doziranju...ne uporabi jih na način kot gobe, ampak kot začimbo.
Medtem skuhaš testenine, najboljši so kaki ozki rezanci (ne špageti, pa ne ta široki rezanci) in jih vmešaš v omako. Postrežeš.
V ponvi dodobra segreješ smetano za kuhanje (sladko), dodaš nekaj parmezana (pa ne tistega iz vrečke, ki ga posuješ na špagete...pravi more bit!!!), počakaš da se vse skupaj razkuha v srednje gosto zmes, na koncu dodaš tartufe (dobijo se pakirani v takem majhnem steklenem lončku; zadostuje za dvakrat) in še minutko pokuhaš. Tartufi imajo zelo izrazit okus zato moraš res pazit pri doziranju...ne uporabi jih na način kot gobe, ampak kot začimbo.
Medtem skuhaš testenine, najboljši so kaki ozki rezanci (ne špageti, pa ne ta široki rezanci) in jih vmešaš v omako. Postrežeš.
_______________________________________
Strawberries cherries and an angel's kiss in spring, my summer wine is really made from all these things...
Strawberries cherries and an angel's kiss in spring, my summer wine is really made from all these things...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov